View Full Version : Verovatno najgluplje pitanje do sad...
kako namestiti da rade efekti tokom snimanja u cubase-u?
3-ka je u pitanju
ja nikako da napravim da mi se cuje recimo reverb u toku snimanja... na playbacku kasnije je sve ok... gde gresim? :confused:
alavuk
03-04-2008, 06:04 AM
imas dugmence sa ikonicom zvucnika na tom kanalu pored record enable (ono veliko crveno) :)
Rhino
03-04-2008, 06:05 AM
Sto od opreme koristis i koju audio kartu? Daj da eliminisemo neke stvari:)
kako namestiti da rade efekti tokom snimanja u cubase-u?
3-ka je u pitanju
ja nikako da napravim da mi se cuje recimo reverb u toku snimanja... na playbacku kasnije je sve ok... gde gresim? :confused:
Upravo ovo sto je reko Alavuk, ikona zvucnika mala, ali ako ti je minimalna latencija velika, kao kod mene na tascamu imaces problema...
Najlakse je da otvoris jedan audio kanal i na njemu insertujes efekat, ali na Wet, znaci da na tom kanalu imas samo efekat. U njega takodje dovodis Asio ulaz kao i na traku koju snimas i upalis zvucnicic i doziras po zelji
Tribal_kg
03-04-2008, 12:14 PM
Imam i ja jedno glupo pitanje.. Ima li razlike kada mono signal saljem u mono grupu i u stereo grupu?? Jedina razlika koju ja primecujem je ta sto u stereo grupi mogu da pan-ujem signal. Imam neki gadan trip u poslednje vreme oko tih grupa. :/
Imam i ja jedno glupo pitanje.. Ima li razlike kada mono signal saljem u mono grupu i u stereo grupu?? Jedina razlika koju ja primecujem je ta sto u stereo grupi mogu da pan-ujem signal. Imam neki gadan trip u poslednje vreme oko tih grupa. :/
pa ako mono signal posaljes na stereo grupu, onda ce efekti na stereo grupi da ga tretiraju kao stereo signal...Recimo probaj da recimo PSP Stereo Enhancer stavis na mono kanal i vidi sta ce da izadje i isto to probaj na stereo grupi gde si poslao mono signal, videces da je rezultat drugaciji.U prvom slucaju ce da mono ostane mono, a u drugom slucaju ce mono da postane stereo, mada po meni te enhancere ne treba koristiti, nego cisto sam za primer dao...
Dushan_S
03-04-2008, 12:43 PM
Imam i ja jedno glupo pitanje.. Ima li razlike kada mono signal saljem u mono grupu i u stereo grupu?? Jedina razlika koju ja primecujem je ta sto u stereo grupi mogu da pan-ujem signal. Imam neki gadan trip u poslednje vreme oko tih grupa. :/Ima? grupofobiju u poslednje vreme? :D
Stereo grupa ti treba vrlo očigledno, da bi sve ?to ?alje? u nju mogao proterati kroz stereo efekat ili na primer, ako ?alje? vi?e instrumenata koji treba da zadr?e svoje pozicije u pan-u kao na primer ako pravi? grupu za bubanj, il isve timpana itd. Znači prilično različito.
Tribal_kg
03-04-2008, 01:57 PM
Grupe najvise koristim za vokale i za bubanj. Za bubanj nema frke, uvek saljem u stereo kao i pratece vokale. Ali, glavni vokal je u centru i saljem ga u mono grupu. Grupe za vokale koristim radi ustede CPU-a, sto je i normalno ali se nesto tripujem oko slanja glavnog vokala.
Grupofobija.. :rotfl:
Grupe najvise koristim za vokale i za bubanj. Za bubanj nema frke, uvek saljem u stereo kao i pratece vokale. Ali, glavni vokal je u centru i saljem ga u mono grupu. Grupe za vokale koristim radi ustede CPU-a, sto je i normalno ali se nesto tripujem oko slanja glavnog vokala.
Grupofobija.. :rotfl:
Ja sam glavni vokal dugo slao na stereo grupu i stavljao blagi neprimetni chorus na vokal kako ne bi vokal bio cist mono...Ali pre 3 meseca to je prestalo da mi se svidja, tako da sam iz mono grupe sendujem vokal uvek na mali neprimetni stereo delay i nemam potrebe za stereo grupom...
Jednostavno ako koristis stereo efekat na insertu onda ti treba stereo grupa, ako ne onda ne
imas dugmence sa ikonicom zvucnika na tom kanalu pored record enable (ono veliko crveno) :)
naravno, probao sam to... ne mogu ni da cujem sta ulazi bez toga upaljenog
Upravo ovo sto je reko Alavuk, ikona zvucnika mala, ali ako ti je minimalna latencija velika, kao kod mene na tascamu imaces problema...
hm... vama to radi bez problema? koju verziju kabeze koristite?
meni sve radi, ali jednostavno ne cujem efekat dok se snima... cim posle pustim play eto ga...
iskljucujem mogucnost kartice, latence.. posto se potpuno isto dogadja i na creamware i na emu (na drugoj masini)
Iskljuci "direct monitoring" u Asio setup-u i mutiras kanal na slusanju mixera kartice (i onda zvucnik i sve ostalo sto su ljudi napisali)
hm... vama to radi bez problema? koju verziju kabeze koristite?
meni sve radi, ali jednostavno ne cujem efekat dok se snima... cim posle pustim play eto ga...
iskljucujem mogucnost kartice, latence.. posto se potpuno isto dogadja i na creamware i na emu (na drugoj masini)
Gledaj Kvu, ne treba da stavis efekat na input kanalu, vec na audio kanalu gde snimas, kapiras?
Ako hoce da snimi sa efektom, onda mora
Iskljuci "direct monitoring" u Asio setup-u i mutiras kanal na slusanju mixera kartice (i onda zvucnik i sve ostalo sto su ljudi napisali)
aha, direct monitoring nisam probao
hvala, pozzzz :)
Ako hoce da snimi sa efektom, onda mora
Kolko sam ja ukapirao oce da cuje efekat tokom snimanja, a da bi cuo efekat mora da ima efekat na kanalu, efekat sa inputa ne moze da cuje jer input kanal ne ide u playback, ili gresim
Ja sam bio shvatio da hoce da snimi "sa efektom", a on je ispada, hteo samo da ga ima u slusanju dok snima, ali ne sa karte, vec iz Nuenda.
Onda na neki od kanala.
Da, i naravno, mora da iskljuci DIrect Monitoring ako ga ima...
Ja sam bio shvatio da hoce da snimi "sa efektom", a on je ispada, hteo samo da ga ima u slusanju dok snima, ali ne sa karte, vec iz Nuenda.
Onda na neki od kanala.
da da, bas tako.. samo dok snimam... da se cuje efekat sa senda
da da, bas tako.. samo dok snimam... da se cuje efekat sa senda
Onda na kanalu na kome se snima ukljucis "zvucnik" (ne na input kanalu), i stavis latenciju na najmanju mogucu vrednost i iskljucis direct monitoring.
To sam probao sa insertom, sad ne znam za send, ali kapiram da je isti vrag
Vozdrica
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.