View Full Version : upomoć-hitno je
djasek
28-01-2008, 09:32 PM
Ne?to mi se događa kod midi snimanja.
Snimi mi prazan part iako signal uredno dolazi u program( Nuendo 3)
U stvari samo na početku parta grupira sve tonove jedan ispod drugoga koje sam odsvirao.Kada otvorim midi editor olovkom mogu pisati tonove,
Inače čuju se soundi sa klavijature i na izgled je sve u redu ali neće da snimi midi.Kada restartam program neko vrijeme sve bude u redu
Ako neko zna, a sigurno Vas većina zna vi?e od mene pomozite!
Pa vidi, ako ti prvo radi ok a onda iz cista mira pocne da zeza onda je (najverovatnije) u pitanju sam program a mozda i Win... znaci probaj prvo da reinstaliras Nuendo...
... a mozes li da provalis u kom momentu to pocne da se desava, da li kad nesto ukljucis/iskljucis, dodas plug-in, vsti...
Edi Prog
07-02-2008, 09:49 PM
Ista stvar se meni de?ava u Nuendu.
Stavim snimat i prvih par sekundi odsnimi u redu normalno kako je odsvirano ali onda počne sve tonove bacati na početak snimanja. :confused:
redroom
07-02-2008, 10:49 PM
pogledaj da ti nije upaljena kvantizacija i namjestena mozda na 1/1 ili slicno
66musicman
08-02-2008, 02:03 AM
pogledaj da ti nije upaljena kvantizacija i namjestena mozda na 1/1 ili slicno
Sigurno je ovo u pitanju.
clusterchord
08-02-2008, 02:31 AM
mozda je to bug, koji se zna dogoditi u cub/nue kad nije nesto u redu sa instalacijom/konfiguracijom midi portova i/ili midi hardvera.
davno je bilo ali jedno vrijeme sam imao slicnih sr...u nuendu. mozda cak imalo veze s onim koji je port emulated koji nije. kad sve radi brzo zaboravis problem,.. trebalo bi sve dokumentirati..
goran ns
08-02-2008, 06:54 AM
Meni se upravo to desava sa Cubase SX3?
imao sam takav problem pre par godina,resenje je reintalacija cubnuendo,reinstalacija win i na kraju sam promenio plocu jer se ispostavilo da nije u redu za muziku.Probaj sve ovo vidi da li ti je stikliran u device manageru pod midi Windows midi (treba da je stiklirano)
goran ns
08-02-2008, 01:56 PM
Jel resio neko nesto!
Citavo pre podne sam se zezao sa ovim problemom i nista sve po starom.
Tacno kako je napisao kolega u prvo postu, s tim sto ja radim u Cubase SX3!!!
66musicman
08-02-2008, 10:54 PM
Da vam nije slucajno ukljucena automatska kvantizacija ?
Citiram sa jednog drugog foruma :
Nedim 76 :Dole na Inspectoru gde su ti one Locatore videces tu imas slovo Q i odma
pored njega ON i OFF, stavi to na OFF.
goran ns
09-02-2008, 01:25 AM
To sam proverio i nije!
djasek
11-02-2008, 10:22 AM
Rije?io sam problem, a rije?enje sam na?ao na stranici:
http://digitalmusicrecording.blogspot.com/2007/03/tips-midi-recording-problem-in-nuendo.html
U device setup.u sam chekirao " Use System Timestamp", kako je sugerirano na ovoj stranici.Od tada je sve, evo već skoro mjesec dana ok.
Ako mi nije to pomoglo ne znam ?ta je , ali za sada ?ljak ok.
goran ns
13-02-2008, 12:15 AM
Ja sam instalirao noviju verziju Cubase SX3 1.1 i podesio kao kolega iz predhodnog posta i sad sve radi!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.