View Full Version : Yamaha EX5r, velika Shteta
Ljudi, pomoc, vise nego ikad:ups:
Prilikom transporta Yamahe ex5r, koja trebala da nadje novog vlasnika u BGu, prevoznik (cije ime cu sa zadovoljstvom objaviti uskoro) je bukvalno razvalio kutiju i udaren je jedan knob koji je proleteo kroz dvoslojnu shtampu iza displaya..... servis iste je kako kazu gotovo nemoguc
Sad, posto doticni prevoznik vec 2 meseca nece da mi nadoknadi stetu (verovatno nece nikad:mad: ), moram da jurim taj rezervni deo.
Postoji li neko ko moze da nabavi yamahin SERVISNI (ne rezervni deo) u ex-YU i to za spravu koja se ne radi vec par godina?
U ponedeljak cu znati tacnu oznaku ploce koja je pomljena, ali moram da nadjem kanal za to, kako dobaviti....ako je uopste moguce
perun
21-12-2007, 01:00 PM
Sasha, Zovi Me Da Ti Pomognem Oko Svega! Ne Mogu Da Verujem Da Jos Nisi To Izgurao. Pa, Dali Su Obecanje Da Ce Nadoknaditi Stetu, Ti To Imas I Napismeno, Odmah Ih Tuzi! Kakvi Su To Mongoloidi.
Anita, Marko, hvala na podrshci:)
Pokusacu u Srbiji prvo, ne znam da li su nasi prodavci Yamahe samo dileri ili zvanicni zastupnici, pa ako ne, jurim ove u CRO...
Servisni i rezervni deo...... ma to sam ja klasifikovao, rezervni deo - 'potrosni materijal' i nesto sto se moze ocekivati da strada, nekad - potovi, konektori, knobovi, dirke, pa i display.... a servisni - ono sto mora strucnjak da zameni, ploce, procesori i sl.....
mandrak
23-12-2007, 10:51 AM
Kad sazna? točne detalje ?ta ti treba napi?i ovdje ili na pm. pa cu i ja probati vidjet sa ovima u yamahinom centru vidjeti ?ta se mo?e napraviti i da li se mo?e.
ProkDu
23-12-2007, 03:05 PM
prevoznik (cije ime cu sa zadovoljstvom objaviti uskoro) je bukvalno razvalio kutiju i udaren je jedan knob koji je proleteo kroz dvoslojnu shtampu iza displaya..... servis iste je kako kazu gotovo nemoguc )
Prevoznik == ???
Prevoznik - Cityexpress.... za izbegavati. 2 meseca me vuku za nos, i na kraju nista
Kontaktirao sam lokalnog dilera yamahe, koji ce pokusati nesto, mada nemam previse nade.
Anita, Mandrak i ostali iz CRO, ako nije problem, nek' neko kontaktira vase zastupistvo (oni su sigurno ovlasceni i na visem stepenu od ove BG prodavnice)
Model je Yamaha ex5r, a deo koji se trazi dvoslojna ploca ispod displaya sa oznakom XT436 i nekim #A0320
Ako ne moze deo, bar shema, pa da se pokusa napraviti ista
Hvala svima:)
mandrak
26-12-2007, 03:45 PM
Nazvat cu sutra ljude u yamahinom servisu da vidim ?ta se mo?e napraviti.
mandrak
26-12-2007, 04:14 PM
Nema na cemu8-) samo da uspije ne?to, servis mi je 5 min. autom tako da nije problem.
darkstar
15-01-2008, 09:50 AM
Uradi li sta offe ? Jebote ne mogu da verujem ... cekaj bre,jel taj city express ne moze da se goni krivicno zbog toga?Pa nek izmisle novu yamahu ?
Pokusavao sam sve i svasta (osim pretnje:( ) ..... nema sanse da se bilo sta uradi, jer se oni pozivaju na to da ja nisam osigurao teret. Ali...... to je bar 30ta posiljka koju sam slao istim prevoznikom i nikada mi njihov vozac nije ni nagovestio tako nesto.... nisam imao pojma o tome niti vremena da proucavam sve sitne paragrafe uslova transporta, covek uzmerobu i za sekund nestane. U svakom slucaju JAKO NEKOREKTNO!!!!,
Ali, zahvaljujuci Mandraku i drugim ljudima dobre volje, postoji sansa da preko hrvatske Yamahe dobijem u Lyra Style, u BGu plocu... ne bas jeftino, i ne bas brzo, ali potpuno nebitno... Samo da Yamaha zasvira:cry: :cry:
darkstar
15-01-2008, 07:56 PM
A verovatno tu sa osiguranjem ima pederastija - sto je sprava skuplja,vise platis.E sad,ti naravno mozes da kazes da to vredi 50 eura da bi platio manje,ali ako nesto rikne onda ti daju 50 eura ,a ne punu cenu sprave ... itd ...
Ali i dalje mislim da mora da postoji neka klauzula koja ne dozvoljava prevozniku da to tumba kako hoce,i daje mu u obavezu da paket donese u komadu.
Nazalost,pomoci ti ne mogu,ali se nadam da ce se sve zavrsiti dobro (jebiga,pare dodju i odu,i tu nema pomoci).
Ali bih voleo da se javi neki pravnik i objasni nam malo ove detalje prevoza,sta sme a sta ne ,jer je to stvarno nekorektno i ruzno da ako ne platis osiguranje mogu da igraju fudbal sa tvojom posiljkom.
A verovatno tu sa osiguranjem ima pederastija - sto je sprava skuplja,vise platis.E sad,ti naravno mozes da kazes da to vredi 50 eura da bi platio manje,ali ako nesto rikne onda ti daju 50 eura ,a ne punu cenu sprave ... itd ...
Ali i dalje mislim da mora da postoji neka klauzula koja ne dozvoljava prevozniku da to tumba kako hoce,i daje mu u obavezu da paket donese u komadu.
Nazalost,pomoci ti ne mogu,ali se nadam da ce se sve zavrsiti dobro (jebiga,pare dodju i odu,i tu nema pomoci).
Ali bih voleo da se javi neki pravnik i objasni nam malo ove detalje prevoza,sta sme a sta ne ,jer je to stvarno nekorektno i ruzno da ako ne platis osiguranje mogu da igraju fudbal sa tvojom posiljkom.
Apsolutno.... I to, da je sprava ostecena, a stigla u ispravnoj kutiji, ne bih mogao nista da kazem, ali kutija je bukvalno unistena. Na stranu, sto je od tad proslo skoro 3 meseca, a nema ni sprave, ni para
Sto se osiguranja tice, ono je 1% od vrednosti sprave. Prvo, to nisam znao za eto vise od 30 slanja Cityjem, niti je ko imo nameru da mi kaze, a drugo za vecinu stvari bi imao racun da licno odvezem, ili preuzmem po srbiji, jer me plin manje kosta od prevoz+osiguranje
BRACO, mozda bi ti mogao da protumacis.... :)
darkstar
17-01-2008, 09:55 PM
Jako ruzno.Znas ono - uvek ti se moze reci KO TI JE KRIV,STO NISI PROCITAO,ali ne ocekujes tako nesto ... stvarno,mislim da ce me ova zemlja napraviti stravicno paranoicnog,pocecu i sa rodbinom da sklapam ugovore kad im nesto treba :banghead: :banghead: :banghead:
Ali i dalje bih voleo savet tog pravnika,jer mi je malo glupo - ako platis osiguranje,sve ce biti u redu,a ako ga ne platis,e onda jebiga (Jebiga = racionalizacija svakog ponasanja).
To je isto kao da kazes : za 500 eura cu ti snimiti pesmu.A za 600 eura cu ti snimiti pesmu da se sve cuje :)
Jako ruzno.Znas ono - uvek ti se moze reci KO TI JE KRIV,STO NISI PROCITAO,ali ne ocekujes tako nesto ... stvarno,mislim da ce me ova zemlja napraviti stravicno paranoicnog,pocecu i sa rodbinom da sklapam ugovore kad im nesto treba :banghead: :banghead: :banghead:
Ali i dalje bih voleo savet tog pravnika,jer mi je malo glupo - ako platis osiguranje,sve ce biti u redu,a ako ga ne platis,e onda jebiga (Jebiga = racionalizacija svakog ponasanja).
To je isto kao da kazes : za 500 eura cu ti snimiti pesmu.A za 600 eura cu ti snimiti pesmu da se sve cuje :)
hehe, tako nekako
Jedino, sto nema sanse da procitas, toliko to traje, prijem i predaja posiljke, za 15 sekundi 20tak tacaka ugovora. E, sad, da li se to pravno posmatra...jbg, da smo u nekoj normalnoj zemlji, ne bi bas moglo tako:(
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.