PDA

View Full Version : Oglasi (opet ja)

OFF
26-11-2007, 08:48 PM
Prosli put sam se bunio kad je administracija uvela katanac na replay u oglasima, ovaj put necu, ali.....

Vidim da modovi i admini mogu (logicno) da komuniciraju o trgovini sa prodavcima u forumu oglasi..... bilo bi fer da to ne cine .... ili svi, ili niko

lesha
26-11-2007, 10:17 PM
navedi ko je u pitanju..

OFF
26-11-2007, 10:43 PM
navedi ko je u pitanju..

Potpuno je nebitno, jer nije nikakva zla namera od onih koji su postovali (Lacky i dr.Ru sto sam video)....

lesha
26-11-2007, 11:19 PM
zasluzili su po packu :D

OFF
26-11-2007, 11:38 PM
zasluzili su po packu :D

:wink: :D

LACKY
27-11-2007, 05:19 AM
Nece se ponoviti evo obecavam.

dr.Ru
27-11-2007, 10:31 AM
evo ja sam obrisao svoj post u oglasima. Sve je ok.

"7"
27-11-2007, 04:30 PM
... a ja opet ne razumem zasto ste opet to uradili kad je i prosli put bio zakljucak da je bolje kada moze da se postuje (koliko se secam)... e sad, naravno nije to neko krucijalno pitanje, ali nekako mi je logicno da moze da se postuje jer onda ljudi koji znaju dosta o spravama koje se prodaju mogu da ukazu na nedostatke/vrline te sprave, na nerealnu/odlicnu cenu... tako da mogu da pomognu ljudima da se ne zeznu ili da ne kupe spravu koja im ne odgovara i sl. Sa druge strane pomaze se i prodavcima jer se cesce postuje pa je oglas i cesce vidljiv.
E sad, ima i druga strana a to je spamovanje, ali mislim da steta od toga ni priblizno ne prelazi dobit od postovanja (i za prodavca i za eventualne kupce), a prodavac uvek moze pm-om obavestiti moderatora da obrise spam postove.

Eto, to je samo moje misljenje, nhf :wink: :)

idekius
27-11-2007, 05:36 PM
... a ja opet ne razumem zasto ste opet to uradili kad je i prosli put bio zakljucak da je bolje kada moze da se postuje (koliko se secam)... e sad, naravno nije to neko krucijalno pitanje, ali nekako mi je logicno da moze da se postuje jer onda ljudi koji znaju dosta o spravama koje se prodaju mogu da ukazu na nedostatke/vrline te sprave, na nerealnu/odlicnu cenu... tako da mogu da pomognu ljudima da se ne zeznu ili da ne kupe spravu koja im ne odgovara i sl. Sa druge strane pomaze se i prodavcima jer se cesce postuje pa je oglas i cesce vidljiv.
E sad, ima i druga strana a to je spamovanje, ali mislim da steta od toga ni priblizno ne prelazi dobit od postovanja (i za prodavca i za eventualne kupce), a prodavac uvek moze pm-om obavestiti moderatora da obrise spam postove.

Eto, to je samo moje misljenje, nhf :wink: :)

Bez uvijanja... lepo je da moze da se postuje u oglasima isto kao i sto je lep socijalizam, ali ne moze da funkcionise :)
Oglasi su postali sve, samo ne oglasi. Postali su svadjaonica, mesto za sabotaze itd.... itd... poceli su da lice pre na buvljak na dalekom istoku, nego li na oglase.

Zato vise tamo nema postovanja i nece ga vise ni biti. Pokusali smo, nije islo... opet smo pokusali, opet nije islo...

"7"
27-11-2007, 08:20 PM
:D :banghead: pa zar UDBA tako nesto da kaze za Socijalizam:banghead: :D ... na Nago ostrvo sa njim :azdaja: :locked: (:da: :D :D )

Mogli
27-11-2007, 09:45 PM
Mene bas nesto ne obozavaju moderatori, ali ja sam takav lik, buntovnik i slobodnjak, sta cu..medjutom, ovaj put moram da se slozim sa konstatacijom da su oglasi postali opsta sprdacina i bas lice na sve osim na - oglase! Najruznije mi je ono kad coveka pitaju zasto to prodaje ili da mu je cena previsoka itd.. Daj da cujem ko sta prodaje, kratko i jasno i ajd zdravo!:grin:

idekius
27-11-2007, 10:49 PM
Mene bas nesto ne obozavaju moderatori, ali ja sam takav lik, buntovnik i slobodnjak, sta cu..medjutom, ovaj put moram da se slozim sa konstatacijom da su oglasi postali opsta sprdacina i bas lice na sve osim na - oglase! Najruznije mi je ono kad coveka pitaju zasto to prodaje ili da mu je cena previsoka itd.. Daj da cujem ko sta prodaje, kratko i jasno i ajd zdravo!:grin:

Dobro... ima i zanimljivih delova:
"Sta?????? 600??? Pljacka!!! Hoces da me dovedes do prosjackog stapa???" :rotfl:

LACKY
28-11-2007, 05:52 AM
Evo Ru se izvinuo, i ja! Iskren da budem ja sam postovao na oglas jel mi je bilo drago sto je covek zavrsio trgovinu. Ali potpuno nesvesno sam to uradio (nisam bio svesan da imam mogucnost da postujem na oglasim gde generalno clanovi ne mogu). Tako da vise necu (evo po drugi put obecavam), jednostavno nisam bio svesan svojih mogucnosti (hi,hi sada mogu da ih zloupotrbim, pogotovo kada Off bude nesto prodavao,ima da ga miniramo).

Bota
28-11-2007, 10:34 AM
Ja sam takođe mišljenja da treba dozvoliti postovanje u oglasima i mislim da rješenje nije u tome da se to zabrani, već da moderatori budu malo ažurniji, češće nadgledaju (pročitaju :wink:) ono što se napiše i uklone spam. Zar ne bi to trebalo da bude i osnovni zadatak moderatora?

Oggy
28-11-2007, 12:28 PM
Zar ne bi to trebalo da bude i osnovni zadatak moderatora?

Naravno da ne!
Onda bi se zvali "djubretari", a ne "moderatori".

Upravo je ovo zadatak moderatora, da otklanja uzroke, a ne da "leci" posledice (ili ne daj Boze, da sprema za nekim).

Bice jos izmena u malim oglasima, ova nije jedina.

idekius
28-11-2007, 12:34 PM
Ja sam takođe mišljenja da treba dozvoliti postovanje u oglasima i mislim da rješenje nije u tome da se to zabrani, već da moderatori budu malo ažurniji, češće nadgledaju (pročitaju :wink:) ono što se napiše i uklone spam. Zar ne bi to trebalo da bude i osnovni zadatak moderatora?

Jeste... ali onda iz tog zadatka proizilazi i onaj drugi deo, a to je da banuju svadjalice, one koji tamo postuju u svrhe crkavanja necijih krava i spamere... pa onda ne bi bilo ove teme, vec teme "Zasto sam ja, na pravdi Boga, banovan"... :)

Dakle, molim vas da pricu ne shirimo dalje, jer, kao sto rekoh, vec smo pokusali sa dozvolom postovanja u oglasima i videli na sta to lici.

"7"
28-11-2007, 07:04 PM
Ako je vec tako, onda bih ja ipak dozvolio moderatorima da postuju u oglasima jer oni nece pisati gluposti vec ce eventualno pitati normalne stvari - cenu, stanje, lokaciju itd. pa ce to svima biti od koristi.

Pozz

SumAnuT
28-11-2007, 07:34 PM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15535

:)

Vecita tema.

Mogli
30-11-2007, 09:12 AM
Meni je kod oglasa dobro bilo to, kad mi neko produbi saznanje o tom sta se prodaje, time sto prodiskutuje sa doticnim koji daje oglas! Medjutim, to su bili sporadicne pojave, a vecina je to koristila da bi maltretirala coveka koji nesto prodaje! Definitivno sam misljenja da sve treba da ostane kako je sad i jedino bi bilo dobro da bude obavezan telefon na koji ljudi treba da se jave, jer se desava da neko da oglas na koji ne stize odgovor sa PM!

dexyco
01-12-2007, 03:15 PM
Hej, a sto lepo ne napravite opciju da sam korisnik odluci da li ce se postovati na njegovom oglasu ili ne?

silicon science
09-12-2007, 01:19 AM
Bice jos izmena u malim oglasima, ova nije jedina.

:cry:

idekius
09-12-2007, 06:35 AM
Ne brini... sve izmene se rade u interesu clanstva. I ova sa prestankom postovanja je u interesu clanstva. Ni moderatori, ni admini nemaju nista od toga i sigurno nam nije cilj da nekoga proganjamo "zato sto nam je takav cef"...
Cilj nam je da niko na forumu ne bude povlascen, pa ni brbljivac u odnosu na oglasavaca, dakle da se sprece sabotaze i slicne stvari, da diskusija bude diskusija, a oglasi, upravo to sto im ime kaze... oglasi...

Dakle, kakve god izmene da se dese, svakako nece ugroziti onoga ko npr. prodaje svoje monitore, da bi kupio bolje, ili investirao u pribor za pecanje :wink:

P.S. Ne mogu da verujem da ljude ovoliko pogadja to sto vise nema:

-Koooolll'koooo???? Secikeso!!! 'Si' lood???? Hoces da me dovedes do prosjackog stapa???
Djoka je prosli put, kad je placao sakupljenih 800 kazni za parkiranje, takvu Rosettu 800 prodao za duplo manje od toga sto ti trazis!!! Stidi se i sram te bilo! Ti ces meni tu da trazis xxx eu... kush BRE! Za te pare mogu da angazujem poslovnu pratnju BRE!!! Ja sam BRE gospodin covek, a ne kao oni tvoji...itd... itd... :)

sRce
09-12-2007, 06:55 AM
"Nikada, ali NIKADA ne kupuj rostilj na kiosku u kojem radi dobra riba!!!"

:rotfl: :rotfl: :rotfl: ... a kad si ti video da dobra riba radi u kiosku...

p.s. ... da nisu slucajno pozuteo... :cry: :cry: :cry:

idekius
09-12-2007, 07:07 AM
:rotfl: :rotfl: :rotfl: ... a kad si ti video da dobra riba radi u kiosku...

p.s. ... da nisu slucajno pozuteo... :cry: :cry: :cry:

Nisam pozuteo, nego sam pozeleneo od muke... a bas lepa sexy cica... kiosk blizu pozorista... a klopa, uzas...

POsle sam otishao u jedan lokal gde radi neka debela baba... sve izuzev sexy... ali je bar klopa kako valja :wink:

HeatMan
09-12-2007, 05:06 PM
jeste samo meni ili svima zabranili postovanje na malim oglasima, na kraju? vidim da ne mogu nishta da chukam tamo..

Oggy
09-12-2007, 06:59 PM
Zelis da das oglas ili da pises po tudjem?

Ako zelis da das svoj oglas, a ne mozes, nesto nije u redu, pa se obrati Divineru da to sredi, a ako zelis da pises po tudjem, vrati se na pocetak ovog thread-a, pa citaj

HeatMan
09-12-2007, 07:04 PM
aha... ok.. poshto ste diskutovali o tome da li je to pametno ili ne.. ne mogu da odgovaram na oglas.. valjda mogu da pravim.. mada nije ni bitno jer nemam shta da oglashavam, jel? :)

pozdrav

Arthur
10-12-2007, 01:31 PM
ja sam misljenja da treba uvesti pravilo od minimum 50-100 postova prethodno na forumu,pa da se nesto prodaje. Kao sto je na benchmarku. Ovako je forum pijaca, sa propratnim debatnim klubom.

OFF
10-12-2007, 02:43 PM
ja sam misljenja da treba uvesti pravilo od minimum 50-100 postova prethodno na forumu,pa da se nesto prodaje. Kao sto je na benchmarku. Ovako je forum pijaca, sa propratnim debatnim klubom.

Valjalo bi tako...... Jedna granica za oglasavanje, a druga, puno visa za repliciranje (200, 500 postova, godinu dana clanstva...........)

"7"
10-12-2007, 10:57 PM
Bolje je, ako bi se vec uvodile neke granice, da budu vremenskog tipa (da je neko clan xx meseci) ili sl. jer ako to bude broj postova, onda cemo dobiti spamovanje na forumu gde ce ljudi lupetati bezveze samo da bi dosli do odredjenog broja postova

Pozz

Oggy
10-12-2007, 11:17 PM
onda cemo dobiti spamovanje na forumu gde ce ljudi lupetati bezveze samo da bi dosli do odredjenog broja postova

Pozz

Takvi se banuju i sve OK.

Mali oglasi na forumu su zamisljeni da clanovi medjusobno razmenjuju ili prodaju svoju licnu opremu, a ne da to bude necija besplatna tezga, gde ce valjati opremu. Za to postoje baneri koji se placaju, pa kad moze Artist da placa, moze i svaki trgovac koji zeli da ovde bude prisutan i zaradjuje na konto foruma.

Arthur
11-12-2007, 04:15 AM
ja cak nemam nista protiv dilera koji nude lepe i zanimljive stvari iz ruke u ruku, po dobrim cenama. Ukoliko su oni clanovi, i aktivni i korisni i po drugim aktivnostima foruma, dobrodosli. Ali ovde se ljudi pojedini registruju samo zbog jednog oglasa.

Arthur
11-12-2007, 04:15 AM
a i to banovanje, pa to mi je omiljeni sport, bolji od tenisa ;)