PDA

View Full Version : Koj moj?

Arthur
02-04-2008, 02:41 AM
.. Akusticna gitara Stagg - direktno kablom ubodena u FF800, cuje se 50hz brum od struje, i neki visoko sisteci kurton. Gitarista koji svira, ako se uhvati za metalni jack od kabla, sve nestaje, ali tako ne moze da svira. Nije previse glasno, ali jadno mi je akustaru sakatiti. Slican slucaj sam imao pre godinu dana u istoj prostoriji, Bass gitara pasivna, preko pojacala linijski sprovedena u RME 9632.. Nemam CRT monitora, nije svetlo, izgleda da nema spoljnih uticaja.

HeatMan
02-04-2008, 03:47 AM
uzemljenje? a mozda imash neki trafo u blizini ff-a? probaj da poubadash sve sprave u neki "ispravljach struje" i pomeri kartu na drugo mesto.. ustvari, kad bolje razmislim jel isti kabl koji u pitanju? mislim na ove dve situacije.. hahah.. probaj od najglupljeg do ono.. shta ti ja znam.. do josh glupljeg.. ja bih drzao gitaristi jack dok ne zavrshi svirku.. toliko sam lenj..

a i realno, najisplatljivije reshenje.. uposli nekoga.. :) sad tek kapiram poentu asistenta.. :D

Arthur
02-04-2008, 10:02 AM
citaj bre ! :) sve trafoe sam ispogasavao, a kabl ne mogu ja da drzim, jer zujanje nestaje samo kad onaj koji svira drzi jack. I nije isti kabl, razliciti su u pitanju. i da, probao sam sva najgluplja resenja.

SHIVA
02-04-2008, 10:52 AM
citaj bre ! :) sve trafoe sam ispogasavao, a kabl ne mogu ja da drzim, jer zujanje nestaje samo kad onaj koji svira drzi jack. I nije isti kabl, razliciti su u pitanju. i da, probao sam sva najgluplja resenja.

Da li si probao negdje drugdje ubost tu istu gitaru? Da nie problem u "instalaciji" same gitare? Jer ako reagira samo na onoga koi svira to znachi da ima problem sa masom i obichno je problem unutar samog instrumenta a ne u okolnoj opremi.

boom.trass
02-04-2008, 11:29 AM
[quote=Arthur;197960].. Akusticna gitara Stagg...

Bojim se da je tu sve receno...Bolje je usnimi mikrofonom, jer piezo magneti na tim gitarama su jako losi i kad ne zuje.

Arthur
02-04-2008, 11:57 AM
zapravo zvuk je jako pristojan, topao, i prezentan.. al izgleda da joj nesto otislo k vragu

Goran
02-04-2008, 12:25 PM
Sad sam se sjetio!

http://synergy-emusic.com/petergabrielpix/pg4/pg4pix.htm

drugi red, desna slika, citaj!

spidermusic
02-04-2008, 12:27 PM
Arthure, mislim da je problem sa masom na gitari. Pokusajte sa nekom drugom gitarom. Mozda je teze pronaci drugu gitaru, ali je resenje lakse od svih ostalih budzeracija.

Arthur
02-04-2008, 04:10 PM
auf bre gorane, sad jos da ih izuvam :D znaci, prakticno, uzemljiti coveka?

Inovative_kg
02-04-2008, 04:36 PM
Ili kontakt na gitari, masa na gitari ili spoj izmedju jacka i samog kabla, razlemio se ili tome slicno, probaj zameniti kabal:) ..Ja glasam za ovo trece:)

P.S. Mozda bi mogao da pogledas i ulaz u FF:)

Goran
02-04-2008, 04:51 PM
Stavi neki fini tepih u studio pa ce se sami izut!

OFF
02-04-2008, 06:02 PM
ili nek zamoci noge u lavor sa mlakom, slanom vodom

Jan
03-04-2008, 02:55 AM
Jednom je trebalo da snimim akusticnu gitaru preko kabla i mislim da je bas Stagg bio u pitanju, i nikako mi se nije svidjao zvuk i digo sam ruke i snimio ga mikrofonom, mnogo je bolje zvucalo, barem meni...

Arthur
04-04-2008, 12:34 AM
slazem se da bolje zvuci, ali gospodin koji finansira snimanje vise voli ovako, a ko sam ja da mu protivurecim ;)

Jan
04-04-2008, 02:26 AM
slazem se da bolje zvuci, ali gospodin koji finansira snimanje vise voli ovako, a ko sam ja da mu protivurecim ;)

Nista onda mu reci da ode kod najboljeg hirurga i da mu ugrade jos jednu ruku koja ce da mu sluzi za drzanje jack-a:Dhahahaha

LACKY
04-04-2008, 03:08 AM
U jebote Arture, de nadjoste Stag? Ubedljivo najeftinija gitara koja postoji na zemaljskoj kugli.
Moj drugar je kupio njihovu akustaru, koja je explodirala.

Arthur
04-04-2008, 11:12 AM
pa to oni i oce, explozivan zvuk! ;)

DrumstickBass
04-04-2008, 04:01 PM
Mislim da bi rijesio problem stereo kablom od koga bi jednu zicu koristio za uzemljenje. Znaci na jack od gitare zaletovat zicu na masu, a na drugoj strani ostavit nezaletovanu. Mozda je to veliko maltretiranje ali trebalo bi pomoc.

allegrosteva
05-04-2008, 11:40 AM
Par drugara je imalo isti problem(na piezama cak i na neki skupljim instrumentima) i ja sam imao isti problem sa piezom na basu.Resio sam to aktivnim di-boxom

perosc
23-04-2008, 06:02 PM
Ocito je neki problem u masi ili uzemljenju.Nije profi instalacija na gitari.Pokusaj nekom zicom spojiti dzek sa masom na tvojim uredjajima mozda grijesim ali pokusaj