PDA

View Full Version : Emulator X

Gmile
17-11-2007, 08:34 AM
Kad u projektu (Nuendo) pored ostalih VSTi imam ucitan i Emulator X, on od Nuenda ''preotme'' neke keyboard commands, tako da kad kod po navici stisnem Ctrl+S (ili Ctrl+Shift+S) na tastaturi da bih snimio projekat, nudi mi se snimanje postojece banke Emulatora. Zna li neko kako to izbjeci? Ovo poprilicno iritira...

Pozdrav.

kejkz
17-11-2007, 11:22 AM
file>preferences>vst>plugins>plugins receive key commands

Gmile
17-11-2007, 07:22 PM
Ne ide, na zalost :cry:. Probao sam odchekirati tu opciju koja je po defaultu potvrdjena u Nuendu - u oba slucaja isto: Na svako moje Ctrl+S izleti mi prozor za snimanje Emulator X banks files...

kejkz
18-11-2007, 12:46 AM
Da li je tada otvoren prozor emulator x-a?

Gmile
18-11-2007, 08:59 AM
Probao sam kad je otvoren i kad je zatvoren. Opet isto. Cak i kada Emulator u VST instrument listi (F11) nije aktivan. Bas je nezgodno poslije nekoliko godina stiskanja Ctrl+S u Nuendu sada ici na File menu pa sejvati (nikako da se naviknem!), a bilo bi steta samo zbog toga ne korisiti Emulator X...

makaay
18-11-2007, 01:43 PM
Pa, nemoj sejvat (cancel). Taj save je vezan jednostavno uz save projekta. Emu misli da ?eli? van, pa nudi save za svaki slučaj. Isto je i sa autosave-om - kod svakog autosejva pali se i save kod Emu-a.

Gmile
18-11-2007, 05:30 PM
Pomalo glupo. Ako zelim snimiti projekat u Nuendu ne mora znaciti da cu i izaci. A snima se svakih 10-tak minuta i obavezno poslije svake vaznije akcije i to obavezno pod dva imena, pa ce canceliranje bas biti dosadno. Narocito u pocetku (tek sam kupio Emulator) dok se ne naviknem jer se do sada snimalo skoro nesvjesno (stvorio sam sebi takvu naviku) pa ce mi to canceliranje odvlaciti paznju od rada i dekoncentrisati me. No, ako nema nacina da se to ukloni, onda se valja navikavati...
U svakom slucaju, hvala vam.

djivan
20-11-2007, 11:39 AM
meni Emulator i nuendo rade:)

Gmile
21-11-2007, 02:29 PM
Rade i meni, nije u tome problem. Problem je u tome stokad po navici stisnem Ctrl+S (ili Ctrl+Shift+S) na tastaturi da bih snimio projekat, nudi mi se snimanje postojece banke Emulatora. Desava li se to i tebi?

djivan
23-11-2007, 11:22 AM
pa to je setingsima, kod mene se to ne desava:) :) :)

Gmile
23-11-2007, 06:33 PM
Nisam nista cackao, instalirao Nuendo, pa Emulator, sve je po defaultu, i eto... Ima li nesto sto nisam podesio a trebalo bi? Ovoi sa ''plugins receive key commands'' ne daje rezultate.