View Full Version : Rasprava - music business - ovdje i vani...
HeatMan
04-12-2007, 11:32 AM
ivo, kachi ove novije pesme..
@dabear: ne slazem se ni najmanje sa tobom, 50 i snoop su tu gde jesu zbog marketinga.. imaju jake ljude iza sebe i to je to.. ajd kao snoop je bio dobar ranije, al 50 nije bio niko i nishta dok ga dre nije regrutovao za svoje redove.. mada, chak i prvi album (bez drea) je mnogo bolji od svih ovih novih sranja.. zashto? ochigledno je da se opustio.. ranije je bio iskreniji i opushteniji, sada je nasilno opushten.. mada, nisam chuo ceo novi album jer me iznervirao mix par pesama..
e sad, zashto sam otkucao ovoliki post: reci mi da li je bolji (nadam se da si malo upucen u hip hop kulturu) jedan 50 cent ili jedan gangstarr? jedan 50 cent napuni arenu, jeste.. ali klincima i ljudima koji slushaju samo ono shto su imali prilike da vide na mtvu, tachnije da im bude propagirano tamo.. i skoro svi su kao zbunjeni, kao ne znaju shta da rade kada pochne muzika..skinuli neke pokrete sa mtva i to je sve kruto i poremeceno.. dok jedan guru i dj premier (gangstar) napune skc (daleko manji broj ljudi) i zapale masu, bukvalno.. doshli su svi koji ih vole da ih slushaju, iako gangstarra nema na mtvu toliko..
kao shto rekoh, bolje jedan chovek ko razume moj (u ovom sluchaju evin) trip, nego stotine i milioni onih koji su chuli da je to dobro i nemaju svog zivota, pa se prave pametni iskusni.. sa umishljenim muzichkim ukusom..
aj
HeatMan
04-12-2007, 12:19 PM
teshko je kad si iz srbije da uspesh preko.. veruj mi znam iz prve ruke.. evo, ja sam imao iskustva sa svojom INSTRUMENTALNOM (uglavno) muzikom da se ljudima preko svidi sve.. i onda me napokon pitaju "odakle si", i kada kazem da sam iz srbije, nema odgovora na mail.. ili kazu da nisu zainteresovani.. tako da, u srbiji morash imati velika ledja.. nekoga ko je vec neshto postigao, ili mnogo dobrog menadzera i ekipu..
jbg, kad pogledam shta sve izdaju, pa nije moguce da nisam dovoljno dobar.. al ae..
radi se dok se neshto ne poboljsha ili dok se neko ne opameti preko, jbg.. :?
DaBear
04-12-2007, 02:12 PM
kod nas ljudi i dalje imaju pogresnu sliku o tome da JE BITNO ODAKLE SI!!!
Uopste nije bitno!! Ako muzika nije dobra (ILI JE PROSECNA) mozes da stanujes pored Sony Records, pa je nece potpisati!!!
Koliko ima nasih ljudi koji su izdali nesto preko? Mislim da ih ima dosta...e sad sto su to UGLAVNOM house ili electro ili techno..sta vec, i sto je trziste za to 500-1000 komada, to je druga prica!!
A to sto HeathMan misli da je SVE u marketingu - nije! Ima, ali nije toliko bitno! Ako nemas sta da marketingujes - dzaba ti!!
Kod nas se misli da kad neko dobije deal preko, disko kuca MORA da ga promovise ! NE MORA!!! U startu se zna, koliko ce se ploca ili CDa odstampati (za tu vrstu muzike / marketa) i koliko ce se malte ne prodati samo od sebe, bez BESPOTREBNOG trosenja na reklamu (to je skupo ovde!!!)
Ako se nekim slucajem tiraz proda za dan ili dva, onda se pritisne gas i potera se malo vise...pa opet , dok se ne vidi da li projekat "ima noge" - tj dali ce da prohoda sam po sebi..
I sa DEMO snimcima je tako. Labeli OCEKUJU da bend ili izvodjac sam nabaci profil..znaci - odradjuje klubove (i puni ih), da DJ-i vrte njihove pesme po klubovima i radiju, da lokalne novine i muzicki magazini pisu o njima i da su mozda VEC PRODALI kojih 5 - 6000 ploca u SVOM izdanju!!
TEK ONDA, disko kuca smatra da je vredno uloziti malo vise i dignuti sve na jedan stepen vise (koji je nedostupan pocetnicim) - tj: bolji producent & studio, bolja reklama, promocija, guranje po novinama, itd, itd
Ja sam svojevremeno izdavao 12" white labels za DJ-e u svom izdanju. Bilo je 13 razlicitih projekata. Svaki se u proseku prodao oko 1000-1500 komada. Par njih su otisli oko 3000 a jedan cak 8.000 !
5 njih bili su potpisani za malo veci label , pojavili su se na po 3-4 kompilacije, pocetni tiraz vinila nikad nije dostampavan (iako se prodao u 4 nedelje) i nikasd nisam dobio nista preko avansa koji su mi dali na pocetku!
Ova sto se prodala 8000 je potpisana za Major label (Warner), platili puno za nju, stavili na 3 kompilacije (tiraz 700.000) i NIKADA nisu izdali kao singl !?? iako su vrteli svi od Pete Tonga do Boy Georga i Full Intention..
Nema garancije!!! Svaka izdata ploca je bila na Club Chartu, i imala bar po TRI recenzije u DJ magazinu, i ostalim novinama, pustala se, itd..ali ne dovoljno da bi privuklaveliku paznju, veliki deal i marketing!!
Znaci 50 Cent je SIGURNO imao vec nesto iza sebe (ili u sebi) ako su Dre i Eminem odlucili da ga uzmu pod svoje!???
Bilo je (poznatih) rappera iz UK koje su "uzeli pod svoje" neki veliki amerikanci, pa nista nisu uradili!?
Bottom line je - AKO LABEL MISLI DA SE VASA PESMA NECE PRODATI, NECE JE POTPISATI. NJIH NE ZANIMA COOL UNDERGROUND - toga ima za dzabe na MySpace u koliko hoces!!
ONI HOCE DA PRODAJU MUZIKU, DA JE LICENCIRAJU ZA KOMPILACIJE, DA JE NUDE NA TV EMISIJE I FILMOVE ITD...
BOTTOM LINE - KOLIKO MOZE DA SE PRODA?????!!!
A odakle je artist - NIJE BITNO !!!!!
balthazaar
04-12-2007, 03:13 PM
aj da i ja nešto dodam...
Prije svega želim da izrazim moje pohvale Evi i njenoj muzici! Stvarno ovo zvuči dobro. Mnoga poznatija imena sa ovih prostora ne uspjevaju da dočaraju taj rnb trip iako pokušavaju! Ove pjesme imaju baš taj šmek i svaka čast na tome!
S druge strane moram da kažem da je Vrač u pravu i da je ovo što on govori realnost! Dakle, ja sam isti imao neke konflikte sa DaBearom zbog njegovih komentara ovdje i načina na koji on to iznosi, ali sam shvatio da nije problem u Vrač-u (ako upšte postoji problem) nego je "problem" u tome tako stvari stoje što se tiče muzike kao posla! Jedno je raditi muziku za svoj groš (kao trenutno ja) a nešto sasvim drugo je planirati neki plasman ili ulazak na tržište (čak i naše ,a pogotovo strano!) Tada čitava priča dobija jedan drugačiji oblik! Mogu ja za mene i za komšiluk i par poznanika da radim šta god volim, kako god volim i na šta se tripujem i sve je to lijepo i najljepše! Medjutim, sasvim je druga stvar ako to hoćeš da ponudiš nekim širim masama. Naravno! postoje mnogi slučajevi da je neko radio upravo oni što voli i na šta se iskreno loži, pa je neko to prepoznao i to je postalo nešto veliko, ali ako niko to ne prepoznaje kao nešto veliko - giljaj dalje i ako ti je takva sudbina nekad ćeš nešto ubosti, ako ti to nije dato - nećeš i tačka Ljudi se često tripuju da ako nešto malo odskače na ovoj našoj gnjiloj sceni da će to odskočiti i negdje vani to je teška zabluda.Vani ima toliko aždaja koje nas sve zajedno jedu za doručak - i to je istina i što je najjače i te "aždaje" nekad ne urade ništa tamo pored drugih "aždaja" koje njih jedu za doručak! Nije dovoljno napravit lijepu i simaptičnu pjesmu na engleskom i ojha! odma će svjijet da padne na dupe! Nema ništa od priče "ja to radim iskreno, mene niko ne razumije i ostalo"
i kakva je to priča oko 50 centa (on je samo jedan primjer) ma, možemo mi da pričamo šta hoćemo i da filozoforamo ovdje,ali taj čovjek je isplivao izmedju stotina hiljada crnja koji nešto pokušavaju i to je to! Zašto? Zato što ga je Dre tak tako progurao? ono kao ajde da učinim ovome..to je zato što je Dre kao iskusni maher u svemu tome prepznao tog fiftija medju ko zna koliko njih. Prepoznao ga je kao nešto što može da se proda i da se ubije lova! Heatman pominje da su takvi tu zbog marketinga...pa tu je suludo....brate, dok dodješ marketinga ti moraš doooosta toga da postigneš! Sad kao porediš nešto sa Gangstarr-om, pa da nije bilo marketinga me ne bi ni ja ni ti čuli za isti taj Gagnstarr niti bilo koje drugo ime. samo je razlika u ciljnim grupama!
Eeva_r&b
04-12-2007, 09:52 PM
Auuu al ste se svi vi raspisali dok sam ja bila na faxu....Ovo su moje reci na SVE sto ste rekli. :)
Prvo,ne znam zasto ste se uhvatili za tog 50 centa,ali ako ste se bas dotakli te teme, EVO STA STOJI IZA NJEGA - on je izabran jer je jednostavno 'interesantno biznis pakovanje' o kome govori mnogo ljudi,uglavnom negativno.A tanka je linija izmedju ljubavi i mrznje u muzici.Kakva god strast da je prouzrokovana,ona pali mase,izaziva pometnju.Upucan je nekoliko puta,izgleda 'opasno',za vecinu zenskog sveta privlacno,pravio je skandale i prozivao slavne rappere (ukljucujuci i Jay Z-a zahvaljujuci kome se i proculo za njega,jer je Jay Z bio dovoljno 'pametan' da na svom velikom koncertu odgovori na prozivku i imenuje ga,i tako zaintrigira i uspali mase,jer do tada 50 cent nije bio niko je li).Ukratko,on je attention whore.A ako se sa takvim ljudima treba takmiciti,nije to daleko od Grand-a kod nas.Mi smo pricali o tom 'drugacijem zvuku' nismo li.Ali vizuelne stvari preovladavaju u biznisu nazalost,kako u Hollywoodu tako i u muzici.Mozete se vi pitati do sutra zasto je i Rihanna dobila deal.Dovoljno je samo da je pogledate.
Kao sto rekoh,nema toga sto svet nije video ni cuo.Ali iskrena muzika u kojoj se ljudi pronalaze ostaje trajna,za nju nije potreban recept.I uvek je nova.
Zbog toga su imena ljudi poput Indie Arie,Lauryn Hill,Mary J. Blige i Alicia Keys velika.Nije to nista sto svet vec pre nije cuo,niti je njihova fizicka lepota toliko ocaravajuca.Ali su zaista talentovani autori i tektopisci i njihova muzika ostavlja emocionalni pecat na publiku.A ako vam se cini da su zvukom drugacije od svih to je verovatno zato sto niste dovoljno pratili razvijanje r&b muzike.Poruka je ono sto ostaje.Nova muzika se ne moze izmisliti.
Neko je pomenuo da projekti izgurani kao najbolji u jednoj zemlji imaju sanse za uspeh.Da,sasvim se slazem,verujem da imaju.Ali jos uvek ne postoji najbolji projekat u ovoj zemlji,koji je takodje i najvise podrzan.
A, to 'odakle si' naravno da je bitno !!!!!!!!!!
Zasto?Logicno.
Konkretno,o US.
Koliko moras da budes dobar da bi ti neko platio put da dodjes i poslao ti garantno pismo? Ne znacis ti ovde nekome ko se bavi muzikom u US mnogo,oni znaju koliko je realno da ti tamo tek tako dodjes.Jednostavno,ne cima im se.Mislis da njih briga zato sto je to 'primitivna Srbija'?Pola njih za tu drzavu nije ni culo,a druga polovina je sigurna da je to provincija u Rusiji.
Da,da,znam,otisao je 'ovaj' u US i 'onaj'.A ko su ti ljudi bese,i sa kojom muzikom su otisli?Nije svejedno.
A to sta podrazumevate pod 'PREKO',to mi zaista nije jasno.Nije svet izvan Srbije jedno selo lol .A vi kada pricate o tome,cini mi se da vam je svejedno da li je u pitanju Engleska,Nemacka ili US okarakterisete sve drzave kao nesto 'preko, puno azdaja'.
Ima tu mnogo drzava,verujte mi,i nisu sve iste lol,kao ni ljudi koji u njima zive,i muzika koja se slusa.Sta vise,svaka drzava je prica za sebe,kao i uspeh u istoj.
Za evropske zemlje nisam sigurna,nemam iskustva na tom polju,niti pouzdane informacije,tako da necu da pricam o onome sto ne znam,ali verujem da je diskriminacija u odredjenim prisutna,u politiku da ne zalazimo,jos mi to fali na ovom postu. :)
Za sad,toliko od mene....
Za pohvale...thanx :)
ps. @ Heatman - 'bolje jedan chovek ko razume moj (u ovom sluchaju evin) trip, nego stotine i milioni onih koji su chuli da je to dobro i nemaju svog zivota, pa se prave pametni iskusni.. sa umishljenim muzichkim ukusom..'
Ja nemam decije snove o muzickoj vladavini nad svetom.Ovoliko je meni dovoljno.Ljudi koji na muziku gledaju istim ocima kao ja,i osecaju je kao ja.Makar ih bilo 100 za ceo moj zivot.Hvala Sale,rekao si sve...
Eeva_r&b
04-12-2007, 10:41 PM
Svaka cast,poslusacu te. :) Nisam namerno htela nista da pricam vezano za to jer znam uobicajene reakcije i misljenja ljudi kada tako nesto cuju(jer obicno to shvate kao pokusaj samostalnog dizanja cene) ali,dobila sam i sama veoma primamljive ponude.Vise njih.Kazem namerno 'primamljive',a ne 'dobre',jer sve je na oko primamljivo,tesko je znati kada je nesto zaista i dobro.A nije dovoljno samo spakovati kofere i otici...Odlazak u bilo koju zemlju je jedan jako veliki korak,kao i potpisivanje bilo kakvog pravnog dokumenta,tako da record deal nije uvek ono sto zelis,koliko god si sanjao da ga imas.A tek sve to zajedno...tesko je znati...i jos teze odluciti se.Priznajem da sam velika kukavica,uvek igram na sigurnu loptu....a mlada sam i nemam hleb u rukama,tek sam upisala fakultet.
Ajd sad bolje da ne pricamo o tome,znam vec ko ce i sta da kaze na to...
Nadam se da ce se i obistiniti,zelim ti iskreno da se obistini!
HeatMan
05-12-2007, 02:35 AM
ubacicu samo jednu anegdotu..
bio sam u bechu.. u nekom luna parku, nebitno.. i tamo je bila ona streljana (vazdushne pushke) i ja poshto sam "trenirao" streljashtvo (iz vatrenog oruzija, do dushe) htedoh da se malo duvam pred drushtvom.. i tako dodjemo mi tamo, kad tamo neki turchin radi.. al ono, sve sa turbanom.. :) i sad ja pocheo da pucam, pogadjam sve na keca kad mene ovaj priupita:
"where are you from?"
ja njemu na to: "from serbia, why?"
on: "aaahh.. serbia.. kalashnikov.. arkan.. I was wondering why u are such a good shooter"
na shta sam ja kao svaki chovek kome je stalo do ugleda NJEGOVE Srbije (niti sam patriota neki, nit domoljub ali rodoljub recimo da jesam, tj volim svoje ljude) bukvalno puknem.. popizdim.. izvinite.. :? pochnem da mu sve po spisku (na srpskom naravno) na shta mi je obezbedjenje prishlo i odvojilo me odatle u fazonu:
"I know you serbs, you are nothing but trouble"
shlag na tortu, turchin me je odrao.. 40 eura.. eur po pucanju, a cena kao da nije ni istaknuta.. toliko je mala.. dobro, bar sam se dokazao pred drushtvom.. pogodio sam 38 od 40.. prva dva su bila da vidim koliko su iskrivili cev (mnogo).. uvalio mi nekog krpljenog medu i izbacishe nas odatle..
elem, potpuno filmski.. ali nazalost je tako.. a preko velikog plavetnila.. skoro sam radio neshto sa r&b/hip-hop bendom American yard.. oni me kontaktirali preko spejsa, i kao "luv your music"..
mi pocheli neku prichu, na shta su me pitali da li je rat josh uvek dole.. i shto smo napali albaniju..
shto bi brat wikluh rekao, ortaci ne znaju..
zelim svakome svu srecu, naravno.. ali, mislim, to shto ti Zorane prichash su stvarno budalashtine.. jeste, super.. bilo bi najbolje kad bi ti punio klubove pre no shto potpishesh za neku kucu, ali ne ide to tako uvek.. ne moze bash svaka muzika da puni klubove.. da me bolje shvatish: kada bi se pojavio neki novi lik koji bi bio paralela oldfieldu, da li bi on punio klubove? sa kojom opremom? a daleko od toga da je losha muzika..
necu sada da pricham o meni i mojoj muzici, poshto znam kakvo mishljenje imash o njoj, stoga samo zamisi neku nuelektro/bigbeat/orchestral muziku u klubu.. morash imati album da bi ljudi chuli za tebe, pa posle mozesh i u sava centru da pravish koncerte.. :)
elem, da se vratimo ivi: ZAPANJUJESH ME! tvojom iskrenoshcu, stavovima i pogledima.. daleko si zrelija nego shto sam ja kopchao.. ovakvo razmishljanje nisam video ni kod ljudi starijih od nas dvoje zajedno.. :)
@anita: veruj mi, hrvatska je potpuno druga pricha.. ne bih sada da krecemo od pochetka (do toga ko je pocheo rat) :) jer to nema veze sa muzikom, i samo se zaglupljujemo takvim temama.. trebalo bi svi da zaboravimo na to shto je bilo i da se trudimo da budemo bolji.. ali, hrvatska i slovenija su uvek bile blize svetu od srbije i makedonije.. nishta loshe ne mislim time, da me ne shvatish pogreshno.. ali, tako je kako je..
pozdrav za sve
DaBear
05-12-2007, 11:59 AM
HeatMan...mislio sam da pricamo o hip hop i rap muzici, a ne o Oldfieldu? A? A hip hop se slusa po hip hop klubovima? ne?
BTW Oldfield je svoja cevasta zvona snimio na 4 kanala - prebacujuci 100 puta sa kanala na kanal!! Sta bi on tek uradio da je imao tvoj PC????
Da li ovo nesto govori>.??
Drugo - kad te neko pita odakle si, kazi iz Tunguzije, izmisli zemlju, sta bilo! I mene pitaju i niko se ne cudi nicemu, niko ne zna kad sam dosao ovde??
Kad saljes pesme email-om, niko ne zna odakle si!
Ako im se svidja materijal, avionska karta (ako uopste treba da dodjes) je prava sitnica za njih!! A i radna viza i sve ostalo (AKO VIDE DA TVOJ ILI NJEN MATERIJAL MOZE DA SE PRODA!!!!)
Anita je plasirala svoje kompozicije jer je AGENT VIDEO DA TO MOZE DA PRODA I UZME SVOJ (VELIKI) PROCENAT!!!
Bottom line - DA LI TA MUZIKA MOZE DA SE PRODA??? Ako moze = sve drugo nije problem!!
Vec sam spominjao mog druga Betovena, koji je sa demo snimcima otisao u Cannes, molio da ga puste (za dzabe) na MIDEM (sajam Disko kuca, gde se valja muzika)...usao unutra i sa DVE RECI ENGLESKOG, nasao label koji ga je potpisao i platio njemu i njegovom drugu (koji je imao Akai sampler!! - Betoven nije ni sampler imao!!) put u Ameriku i mix u SSL studiju i povrh toga im nasao pevaljku itd,...
ZNACI MOZE!!!!
nego NIJE JOS DOBRA MUZIKA ZA NAPOLJE!!
manite me prica da smo mi kao hendikepirani zbog toga gde smo!! nema veze sa mozgom....
balthazaar
05-12-2007, 12:20 PM
pa , Heatman, onda ti kad te sledeći put pitaju odakle si - slaži ;) i eto ti resenja:D kao što bi Forest Gamp zaključio : " To bi bila samo sitna laž koja ne može nikome da škodi " :D
a evo i tebi jedna anegdota koja se nije meni desila ali sam je čuo! Neću pominjati ime tog čoveka jer nisam 100% siguran ko je u pitanju ali "sumnjam" na par njih :=) . Naime, jedan naš vrlo priznat i poznat gitarista koje je tada ovdje već imao izgradjeno ime ode u Ameriku na neko vrijeme i posle nekog vremena ga priupitaju prijatelji zašto tamo nije uradio nešto sa svirkom i sa muzikom, a on im kaže " Ma, šta ću ja tamo da uradim kad tamo svaki ulaz ima jednog ovakvog" ! E, to se zove iskrenost i prema sebi i prema drugima :)
Zamisli ti sad da neki crnja dodje ovdje sa namjerom da s 'armonikom zapjeva staru dobru narodnu i da to radi na nivou ovih naših i nadjebe grandovce i ekipu...kolike bi mu šanse bile da opali jednu sevdalinku spram npr. Šabana ili čak nekog kafanskog drugo-ligaša? :) Eto tako ti je slična stvar kad bi neko odavde njima pokušao da prodaje njihovu stvar!
Znaš ono kad npr gledaš formulu 1 ? Kad bi gledao svakog od njih pojedinačno - svi oni to fenomenalno odvezu i kad ne bi bilo mjerenja vremena - mi pojma ne bi imali ko je tu bolji. Nekad sekunde odluče izmedju prvog i zadnjeg. Znači tu moraš da budeš najbolji među najboljima plus faktor sreće ili sudbine ili kako bi god ko to nazvao! Da bi uopšte bio zadnji u Formuli 1 - ti si do tad morao debelo da se dokažeš, a kamo li prvi ili po sredini. Ma čak i za formulu 2 ili 3 moraš da si dobro dokazan.
Tako da nije problem ni u tome odakle je ko niti u bilo čemu drugome. Čovjek nekad treba da bude prosto iskren prema sebi i da sebe upita " Imam li ja stvarno to što oni traže? Jesam li ja stvarno najbolji medju najboljima? "
Ali neka mu je rekao! Oni ce tu nas 500 godina....:rafal:
:D
HeatMan
05-12-2007, 01:52 PM
HeatMan...mislio sam da pricamo o hip hop i rap muzici, a ne o Oldfieldu? A? A hip hop se slusa po hip hop klubovima? ne?
BTW Oldfield je svoja cevasta zvona snimio na 4 kanala - prebacujuci 100 puta sa kanala na kanal!! Sta bi on tek uradio da je imao tvoj PC????
Da li ovo nesto govori>.??
Drugo - kad te neko pita odakle si, kazi iz Tunguzije, izmisli zemlju, sta bilo! I mene pitaju i niko se ne cudi nicemu, niko ne zna kad sam dosao ovde??
Kad saljes pesme email-om, niko ne zna odakle si!
Ako im se svidja materijal, avionska karta (ako uopste treba da dodjes) je prava sitnica za njih!! A i radna viza i sve ostalo (AKO VIDE DA TVOJ ILI NJEN MATERIJAL MOZE DA SE PRODA!!!!)
Anita je plasirala svoje kompozicije jer je AGENT VIDEO DA TO MOZE DA PRODA I UZME SVOJ (VELIKI) PROCENAT!!!
Bottom line - DA LI TA MUZIKA MOZE DA SE PRODA??? Ako moze = sve drugo nije problem!!
Vec sam spominjao mog druga Betovena, koji je sa demo snimcima otisao u Cannes, molio da ga puste (za dzabe) na MIDEM (sajam Disko kuca, gde se valja muzika)...usao unutra i sa DVE RECI ENGLESKOG, nasao label koji ga je potpisao i platio njemu i njegovom drugu (koji je imao Akai sampler!! - Betoven nije ni sampler imao!!) put u Ameriku i mix u SSL studiju i povrh toga im nasao pevaljku itd,...
ZNACI MOZE!!!!
nego NIJE JOS DOBRA MUZIKA ZA NAPOLJE!!
manite me prica da smo mi kao hendikepirani zbog toga gde smo!! nema veze sa mozgom....
ma nisi skapirao.. ja sam spominjao oldfielda jer sam prichao o MOJOJ muzici i kako su NJOJ zatvorena vrata.. a poshto je ta muzika skoro potpuno elektronska (chak i ako imam drushtvo na akademiji koji bi se rado skupili u orkestral odsvirali ono shto sam ja chukao na kompu <znachi i njima se svidja) ja ne mogu da izmislim toplu vodu i da rodim sve te instrumente, mikrofone i sve to.. znachi treba mi sponzor.. ili tata pun para koji ce mi glumiti sponzora.. a da vrtim svoje "pesme za slushanje" (kako ih volim nazivati) po klubovima je stvarno glupo.. masa je tu doshla da skache i da se gubi..
zato sam pominjao oldfielda.. a on da nije radio kao studijski mariachi u virginu, ne bi se chulo za njega.. mislish da bi on skupio kesh za termin u studiju? znachi ovde (izmedju ostalog, ali ne pre svega) igra i sreca..
rnb je daleko komercijalniji i prihvaceniji u shirim narodnim masama.. chak i ovde ljudi slushaju rnb.. :)
kako ja kapiram ulazak u svet sa svojom muzikom: potrebno ti je ili dosta truda i besanih noci (da bi zaradio malu kintu) ILI jak menadzer koji ce ti naci i sponzora i dobrog izdavacha (preko)..
@balti: da lazem? nisam takav brate.. ko ih jebe, necu da lazem ljude jer to moze samo o glavu da mi se obije..
"..kazu da zivot je kurva,
ne, ljudi, laz je kurva,
ume da napravi planinu
pa niz istu te surva.."
-stih iz jedne moje..
a za ostalo, ti si skoro potpuno upravu.. tachnije, bio bi POTPUNO upravu da nema i ostalih "zanemarljivih" faktora.. sada svi traze ono shto se prodaje.. i to ne da si bog zna shta dobar.. nego da imash ili dupe i sise, ili neki club bullshit tipa "yeah" od ushera i lil johna.. :?
da povuchem crtu i zavrshim sa prichom o MOJOJ muzici, svestan sam potpuno da je ona potpuno neprofitabilna jer jako malo ljudi moze da je ukapira i da odslusha do kraja.. a oni koji to urade, imaju najpozitivnije mishljenje o istoj.. dok vecina.. teshko..
a ja cu gurati do kraja, pa valjda neshto sa time i bude..
HeatMan
05-12-2007, 01:54 PM
HeatMan... lunapark u Beču baš i nije adekvatna usporedba sa glazbenim biznisom. :haha:
Nitko ne voli predrasude! Ali najčešće ih inteligentnijij ljudi nemaju u toj mjeri u kojoj možeš na njih naići kod Turčina u Beču u lunaparku. Još uvijek odvaljujem na ovo... :rotfl:
mah, to je bila sitna anegdota koja mi je pala na pamet..
al zato imash ostatak posta, pa prochitaj shta su amerikanci mislisli o nama..
pozdrav
DaBear
05-12-2007, 02:06 PM
zato sam pominjao oldfielda.. a on da nije radio kao studijski mariachi u virginu, ne bi se chulo za njega.. mislish da bi on skupio kesh za termin u studiju? znachi ovde (izmedju ostalog, ali ne pre svega) igra i sreca..
kako ja kapiram ulazak u svet sa svojom muzikom: potrebno ti je ili dosta truda i besanih noci (da bi zaradio malu kintu) ILI jak menadzer koji ce ti naci i sponzora i dobrog izdavacha (preko)..
a ja cu gurati do kraja, pa valjda neshto sa time i bude..
[/QUOTE]
Prvo nadji negde biografiju Mike Oldfielda pa procitaj....Virgin tada nije ni postojao. On je CEO album snimio nuci na 4-kanalnom magnetofonu, PREBACIVAJUCI sa kanala na kanal!!!!
Richard Branson je startovao Virgin sa njegovom plocom i prvo je bio samo MAIL ORDER! Vodio je posao IZ TELEFONSKE GOVORNICE ispred gajbe !!!
Nije bilo ni kancelarije a kamoli studija!!! Alo..
2. Manager te nece uzeti, ako misli da menoze da proda tvoju muziku (citaj:gubi vreme i trosi usluge za nesto sto nema potencijal!)
Sponzor ti moze samo dati malo para i to je to. A zasto bas tebi? Hoce li mu tvoja muzika pomoci da on izreklamira svoj proizvod? ?
3. Sorry, ja sam skapirao da ti radis hip hop, ili tako nesto..:ups:
Da sad ne siljim mnogo i ne navodim tone ploca koje su se prodale mnogo a snimljene su na opremi od ?1500 ......
Opet se vratismo na isto - Muzika nije dovoljno dobra!!
HeatMan
05-12-2007, 02:21 PM
pa i radim hip hop i rnb.. i tu sam dobio pun k**** ponuda, al necu josh da izdajem..
al ovo drugo shto radim (bend The speakerz) je ono sa chime imam problem.. nije da se bunim preterano, al jbg.. nepravda, pa to ti je.. (kopirajt baj kalimero)
shto se tiche oldifielda, chitao sam u nekoj knjizi o njemu, da je bio sudijski gitarista i klavijaturista u nekom vecem i 'uglednijem' studiju.. a onda je tek snimao neshto kada je dobio slobodno vreme u tom studiju.. poshto je bio dobar sa gazdom.. pa je to prebacio kuci i radio na opremi koju je uzeo odande... synth i trakash..
napravio sam mali lapsus.. jeste, on je zasluzan za pojavljivanje virgina..
i btw, ne vidim poentu ovoga "alo" u tvom postu..
aj pozdrav
Moram za tren da se umesam sa par recenica , sa teznjom da ne budem shvacen negativno ....
1. Ne mislim da je devojka nesto nevidjeno .... ok , super to radi , fino , ima potencijala ali nista sto nije vidjeno .
Ivana kotov koja je zavrsila Berkli , ima svoju grupicu ucenica 3 - 4 njih , koje se samonazivaju soul sisters ( angazovane od AK za ovu manju turneju ) , od kojih ama bas svaka peva makar isto kao nasa Eva ( doduse nije isti pristup ...... i to na srpskom ;) )
http://www.myspace.com/soulsistasmusic
( poslusajte pesmu " ti i ja " .... )
ili ...
http://www.myspace.com/ivanakay
( pesma " Should I call it luv " .... )
Niko od njih nema manji talenat , ali lepo rade svoje i probijaju se ..... polako ....
2. Na konstataciju da nema uslova i da je to krivica zasto su aranzmani losiji od npr AK i sl .... ponudio sam Evi pomoc preko PP ( u smislu uslova ) medjutim odgovor nisam nikada dobio , tako da sad nisam siguran da li se nedostatak uslova svodi na izgovor ili postoji neki drugi razlog zasto se onda radi pod tim losim uslovima .
Pri tome , ne mislim da su aranzmani ovde previso losi za r&b ..... to je takva vrsta muzike , gde su aranzmani prilicno bazicni .... stos je samo da se isproducira dobro ........ sto takodje nije preveliki problem
E sad ne misleci na nasu Evu , moram reci da sam u poslu sreo dosta ljudi , kojima je nedostatak uslova veciti razlog da mogu da kazu da bi inace mnogo bolje radili , mada to cesto nije slucaj .... kao i cesti " nezavrseni " mixevi koji se prezentiraju na rumskom ..... u smislu " to sam radio samo 2 sata ( zamislite kako bi tek bilo da sam radio 7 dana ? )
Ovde bih se slozio sa Da Bear om , jer uslove koje mi sada imamo su mnooogooo bolji uslovi nego sto su ljudi imali kad su radili fantasticne ploce .....
Ljudi ..... ko je talentovan i interesantan , odmah ce mu se pruziti pomoc ( kao sto je Aralica uradio sa Voodoo Popajem ) ...... e sad , treba videti sta ce se desiti kad se sansa i uslovi dobiju
Eto toliko od mene .... zaista sam gledao da pisem pozitivno u svim aspektima
Pozdrav
DaBear
05-12-2007, 03:11 PM
Bravo Max...slazem se 100%
HeatMan
05-12-2007, 03:15 PM
1. souls sistaz znam.. sandra denda mi je drugarica iz obdanishta, osnovne i srednje.. i znam koliko dobro pevaju.. uglavnom glavna pevachica izvlachi stvar.. ne znam koliko su se sada poboljshale od upisivanja te shkole... jbg, znam da sandra chita ovaj forum, i znam da ce se uvrediti mojim postom ali, jbg.. to je moje mishljenje.. moraju josh mnogo da rade da bi imale pravo tako da dignu nos..
inache, sandra ako chitash, javi mi se.. shta je bilo sa onom predstavom? jel vam treba snimanje josh uvek?
drugo, iva je (ja cu da je branim sad poshto je na faxu verovatno) snimala sve na nekom skrnavom mikrofonu na vec uradjene matrice.. u acidu.. nije ona producent ni mix majstor pa sad da se ona muchi da nauchi sama te stvari.. i bash mi se svidja kod nje to shto se potpuno posvetila razvitku svog stila i glasa..
iskreno, ja bash mislim da je to shto radi toliko novo koliko i retro.. danas jako malo ljudi radi takvu muziku.. a i od onih koji je rade, malo je njih koji to rade kvalitetno..
shto se buduceg snimanja, to moze ona sama da vam odgovori.. da me ne bi shvatili pogreshno...
aj pa pozdrav
@Heatman .....
Pogresno si shvatio moj post potpuno ..... nigde ne rekoh da je neko digao nos , niti sam rekao da je neko bolji ...... tako da nema potrebe da nekog branis .....
Sustina mog pisma je u drugoj polovini .....
Pozdrav
HeatMan
05-12-2007, 03:37 PM
nisi ti rekao, al ja jesam.. :) shto i jeste istina.. :D
skapirao sam ja tebe skroz.. i ne brini, nashla je produkatora.. :)
nisi ti rekao, al ja jesam.. :) shto i jeste istina.. :D
skapirao sam ja tebe skroz..
Da si me skapirao , mislim da ne bi komentarisao ono sto je manje bitno u odnosu na ono sto sam hteo da kazem ......
i ne brini, nashla je produkatora.. :)
Ok onda je sve reseno , uslovi su tu ..... zvezda je rodjena ;)
( kraj rasprave :) )
Pozdrav
HeatMan
05-12-2007, 04:22 PM
ma nemoj se vredjash choveche.. mislim da se osetish prozvanim i to.. opusti se.. spava mi se ne znam ni sam kako da srochim misli.. :)
poz
no prob ......nisam se uvredio :wink: ...... nezgodno je kad kucas ..... cesto se desi da se ne prenese ona misao koja je u glavi ..... :) ( bar meni to retko polazi za rukom )
Pozdrav
Eeva_r&b
05-12-2007, 05:34 PM
Sto se tice ovoga NISTA STO NIJE VIDJENO....
Kao sto rekoh u poslednjem postu.
A sta to nije vidjeno,bas nikada?
Zanima me zaista...
Da li postoji jedna stvar koje je ljudsko bice kreiralo koja se pouzdano nije ponovila u istoriji covecanstva mnogo puta?
Da budem konkretnija, u umetnosti knjizevnosti i muzici?Ima li te originalne ideje koju samo jedna jedinka moze sprovesti i smisliti bez ikakvih uticaja drugih ideja?
Nije li lako nesmotreno ispaliti takve recenice na nekoga?
Da li je to zaista jedina kritika protiv moje muzike i da li je to konstruktivna kritika uopste?
Sta je tu konstruktivno kada takvu recenicu izgovorite jednom autoru,razmisljate li o tome,ja bih rekla ne.Da li mislite da ce naterati autora da kopa trazeci slepo zvuk koji nije nikada proizveden i ode u ekstrem koji nece ostaviti emocionalni utisak na njega,a samim tim na publiku?
U muzici je sve vidjeno,sto se melodije tice.Stvar je samo u tome na sta su usi vise navikle,a na sta manje.
Ukoliko nemate konstruktivnih ideja niti predloga ostavite se posla ubedjivanja kako sam jedna od milion.Ne znaci mi to vase 'otkrice' o nemogucnosti mog uspeha zaista nista.Sta vise,samo mi ubija volju i inspiraciju da radim na sebi.
Povrh svega,ni jedna osoba sa ovog foruma nije pokazala da zna bilo sta o R&B muzici,njenoj istoriji niti razvitku,i nije tesko zakljuciti.
Recenica : 'to je takva vrsta muzike , gde su aranzmani prilicno bazicni .... '
je samo jos jedan mali znak velikog neznanja i nezainteresovanosti.
A to sta necijim usima deluje 'isto',u to tek da ne ulazim.
Ivana Kay i Soulsisters se bave Neo Soul-om,a ja Contemporary R&B-em/Hip-hop-om.A ukoliko mislis na vokal,jedina zajednicka osobina nam je tkzv 'soulful singing',sto je osobina svim zanrovima proisteklim iz nekadasnjeg Rhythm & Blues-a.Ali jednom nepazljivom uhu u tom slucaju svi vokali pevaca koji su se ikad bavili bilo kojom granom doticnog zanra mogu zvucati isto bez ikakve razlike.A ako se prebacimo i u ostale zanrove,svi vokali opere u tom slucaju zvuce isto.Svi rock pevaci zvuce isto.
Ljudi,molim vas,pazite sta pisete.Ne kazem to kao pretnju (da ne ispadne smesno lol) nego zbog toga sto ostavljate veoma neprofesionalnu sliku o sebi.
Ja iskreno,pola ovih ljudi sa foruma zbog nacina izrazavanja misli ne shvatam ozbiljno.Kako li shvatate jedni druge,pitam se.
A cini mi se da na forumu nema mladjih od mene.
Ali,kao sto uvek kazem,da ne budem shvacena preostro i preozbiljno
It's all good
Sto se tice ovoga NISTA STO NIJE VIDJENO....
Kao sto rekoh u poslednjem postu.
A sta to nije vidjeno,bas nikada?
Zanima me zaista...
Da li postoji jedna stvar koje je ljudsko bice kreiralo koja se pouzdano nije ponovila u istoriji covecanstva mnogo puta?
Da budem konkretnija, u umetnosti knjizevnosti i muzici?Ima li te originalne ideje koju samo jedna jedinka moze sprovesti i smisliti bez ikakvih uticaja drugih ideja?
Nije li lako nesmotreno ispaliti takve recenice na nekoga?
Da li je to zaista jedina kritika protiv moje muzike i da li je to konstruktivna kritika uopste?
Ne zelim da ulazim u filozofiju , jer je u ovom slucaju irelevantna , shvatio sam da covek iz svega onoga sto je napisano vidi samo ono sto zeli da vidi ..... Tako da je nebitno da li cu ti ja reci da li je to konstruktivna kritika ili ne , ti si vec to sama odlucila ....
A ako ni jedna ideja nije originalna , onda ovo i nije "tvoja " muzika nego necija .... onda ti nisi autor , vecneko drugi .
Filozofiju ostavljam Shivi ( nasem drugaru ) a ja se bavim muzikom i sa tog aspekta ti i pricam , a bavim se njom otpilike od kad si se rodila :)
Sta je tu konstruktivno kada takvu recenicu izgovorite jednom autoru,razmisljate li o tome,ja bih rekla ne.Da li mislite da ce naterati autora da kopa trazeci slepo zvuk koji nije nikada proizveden i ode u ekstrem koji nece ostaviti emocionalni utisak na njega,a samim tim na publiku?
U muzici je sve vidjeno,sto se melodije tice.Stvar je samo u tome na sta su usi vise navikle,a na sta manje.
Ukoliko nemate konstruktivnih ideja niti predloga ostavite se posla ubedjivanja kako sam jedna od milion.Ne znaci mi to vase 'otkrice' o nemogucnosti mog uspeha zaista nista.Sta vise,samo mi ubija volju i inspiraciju da radim na sebi.
Svoje misljenje sam dao , da li ces ga shvatiti konstruktivno , to je stvar tvog izbora ..... pozitivna kritika nekog ubaci u bedak , nekog natera da vise radi ....
Povrh svega,ni jedna osoba sa ovog foruma nije pokazala da zna bilo sta o R&B muzici,njenoj istoriji niti razvitku,i nije tesko zakljuciti.
Recenica : 'to je takva vrsta muzike , gde su aranzmani prilicno bazicni .... '
je samo jos jedan mali znak velikog neznanja i nezainteresovanosti.
A to sta necijim usima deluje 'isto',u to tek da ne ulazim.
Ivana Kay i Soulsisters se bave Neo Soul-om,a ja Contemporary R&B-em/Hip-hop-om.A ukoliko mislis na vokal,jedina zajednicka osobina nam je tkzv 'soulful singing',sto je osobina svim zanrovima proisteklim iz nekadasnjeg Rhythm & Blues-a.Ali jednom nepazljivom uhu u tom slucaju svi vokali pevaca koji su se ikad bavili bilo kojom granom doticnog zanra mogu zvucati isto bez ikakve razlike.A ako se prebacimo i u ostale zanrove,svi vokali opere u tom slucaju zvuce isto.Svi rock pevaci zvuce isto.
Hajde pretvaracu se da ovo nisi rekla ..... :)
Glupo je da raspravljamo o tome , mlada si ... tek ces se naslusati svega onog sto treba da bi uopste usli u ovakvu diskusiju ..... ( mada moram priznati da sam i ja ovako pricao sa 19 , ali mi je posle bilo jasno zasto su svi cutali i zagonetno se smeskali :) )
Pozdrav
LACKY
05-12-2007, 05:51 PM
Posto sve sznamo i sve smo shvatili, ajd'sad' u osvajanje kugle!
Moze jedana anegdota? Moze!
Ejel' se secate Minimxove emisije Tup Tup?
E on je tu intervjuisao kojekakve budale i cigane po pijaci (otud su potekli Piksi i Zika Obrtkovic).
Intervju cige na pijaci(mada je tesko preneti atmosferu tastaturom): Uvatis jedno 100,200,300 komada vrapci, ooofarbas u zuto i nosis na Kalinica kao kararinciii. Samo da nebuuude dziv dziv!
Eeva_r&b
05-12-2007, 05:51 PM
A ti Sale,nema potrebe da me branis.Ti si cuo vise od moje muzike nego ljudi na forumu,tako da njima to sto pricas ne znaci mnogo.Al realno,dovoljno sam velika alapaca da se sama branim :) :) :)
A sto se tice toga,da ,cekamo seobu Srba da se zavrsi,tj studio pa se ako-Bog-da bacamo na posao...
1. souls sistaz znam.. sandra denda mi je drugarica iz obdanishta, osnovne i srednje.. i znam koliko dobro pevaju.. uglavnom glavna pevachica izvlachi stvar.. ne znam koliko su se sada poboljshale od upisivanja te shkole... jbg, znam da sandra chita ovaj forum, i znam da ce se uvrediti mojim postom ali, jbg.. to je moje mishljenje.. moraju josh mnogo da rade da bi imale pravo tako da dignu nos..
inache, sandra ako chitash, javi mi se.. shta je bilo sa onom predstavom? jel vam treba snimanje josh uvek?
drugo, iva je (ja cu da je branim sad poshto je na faxu verovatno) snimala sve na nekom skrnavom mikrofonu na vec uradjene matrice.. u acidu.. nije ona producent ni mix majstor pa sad da se ona muchi da nauchi sama te stvari.. i bash mi se svidja kod nje to shto se potpuno posvetila razvitku svog stila i glasa..
iskreno, ja bash mislim da je to shto radi toliko novo koliko i retro.. danas jako malo ljudi radi takvu muziku.. a i od onih koji je rade, malo je njih koji to rade kvalitetno..
shto se buduceg snimanja, to moze ona sama da vam odgovori.. da me ne bi shvatili pogreshno...
aj pa pozdrav
.Al realno,dovoljno sam velika alapaca da se sama branim :) :) :)
...
Nema potrebe da se branis , kao sto rekoh .... niko te ne napada ;)
Pozdrav
LACKY
05-12-2007, 06:06 PM
http://www.youtube.com/watch?v=cK-EEUVhWpc
Eeva_r&b
05-12-2007, 06:07 PM
Lol, naravno da nije 100% originalna kao ni bilo cija muzika na svetu,jer sve sto smo ikada culi ima uticaj na nas i mesa se jedno sa drugim,bili mi svesni toga ili ne.
Ovo nije bila nikakva filozofija,vec cinjenica da nista na svetu nije potpuno originalno,sem ukoliko zivis na nekoj drugoj planeti i doputujes na Zemlju gde plasiras nesto potpuno nepoznato svetu.
Naravno da sam premlada i da imam puno toga da se naslusam.
I vise bih volela da su se svi pametno smeskali nego skocili da me osudjuju jer ja sa svojih 19 godina (boze moj) nisam izmislila novi zanr na koji ce svi pasti na dupe,da tako kazem.
Postujte tudji rad.Imacu i ja godina koliko i vi,ne tretirajte me zbog toga kao nize bice.
Ja vas postujem,i ocekujem i od vas isto.
Pogotovo postujte ono sto ne mozete sami da izvedete.Jer kao sto rekoh,najlakse je oceniti nesto kao bezvredno.Ali samo,SAMO AKO mozete sami to da ponovite.
A nisam sigurna da bilo ko od vas moze da ponovi ovo sto sam ja do sad uradila.
Zato....R-E-S-P-E-C-T
'Scratch my back,and I'll scratch yours.'
Ne zelim da ulazim u filozofiju , jer je u ovom slucaju irelevantna , shvatio sam da covek iz svega onoga sto je napisano vidi samo ono sto zeli da vidi ..... Tako da je nebitno da li cu ti ja reci da li je to konstruktivna kritika ili ne , ti si vec to sama odlucila ....
A ako ni jedna ideja nije originalna , onda ovo i nije "tvoja " muzika nego necija .... onda ti nisi autor , vecneko drugi .
Filozofiju ostavljam Shivi ( nasem drugaru ) a ja se bavim muzikom i sa tog aspekta ti i pricam , a bavim se njom otpilike od kad si se rodila :)
Svoje misljenje sam dao , da li ces ga shvatiti konstruktivno , to je stvar tvog izbora ..... pozitivna kritika nekog ubaci u bedak , nekog natera da vise radi ....
Hajde pretvaracu se da ovo nisi rekla ..... :)
Glupo je da raspravljamo o tome , mlada si ... tek ces se naslusati svega onog sto treba da bi uopste usli u ovakvu diskusiju ..... ( mada moram priznati da sam i ja ovako pricao sa 19 , ali mi je posle bilo jasno zasto su svi cutali i zagonetno se smeskali :) )
Pozdrav
LACKY
05-12-2007, 06:09 PM
Nemoj tako imamo i mi svoju stranu na My Sace-u.
:) :) :)
Lacky ..... ajmo u pemziju .... gotovo je :)
Pozdrav
LACKY
05-12-2007, 06:16 PM
U ja sam odavno u peziji, samo je mala pa moram honorarno i dalje da sljakam.
Poceli su da vicu ovde na nas ..... i moram i da ceskam ovde ledja i sve .... je l' mogu da se zalim u onom udruzenju za ovakve uslove rada ???? :)
( i sta bi sa tim ???? )
Eeva_r&b
05-12-2007, 06:19 PM
Kada sam rekla 'da ponovite sta sam do sad uradila' to se odnosilo na moju muziku iskljucivo.
A ako je ovaj komentar sluzio da ukaze na to da ja nemam nikakvu publikaciju van interneta,nije bilo potrebe,znam to i sama.Ali ukoliko se osecas bolje kada tu cinjenicu istices,samo napred,ja se ne stidim toga nimalo,niti mislim da treba.
LACKY
05-12-2007, 06:23 PM
Aaa ti si na muziku mislila!
Pa i ja od tebe bolje igram fudbal pa te nesmaram sa tim'.
Rhino
05-12-2007, 06:33 PM
Al ste se raspucali, he he he :grin:
Mislim.... Samo se spika vrti u krug.....
Da! Svidja mi se kako eva vokalno zvuci, stovishe svidja mi se i njen attitude... Malo je vishe gorda, ali bemliga, to je hiphop.:wink:
Slazem se sa dabearom i balthazarom oko toga koliko si dobar i probijanju na stranoj sceni, azdajama i svemu ostalom....
Divno je od maxa sto se ponudio da pomogne, na curi je da odluchi sto ce s tim...
Takodje se slazem s maxom da je pun k**** ljudi koji se zale na opremu i kako bi njihove stvari 'sijale' da uzmu... sad lupam... ovaj preamp ili one monitore....
ALI!
Koliko ste vi culi dobro isproduciranog modernog HIPHOPA kod nas? (osim koolaida i dasha koji vrte gumbice po ssl-ovima odavno) Ali sto je najvaznije znaju sto je hiphop, vole ga i slusaju od djetinjstva + znaju da rade....
Kazem HIPHOP jer ovo sto sam malo cuo na evinom majspejsu je HIPHOP preko koga se pjeva zar ne? To je ljudi jedan zanr muzike.....
Tako da max, tvoja usporedba i nije 100% na mjestu sa soulsistas (koje su btw ok)
Isti djavo kao da recimo uporedis bustu rhymesa sa recimo onim likom iz 2 unlimiteda i kazes......
Da, obojica repuju.:D ( dobro, ne bash tol'ko ali princip je isti)
Moras da 'zivis' hiphop da bi ga dobro aranzirao i smiksao, emceeovao, ili u ovom slucaju pjevao, eva upravo to pokusava da radi, a vi to svesno ili nesvjesno ne shvatate....
Samo ti furaj eva to sto volis......... :wink:
LACKY
05-12-2007, 06:37 PM
A ko joj brani svi je podrzavamo?
Kazem HIPHOP jer ovo sto sam malo cuo na evinom majspejsu je HIPHOP preko koga se pjeva zar ne? To je ljudi jedan zanr muzike.....
Tako da max, tvoja usporedba i nije 100% na mjestu sa soulsistas (koje su btw ok)
Znam ja vrlo dobro sta sam mislio ..... zna i Eva ..... odnosilo se na tehnike u pevanju .....
Naravno da ih nisam uporedjivao po zanru ili stilu pevanja ....
... nemam zivaca vise da pisem na ovu temu .....
Pozdrav
Rhino
05-12-2007, 06:47 PM
Pa ne brani joj niko bukvalno....
Ali shvatite da je to cura od 19god s kojom se moze pricati....
I mene bi nerviralo da uletim kao teenager na neki forum sa btw potpuno ok
energijom u zvuku, i svi pocnu da me peglaju s pricom eeeeeh kako to rade crnkinje blablabla.. Dje ces s tim zvukom, i tako to....
To je isto kao da divnoj i predivnoj mladoj djevojci koja zeli da se bavi manekenstvom kazes...... Jesi slatka, ali je Naomi Campbell sestro vrh, nemoj da se bavis time....
Zbog toga nam je i scena ovakva kakva jeste...
Ne zelim da se prepirem sa nikim, samo zelim da evi dam malo poleta i podrske!
HeatMan
05-12-2007, 06:49 PM
au ljudi okomiste se na jadnu devojku..
@rhino: problem je u tome shto ti nisi chuo sve domace hip hop producente.. pogotovo one koji se krpe.. eto, recimo.. imash lika pod pseudonimom "Risbo" izn kraljeva (valjda) koji je pre 4/5 godina potpisao za nemachku muzichku kucu i radi na albumima od Bushida i te ekipe.. ne znam koliko si upucen, ali ako vec gledash opremu i kintu.. Velika lova se obrce, a radi u MadTrackeru i ima samo MPC1000 kolko se ja secam.. dakle, moze da se uspe.. al on je imao srecu da je sluchajno doshao do bushida.. kolko se ja secam na neki potpuno sulud nachin..
i, da.. ne mogu reci da mi se ne svidjaju coolaidovi radovi, ali dosta toga je jako loshe smixano i odradjeno.. po mom mishljenju, iskreno..
mogu josh dosta ljudi da ti navedem sa domace "rep" scene koji su jako dobri i kvalitetno rade pre svega, ali nisu uspeli.. takodje mogu da ti navedem i ljude koji su uspeli.. Chitaj: Risbo, Oneya, pa chak bih i Jana (koji je na ovom forumu) svrstao pod te.. O sebi necu da pricham, jer kao shto davno rekoh ne volim te vrste palamudenja, hvalisanja i uzdizanja iznad svih kao shto neki na ovom forumu umeju da rade..
ne pricham sad o maxu i tebi lacky da se vi ne uvredite..
eto..
btw, mnogo ste mi neozbiljni za vashe godine.. :)
pozdrav
HeatMan
05-12-2007, 06:50 PM
Pa ne brani joj niko bukvalno....
Ali shvatite da je to cura od 19god s kojom se moze pricati....
I mene bi nerviralo da uletim kao teenager na neki forum sa btw potpuno ok
energijom u zvuku, i svi pocnu da me peglaju s pricom eeeeeh kako to rade crnkinje blablabla.. Dje ces s tim zvukom, i tako to....
To je isto kao da divnoj i predivnoj mladoj djevojci koja zeli da se bavi manekenstvom kazes...... Jesi slatka, ali je Naomi Campbell sestro vrh, nemoj da se bavis time....
Zbog toga nam je i scena ovakva kakva jeste...
Ne zelim da se prepirem sa nikim, samo zelim da evi dam malo poleta i podrske!
volim te.
LACKY
05-12-2007, 06:53 PM
Ma u cemu je problem?
Eeva_r&b
05-12-2007, 06:55 PM
Ok,mislim da je ovaj komentar bio...pa da kazem..niti interesantan,niti je imao smisla.
A ako si kojim slucajem ozbiljan,ja onda postujem cinjenicu da ti igras fudbal bolje od mene.Ne mora nesto da mi se dopada da bih to postovala,dovoljno je da ne mogu da uradim to isto.Tako i za muziku.
Ne mora da ti se dopada,ali postuj.Niko tebe ne vuce za rukav,niti te 'smara'.
A ovo je muzicki forum koliko se secam...
Ma sta ja pricam uostalom,gubim vreme :)
Mislim da necu vise ulaziti u rasprave na ovom forumu....
Premalo ljudi ovde zapravo ume da civilizovano komunicira i postuje sagovornika...
Aaa ti si na muziku mislila!
Pa i ja od tebe bolje igram fudbal pa te nesmaram sa tim'.
Rhino
05-12-2007, 06:57 PM
@HeatMan
Ne kazem ja da da nema dobrih ljudi kod nas....
Ali pricam o gotovom proizvodu.....
Cisto sumnjam da taj risbo finalizira te proizvode koji se prodaju u njemackoj...
Ako grijeshim, sorry & respec!
Jedno je da imas ok ideje, slazes ih u acidu, f loopsu, nuendu... nebitno....
A drugo je da zvucis 'masno' kako recimo dash zna da ubode.... a da ne pominjemo neke njemacke kao one seed ili agroberlin..... Toooo brate zvuci tehnicki u pm.....
Ja pricam o produkciji, ne o beat makingu......
To jednostavno ne moze s kompom i akai kontrolerom....
EDIT:
Ooops nije kontroler nego pravi mpc, to je isto razlika...
LACKY
05-12-2007, 07:00 PM
Pazi sreco ja se nesecam da sam se nesto raspravljao, koliko vidim samo se ti raspravljs.
A kada smo kod postovanja sagovornika onda se vrati pa procitaj svoje!
Ja te podrzavam i razumem sto mislis da si najbolja (manje vise svi to mislimo o sebi), ali nije u tome problem. Problem je sto nas pokusavas da ubedis da si najbolja, pa dozvoli i nama da sami nesto zakljucimo.
Eeva_r&b
05-12-2007, 07:04 PM
Lol,i ja te volim :-)
Elem nije poenta u tome sto me niko ne hvali,nego sto niko ne predlaze sta mogu da ucinim da napredujem...vec samo prosipaju 'znanje o svetu' koje misle da mi fali...to sto sam mlada ne znaci da sam pala sa Marsa...znam ja koliko je suludo i tesko to sto radim...ali ako ne mozete da pomognete...radije cutite,bicu vam zahvalnija :)
volim te.
balthazaar
05-12-2007, 07:09 PM
Što se mene lično tiče - Eva ima 16 puta bolji šmek za to nego većina pjevačica iz tog nekog fazona sa ovih prostora! Ne bih se usudio da kažem da je najbolja, al da je najbolja od onoga što sam ja na ovim prostorima čuo - to mogu da kažem. Po mom ličnom nekom ukusu - to mi iskrenije i autentičnije zvuči od AK koje je po meni šatroviranje do bola!
Medjuuutim...medjutim i ja i bilo ko bi lagali kao psi da joj sad kazemo da je to nesto sad cime moze da udari sad po nekom stranom trzistu...
zamislite dodjem sad ja u italiju i vicem sve na glas " jaaa sam talijan" ..."ja sam talijan" .....garant bih im bio do bola zanimljiv ;) jer nisu talijana sigurno vidjeli ko za od kad ;)))
?
zamislite dodjem sad ja u italiju i vicem sve na glas " jaaa sam talijan" ..."ja sam talijan" .....garant bih im bio do bola zanimljiv ;) jer nisu talijana sigurno vidjeli ko za od kad ;)))
Ziva istina...
U Rimu ima vise Kineza nego u Pekingu... :D
LACKY
05-12-2007, 07:12 PM
Cija je ovo Kineska zastava?
balthazaar
05-12-2007, 07:15 PM
Ziva istina...
U Rimu ima vise Kineza nego u Pekingu... :D
:D :D :D :D
"Kineska se zastava vijori, Don't happy- be worry..." :D
balthazaar
05-12-2007, 07:18 PM
ja sam davno sebi reko - "nema ti druge no da ideš u kineze" ;):D :D :D
" ...I sve bih ja te Kineze vratio tamo kod njih u Japan!" :D
Eeva_r&b
05-12-2007, 07:19 PM
Ni u jednom trenutku nisam izgovorila ni slicnu recenicu,niti to zaista mislim o sebi.
Znam i koliko sam dobra,i koliko je jos potrebno da radim i da ucim.
Problem je u tome sto pokusavam da vas ubedim da ne pricate o stvarima o kojima ne znate dovoljno A TO JE R&B OCIGLEDNO,i ako zelite da kritikujete, da bude konstruktivno.
Ja nisam cula ni jednu kritiku na moju muziku od vas svih, NI JEDNU JEDINU.
'ista si kao svi' i 'nema sanse da uspes' nisu kritike kakve bi bilo kome bile korisne.
Stavise,to nisu ni kritike.To moze da mi kaze i moja baka sto mi vi na forumu kazete,uz svo duzno postovanje,ja mnogo volim svoju baku,ona je jedna divna zena.
A mozda sam to samo ja vama svima previse podigla cenu i ocekujem od vas da se ponasate profesionalno.
Vi,vidim,moju samo spustate.
Da nije tako,javile bi se do sada konstruktivne kritike vezane za moj vibrato i moje iskliseirane rime u starijim snimcima barem,ako nista drugo.Ali vi moju muziku niste ni pazljivo slusali,ocigledno...
Problem je sto nas pokusavas da ubedis da si najbolja, pa dozvoli i nama da sami nesto zakljucimo.
LACKY
05-12-2007, 07:23 PM
Jel mi verujes da ja uopste nisam cuo.
Zamisli kada bi slusao sve sto se kaci po forumu i My Space-u, odakle mi vreme za to.
A dali si ti cula neciji rad sa ovog foruma?
Eeva_r&b
05-12-2007, 07:29 PM
Hvala na ovome...potvrdio si sve sto sam zelela da kazem...Pozdrav
Jel mi verujes da je uopste nisam cuo.
balthazaar
05-12-2007, 07:31 PM
Ni u jednom trenutku nisam izgovorila ni slicnu recenicu,niti to zaista mislim o sebi.
Znam i koliko sam dobra,i koliko je jos potrebno da radim i da ucim.
Problem je u tome sto pokusavam da vas ubedim da ne pricate o stvarima o kojima ne znate dovoljno A TO JE R&B OCIGLEDNO,i ako zelite da kritikujete, da bude konstruktivno.
Ja nisam cula ni jednu kritiku na moju muziku od vas svih, NI JEDNU JEDINU.
'ista si kao svi' i 'nema sanse da uspes' nisu kritike kakve bi bilo kome bile korisne.
Stavise,to nisu ni kritike.To moze da mi kaze i moja baka sto mi vi na forumu kazete,uz svo duzno postovanje,ja mnogo volim svoju baku,ona je jedna divna zena.
A mozda sam to samo ja vama svima previse podigla cenu i ocekujem od vas da se ponasate profesionalno.
Vi,vidim,moju samo spustate.
Da nije tako,javile bi se do sada konstruktivne kritike vezane za moj vibrato i moje iskliseirane rime u starijim snimcima barem,ako nista drugo.Ali vi moju muziku niste ni pazljivo slusali,ocigledno...
aj reci ti onda šta mi trebamo da kažemo, pa ćemo mi onda sve tako reći ;) a, takodje bi mogla da nam održiš i jedan mali kurs o rnb-ju...baš bih volio o tome ponešto da znam :D
ja sam te iskreno pohvalio i starno vidim kvalitet i potencijal u tome što ti radiš - bez ikakvog šatroviranja! al nemoj da se ljutiš ako neko tu ne vidi sad neki vrh vrhova...to ti je još bolje da ti zapneš i možda nekad i budeš taj vrh vrhova! Ja ti govrim sa pozicije slušaoca, a tek onda sa pozicije "muzičara" hobiste...medjutim, evo...ovdje ima ljudi koji su stvarno profesionalci i koji se bave ovim od kad smo mi gurali tutu da upali i čuli tone i tone muzke... a tvoj nastup i stav baš i nije nešto!!! Pomalo mi ti mirišeš na one klinače fazone " mene niko ne razumije! ni u kući, ni u školi, a evo sad ni na forumu! ".....
HeatMan
05-12-2007, 07:41 PM
nije takva tripujete se.. pokushavam sad kao da uletim za nju jer sam donekle odgovoran za ove rechi shto su pale..
kao shto rekoh vec.. ne mozesh lepo reci slovima ono shto zelish.. jbg..:)
LACKY
05-12-2007, 07:44 PM
Ajde bre u cemu je problem! Stalno pdcrtavate neke probleme a njih nema.
Eeva_r&b
05-12-2007, 08:02 PM
:) Mislim da ovaj put ne zelim da bilo sta kazem u svoju odbranu.
Ocigledno sam samo neshvaceno dete bez perspektive koje gubi vreme na forumu.Odoh da rastegnem lastis preko dnevne sobe i igram "Cipi-ripi".
Stavljam pecat na svu ovu raspravu.
Sale,ti znas pricu,
much luv :)
aj reci ti onda ?ta mi trebamo da ka?emo, pa ćemo mi onda sve tako reći ;) a, takodje bi mogla da nam odr?i? i jedan mali kurs o rnb-ju...ba? bih volio o tome pone?to da znam :D
ja sam te iskreno pohvalio i starno vidim kvalitet i potencijal u tome ?to ti radi? - bez ikakvog ?atroviranja! al nemoj da se ljuti? ako neko tu ne vidi sad neki vrh vrhova...to ti je jo? bolje da ti zapne? i mo?da nekad i bude? taj vrh vrhova! Ja ti govrim sa pozicije slu?aoca, a tek onda sa pozicije "muzičara" hobiste...medjutim, evo...ovdje ima ljudi koji su stvarno profesionalci i koji se bave ovim od kad smo mi gurali tutu da upali i čuli tone i tone muzke... a tvoj nastup i stav ba? i nije ne?to!!! Pomalo mi ti miri?e? na one klinače fazone " mene niko ne razumije! ni u kući, ni u ?koli, a evo sad ni na forumu! ".....
balthazaar
05-12-2007, 08:07 PM
:) Mislim da ovaj put ne zelim da bilo sta kazem u svoju odbranu.
Ocigledno sam samo neshvaceno dete bez perspektive koje gubi vreme na forumu.Odoh da rastegnem lastis preko dnevne sobe i igram "Cipi-ripi".
da znaš da bi i mogla!
volim i ja tebe!
alavuk
05-12-2007, 08:31 PM
ja samo skrolujem i klikcem next page ... aj nekad svarite dzoint ili slicno i uzivaj'te ovaj forum mi sve lici na prepucavanje moj brat/tata ima veci moj brat / tata je jaci ... sto kaze neko na nekoj strani fantasticne ploce su se radile i za ono vreme na nikad losijoj opremi
Reinhardt
05-12-2007, 08:59 PM
uzet cu si demokratsko pravo da izjavim
kako mi se pjesma&izvedba mlade dame ne svidja.
kopija kopije
sorry
balthazaar
05-12-2007, 08:59 PM
ti bi još alavuče da nas gurneš i u narkomaniju :=) đe bi nam onda kraj bio :=) zamisli tek da počnemo napušeni da pričamo....jooooooj ;)
Eeva_r&b
05-12-2007, 09:07 PM
Imas pravo da kazes da ti se ne svidja,postujem to.
Ali 'kopija kopije',obrazlozi...
(edited) sad da li se ovo odnosilo na Rihannu ili mene,nije svejedno...
uzet cu si demokratsko pravo da izjavim
kako mi se pjesma&izvedba mlade dame ne svidja.
kopija kopije
sorry
DaBear
05-12-2007, 09:08 PM
http://www.youtube.com/watch?v=cK-EEUVhWpc
to je ono sto pricam sve vreme ! Ako je pesma dobra, moze da se uradi kako hoces!
Nisu bitne guzice i marketing itd..cuje se odmah!
E to je mudo!
A isto tako, mudo je i setiti se i obraditi pesmu na ovakav nacin!!
@ Balthazaar - kada sam svojevremeno radio UK underground two step remixe (dve godine non-stop!!)..dolazili su ljudi u studio koji su culi neke mikseve i kad me vide, zadriglog, osedelog Srbina - prepadnu se i kazu : "Pa mi smo mislili da si crnac!!"
Znaci - moze i to!
Pa Eminem je svim crncima pokazao ko je najprodavaniji rap artist na svetu!!
A nije crnac!
Znaci moze!
ALI PESME JOS NISU DOVOLJNO DOBRE!
Verujte mi , ako nesto dobro radis - niko te ne pita ko si i odakle si!!
U starom studiju smo bili ja (Ex YU), 2 Izraelca, jedan Nemac, jedna Spanjolka i dva Engleza (MJ Cole & Grant Nelson) i svake nedelje je izlazilo tonu dobre muzike i remiksa odatle...
Nego lepo zasucite rukave pa da smislite nesto dobro!!
Eeva_r&b
05-12-2007, 09:11 PM
Slazem se sa tobom mada to i dalje nije pomoglo pesmi da improvizacija reci 'kisobran' dobije smisao :)
to je ono sto pricam sve vreme ! Ako je pesma dobra, moze da se uradi kako hoces!
Nisu bitne guzice i marketing itd..cuje se odmah!
E to je mudo!
A isto tako, mudo je i setiti se i obraditi pesmu na ovakav nacin!!
DaBear
05-12-2007, 09:21 PM
By The Way...ovi sto su uradili obradu su ITALIJANI !!!!!
Eeva_r&b
05-12-2007, 10:50 PM
Slazem se da nisu!!!!! i te kako!!!!!!!
Naravno to i treba - da zasucem rukave!
Ali cini mi se da vecina ljudi ne pokusava da mi kaze isto sto i ti..Cini mi se da mi oni radije predlazu da spustim rukave koje sam zasukla i obucem jos jedan duks preko...
Ili zapravo svi imamo velikih poteskoca u komunikaciji.
Govori li neko kineski ili grcki ovde,mozda ce biti lakse?
Milate ellhnika? / Nimen shuo hanyu ma?
Mislim stvarno :)
ALI PESME JOS NISU DOVOLJNO DOBRE!
Nego lepo zasucite rukave pa da smislite nesto dobro!!
Mancha
05-12-2007, 11:17 PM
Cini mi se da i ostali pokusavaju da ti kazu isto, samo su neki malo iziritirani pomalo nadmenim stavom, konkretno od prve kritike Aleksandre Kovac.
Kada budes starija, shvatices da je od svakoga moguce nesto nauciti (taman bio i baba-sera, a ne profesionalni muzicar) i da je izuzetno lako kritikovati druge (narocito one koji uspeju u necemu), a najteze biti objektivan o sebi.
Shvatanje kritike na pravi nacin ce ti samo pomoci da brze dodjes do onoga sto ti je cilj.
Talenat imas, to ti niko ne porice, pa navali na posao, koristi ga sto vise i razvijaj. Naravno koncentrisi se na to kako da ti budes sto bolja, a mane drugih, narocito onih koji su napravili karijere ne bi trebale da te zanimaju.
Ja ti drzim palceve i nadam se da ces ovo shvatiti kao dobronamernu kritiku, jer to i jeste. :)
Eeva_r&b
06-12-2007, 12:06 AM
Ajde ostavite se svi vise te Aleksandre Kovac. :da: Ako vam je osoba koja se u muzickom biznisu prvi put pojavila sa singlom-plagijatom (jos u K2) toliko sveta,oprostite molim vas...Da je kritikovan na ovaj nacin neki izvodjac sa MTV-a ne bi se ovoliko ljudi uvredilo,kakav god da je njegov kvalitet,u to sam sigurna.
Ali hvali Marko svog Sarca,njemu se u zube ne sme gledati,zar ne :)
Nisam nimalo nadmena,a ako tako delujem,izvini,stavicu vise smajlija sledeci put.
:) :) :) :) :) :) Nisam se ni sluzila uvredljivim terminima,niti iskazivala nepostovanje prema bilo kome na forumu,cak i onima koji su iskazali nepostovanje meni.
Dakle,ja sam veoma razumna i strpljiva osoba i da nisam primala kritike do sada u zivotu,ne bih ni zvucala cak ni ovako kako zvucim.Ali je problem upravo u tome sto kritike ovde nisam dobila...Vec sam naisla na 'bombardovanje' grubih i obeshrabrujucih KOMENTARA 'ti si ista kao svi'.
Da li mi je iko ukazao na sta treba da obratim paznju u svom radu?
Nije.
Naravno da shvatam kao drobronamerno.I zahvaljujem se :))
gorjan
06-12-2007, 01:56 AM
Ali je problem upravo u tome sto kritike ovde nisam dobila...Vec sam naisla na 'bombardovanje' grubih i obeshrabrujucih KOMENTARA 'ti si ista kao svi'.
iliti, dobrodosla na rumsku kafanu:)
nemoj se bas mnogo uzrujavati zbog svega sto ovde cujes, znas i sama da je veoma moguce da se iza nekog zvucnog, kriticki nastrojenog mudraca, krije totalni diletant.Al to je car interneta, sta da se radi...
i jako mi se svidja da neko tako borbeno i srcano brani svoje stavove i svoj nacin izrazavanja. To je bas pravo osvezenje u ovom svetu muzickih ljigavaca i sitnih tezgarosa...
Samo napred!
@rhino: problem je u tome shto ti nisi chuo sve domace hip hop producente.. pogotovo one koji se krpe.. eto, recimo.. imash lika pod pseudonimom "Risbo" izn kraljeva (valjda) koji je pre 4/5 godina potpisao za nemachku muzichku kucu i radi na albumima od Bushida i te ekipe.. ne znam koliko si upucen, ali ako vec gledash opremu i kintu.. Velika lova se obrce, a radi u MadTrackeru i ima samo MPC1000 kolko se ja secam.. dakle, moze da se uspe.. al on je imao srecu da je sluchajno doshao do bushida.. kolko se ja secam na neki potpuno sulud nachin..
@HeatMan
Ne kazem ja da da nema dobrih ljudi kod nas....
Ali pricam o gotovom proizvodu.....
Cisto sumnjam da taj risbo finalizira te proizvode koji se prodaju u njemackoj...
Ako grijeshim, sorry & respec!
Vezano za ova dva, do ovde sam stigo:)
Mozda je nekad Risbo radio u madtracker-u....Vise ne, Risbo se kotira kao jedan od najjachih Nemackih producenata i ima do jaja studio...Ukucajte na youtube.com Bushido - Endgegner...To je Risbo radio...I jebem li ga sta jos...
Al ima tu nesto iz DaBear-ove price sto sam par puta izvuko izmedju redova , to je ono "Kad sam bio mlad mislio sam da sam najjaci", taj rad, ja imam 22, sa 17 godina sam krenuo da "snimam i miksam", sa nekih 18 sam provalio kako da koristim kompresor, eq, reverb itd. i mislio sam da sam najjaci u Srbiji, svaku kritiku sam odbijao, sa 20 sam poceo da uvidjam kolko to sto radim ne valja (barem ja nisam zadovoljan, ali ljudi koji su radili sa mnom jesu), svakim danom otkrivam da je moje neznanje sve vece, odnosno da je moje "znanje" samo mrva u kosmosu i taj kosmos se svakim danom siri, i uvek tezim ka tome da radim i sto manje da pricam:)...Usvajam savete, trazim kritiku kad nesto nekom pustim, i iz tih kritika pokusavam da popravim ono sto ne valja...Jer kolko god nesto uradio "dobro" sigurno moze bolje...I ta prica o nedostatku uslova hmmm...Radim sa nekim crnjama za neku sitnu lovu (ali bas sitnu), vise radim da bih trenirao nego da bih zaradio, elem, sada treba da miksujem album jednog crnje (za mnogo sitnu lovu cak i za nase pojmove) koji je sniman na nekom univerzitetu u Bostonu na opremi koju ja mogu samo da sanjam da je priustim, ciji brat studira na tom univerzitetu upravo zvuk...Covek ima sve mogucnosti da radi miksuje u dobrom studiju (posto sam ga pitao koji mikrofon i preamp koriste na uni., u pitanju je Neumann U87, i TLA Ivory, odnosno to on koristi ali ima jos opreme na raspolaganju pa ce mi javiti sta ima, tako da za slusanje nisam ni hteo da ga pitam sta ima i za AD/DA konvertore itd, mislim suvisno je u odnosnu na ono sto ja snimam) i oni salju meni da ja miksujem na mojim Alesis M1MK 2 i PC-iju, tako da ne verujem ja u tu pricu da manjak uslova utice na kvalitet pesama...Mogo bi da okacim delic snimka koji sam radio sa svojih 18 na Jazz Speaker 4.1 (http://images.ciao.com/iuk/images/products/normal/456/product-5457456.jpg) i Behringer XM1800 mikrofonu uboden u stari cassete deck i SB Live 5.1 pa da neko od vas kaze da li bi mi verovao da je to radjeno na tome (ovim ne mislim da hvalim sebe itd, kapiram da bi se dosta ljudi odavde i bolje snaslo, nego cisto da pojasnim da fin snimak moze da se uradi i na skrnavoj "opremi", pri cemu naravno ne zelim da kazem da nema potrebe za skupom opremom, niti da taj snimak moze da se poredi sa snimkom sa skuplje ili mnoog skuplje opreme,ja prvi svaki dinar ulozim u nesto, i sa ove tacke gledista ja ne bih sad mogo to da izmiksujem nikako nesto snimano na tome, ali tada su bili takvi uslovi:))...Aj...raspisah se
Danny Lou
06-12-2007, 09:15 AM
ama ljudi slusajte starije... :kupanje:
ma koliko mislili da oni ne razumiju jer su stariji mislim da niste u pravu... ali zapitajte se: jebem li ga jos uvijek su u tu tj. u toku, kako to???:confused:
a eeva generalno cu reci da mi se cijeli nadolazeci talas balkanskog hip-hop/rap-a (cast izuzetcima) ne svidja jer prije svega svi su tako kao ti drcni, ufurani, misle da su popili svu pamet svijeta a ne vidite pred ocima kad vam se ukaze prilika da svoju muziku popnete na visi nivo (to se tesko moze napraviti kad sam radis tj. treba puuuuuuuno vremena) kao sto ti je max predlozio...
znam da se kod nas sve uzjebalo i sve mi je jasno... radi i jebi ga mozda te ubode.
koliko sam shvatio matematika je slijedeca:
talent + strava ideja + dobra produkcija + pravi momenat + pravi ljudi + sreca = uspjeh :)
Eeva_r&b
06-12-2007, 09:54 AM
svi su tako kao ti drcni, ufurani, misle da su popili svu pamet svijeta
Sada sam vec pocela da dobijam i psihoanalize i konkretnije uvrede.Hvala :)
Mislim da zaista par ljudi treba da procitaju iznova moje postove...Nisam bas bila tako 'divlja' i 'nepristojna'.
Uostalom,kao sto rekoh nema vajde nabedjivanja,utisak je utisak....i postujem vase utiske.
Ako je nekome bilo dovoljno cetiri pesme i forum da sagledaju moj celokupan talenat i moje ljudske osobine,pozdravljam ga,verovatno je sasvim u pravu.
Danny Lou
06-12-2007, 10:01 AM
Sada sam vec pocela da dobijam i psihoanalize i konkretnije uvrede.Hvala :)
Mislim da zaista par ljudi treba da procitaju iznova moje postove...Nisam bas bila tako 'divlja' i 'nepristojna'.
Uostalom,kao sto rekoh nema vajde nabedjivanja,utisak je utisak....i postujem vase utiske.
Ako je nekome bilo dovoljno cetiri pesme i forum da sagledaju moj celokupan talenat i moje ljudske osobine,pozdravljam ga,verovatno je sasvim u pravu.
pa iskreno da ti kazem: osim osobe koja hoce da zaradi na tebi, tvog momka koji te voli do nebesa i eventualno neke totalno zaludjene drugarice/drugara sa tobom (ne tvojom muzikom) niko nece da preslusa vise od toga :)
vecini je dosta 30 sec slusanja da se vidi sta-gdje-ko...
puno pozdrava eva i prihvati saradnju sa nekim (koliko vidim ljudi nesebicno nude, ali ti to ne vidis), jer ce se jay-z nacekati da te vidi...
a mozda i ne :wink:
mani praznu pricu i cheers! :)
prihvati saradnju sa nekim (koliko vidim ljudi nesebicno nude, ali ti to ne vidis)
taj fazon
Rhino
06-12-2007, 01:31 PM
eeto:wink:
Kakva lakrdija...
Ako se ne smiri situacija, zakljucavam thread.
Sad svi izbrojte lepo do 10, pa opusteno nastavite sa zivotom.... :)
LACKY
07-12-2007, 03:45 AM
Ostvari svoju pretnju! Bice bezbolnije.
Pa vidis da je sad sve u redu :)
Danny Lou
07-12-2007, 11:10 AM
oggy nemoj vise tako rano da ulijeces i prekidas nam raspravu nije fer! :protest::D
silicon science
12-12-2007, 02:30 PM
Back on topic
Citiracu samo kolegu Goasia, koji je nedavno izdao album na CD-u za jedan Belgijski trance label, na pitanje kako si uspeo da izdas samo je rekao:
'KAD DOBRO URADIS MJUZU IZDACES JE..." Nema druge... To sto si u Srbiji nema nikakve veze. Naravno uvek ima slucajeva losih okolnosti, kao sto je sluchaj sa jednim Novosadskim bendom (koji vise ne postoji), gde su ljudi dobili jako lepu ponudu za turneju "napolju" i ... BOMBARDOVANJE
Kraj price...
Hollywood
13-12-2007, 10:12 AM
malo off-a
Jel to Datcha imao akai tada? Ili je to neko drugi?
DaBear
13-12-2007, 10:53 AM
malo off-a
Jel to Datcha imao akai tada? Ili je to neko drugi?
Mislim da je bio Djordje...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.