View Full Version : Arturia Brass
Inovative_kg
23-03-2008, 04:59 PM
Ima li neko iskustva sa ovim VSTi paketom, kakav je saxofon u odnosnu na SaxLab?
Hvala unapred:)
Inovative_kg
24-03-2008, 04:56 PM
Dobro, kad vec niko ne koristi ovo, mozete da mi kazete sta vi koristite za brass sekcije (znam da su emulacije duvaca bzvz, j.g nemam pare da snimam live:D )..
balthazaar
26-03-2008, 08:47 PM
Za neki džez odlično može da posluži onaj Garritan Jazz And Big Band ..ima dosta veliki izbor...pogotovo truba i trombona..mada ima i saksofona...velika mu je mana što je i suviše pokušano da se emulara orkestriranje trubača, tako da je monofon, pa ako hoćeš sekciju - moraš sam da je praviš...to jeste malo sporo, ali mislim da mogu da se dobiju zanimljivi rezultati...
Postoje i Chris Hein Horns, koje ja doduše nisam probao, al čuo sam da ih hvale...
Takodje, ima i nekih Akai Sample CD-ova za koje sam čuo da ih ljudi koriste...ja mislim da se ovaj koji ja imam zove Super Brass Studio, ili nešto tako...nisam siguran....
Možda bi ti najbolje bilo sve da imaš, pa da kombinuješ....
Rhino
27-03-2008, 03:26 PM
Akai psychic horns, meni to ok radi..
Inovative_kg
27-03-2008, 07:53 PM
Za neki d?ez odlično mo?e da poslu?i onaj Garritan Jazz And Big Band ..ima dosta veliki izbor...pogotovo truba i trombona..mada ima i saksofona...velika mu je mana ?to je i suvi?e poku?ano da se emulara orkestriranje trubača, tako da je monofon, pa ako hoće? sekciju - mora? sam da je pravi?...to jeste malo sporo, ali mislim da mogu da se dobiju zanimljivi rezultati...
Postoje i Chris Hein Horns, koje ja dodu?e nisam probao, al čuo sam da ih hvale...
Takodje, ima i nekih Akai Sample CD-ova za koje sam čuo da ih ljudi koriste...ja mislim da se ovaj koji ja imam zove Super Brass Studio, ili ne?to tako...nisam siguran....
Mo?da bi ti najbolje bilo sve da ima?, pa da kombinuje?....
Pucas u kontakt pa onda sviruckas ili postoji neki poseban AKAI sampler?
Tribal_kg
27-03-2008, 10:50 PM
Akai diskove konvertujes preko CdXtract-a ili recimo Extreme Sample Converter-a u neki od formata koji podrzava sempler koji koristis. Ovi programi mogu da konvertuju u sve vrste fajlova tako da ces moci da ih ucitas u Kontakt. Konverteri su mali i nema neke filozofije. Takodje mozes da obradis semplove u njima pa da ih takve exportujes. Sampletank ima mogucnost da ucitas Akai cd pa da ti on konvertuje ali meni se to nije nimalo svidelo.
balthazaar
28-03-2008, 12:37 PM
Pucas u kontakt pa onda sviruckas ili postoji neki poseban AKAI sampler?
sa garritanom dobijaš kontakt plejer , jer je on i pravljen u kontakt formatu
a, što se tiče Akaia, to je ovako ko što Tribal kaže, samo što ja koristim Awave Studio i onda pravim soundfontove....ekstra varijanta je imati onaj DirecWave sempler (VSTi) za koji ne treba konverzija - on odma učitava semplove raznih fomrata, između kojih je i Akai...ne znam može li da uzima direktno sa CD-a, al znam da sa hard diska može da prima biblioteke bez konverzije...
Inovative_kg
28-03-2008, 03:41 PM
sa garritanom dobija? kontakt plejer , jer je on i pravljen u kontakt formatu
a, ?to se tiče Akaia, to je ovako ko ?to Tribal ka?e, samo ?to ja koristim Awave Studio i onda pravim soundfontove....ekstra varijanta je imati onaj DirecWave sempler (VSTi) za koji ne treba konverzija - on odma učitava semplove raznih fomrata, između kojih je i Akai...ne znam mo?e li da uzima direktno sa CD-a, al znam da sa hard diska mo?e da prima biblioteke bez konverzije...
Akai diskove konvertujes preko CdXtract-a ili recimo Extreme Sample Converter-a u neki od formata koji podrzava sempler koji koristis. Ovi programi mogu da konvertuju u sve vrste fajlova tako da ces moci da ih ucitas u Kontakt. Konverteri su mali i nema neke filozofije. Takodje mozes da obradis semplove u njima pa da ih takve exportujes. Sampletank ima mogucnost da ucitas Akai cd pa da ti on konvertuje ali meni se to nije nimalo svidelo.
Hvala obojici, odlucio sam se za Garritan, cimanje mi je veliko da konvertujem AKAI, bla bla....Ionako vec imam kontakt, tako da mi je lakse ovako...Poslusao sam neke demo snimke sa Garritan web stranice, zvuce ok, mislim da ce mi biti sasvim ok za moje radove:)
HeatMan
29-03-2008, 02:26 PM
halion mislim da ti chita akai semplove.. i giga studio valjda.. znam da sam u jednom od ta dva dizao akai.. ali se ne secam bash najbolje..
btw, chime da dizem emuove semplove? za emulator x i one stare mashine..?
balthazaar
29-03-2008, 02:44 PM
pa, soundfont ti je emu-ov format...sad ne vjerujem da je to isto u slučaju toga što ti tražiš...u svakom slučaju probaj Awave Studio ili CdExtract
akordeonista
31-03-2008, 06:48 AM
btw, chime da dizem emuove semplove? za emulator x i one stare mashine..?
Ako je ekstenzija .exb onda sa Emulator-om X. Sa Extreme Sample Converter-om mozes da konvertujes te semplove za Kontakt ili Halion bez problema.
opustenzy
31-03-2008, 09:38 AM
Ueberschall ima jako dobar sound sax-a i trube.
Kompilacija se zove liquid ...
Imas vec gotove fraze, odsvirane, ali samo kliknes dupli klik na jednom od fraza i menjas note kao u melodyne-u.
balthazaar
31-03-2008, 09:44 AM
Ueberschall ima jako dobar sound sax-a i trube.
Kompilacija se zove liquid ...
Imas vec gotove fraze, odsvirane, ali samo kliknes dupli klik na jednom od fraza i menjas note kao u melodyne-u.
ja lično to ne volim...nikad nisam bio pristalica tih "odsviranih" biblioteka...volim npr. da čujem kako su to doradili, tj. kako je snimljeno, kakve su fraze, ali nikad ne bih to ubacio u svoju pjesmu...
opustenzy
31-03-2008, 10:15 AM
Naravno da ne bi ubacio gotovu frazu u svoju pesmu. Nego, kvalitet je jako dobar, a da bi ti to sam snimio em ti treba jako dobar saxofonista sa jako dobrim saxom... menjas mu note u bilo kojoj frazi. Ako je fraza npr. do mi la sol re fa mi doo, ti promenis crtajuci na re mi sol la do re do i to vise nema nikakve veze sa frazom koja je postojala sem sto i dalje imas taj sound.
balthazaar
31-03-2008, 10:18 AM
Naravno da ne bi ubacio gotovu frazu u svoju pesmu. Nego, kvalitet je jako dobar, a da bi ti to sam snimio em ti treba jako dobar saxofonista sa jako dobrim saxom... menjas mu note u bilo kojoj frazi. Ako je fraza npr. do mi la sol re fa mi doo, ti promenis crtajuci na re mi sol la do re do i to vise nema nikakve veze sa frazom koja je postojala sem sto i dalje imas taj sound.
to već može ;) ja sam mislio da se samo mijenja tonalitet...
opustenzy
31-03-2008, 10:30 AM
Ma daaaaj pa to bi bilo mnogo amaterski. Porbaj da kucas u browseru www.bestservice.de na search klikni ueberschall liquid i kad udjes imas tamo da kliknes listen demo. da cujes kako zvuci. :)
Pozz.
HeatMan
31-03-2008, 12:30 PM
i kad izmenjam tonalitet i sve u liquid-u, opet mi je bzvz.. nisam ja to odsvirao.. liquid sax sam koristio pre 5 godina u jednoj jazz pesmi.. i to je to.. ne mogu nigde da nadjem crackovan saxlab.. :?
balthazaar
31-03-2008, 01:33 PM
i kad izmenjam tonalitet i sve u liquid-u, opet mi je bzvz.. nisam ja to odsvirao.. liquid sax sam koristio pre 5 godina u jednoj jazz pesmi.. i to je to.. ne mogu nigde da nadjem crackovan saxlab.. :?
kako ne moš' jebem mu šarafa...aj javi se na pm...da ne odem na robiju ;) mada nisam sa saxlabom na čisto...nekad mi radi skorz super...a posle mi u istom aranžmanu bude tanak...
HeatMan
31-03-2008, 01:59 PM
meni je uvek kul izlazio (kada mu puknem automatizaciju gde god da ne svira da se ne chuje ono prokleto shushtanje demo plug ina) jbg, izlayeruj ga.. mada, vec razmishljam da platim saxofonistu za par pesama gde mi treba sax.. btw, javio mi se drugi lik (ne bih da ga spominjem da on ne ode na robiju) :) pa ce valjda da mi nakachi.. :)
hvala balti u svakom sluchaju.. :)
opustenzy
31-03-2008, 02:24 PM
kako god ali sax lab se cuje da je farba. liquid treba da se producira malo ali je vrh.
HeatMan
31-03-2008, 02:27 PM
pa da.. isto tako mozesh uzeti neki dobar loop saxa i njega izeditovati.. mislim, isti kurac, ali je opet loop.. a to shto tek ne volem.. uhh
opustenzy
31-03-2008, 02:30 PM
ali ima svoj program u kom ga editujes i nece se cute nikakvo seckanje, cackanje... Mislim to je samo moje misljenje. Svi gresimo. pa boze ljudi smo.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.