View Full Version : OT: Kompresor (pomoc)
Don Solaris
04-11-2007, 11:43 AM
Znam da je OT, ali namjerno postavljam pitanje "klavijaturistima" po?to me zanima njihovo mi?ljenje. Tra?im analogni (mono) kompresor za ove monofonike koje imam. Volio bih zadr?ati istu zvučnu karakteristiku (boju) syntha - samo da se malo srede amplitude da mi ne odlazi u clip kada zavrnem rezonancu. Ako mo?e neka preporuka.
:asskick:
Također tra?im jedan (stereo) kompresor za 12 bitni sampler (S-550) koji bi uglavnom tukao bubnjeve. Ako netko mo?e preporučiti ne?to.
Hvala!
gregor z
04-11-2007, 01:51 PM
Od starijih DBX 160 XT ili 160A sa Jim Williams modifikacijama, mozes jih dobiti veoma jeftino.....
Od novijih SPL Dynamaxx, super clean sound i radi svoj posao odlicno...
Meni osobno najbolja je kombinacija Distressora i DBX 160SL.....:D
Pozdrav, Gregor
The 160A is nearly identical to the 160XT. The XT uses a LM353 input opamp and a 5534 output opamp, the A uses 5532 opamps. Both differ from the X by having an opamp based balanced output, the 160X uses a current buffer around a LF351. The XT and A also have this circuit in addition to the cleaner balanced opamp outputs. The A has a cross coupled output with a servo.
Both the XT and A are superior to the X as they each incorporate the non-linear timing capacitor circuit which speeds up attack time and lowers low frequency THD. These circuits can be inproved by replacing the cross coupled 1N4148 diodes with green LED's.
All can be improved by replacing the VCA with a that 2180A. Remove the 51 or 47 ohm resistor from the trim to pin 4 and remove the trim circuit feed 100k resistor as these are pre-trimmed at the factory. On an A it's R110 and R111. On an XT it's R9 and R10. On an X it's R9 and R10.
When I do the mod on them the VCA is replaced with a that 2180A, the opamp is changed to a National LM6172, the trim circuits are removed from the vca, the electrolytic coupling cap is replaced with a Wima 4.7 uf mks-2, bypassed with a MIT .01 PPMFX. Power supply cans are replaced and enlarged and some phase compensation and power supply bypass caps are added. Bandwidth is raise up one octave. Slew rate is increased. Distortion is lowered. Fog is removed. All is well.
clusterchord
04-11-2007, 02:21 PM
za male pare. i minimalnu kolorizaciju, ako to trazis.. FMR Audio RNC. kvaliteta mu poprilicno prezilazi cijenu, ali naravno nije u klasi sprava koje je Gregor nabrojao.
makar moram priznat rijetko mi je potreban transparentan compresor pri trackingu za sinteve, do 3dB gain reduction-a dosta dobro rjesavam sa URS pluginovima. osim ako ne zelim bas dodatni karakter.. za to planiram jedan MC-77 (urei1176 clone) da zveknem na bass synth, ili na beatbox, da hebe mamu i to je to. :cool:
od jeftinijih farben varijanti jedan stariji joe meek ili focusrite compounder mi je super radio za neke sinteve. ono, definitivno "cujes" kompresiju, ali je nekako ugodna, seksi..
ma ima jos kile sprava, sad mi stao mozak. rogina ce ti sigurno jos nesta nabacit. a i ponudit.. :rotfl:
...za male pare. i minimalnu kolorizaciju, ako to trazis.. FMR Audio RNC. kvaliteta mu poprilicno prezilazi cijenu, ali naravno nije u klasi sprava koje je Gregor nabrojao.
Ako imas srecu 160xt in 160x moze se naci za 100 - 150 eur.
Ja sam nekoliko vremena trazio 160xt onda jednom pronasao i nabavio 160x za 100eur.
160ice su super duper za bass, drums, percussion...
Za mono compressor za ovu cjenu mislim, da nema boljeg
Cheap stereo compressor je alesis 3630 - KAO, da su ga koristili daft punk na Homework :confused: sav sidechain compression je bio raden kao sa 3630... neznam mozda ima nesto istine u ovome
Cjena novog je 110 eur. Isprobao sam ga samo jednom, on ti je ok lo-fi/low class compressor nista posebno i nista sta ne bi mogau uraditi u softwareu (definitivno su svi midclass i bolji soft copressori bolji od ovog). Dodaje nekoliko koloracije a 100 eur za novog je dzabeee ako ti bas treba stereo hardware compr. za male pare.
clusterchord
04-11-2007, 05:29 PM
3630 je apsolutno groblje. kao i behringer. sve drugo kako je to sad odjednom "vintage " compressor, su internet bajke.
btw, volim daft punk, ali taj sidechain na kick, na "Discovery" albumu (bio to 3630 ili najskuplji compressor na planeti, svejedno) je doveo plocu do granica slusljivosti. unistena ploca. steta pjesama. u klubu jos funkcionira kako tako, ali doma me zaboli glava od toga, u roku keks.:mad:
Bitch
04-11-2007, 06:00 PM
jos jedan glas za dbx 160! a za stereo ... hmmm... alan smart? :D he.. ma uzmi nekoliko tih dbx i vozi :grin:
pozz
roginator
04-11-2007, 06:20 PM
moj glas za APHEX TUBE EXPRESSOR 661
definitivno BEST buy
imao sam 160xt ali ovo je Boooolje
naravno 160xt je super,ali ja sam za APHEX-e
BRZI cisti ilikarakterni kako vam pase i vrlo transparentni i jos imaju Exciter i TUBE...ma milina ..ima ih za 300 $
ZAKON
gregor z
04-11-2007, 06:25 PM
moj glas za APHEX TUBE EXPRESSOR 661ZAKON
Slazzem se, imaju par u Studiu Metro u Ljubljani.....malo sam zaboravio na njih.....uvijek sam ih upotrebio za nessto......uvijek su mi zvucali super....
roginator
04-11-2007, 06:31 PM
evo kako izgleda 2/3 mojih kompressora....imam jos par ;) a medju ovima su i expressori
http://web.vip.hr/roginator.vip/Dynamirack.jpg
evo kako izgleda 2/3 mojih kompressora....imam jos par ;) a medju ovima su i expressori
aaaa, transient designer! super sprava za masakriranje :taz: :rafal: :kipuceljut: loopova.
(gregor z gdje je tvoj t.d.? prodao?)
da li ima aphex 661 "stereo link"?
roginator
04-11-2007, 07:13 PM
naravno da ima stereo link, EX sidechain, TUBE, EXCITER, EASY RIDER....
PILA i PO...obozavam ga!!!!!!!
I btw kupujte to dok nisu shvatili neki likovi da to ubija za malo para!!
roginator
04-11-2007, 07:16 PM
Od starijih DBX 160 XT ili 160A sa Jim Williams modifikacijama, mozes jih dobiti veoma jeftino.....
Od novijih SPL Dynamaxx, super clean sound i radi svoj posao odlicno...
Meni osobno najbolja je kombinacija Distressora i DBX 160SL.....:D
Pozdrav, Gregor
taj isti Jim Wiliams je na Gearslutsu napisao da je apheh 661 najbolji bass kompressor za koji on zna..ETO.....;)
gregor z
04-11-2007, 07:21 PM
aaaa, transient designer! super sprava za masakriranje :taz: :rafal: :kipuceljut: loopova.
(gregor z gdje je tvoj t.d.? prodao?)
bas sad masakrira andromedu:dance: :banana:
imaju stereo link.....
Narode, da ne otvaram novu temu...... moze li neko da mi pojasni razlike u DBX160 modelima (A, X.....)..... koji se za sta najcesce koristi i kakve su cene rabljenih?
Don Solaris
04-11-2007, 08:03 PM
taj isti Jim Wiliams je na Gearslutsu napisao da je apheh 661 najbolji bass kompressor za koji on zna..ETO.....;)
Evo da objasnim situaciju. Za mixing i mastering ja ionako koristim waves i slične softwerske kompresore koji u pravilu ništa ne boje, nego samo rješavaju amplitudu. I to je meni ok.
Međutim, ja trebam nešto skroz jednostavno za krotiti ove divljake poput CS-15 i Monopoly koji imaju i po 20dB razlika između rezonantnog i nerezonantnog djela. Dali to mogu rješiti sa FMR Audio RNC?
Ili da ipak ubodem 3 puta skuplji Aphex 661?
Dali je njegov zvuk fakat "topao" zbog tih cjevi koje su unutra?
roginator
04-11-2007, 08:11 PM
ovisi kako zelis ..u tome je trick na 661
ako zelis cisti i transparentan sound
onda ulaz nula...izlaz recimo nula
a ako zelis SATURACIJU
onda ulaz recimo -9db pa na izlazu zasaturiras lampu na +9 db i jos malo exciter,,,mozes i vise puno vise
I onda APHEX RULEZZZZ
:)
clusterchord
04-11-2007, 08:27 PM
Evo da objasnim situaciju. Za mixing i mastering ja ionako koristim waves i slične softwerske kompresore koji u pravilu ništa ne boje, nego samo rješavaju amplitudu.
da wavesi ne boje kao hardver, ali unistavaju i pretvaraju sve u plastiku. osim ako se drzis minimalnog gain reductiona do par dB. L1, L2 definitivno imaju svoj plasticni nazalni "sound", kad stavim L2 na 6dB reduction, moram hitno na vecu da bljujem :scared::D. jos je L3 nekako najprihvatljiviji, ali ni njega ne treba goniti previse. URS koje u zadnje vrijeme koristim po kanalima su 3 klase iznad wavesa, takodjer bojaju na ekstremnijim settinzima, ali je ta boja prilicno ugodnija, muzikalnija, a moze bitz i pozeljna..
usput da pitam - softverski comp koji zvuci dobro na akusticnom klaviru - e to jos moram cut. uzas. nastane neka juha u mid frekvama. ako netko ima oprobano ITB rjesenje (ne ono "cuo sam da.." ili "procitao sam..", vec iz prakse) rado bih znao za to.. :banghead:
e Gregor ti imas 33609 ili nemas, ne sjecam se..?? jesi vidio remake clone 2254/33609 od Vintage Design iz Svedske.. ne znam koliko je to vjerno, ali neve mi je the "dream" 2-mix compressor. plus jos jedan api2500, i to bi bilo to :D
ovaj je dual comp/limiter i kosta preko 3kiloeura ..
PS javi se kad si u zg.
milos
04-11-2007, 09:20 PM
Clusterchord,probaj ove nove Waves API bundle i V Series(iz Mercury bundlea):jupi:
Don Solaris
04-11-2007, 09:27 PM
onda ulaz recimo -9db pa na izlazu zasaturiras lampu na +9 db i jos malo exciter,,,mozes i vise puno vise
I onda APHEX RULEZZZZ
Eto.... i sad mora da kupim i FMR Audio RNC i Aphex 661. :banghead:
Po?to znam da kada ti i Cluster ka?ete da je ne?to dobro, onda je to dobro.
Nadam se da ću nać 661 po 300 baksa. Ne?to se slabo vrte na eBayu....
roginator
04-11-2007, 09:51 PM
ima samo budi strpljiv
ima jedan u BiH za 350 eura
ako oces dam ti broj
gregor z
04-11-2007, 10:04 PM
e Gregor ti imas 33609 ili nemas, ne sjecam se..?? jesi vidio remake clone 2254/33609 od Vintage Design iz Svedske.. ne znam koliko je to vjerno, ali neve mi je the "dream" 2-mix compressor. plus jos jedan api2500, i to bi bilo to :D
nemam....imam na UAD karti i totalno mi cool radi......a radio sam sa njim kod frenda u Ljubljani....me like a lot....inace imam Neve 33114 par preamp-eq-a...a na vintage design se i ja palim....:dj:
Meni je zakon ESE Labs (lik iz Slovenije) Transcomp Mastering compressor....http://www.eselab.si/
A totalno volim DBX 160 SL.....
A bez Distressora "British Mode" isto ne bih mogao.....
Transient Designer......ESSENTIAL!!!
DBX 160XT.....KLASIKA....bas me zanima sta ce se desit kad ih modificiramo.......
Nazovem te sutra, bit cu do srijede u ZG.....mozemo na :pijanci: pa da foh idijotiziramo......
Pozdrav,
Gregor
Don Solaris
04-11-2007, 10:47 PM
da wavesi ne boje kao hardver, ali unistavaju i pretvaraju sve u plastiku. osim ako se drzis minimalnog gain reductiona do par dB. L1, L2 definitivno imaju svoj plasticni nazalni "sound", kad stavim L2 na 6dB reduction, moram hitno na vecu da bljujem :scared::D. jos je L3 nekako najprihvatljiviji, ali ni njega ne treba goniti previse.
usput da pitam - softverski comp koji zvuci dobro na akusticnom klaviru - e to jos moram cut. uzas. nastane neka juha u mid frekvama.
hmmmmm... mislim da tebi ipak nešto ne šljaka sa sound karticom.
Jer ovdje ispod je analiza čistog 22kHz white noisea, uspoređena sa istim tim, ali kompresiranim preko Waves C1 kompresora:
http://img105.imageshack.us/img105/9235/kodh5.gif
Slika 1: Logaritamski frekvencijski prikaz 20 Hz - 22 kHz pri 16384 FFT
Legenda: Original ljevo - kompresirano desno
Ja imam original slike u high resi i možemo ići bit po bit, frekvenciju po frekvenciju. Ja ne vidim tu nikakve gubitke ili "zamučivanje". Dapače, svaka informacija je potpuno identična, samo su amplitude povečane. Mislim da se ovakvog izlaza nebi postidili ni kompresori od 2000 EUR.
Ovo su postavke koje sam koristio - standarnda brza kompresija pri 4:1 na -18 dB, sa 100ms relasa:
http://img100.imageshack.us/img100/181/okbc7.gif
Slika 2: Postavke korištene kod C1 kompresora
roginator
04-11-2007, 11:35 PM
e moj Don
ne slusa se sound mjernim instrumentima nego UHOM....
WAVES su PLASTICNI
stojim i ja iza toga sto je Tomo rekao ....
IMAM USI PA SLUSAM ;)
slowstar
05-11-2007, 01:58 AM
Ponavljam, vec sam negde to "izvalio"
RNC je maltene cudo, kako lepo radi, slusao ga kratko ili Toronto ili Chicago, ne secam se, a kada se pritisne "super nice" RAZBIJA!!!
Don Solaris
05-11-2007, 11:34 AM
e moj Don
ne slusa se sound mjernim instrumentima nego UHOM....
WAVES su PLASTICNI
stojim i ja iza toga sto je Tomo rekao ....
IMAM USI PA SLUSAM ;)
Sla?em se da se kompresor slu?a u?ima - ne instrumentima. Ja samo ?eli reći da Waves ne stvara plastiku. Waves ne stvara apsolutno ni?ta i upravo u tome i jest problem.
"Plastika" eventualno nastaje u u?ima slu?aoca. Jer ako si dugo vremena koristio analogne kompresore ili jo? bolje one sa cijevima, da si navikao uho na prirodnu "toplinu" koji oni daju.
Nasuprot toga, čisto matematičko sumiranje koje radi večina soft kompresora dati će pomalo "hladan" odziv jer soft radi -> bez gre?ke. U tome je problem - ?to nema gre?ke! Dokle god ne uđe? u clip, nema izobličenja, nelinearnosti, mikrodistorzija, pomaka faza po frekvecncijama i sl, več sve savr?eno sjeda nazad na svoje mjesto, ?to se ljepo vidi na slici iznad.
Međutim kada na tom istom softweru uđe? u clip, to je onda katastrofa. I mo?e? istog trenutka lagano Ctrl + Z. Kada na analognoj spravi dođe? blizu clipa, nema frke, male, kratke distorzije, pogotovo kod lampi, stvaraju ugodan i prirodan osjećaj kod na?eg uha. Naravno. Cjela priroda koja nas okru?uje zvukom 24 sata zvuči tako.
OT:
Vezano za spektralnu analizu. Kad pogleda? neki kvalitetniji mp3, mo?e? točno vidjeti kako fale neke frekvencije i o?tečenja signala. Neka od tih "o?tečenja" na?e uho uopće ne primjeti, no spektralni analizator ih ljepo prika?e jer je daleko superiorniji od na?ih nesavr?enih čula. Pogotovo u srednjim i visokim frekvencijama. Ako pogleda? u tu sliku iznad, vidjeti će? da nema brisanja informacija, zamučivanja i sl. Sve je orig isto, samo su amplitude skočile.
Rasta
05-11-2007, 11:39 AM
A gdje to ima tih 160-tica po 100 Eu? Ja bih par komada!
@Rogi, ako nisam zakasnio mozes mi dati taj broj za Aphexa, da dodam jos jednog u kolekciju :-).
A gdje to ima tih 160-tica po 100 Eu?
Ja sam kupio u Ljubljani za 100e (falili mu rack ears). Za 100-150 eur mozes naci i na evilbay.de samo ti treba strpljenja i doci ce jedan po toj cjeni.
Ja bih par komada!
A prema tome, da se ovakve prilike ceka, trebat ti ce bar 1.5 godine, da dobijes par komada po toj cjeni :D :D:D
roginator
05-11-2007, 07:32 PM
Eo pa pitajte za Aphexa 661...Kikas Darko 00387-63-346-625
pozovite se na roginu iz Zagreba ;)
clusterchord
05-11-2007, 11:18 PM
@don:
ne. i dalje tvrdim da waves stvara plastiku, nema tu "eventualno" a i moja kartica fala bogu hebe nanu. nadalje, pricaj to cijelom svijetu engineera i miksera vani koji jako dobro znaju "waves" sound, samo se raspitaj.
sad doduse ja C1 uopce ne koristim jer mi ni kompresiju ne radi kako ocekujem, plastika ili ne. od wavesa, za kanale najbolji mi je njihov rvox, opet do 3 -4 dB ali iskljucivo na dijalogu. master L3.
Don Solaris
05-11-2007, 11:34 PM
Mo?da sam trebao napisati da ja ne koristim L1 u real time-u. Več isključivo za processing obradu. Sad samo treba vidit dali je isti algoritam kada ide real time, u odnosu na običan processing.
Nego... vezano uz tu "plastiku". Kako to točno prepozna?? U čemu je finta?
roginator
05-11-2007, 11:38 PM
Nego... vezano uz tu "plastiku". Kako to to?no prepozna?? U ?emu je finta?
znat ces kad kupis dobar hardware i usporedis ;)
evo da se i ja malo nadovezem na temu...mislim da symetrics 501 nije los za to sto trazis, a zbilja je jeftin...ja imam jednog i koristim ga bas za to sto ti zelis i super radi...poz H.
Don Solaris
06-11-2007, 07:39 AM
isus booog!!!!!!!
pa jel moguće da ovo D?UBRE od kompresora vrijedi 11 000 dolara !!! :shock: :shock: :shock: :shock:
http://www.tubeequipment.com/wp-content/000_0065.jpg
Weighing in at 44 pounds, the Tube Equipment Corporation Model SR-71 is a Dynamic Mu compressor / limiter using the original Fairchild 670 design with modern components. It has the sound of a Fairchild with greater transparency due to nickel-core transformers. It also employs faster time constants for modern percussive material. We strive to build heavy tube and transformer-laden future classics in the old world way.
17 tubes, 9 transformers, Mu-Metal Shielded trannies. - ovo je bolesno!
roginator
06-11-2007, 07:46 AM
ma taj je jeftin u odnosu na neke fairchild modele koji idu po 30000$ i neke Gates-e koji idu po 15000$ ........
pa kaj je tu cudno ako modulari idu po 30000$ zasto nebi bilo i limitera po toj cijeni....
pa kvalitetean compresor u mixu vrijedi koliko i dobar soundsource!!!
Don Solaris
06-11-2007, 07:47 AM
Inače imam doma jedan kompresor več par godina. Napravio ga je Behringer. Odličan je! Od kad sam ga stavio između stalka i zida, stalak se više ne klima !!! Super sprava !!!
:jupi:
roginator
24-11-2007, 10:58 AM
eto Don
ako je model 2100
onda bas i ne sluzi svrsi
uz malo modificiranjna to je opsna sprava mada ja mrzim behringere
grada27
24-11-2007, 01:16 PM
Evo samo da pitam mozda neko i zna,a u vezi compressora,
u pitanju je ULTRA-DYNE PRO behringer dsp9024 stereo 6-band compressor,
leveler,limiter,exciter,gate,tube emulation.Nudi mi se povoljno, pa cisto da pitam,ako neko zna nesto o toj spravi,vise se ne proizvodi,a kazu da nije bio jeftin kada se pojavio.Unapred hvala za info!
PS: Poseduje midi za kontrolu preko kompa,sa odgovarajucim softverom
relis
09-02-2008, 03:50 PM
Ima tko iskustva sa Focusrite Platinum Compounder-om?
clusterchord
11-02-2008, 02:03 AM
ja imo i prodo. sto te zanima..?
relis
11-02-2008, 06:20 AM
Pa, mogao bi ga relativno povoljno nabaviti, pa me zanima kako bi to radilo sa sintevima u "smirivanju" arpeggi-a? Treba mi za ATCX i Virusa.
clusterchord
11-02-2008, 06:30 AM
solidno. mozes ga namjestiti da manje i da vise farba. ali opcenito ima neki svoj smek. pogotovo je super sto imas tri opcije - kompresor, kompresor sa tzv. HP sidechainom (ne reagira na baseve), i posebno imas limiter , koji kad dosta radi nedaje plastiku ko recimo L2 ili nesto, vec farba onako malo 60s.. za neke stvari super, za neke nije.. ali da skratim : nebi imao nista protiv da ga imam i danas,,
jedan detalj da ne zaboravim: na nekakvim dubokim kickovima tipa 808, ako stavis prekratak attack ili release onda malo oce malo da distorzira odn. kao da fuzz-ira.. sto se dogadja i nekim skljupim spravama. medjutim, opet, to se dogodi na samom tranzientu pa neki put cak moze bit i pozeljno.. ja bi ga koji put namjerno ostavio da mi da dodatni click..
compounder i mastermix su jedine sprave koje vrijede iz cijele platinum serije.
kolko para traze?
Don Solaris
11-02-2008, 07:37 PM
jedan detalj da ne zaboravim: na nekakvim dubokim kickovima tipa 808, ako stavis prekratak attack ili release onda malo oce malo da distorzira odn. kao da fuzz-ira.. sto se dogadja i nekim skljupim spravama.
I na Aphexu 661 koji imam. Neki kažu najbolji kompresor za bass - no meni djeluje sasvim prosječno i niš posebno u odnosu na RNC FMR koji takođe imam. A onaj exciter nema gotovo nikakvog učinka. Tek kad ga spustiš na 1kHz, malo neku razliku daje - no to NEMA veze sa Aphex Aural Exciterom - a koliko znam, upravo su ga reklamirali kao da je i taj exciter unutra.
A što se "tube" tiće (warm sound) - to kao da i nije unutra. Apsolutno nikakva razlika u soundu njega i RNC. Mogu okačit demo ko nevjeruje. Prodat ću to prvom prilikom....
EDIT: ne znam. Možda je moj Aphex potrgan. Na ebayu sam ga kupio.
gregor z
12-02-2008, 09:28 AM
s
jedan detalj da ne zaboravim: na nekakvim dubokim kickovima tipa 808, ako stavis prekratak attack ili release onda malo oce malo da distorzira odn. kao da fuzz-ira.. sto se dogadja i nekim skljupim spravama. medjutim, opet, to se dogodi na samom tranzientu pa neki put cak moze bit i pozeljno.. ja bi ga koji put namjerno ostavio da mi da dodatni click..
kolko para traze?
Pa tako rade svi kompresori...ako jim je atack dovoljno brz (prebrz) oni distorziraju waveform (posebno bass).
Ako je attack kraci od najnizje frekvencije koja se komprimira on ju distorzira. Zamisli si da u kompresor pustis sinewave od 100 hz koji prije nego napravi jednu periodu vec mjenja oblik zbog kompresije=distorzija.
Sve sam malo pojednostavio a u osnovi to tako funkcionira.
To mozebiti cool a moze i smetat, zavisi sta vam treba...
ex: 100 cycla u jednoj sekundi = 100hz
1 cycle = 1 sec/100 = 0.01sec
roginator
12-02-2008, 07:10 PM
A ?to se "tube" tiće (warm sound) - to kao da i nije unutra. Apsolutno nikakva razlika u soundu njega i RNC. Mogu okačit demo ko nevjeruje. Prodat ću to prvom prilikom....
EDIT: ne znam. Mo?da je moj Aphex potrgan. Na ebayu sam ga kupio.
ma cuje se TUBE i to fino
trik je u gain stage-u rada 661
to je sprava koju mozes koristit i kao transparentni i kao COLORIRAJUCI compressor .... mada su APHEXI uglavnom transparentni
MORAS POBUDIT LAMPU
KOJA JE NA IZLAZNOM AMPU
DA TI CIJEVKA PIJEVA
GAINA MANJE NA ULAZU DA SE SLIJEVA
PA NA PUCAJ IZLAZ DA SE WARMTH CUJE
JER JACA STUJA KOD CIJEVKE CARUJE !!!!!!!!
:D :D :D
eto ;)
relis
12-02-2008, 07:17 PM
Roginu za nasljednika Tadije!
relis
12-02-2008, 07:18 PM
:-)
Don Solaris
13-02-2008, 12:25 AM
MORAS POBUDIT LAMPU
KOJA JE NA IZLAZNOM AMPU
DA TI CIJEVKA PIJEVA
Vjerovatno taj Aphex koji sam kupio uopće ne radi kako spada. Treba ga isprobat pored drugog.
clusterchord
13-02-2008, 03:07 AM
Pa tako rade svi kompresori...
naravno. ali pitanje je kad koji udje u distorziju, i drugo, kakvog je karaktera to izoblicenje kao funkcija GR - neki kompresori to podnose lakse, sa "ljepsim" ili uhu ugodnijim rezultatima, a neki sa katastrofalnim.
kad kazem za compounder da oce da zakrcka, znaci da je osjetiljiviji relativno na to, dok za usporedbu npr. RNC i Joe Meek sa istim attack/release settings i GR to jos nebi poceli raditi.
Don Solaris
13-02-2008, 08:05 AM
ma cuje se TUBE i to fino
Ajde da ja dofuram taj Aphex 661 kod tebe pa da isprobamo. Ako hoces za vikend ili prije. Treba mi 10 minuta.
Nisam jos covjeku napisao feedback, pa ako uredjaj ne radi, da znam, da mu hebem nanu uz prijetnju negativnog feedbacka.
redroom
13-02-2008, 03:35 PM
A sta bi preporucili od stereo kompresora?
Radim elektroniku (pa ma sta to danas vise znacilo), koristim analogne i digitalne syntheve, radim na kompu, imam dobru zvucnu & monitore i fali mi kvalitetan, ne bas superskup all-round kompresor.
Koristio bi ga za syntheve, hardverske i softverske, za side chain, a htio bi provuc i cijeli miks iz kompa kroz njega. Bilo bi dobro da je cjevas, ali nije uvjet. Igra mi neka cifra od 1000 do cca 1500 eura.
roginator, gregor z, vidim da ste domaci u ovoj temi. sta preporucujete?
Thnx :wink:
Bitch
13-02-2008, 03:46 PM
A sta bi preporucili od stereo kompresora?
Radim elektroniku (pa ma sta to danas vise znacilo), koristim analogne i digitalne syntheve, radim na kompu, imam dobru zvucnu & monitore i fali mi kvalitetan, ne bas superskup all-round kompresor.
Koristio bi ga za syntheve, hardverske i softverske, za side chain, a htio bi provuc i cijeli miks iz kompa kroz njega. Bilo bi dobro da je cjevas, ali nije uvjet. Igra mi neka cifra od 1000 do cca 1500 eura.
roginator, gregor z, vidim da ste domaci u ovoj temi. sta preporucujete?
Thnx :wink:
ustedis jos malo i uzmes Alan Smart C2 :wink: boljeg all-aroundera nema :)
gregor z
13-02-2008, 04:08 PM
ufff.....za tu cijenu ja bih potrazio polovni EL Fatso ili eventuelno ustedio jos malo i kupio novi.
Meni je to sprava koja je veoma pogodna za razlicite "dance" zanrove zbog odlicne distorzije i side chain inputa, radi fenomenalno kao 2 bus kompresor a uz to je veoma upotrebljiv kao i tracking compressor.
Ja sam sa njim procesirao bubnje, loopove, bassove, synthe , vokale.....etc i snimao ih nazad u comp sa odlicnim rezultatima.....
Svuda mi jer bio upotrebljiv i ima nekakv muzikalan karakter koji je tesko dobit sa plugsima.....
Ja mislim da je to best buy za elektroniku i jos koji drugi zanr muzike.
A sve ostalo je van tvog budgeta, nemoj lampu nikako, osim ako imas duplo vise novca....
Pozdrav,
Gregor Z
redroom
13-02-2008, 04:30 PM
1950 funti. bez carine, bez poreza...
uf, uf, vjerujem da je sprava dobra, ali fakat mi je preskupa.
ima li sta jeftinije od ovoga?
redroom
13-02-2008, 04:36 PM
gregor z, sad ces se nasmijat. el fatso - koja je to firma?
ajd pliz pojasni ili posalji neki link :wink:
Bitch
13-02-2008, 05:06 PM
gregor z, sad ces se nasmijat. el fatso - koja je to firma?
ajd pliz pojasni ili posalji neki link :wink:
Empirical Labs Fatso
http://www.empiricallabs.com/
jbg, Alan Smart jeste skup, ali vredi. Nisam siguran koliko je Fatso allaurounder (nema attack i release kontrole, nego su fiksne predefinisane vrednosti) - opet Smart nema Saturator... ali opet, stvar ukusa. ja imam oba :D
a lampa - tako je, treba mnoooogo para za brutal tube comp :wink:
pozzz.
roginator
13-02-2008, 06:12 PM
pa za 1500 Eura ...najde se
DBX 160SL :wink:
ili za te pare kupi Drawmer 1968 i jos ce ti ostat !!!!
D
Tube compressori su CUDA ali neki i nisu skupi ;) :D :D :D
gregor z
13-02-2008, 07:23 PM
1950 funti. bez carine, bez poreza...
uf, uf, vjerujem da je sprava dobra, ali fakat mi je preskupa.
ima li sta jeftinije od ovoga?
to je malo nerealna cijena.....
http://www.thomann.de/gb/empirical_labs_el7_fatso_jr.htm
A mislim da se ga moze dobit i malo jeftinije.....
Ima dobar point Roginator....DBX 160 SL....ako ga mozes dobiti za tu lovu je super sprava.....ja ga ne bi prodao nikako....limiter mu je zakon....a i sidechain.....i naravno compresor
Ali...za dodavati nekakav analog "feeling" meni je fatso jos uvijek zakon....nema attack/release i iskreno nikad mi nije to falilo....
A danas su plugsi tako dobri da ima vise smisla imat karakterni kompresor OTB (out of the box) i nekakav brzi ,clean comp/limiter ITB (in the box).
Tako mozes sve ITB soundove slati u Fatso i snimit i h nazad u comp sa dodatkom nekakvog "analog" sounda i kasnije jih jos procesirat sa plugsima...ili ako snimas OTB synth ides direkt u Fatso i onda u comp.....
Pozdrav, Gregor
clusterchord
13-02-2008, 09:56 PM
za do dva soma, uzeo bih Drawmer 1968 bez razmisljanja.. par ljudi koji rade elektroniku sirokog spektra mi ga je preporucilo. preko toga.. sanjam o API2500, ne C2.., ili o 33609..bilo ams neve ili vintagedesign 8-) (dual komp i limiter) - cekam da ga Gregor kupi da probam :D
gledaj na lampu na 1968 kao zgodan dodatak, koji mozes koristiti u trackingu negdje za extra harmonike itd.. ali za 2-mix .. mislim da je nebitna.
ili si napravi jedan G-SSL za male pare. za pocetak vise no dovoljno.
Bitch
14-02-2008, 04:13 PM
za do dva soma, uzeo bih Drawmer 1968 bez razmisljanja.. par ljudi koji rade elektroniku sirokog spektra mi ga je preporucilo. preko toga.. sanjam o API2500, ne C2.., ili o 33609..bilo ams neve ili vintagedesign 8-) (dual komp i limiter) - cekam da ga Gregor kupi da probam :D
gledaj na lampu na 1968 kao zgodan dodatak, koji mozes koristiti u trackingu negdje za extra harmonike itd.. ali za 2-mix .. mislim da je nebitna.
ili si napravi jedan G-SSL za male pare. za pocetak vise no dovoljno.
hehe neve isto rulez, nema sta
...ali bas bi voleo da probam malo taj G-SSL! jbg sad mi ekipa za vikend ide u ZG, a nemam vremena ! moracu jednom da ti banem u tu shumu analog sintova da probamo taj GSSL. Mislim moze i ja tebi fajl-pa proces pa nazad, ali nije to to, treba to pod rukama :D :D
...a api2500 cu nadam se da probam next week
roginator
24-02-2008, 09:01 PM
http://primalgear.stores.yahoo.net/aphexexpressor.html
evo povoljno !!!
redroom
24-02-2008, 09:07 PM
http://primalgear.stores.yahoo.net/aphexexpressor.html
evo povoljno !!!
nema uopce non-USA zemalja u izborniku :cry:
roginator
24-02-2008, 09:08 PM
snadji se
probaj pitrat nedima....
Nedim
25-02-2008, 08:00 AM
Red javi se meni, ako mogu pomocicu ti. Ako zelis mogu ih danas u ponedeljak
i nazvati telefonom, jer nekad mogu i jeftinije dobiti od neke firme zbog toga
sto imam studia, kod puno imam privilegije a sa puno imam i poneke kontrakte
a i svi me znaju posto sam svasta i puno kupovao. Onde pise 90$ al ako zapnem
na telefon moze i popustiti.
redroom
25-02-2008, 09:53 AM
nedime fala ti na ponudi :D
ako ti nije problem vidi s njima kako stoje stvari, u kakvom je stanju taj 661 pa se dogovorimo
roginator, fala :D
Nedim
26-02-2008, 12:53 AM
Nazvao sam ih sada pre malo i samo sam ostavio poruku da me zovu nazad
a znam da hoce, to je mala firma, nije nesto posebno da uvjek neko ima na
telefonu. Al sad sam dobro ovdje na netu ispitao. Ovaj sto je na stranici za 90$
ne vjerujem da je 661, ovo je samo obicni Expressor dok 661 je oko 600$.
A i ako pogledas na njihovu sliku na stranicu nije na slici 661.
Vidjecu sutra kad me nazovu sta se desava.
redroom
26-02-2008, 09:55 AM
U pravu si, ovo nije 661 Tube Expressor. I meni je isto bilo malo neobicno da ispravni 661 ide za 90USD. Nedime, fala ti na trudu, nemoj se gnjavit kad nije u pitanju pravi 661. Bice prilike, ugnjavicu te ja za nesto drugo :)
Nedim
26-02-2008, 10:59 AM
Nema problema, tu sam.
redroom
26-02-2008, 03:08 PM
:)+:wink:x:D
roginator
06-05-2008, 09:48 PM
http://cgi.ebay.com/Aphex-661-Expressor_W0QQitemZ140228345841QQihZ004QQcategoryZ 23790QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
shipaju svuda
Don Solaris
06-05-2008, 11:01 PM
http://cgi.ebay.com/Aphex-661-Expressor_W0QQitemZ140228345841QQihZ004QQcategoryZ 23790QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
shipaju svuda
Od njih sam ja kupio za 260$. Ali nikako da ga provjerim sa tvojim side-by-side dali je 100% ispravan.
roginator
07-05-2008, 12:12 AM
moji jesu ,
a provjerit cemo i tvoj
Don Solaris
07-05-2008, 07:56 AM
Jebiga. Valjda ja seljak ne znam radit sa kompresorom kako spada.
Don Solaris
07-05-2008, 08:18 AM
http://home.att.ne.jp/moon/da-freakout/modelessfactoryintransit/da/mess/bunchofp5.jpg
By the way roginator, zamisli koliko kompresora treba ovom mom frendu iz Japana da obuzda ove sve Prophete koje ima !!!
Tu na slici je 7 propheta. A koliko ih ukupno ima - ne znam. Znam samo da čovjek ima SVE revizije.
Uskoro će otvorit i web dućan, pa ko voli nek izvoli. Kad bude otvoreno, ja šaljem URL.
Najbolji njegov citat mi je: "Sorry i don't know for synthesizers produced after DX-7". Odvalio sam se!!!!
roginator
07-05-2008, 08:50 AM
jes japanci su fin neki narod
kupili sve prophet
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Don Solaris
08-05-2008, 07:54 AM
Nego, kad će biti prvi "Audio Test" od MCI? Mislio sam da slo?i? neku italo stvar na brzinu sa Prophet Rev3, Minimoog i Linn. I zakači? na net. Pa da raja malo čuje kako to zvući kada se miksa na pravoj alatki !!!
roginator
08-05-2008, 09:07 AM
pa ima vec vani na jednom my space
ploca je na stampanju i uskoro vise o tome
a i zavrsavam neki matrijal ...polako
Don Solaris
08-05-2008, 09:42 AM
daj link
silicon science
08-05-2008, 11:19 AM
pa ima vec vani na jednom my space
ploca je na stampanju i uskoro vise o tome
a i zavrsavam neki matrijal ...polako
Da, daj link
Don Solaris
08-05-2008, 12:40 PM
MCI rastura.......
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.