View Full Version : midi quantizing
drzox
13-12-2007, 09:27 AM
Da li je moguce auto quantizirati midi tako da dok sviram cujem quantizirane udarce a ne da oni budu quantizirani nakon svirke.Probao sam upaliti autoQ na transportu u Nuendu ali udarci se cuju nequantizirani i tek poslje kad pogleda usnimak trake bubnja su quantitirani.
Naime to mi treba kod elektricnog bubnja u zivoj svirci da namjestim,jer cijeli bend ide preko kompjutera i Nuenda umjesto vanjske mixete .
Unaprijed hvala.
Koliko ja znam nije moguce!
A i ne vidim cemu bi sluzilo, da me u hodu ispravlja dok sviram,sta?!
Pa bolje promeni bubnjara...
drzox
13-12-2007, 11:34 AM
Koliko ja znam nije moguce!
A i ne vidim cemu bi sluzilo, da me u hodu ispravlja dok sviram,sta?!
Pa bolje promeni bubnjara...
Pa sluzilo bi Quantiziranju, logicno, sve sto klavijatura svira pustamo sa midi file-a tako da moramo biti tacni ko sat sto ni jedan bubnjar na svijetu ne moze,moze u priliku biti tacan ali bas tacan kao quantize ,pokazi mi ga i ja cu odrezati -----
Vinnie Colaiuta ......
..... seci ......:rolleyes: :D
Pozdrav
Arthur
13-12-2007, 12:10 PM
znam poprilicnu dozu bubnjara koji uspesno sviraju uzivo preko matrica, nije neka nauka za ozbiljnog muzicara.
Pa naravno...
A uvek mozes da mu pustis click u slusalice,a ako i tad ne prati.... :rafal:
slowstar
14-12-2007, 02:06 AM
Da li je moguce auto quantizirati midi tako da dok sviram cujem quantizirane udarce a ne da oni budu quantizirani nakon svirke.Probao sam upaliti autoQ na transportu u Nuendu ali udarci se cuju nequantizirani i tek poslje kad pogleda usnimak trake bubnja su quantitirani.
Naime to mi treba kod elektricnog bubnja u zivoj svirci da namjestim,jer cijeli bend ide preko kompjutera i Nuenda umjesto vanjske mixete .
Unaprijed hvala.
Mislim da se to pitanje granici sa naucnom fantastikom, jer se namece problem putovanja kroz vreme, posto naprimer, ako neko od muzicara malo kasni u odnosu na sequencu, kako ga vratiti u "proslost" i ispraviti, T.J. pomeriti "udarac" unapred, pa se vratiti u "Buducnost" i prikazati ga tacno? Procesor, a i njegova periferija bi morali da imaju osobinu "predvidjanja" a i da rade dosta brze od svetlosti, jel' tako Einsteine?
66musicman
14-12-2007, 05:22 AM
Da je to uopste moguce, ne bi vise postojali "muzicari", "muzikanti" , "tezgarosi" i "prodavci vazduha" !
drzox
14-12-2007, 08:43 AM
Mislim da se to pitanje granici sa naucnom fantastikom, jer se namece problem putovanja kroz vreme, posto naprimer, ako neko od muzicara malo kasni u odnosu na sequencu, kako ga vratiti u "proslost" i ispraviti, T.J. pomeriti "udarac" unapred, pa se vratiti u "Buducnost" i prikazati ga tacno? Procesor, a i njegova periferija bi morali da imaju osobinu "predvidjanja" a i da rade dosta brze od svetlosti, jel' tako Einsteine?
E --biga ,vi se sad zajebavate a meni sjede rastu,ne treba meni da me vraca u proslost i u buducnost nego samo da recimo dobos bude tacno na 2. uvijek,necu da kasni ni 6ms iako to ne cujem(ne moze to ni Vinnie Colaiuta ....)Klik mu je u slusalicama i on prati dosta pristojno ali jednostavno bi volio da budemo ko klavijatura svi kvantazirani (nemojte odgovarati da kupim klavijaturu)
Pretpostavljao sam da ne moze ali rekoh mozda ima pametnijih glava kad ono :banghead:
Po meni sve sto bi trebalo je da ,kad midi impuls npr dobosa dodje ranije ili kasnije procesor to cuje ili vidi i kaze necu proizvesti zvuk sad, nego prije ili poslije i to na mjestu koje je najblize odredjeno quantize brojkom,sto ustvari i radi ali u usnimku a ne u real time.
Ali u svakom slucaju hvala na teoriji relativnosti
Ma to ne moze, Slowstar ti je plasticno objasnio iz kojih razloga.
A s'druge strane, ako vec imas "zivog bubnjara", i ako on ne pravi prevelike greske (u smislu tempa), zasto bi hteo da sve bude toliko kockasto i ultra tacno.
Pa fora je upravo u tim finim nijansama odstupanja!
A opet, ako to i nisu bas fina odstupanja.....
.... znas vec...
:rafal:
:wink:
idekius
14-12-2007, 10:49 AM
...necu da kasni ni 6ms iako to ne cujem ...
Pa sta je onda problem??? :)
Jedino ako nije problem dusevno spokojstvo... :) Za to postoje razna reshenja. Recimo chip u glavi, angazovanje Cylonca iz serije "GAlaktika" da caskom odsvira taj bubanj. Mozes to i sa npr. BFD, ali samo ako iskljucis humanizaciju, koja upravo to radi, da bubanj ne bi imao zvuk robota.
Ipak, najlakse i najbrze resenje je bubnjar - Cylonac :da:
Preporucujem Model 6!
DaBear
14-12-2007, 01:44 PM
snimis bubanj, otvoris nesto tipa "Beat Detective" on ti isecka tvoj groove i kvantizuje ga...
Onda pustas traku uzivo i k'o bajagi sviras u ritmu !!
Kolega dobar ti ovaj bubnjar!
Kol'ko para za rad u studiju?
:grin:
korenjak
14-12-2007, 07:52 PM
Ma ni u looooodilooo ne bi sve u metar.....zvuci ko robot i hladno je da se smrznes
dajte mu malo masnoce.....
ne ponistavajmo nas smisao na ovoj planeti....
robot ne moze ko mi , a mi ne mozemo ko on.....i tako treba da bude i ostane..
Ipak gde se pali humanize u cubaseu......?
A de se pali to da kad snimish sa midi klavijaturom poredja note u metar....?
Tj. ispravi greske
?
labrys
15-12-2007, 02:45 AM
a da nadete klavijaturistu?!
66musicman
15-12-2007, 09:10 AM
Po meni sve sto bi trebalo je da ,kad midi impuls npr dobosa dodje ranije ili kasnije procesor to cuje ili vidi i kaze necu proizvesti zvuk sad, nego prije ili poslije i to na mjestu koje je najblize odredjeno quantize brojkom,sto ustvari i radi ali u usnimku a ne u real time.
Nelogicno razmisljas, ako je impuls npr.dobosa vec zakasnio, kako mislis da isti vratis na pravi udarac, on je vec zakasnio zar ne ?
Resenje, nadji bubnjara koji konstantno zuri pa ce "mashina" non-stop u real-time ispravljati tipa koji zeli da sto pre zavrsi svirku.
Moritz
15-12-2007, 10:20 AM
E, ovo pitanje mi spada u domen pitanja ( necu reci ko je pitao) -
DA LI MOZE DA SE OD MIDI-FILE PLAYER-a NAPRAVI SCSI CD-ROM DRIVE !!!!
:banghead: . wtf.
Pa moze, samo sledi uputstva od Slowstara i Idekiusa i uspeh ti je zagarantovan. Mozda pocnete da sijate u mraku od silnog putovanja kroz vreme tamo i nazad...odlican vizuelni efekat za zivi nastup.
ili da zamenis bubnjara ritam mashinom ?
HeatMan
15-12-2007, 03:40 PM
ili da svirash na playback? najbezbolnije reshenje.. niko ne mora da umre, i nemorate da chekate da se cylonci pojave na zemlji..
e, jedno glupo pitanje.. koristio sam kvantizaciju uvek samo na 16tine.. pa onda sam podeshavam (lupam) triplete i ostale gluposti.. znam da moze u ptu al nisam siguran kako se to u cubendu podeshava.. mislim, ono.. prilichno sam siguran da se izabere 1/16* (recimo) pa se lupi q.. a jel postoji neko drugo reshenje? :)
pozdrav
Danny Lou
16-12-2007, 11:39 PM
tockicem od misa prosaraj tamo gdje pise 16... (ako sam te dobro razumio) i kad dodjes do 1t/2t/4t/8t... zasao si u svijet triola :)
drzox
17-12-2007, 10:57 AM
Pa fora je upravo u tim finim nijansama odstupanja!
Ma valjda mi mozak ovih dana radi 300 na sat i ne trpim nikakve nijanse, a bend je nov,bubnjar nije sviro 15 godina,a ja u studiu uvijek pod klikom pa me malo opterecava, ali nije to tako strasno samo sam mislio da sprijecim bilo kakvu greskicu ali u svakom slucaju hvala.:gaah:
DrumstickBass
17-12-2007, 12:23 PM
Vi svirate sa slusalicama, a vani pustate svirku sa zakasnjenjem - quantizovanu. Mozes i vidjet nakon sola da li se publika odusvila dok si u transu zatvarao oci. Dok dodje do njih ti si ga vec odsvirao i sad sjedis i gledas kako reaguju. :wink:
HeatMan
17-12-2007, 02:34 PM
tockicem od misa prosaraj tamo gdje pise 16... (ako sam te dobro razumio) i kad dodjes do 1t/2t/4t/8t... zasao si u svijet triola :)
e, hvala puno lu.. :) spasao si mi zivot.. :D
pozdrav
Danny Lou
17-12-2007, 04:59 PM
no frx :wink:
posalji mi dvije gajbe jabuka i vrecu krompira i kvit smo! :)
HeatMan
18-12-2007, 12:44 AM
osh DHL-om?
Danny Lou
18-12-2007, 09:36 AM
DHL-om, ADSL-om kako god
HeatMan
18-12-2007, 12:26 PM
imash pm
drzox
18-12-2007, 01:45 PM
E jeste se namecili .pa mixa li iko ista ili se samo zajebavate pa forumima
Klik mu je u slusalicama i on prati dosta pristojno ali jednostavno bi volio da budemo ko klavijatura svi kvantazirani (nemojte odgovarati da kupim klavijaturu)
Pretpostavljao sam da ne moze ali rekoh mozda ima pametnijih glava kad ono :banghead:
a da nadete klavijaturistu?!
ili da zamenis bubnjara ritam mashinom ?
Citajte vec sam se ogradio od takvog odgovora.
Pa sta je onda problem??? :)
Jedino ako nije problem dusevno spokojstvo... :)
Dezurni mrgude no.2 od tebe se ovako nesto i ocekivalo ,i pun pogodak .
Dusevno zadovoljstvo ,spokojstvo,i gomila obozavateljica dole ispod bine za ljude u krizi srednjih godina.Bravo majstore:hug:
snimis bubanj, otvoris nesto tipa "Beat Detective" on ti isecka tvoj groove i kvantizuje ga...
Onda pustas traku uzivo i k'o bajagi sviras u ritmu !!
Vrlo moguce rjesenje ali onda nema smisla ljudsko drustvo,evolucija,emancipacija,kontraindikacija,
sibilarizacija,mumifikacija,
projekcija,indukcija................Nisi valjda ozbiljan,pa pusto bi Addictive loop,bubnjar svira Alesis DM5 pro i ja mu dajem boje sa Addictive Drumsa,zvuci mrak ,bolje od bilo kojeg zivljaka.:wink:
Nelogicno razmisljas, ako je impuls npr.dobosa vec zakasnio, kako mislis da isti vratis na pravi udarac, on je vec zakasnio zar ne ?
Resenje, nadji bubnjara koji konstantno zuri pa ce "mashina" non-stop u real-time ispravljati tipa koji zeli da sto pre zavrsi svirku.
U pravu si sa strane zakasnjenja,ali evo ti recimo ideja da se i to moze bez vanzemaljaca.Uzmi da se naprvi neka vrsta sidechaina od recimo bas gitariste koji je mnogo tacniji i da se na njegovu svirku bazira quantize od bubnjara bez obzira kad on udario dobos ili nogu,pa ako je tacan u neko vrijeme koje ljudsko uho ne cuje recimo 10-tak milisekundi dobro jeste ako nije ,sviramo ponovo i rjesena stvar ili se raspadnemo nema benda,krah.:cool:
E, ovo pitanje mi spada u domen pitanja ( necu reci ko je pitao) -
DA LI MOZE DA SE OD MIDI-FILE PLAYER-a NAPRAVI SCSI CD-ROM DRIVE !!!!
:banghead: . wtf.
Pa moze, samo sledi uputstva od Slowstara i Idekiusa i uspeh ti je zagarantovan. Mozda pocnete da sijate u mraku od silnog putovanja kroz vreme tamo i nazad...odlican vizuelni efekat za zivi nastup.
Ovo pitanje moze da promjeni buducnost sequencera,a ti ga poredis sa MIDI-File playerom,pa gdje ce ti dusa.Procitaj odgovor ABOVE vrijedi i za tebe i vrlo je izvodljivo:blabla:
Kolega dobar ti ovaj bubnjar!
Kol'ko para za rad u studiju?
:grin:
Ma druze gdje si vidio da sam napisao da bubnjar nije u redu ,ja sam u pitanju ,moje spokojstvo,nezadovoljstvo,evo upravo sam narucio roland gr-20 sa midi pickupom da sviram bass preko midija jer me nervira bas gitara
I to bi ja quntizovo da se moze.Ja sam inzinjer matematike i informatike u mene je sve egzaktno zna se svaki teorem i njegov dokaz a postalati su postulati takvi kakvi su.Kakve nijanse i bakraci,kome je to dobro aferim,meni nije.A bubnjar u studiu odavno ne treba pored Addictiva i BFD i EZ i slicno tako da kad bi ti poslao trake ,kladim se da ne bi ni ja ,ni ti niti bilo ko drugi mogao prepoznati da li je zivi bubanj ili VST.:grin:
Vi svirate sa slusalicama, a vani pustate svirku sa zakasnjenjem - quantizovanu. Mozes i vidjet nakon sola da li se publika odusvila dok si u transu zatvarao oci. Dok dodje do njih ti si ga vec odsvirao i sad sjedis i gledas kako reaguju. :wink:
E ti ga ko prstom pa u ......,pa kolika bi to latencija trebala da bi neko cuo razliku izmedju signala u slusalicama i onog sa main outa ako je uopste i ima,
i btw samo bubnajar ima slusalice ,niko vise :D
eto malo sam ubio vrijeme na poslu,ko i svi vi ,vrlo kreativan thread
Odo sad na probu da se malo odmorim:)
submaster
20-12-2007, 12:02 AM
pitanje je na mestu skroz.samo je bezveze primer sa bubnjarem...na tom principu je zasnovana cela mpc filozofija...i to je 1 od najkorisnijih tulova svih beatmejkera....nije mi jasno cemu ismevanje ..
labrys
20-12-2007, 12:32 AM
sa addictive nisan radija, al zato ez i bfd itekako razlikujem od zivog bubnjara.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.