View Full Version : Najnovije chudo, smrt digitaliji
Braca
22-10-2007, 10:30 PM
Postovani forumasi evo linka za jedno cudo od mixera koji ce biti u prodaji od 2008 godine. Svaka im cast na riziku u razvoju, na filozofiji, kupicu jedan ako me ubije bingo
Braca
22-10-2007, 10:32 PM
Pardon::rotfl::rotfl: http://www.vintec-audio.de/vintec/index_E.htm
dejankuki
22-10-2007, 10:39 PM
Ajajajajaaaajjj, caramba,
ovo bi biJo space shuttle!
i posto ovo?
Ovo ima bar godinu i po dana ......
Pozdrav
roginator
22-10-2007, 11:02 PM
stari info
znam za ovo vec 2 godine
i znam da to nebih kupio i da imam pare!
nije da ne valjha nego sve drugo...LAMPE, HLADJENJE, POTROSNJA, REMONT i odrzavanje!!!
Nedim
23-10-2007, 02:13 AM
Joj majko...kolko...1 ili 2 Milja?
SHIVA
23-10-2007, 09:24 AM
mora da su arabijski sheici vech rezervirali unaprijed po jedan komad za snimanje zvuka svojih ferarija u garazhama :D
Braca
23-10-2007, 09:38 AM
Pa Roginatoru nisam ja stavio thread da bi ti kupovao (dosta si valjda kupovao), vec da raspravljamo malo na temu koncepta ideje, kvaliteta. Ja uopste ne sumnjam da ti ljudi znaju sta rade, ali mi se svidja njihova hrabrost da u veku digitalije oni krecu sa konceptom za koji je pitanje koliko ce da se isplati, u svakom slucaju je ezoterija, a gotovo sam siguran je ovakav tip analogije potpuno saglasan covekovoj analogiji. Osim SSL dualiti ja ne znam da neko nesto ovako ozbiljno pravi u poslednje vreme. Sve je moda, mozda se desi da ove digitalije jednog dana prodajemo za 1 euro, i pocnemo da sviramo alive, a onda ce 99% sadasnjih poslenika muzike da duva u prste. Ideja mi je bila da cujem druga misljenja o mogucem zvuku ovog mixera, dal sabira dobro i slicno, to je ideja pa izvolte
idekius
23-10-2007, 09:45 AM
Doci ce dan kad ce i njega Rogina da razbuca na kanale... nema toga koji je izbegao takvu sudbinu :rotfl:
roginator
23-10-2007, 10:48 AM
@ Braca
hehehheeee
ok
istina
ja to ne bih kupio
ali ako smo kod koncepta sprave...ideja je OK....
samo me muci sto sam nacuo da im bas i ne ide finaliziranje stroja...tj.... imaju neke tehnicke probleme....
a kako i nebi kad toliko lampi ni u frizideru nemozes ohladit ;)
tehnicki jako lijepi zamisljeni ( i naravno to moze samo njemac) imaju dobar heritage od Tab-a i siemens-a
e da ima odlicnih novih strojeva koji se proizvode
RECIMO API Vision ili neve (...hmm koji je ono model :rolleyes: ) ili Audient
http://www.audient.co.uk/product_ASP8024_1358.aspx
ma ima ih samo nisu tu poznati..ali istina nema ih ko nekad :( :( :(
silicon science
23-10-2007, 12:35 PM
Al Shvabo je to napravio;)
A kad Shvabo napravi, to je to
roginator
23-10-2007, 12:49 PM
pa ovaj da
Nedim
23-10-2007, 01:44 PM
A pored tolikih Lampa, moze li danasnja tehnologija hladjenja da ohladi sobu?
lesha
23-10-2007, 08:33 PM
RECIMO API Vision ili neve (...hmm koji je ono model :rolleyes: ) ili Audient
neve genesys (http://www.proaudiodesign.com/pimages/large/201885.jpg) ?
Braca
23-10-2007, 09:09 PM
Epa dobro je, Roginator je ipak u formi, heheheh, uvek volim da cujem njegovo razmisljanje, anyway long live MCI
slowstar
25-10-2007, 12:58 AM
Mislim da to ipak nema buducnost, i pored lepih zelja. Ima iste sanse kao kada bi mercedes napravio drvenu kociju, vucenu sestopregom ili devetopregom trkackih konja sa "turbo" punjacem (vitaminizirana zob ili psenica) i otisao sa istim na Monzu...
Nazalost, poslednji zaista dobar analogni, ponavljam analogni, (znaci ne mislim na NEVE GENESYS) je NEVE 88 RS, koji mozemo smatrati poslednjim Mohikancem, izuzev delimicno SSL DUALITY koji ne spada u istu kategoriju...
Dame i gospodo, od lampi (cevi) nista nema, to su samo samrtni grcevi tehnologije koja je nazalost, i pored svojih pojedinih lepih, doduse subjektivnih zvucnih osobina - prevazidjena, i to poodavno. Nemojte smetnuti sa uma, da sva ta "toplota" (warmth) i lepota, i "personality" tog lampaskog zvuka potice uglavnom zbog tzv. izoblicenja drugog harmonika, kao i ostalih, parnih harmonika (alikvota), tako da ce lepota cevnog tojest lampaskog zvuka jos neko kratko vreme ostati samo prisutna u pojacalima za gitaru, jer je to kreacija, a ne reprodukcija zvuka, tako da je izoblicenje i ostali neresivi problemi lampaske tehnologije prisutno, ali NAMERNO, jer gitaristi su tako hteli...
roginator
25-10-2007, 01:41 AM
pa slowstar uz duzni respekt nebih se slozio s tobom!!!!!
ja jos uvijek dobro cujem ;) i mogu ti reci da su neke snimke koje su uradjene na posljeratnim TAB, WSW i SIEMENS lampaskim sistemima zvucno bolje od svih nabrijanih top produkcija danas,,,,
pa ne znaci da ako je neki dio harmonicki izoblicen da to ne valja...ljudsko uho kao sto znas nije savrseno tako da neke vibracije koje izaziva i sama lampa remecenjem harmonickog savrsenog reda JEDNOSTAVNO PASE VISE OD STERILNO TOCNE I CISTE ELEKTRONIKE!!!!
to je naravno i stvar ukusa
ali moje uho ne zbraja digitalno ( citaj binarno) pa kad lampa to omeksa ( tj, promjeni - distozira) i to pase uhu to je to...
ja ne volim glazbu koja se pravi da bi bila savrseno tocna jer tako mora bit...ja volim da se frekventno ne opterecujem i uzivam pa makat i ta izoblicenja drugog harmonika nebila tehnicki OK...ali ako je ugodno... ugodno je pa makar bila lampa,
ali opet to sam ja ...sto ljudi sto cudi sto žena 200 :smile2: ...na kraju krajev slicno razmisljamo oko drugih stvari..i ti i ja vozimo DOVa ( skoda dostavno vozilo :D ) ako se ne varam
pozz
slowstar
25-10-2007, 02:06 AM
Tako je Rogi, slažem se sa tobom po pitanju ukusa 100%!!!
Imao sam i prilike a i časti da radim na tim gore pomenutim lampaškim stolovima
(WSW, SIEMENS) i što se samoga zvuka tiče, ne mogu a da se ne složim, ali ostajem pri stavu, da treba početi od maksimalno čistog, realnog zvuka i snimka, pa ga onda kreativno "uobličavati" ili izobličavati cevnom tehnikom, ali zato što TAKO ŽELIMO a ne zato što nam je tako dato, zar ne?
Kao primer lepote čistog, neizobličenog zvuka te molim da nađeš i preslušaš
CD pevačice Lory Liebermann, ali ne mp3, nego zaista original CD zaturio sam je negde u ovom mom sveopštem kršu, ali kada nađem, poslaću ti starinski - poštom, sporo narezano da čuješ šta rade ti "sterilini" tranzistori (Bend od 20-ak ljudi, sa gudačima, klavirom harfom, i full ritam sekcijom snimljen JEDNIM STEREO MIKROFONOM!! - Stereo modifikovani Neumann, sa "Cello electronics" predpojačalom direktno, bez mixera u NAGRU DIGITAL, bez postprodukcije)
Don Solaris
25-10-2007, 07:51 AM
ali moje uho ne zbraja digitalno ( citaj binarno) pa kad lampa to omeksa ( tj, promjeni - distozira) i to pase uhu to je to...
Kad sam kupovao gitaru kod jednog dečka, u podrumu su imali i jedan "lampa?" pa smo svirali par čuki. Ma to je genijalan zvuk. Dođem doma, spojim na obično pojačalo i to vi?e nije ta gitara.
pa ne znaci da ako je neki dio harmonicki izoblicen da to ne valja...ljudsko uho kao sto znas nije savrseno tako da neke vibracije koje izaziva i sama lampa remecenjem harmonickog savrsenog reda JEDNOSTAVNO PASE VISE OD STERILNO TOCNE I CISTE ELEKTRONIKE!!!!
Naravno. Pa svi zvukovi u prirodi oko nas su generirani po parnim harmonicima, slično kako to radi "lampa". Ne postoji npr. ni?ta u prirodi ?to bi moglo generirati čisti square wave. Osim probu?enog auspuha staog fiće, ali i to je omek?ani square. Također, stari kompresor na autobusu proizvodi zvuk jako sličan čineli TR-909 (također ima neparnih harmonika).
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.