View Full Version : Novi Fantom G6
fischek
21-01-2008, 10:44 AM
definitivno ima ogroman displey...a ovaj hanah je bolje uradio demo za Juno G prosli put, ali dobro...
http://www.sonicstate.com/news/shownews.cfm?newsid=5979
slowstar
21-01-2008, 02:59 PM
Narucio, ali moracu da sacekam kraj aprila, taman da skupim "keke", al' mi bale vec cure...
Izgleda da su ispravili poneku sitnicu koja je malo falila na X-u...
Koja je cena? Sigurno 2500-3000e ?
slowstar
21-01-2008, 03:52 PM
Koja je cena? Sigurno 2500-3000e ?
Ako sam dobro shvatio, negde oko 2500, sa tendencijom da ipak bude malo nize, jer izgleda da su malo "preterali" sa inicijalnom MSRP
(ja naravno narucio moj omiljani "format" a to je 76 half weighted keys)
Blize informacije kraj marta...
Narucio, ali moracu da sacekam kraj aprila, taman da skupim "keke", al' mi bale vec cure...
Izgleda da su ispravili poneku sitnicu koja je malo falila na X-u...
Zar nije X7 bio savrsen? :rotfl: :rotfl:
izvinite, moram malo:wink:
Volem i ja Rolande, no se foliram:D
(ja naravno narucio moj omiljani "format" a to je 76 half weighted keys)
Jel to znachi da prodajete X7? :)
darkstar
21-01-2008, 06:58 PM
ne mogu da dobijem hemonde na rolandima koje zelim,i dok tako bude,necu ni da gledam.
slowstar
21-01-2008, 07:15 PM
Jel to znachi da prodajete X7? :)
Za sada NE prodajem, moram da vidim prvo ima li sustinske razlike, ili je samo "evolutivna", a sto se tice Hammonda, tu su u pravu, ko zeli takav zvuk treba da se okrene ka VK seriji ili da kupi SRX kartu na kojoj je zastupljen. Ne mogu da izdrzim a da nemam Fantom G7, to je (nazalost) jace od mene...
Jos kada bi se pojavio RACK, a da prima recimo 4 buduca prosirenja...
ne mogu da dobijem hemonde na rolandima koje zelim,i dok tako bude,necu ni da gledam.
Na kojim rolandima si probao da namestish hammond po svom ukusu?
clusterchord
22-01-2008, 02:27 AM
nemogu vjerovati.. jos jedna u nizu verzija Fantoma sa (minimalnim) kozmetickim upgrade-ima.. daklem taj Roland je od najinovativnije firme, postao apsolutno najdosadnija ..
http://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/boring.gifhttp://img3.harmony-central.com/acapella/ubb/boring.gif
cak i Korg, ciji trenutni ROMpler sound ne ljubim nista vise od rolandovog, je zadnjih x godina puno inventivniji. (doduse ni oni se ne iskazase ovaj namm).
u biti, osim ovih modularnih proizvodjaca, ovaj NAMM mi je dosadan ko trckalica nakon previse nezrelog voca.. sve neko prepakiravanje.. i moog i svi.. bljuvv
i... smrc... nista izgleda od K3000.. kurzweil je polumrtav.. steta..
Steka
22-01-2008, 08:11 AM
jesam ja lud ili ovaj lik sve svira van tempa!!??
darkstar
22-01-2008, 10:53 AM
Pa na svim od 2000 na ovamo ;) imam pristup rolandima.
Jedan posedujem. (fantom)
I ne vredi,i dalje sa sugavog triona LE je hemond bolji od njegovog.
Jebajga.
Da se ne shvati pogresno - super je roland,sve je to u redu.ali meni u mojoj svirci treba hemond,i to ne mogu da mu oprostim.Nazalost,pre neki dan sam probao novog motifa,kao i nord wave...
..
....
....mozda mi nije bio dan.Ali mi se nista nije svidelo.Motif - krcat arpedjijatorima i cudima ... za SVIRKU coveka U BENDU zvuci mi ... bezveze.
Nord wave necu ni da pricam ... moja omiljena firma...a zazvuca mi kao neki roland od pre 20 godina (XP serija ga dere bez problema).
Tuzno.
Pa na svim od 2000 na ovamo ;) imam pristup rolandima.
Jesi li probao VK seriju ili VR760(v-combo)? Ako jesi, ne verujem da bi bilo shta zadovoljilo tvoje potrebe osim XK1 i ostalih ''pravih'' hammonda :)
darkstar
22-01-2008, 01:14 PM
:banghead: nesporazum.mislio sam na workstatione i commercial sintove.Nisam probao vr .
Sa velikim ocekivanjem sam cekao da se pojavi nesto novo ... i docekao sve sem KLAVIJATURE.Ovaj novi roland izgleda mi kao G shock casio sat :)
Mozes da ukljucis i misa !
I mozes da snimis bas u njega ! HA , mogu da isteram basistu !
I unutra cubase/logic/nuendo/pro tools ! Ha,sad mogu da isteram bend !
I kuva kafu ! HA,ne treba mi zena !
I ima kamericu ! E jebiga , zenu sam oterao pa mi ni kamera ne sluzi :rotfl:
ali JEBOTE NEMA ZVUK ZA TE PARE ! ! ! ! ! ! ! !! ! ! ! ! ! ! ! ! !!
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR.
Ajd sad neko drugi malo.
:banghead: nesporazum.mislio sam na workstatione i commercial sintove
ups.. :) ok, onda se definitivno slazem sa tobom :D
Kupovina G serije ima smisla samo ako ne koristite DAW.
Onaj pokushaj ukucavanja bubnja na demo-u ne smem da komentarishem :D
slowstar
22-01-2008, 07:41 PM
Ljudi, pa onaj "ugljesa" na DEMO videu je MORON, a i nema pojma sa Groove-om, nemojte po njemu da sticete utisak, to je los basista, a NIKAKAV rostiljdzija (klavijaturista)
Bas me iznervirao - SVI drugi "demonstratori" su za njega Corea, ili Hancock, da ne pominjem....
silicon science
22-01-2008, 09:25 PM
Ljudi, pa onaj "ugljesa" na DEMO videu je MORON, a i nema pojma sa Groove-om, nemojte po njemu da sticete utisak, to je los basista, a NIKAKAV rostiljdzija (klavijaturista)
Bas me iznervirao - SVI drugi "demonstratori" su za njega Corea, ili Hancock, da ne pominjem....
Isti zakljuchak sam izveo. Video je sve samo ne demonstracija sprave. Ultra loshe
darkstar
24-01-2008, 02:06 PM
Ima bolji demo na rolandovom sajtu.Zato i kazem da je kesa - na tom demu se jasno vidi da oni NECE da odsviraju neki hemond,sto mi vec govori da je to opet ista prica kao sa fantom x serijom . Da ne govorim o tome da farbe koje sam tamo cuo su iste kao tweakovane fantom x farbe.
Nista nema novo
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.