View Full Version : moog Prodigy problem
Joyba
11-01-2008, 10:56 AM
nedavno sam pazario moog prodigy i imam problem sa stelovanjem osilatora,
znam da moog treba prvo da se zagreje da bi se ustelovao ali
moj se nesto mnogo dugo zagreva i nikako da se zagreje:
posle pola sata nastelujem ga regularno(range,scale)... prodje 15 mina
gde mi je bio C sada je D i tako bi mogao da proseta do kraja oktave :banghead: :banghead: :banghead: ako bih ga
ostavio dovoljno dugo upaljenog, ako ga ugasim(da se ohladi) onda se vraca nazad.
Dali neko ima neku ideju sta se desava ili sta da radim?
pozz.
Don Solaris
11-01-2008, 12:26 PM
gde mi je bio C sada je D i tako bi mogao da proseta do kraja oktave :banghead: :banghead: :banghead: ako bih ga
ostavio dovoljno dugo upaljenog, ako ga ugasim(da se ohladi) onda se vraca nazad.
Auuuu.... lele nije dobro. Nakon 15 minuta to mora da radi kao švajcarski sat. Nema tu dalje šta da se šteluje. To je Moog!
Po ovom opisu, čini se da ga trebaš rekapirati, zamjeniti kondove i potom ga kalibrirati prema tvorničkim uputama.
clusterchord
11-01-2008, 12:51 PM
Don, sto ti imas Prodigy, kad ti treba za rezervne dijelove?? nisam znao da si kupio?? :shock::)
nista se nisi pohvalio..
@Joyba: probaj prvo zamijeniti sve kapacitete u Prodigy-u. to je stara sprava, zasu?ili su gotovo sigurno. i onda nemoze drzat stim da se ubijes. ako znas lemit to te nece puno kostati, ili daj nekome da ti to zamjeni. ima ovdje na forumu nekoliko postova koji se bave tim problemom. samo malo upotrijebi search funkciju.
ja sam imao slican problem sa OB-Xa, i nakon promjene svi problemi odose.
Auuuu.... lele nije dobro. Nakon 15 minuta to mora da radi kao ?vajcarski sat. Nema tu dalje ?ta da se ?teluje. To je Moog!
cak i kad su sredjeni to uopce ne stoji. moog je bas sinonim za ponovno lagano stimanje nakon par sati ili vise upotrebe. varira od sprave do sprave, al nikad moog ne radi bas kao "svajcarski sat"..
DaBear
11-01-2008, 01:00 PM
pozz.
bez da sad nekome solim pamet...ali to je bas ono o cemu je Slowstar pricao nekoliko puta!!!!
Sve su to starudije i ako radi u momentu kupovine, moze da zataji posle mesec dana...i onda servis, lemljenje,,sto nije svakome jeftino ili poznato ili moguce itd...
Don Solaris
11-01-2008, 09:14 PM
Don, sto ti imas Prodigy, kad ti treba za rezervne dijelove?? nisam znao da si kupio?? :shock::)
nista se nisi pohvalio..
Ma našao sam jednog ali sam ipak odustao. Iskreno da ti kažem... mislim da ću ići stazom koju mi je roginator preporučio: A to je - dodam još nešto para i uzmem RME. Napravim još filter-glide mod i "vintage oscilator" capacitor mod i miran sam!!
Iako taj RME.... ma ne znam... evo slušao sam ove demoe i razočarao se:
http://www.moogmusic.com/detail.php?main_product_id=161
Meni to jednostavno ne zvuči kao MiniMoog!
Niti jedan demo nisam čuo na toj stranici a da je zvuk mastan kao što je na Miniju. :(
A ja baš hoću ovo...ovo i samo ovo:
http://www.youtube.com/watch?v=_sNQxzabWpg
http://www.youtube.com/watch?v=ndBZtFtrC0M&feature=related
:( :(
roginator
12-01-2008, 01:17 AM
ma moze to vojager
jednostavno nema dema koji to pokaze
doci ces pa bus probat ;)
naime VOYAGER nije MINIMOOG ali je moog i moze puuuno vecu paletu soundova od minimooga i jos k tome nije tanko..mali je PHATTTT samos sarafice treba okretat ;)
BTW slinite :D :D :D :D :D
SIROCE PRIJE
http://web.vip.hr/roginator.vip/miniprije.jpg
ZVIJER SADA
http://web.vip.hr/roginator.vip/minimoog.jpg
roginator
12-01-2008, 01:26 AM
pozz.
mozda neispravan temperaturni sklop za stabilnost vco-a mislim nesto poput ua 726 ili sl neznam sto ima taj moog
a recaping je must
Joyba
12-01-2008, 12:13 PM
ja sam kupio sint koji je navodno redovno servisiran i kao nov i debelo sam ga platio:banghead:
niti znam da lemim... ma bre ne znam nista o elektonici!
znam samo da je pravim(mislim na muziku):D
koristio sam search ali sve sto sam nasao za mene su to spanska sela!
dali znate nekog iz srbije ko bi to mogao da mi popravi?
hvala na ogovopima :)
pozz.
Joyba
12-01-2008, 12:18 PM
zaboravio sam da kazem da midi vucem preko waldorf puls plus-a.
ali neverujem da je u njemu problem.
pozz.
Don Solaris
12-01-2008, 04:43 PM
zaboravio sam da kazem da midi vucem preko waldorf puls plus-a.
ali neverujem da je u njemu problem.
To barem nije teško provjeriti, jel ?
Odspojimo Waldorf i sviramo Prodigy.
relis
12-01-2008, 04:55 PM
Danas sam svirao Voyager u audiopro-u i nije pobudio nista u meni, nistica. Al to vjerovatno zato jer sam zadovoljio svoju zelju u tom segmentu. Inace je sint zvjerinjak. Zvuk, makar je analogni mono (među kojima valjda postoji najvise slicnosti u sint svijetu), nemres fulati, mug-je-mug.
clusterchord
12-01-2008, 05:55 PM
Relis, ja se s tobom slazem.. daj mi neki Studio Electronics umjesto Voyagera.. any time. ima vise onoga sto ja trazim u moog-u, u smislu kako je zvucao 70tih..
danasnji vyg je super sint kao takav, ali nema tu farbu.. ni debljinu
Yoyba: znam da ima ljudi koji sredjuju analogiju u BG, frend mi je nedavno sredio svoj Polyvoks. ali neznam kako se tip zove jbga.
milos
12-01-2008, 07:33 PM
Relis, ja se s tobom slazem.. daj mi neki Studio Electronics umjesto Voyagera.. any time. ima vise onoga sto ja trazim u moog-u, u smislu kako je zvucao 70tih..
E to ,pogotovo ove nove edicije sa fuzzom i sine waveom tj midiminify mod:wink:
clusterchord
13-01-2008, 01:06 AM
na te sa midiminify sam i mislio. fuzz je postojao i ranije, ali ovaj ugrade daje diskretni VCA, koji daje onu laganu saturaciju i cini zvuk velikim ko kuca - tocno ono sto ima stari minimoog i ostali moogovi iz tog vremena. a Vyg i LP nemaju.
upgrade sadrzi i moog style envelopu kojoj su oblik modelirali tocno po moogovoj 911.
milos
13-01-2008, 01:44 AM
Jel mozes odnekle da iskopas onaj demo gde se uporedjuju midiminify mod i obican (cini mi se da je bio SE1X)?Secam se da sam se smeskao kada sam slusao mod varijantu i prva pomisao kao sto ti kazes - overdriven discrete VCA:da:
clusterchord
13-01-2008, 01:54 AM
potrazicu.. bio je to ATC-1. prvi njihov monosynth nakon midimooga.
Joyba
13-01-2008, 10:21 AM
Joyba: znam da ima ljudi koji sredjuju analogiju u BG, frend mi je nedavno sredio svoj Polyvoks. ali neznam kako se tip zove jbga.
ako se kojim slucajem cujes sa njim ili se setis ko to radi kod nas obavezno mi javi bio bih ti mnogo zahvalan :)
pozz.
roginator
13-01-2008, 11:11 AM
pa mozda sam sam na otoku ali volim voyagera ..upravo sam ga svirao i zadovoljan sam
nije to MINIMOOG ( to imam i znam cemu sluzi - I ne rastelava se BTW)
RME sam ugradio glide mod i promjenio par filtera prema instrukcijama koje mi je dao covjek koji je radio na designu i pise software za Voyagere...RUDI Lintronics...
postoje 2 mod za voyagere...i oba su 8-)
svirao sam SE1 u BG kod Kobca, Imam mini i RME...ja nebi SE1 ..meni bolji Voyager..a da budemo iskreni i dosta drugaciji...
nisam probao SE1x..pa to nemogu ocijenit ali volio bih cuti demo koji ima Clusterchord...:rolleyes:
taj ima sve demoe :D
RME nije kolektabilno cudo nego WORKPONY.... i mislim da ce brzo pola svijeta shvatit da ga ima doma jer se uvlaci u domove i studija JAKO BRZO!!!
kao sto andromeda nije ni jedan analogni sint iz proslosti tako RME nije minimoog...E BAS TO SE MENI SVIDJA ;)
jer orginale imama ..
relis
13-01-2008, 11:58 AM
Roginator, nisi sam na otoku. Odlican je sint taj voyager. Imam osjecaj da bi mogao napraviti citav monofoni dio svih Kraftwerk-ovih albuma samo na njemu. Ali, u ovom trenutku me ne uzbudjuje:D .
roginator
13-01-2008, 12:31 PM
PA SUPER
a tko te uzbudjuje :shock: :shock: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :wink:
relis
13-01-2008, 03:18 PM
a tko te uzbudjuje :shock: :shock: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :wink:
Hmmm...
Drzat cu se teme:
http://img167.imageshack.us/img167/5490/sinteviha2.th.jpg (http://img167.imageshack.us/my.php?image=sinteviha2.jpg)
Don Solaris
13-01-2008, 03:30 PM
http://moogarchives.com/bobmoog.jpg
Moog RULEZ
Joyba
15-01-2008, 04:56 PM
koj sam ja kreten:banghead: :banghead: :banghead: za malo da odnesem na servis ispravan sint:banghead: :banghead: :banghead:
problem je bio u waldorfu, t.j. jos uvek je.
ne mogu da verujem da on zeza, ne znam sta tu vise ima da se podesi???
dali mozda neko ima neki link sa tim podesavanjima za moog prodigy?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.