PDA

View Full Version : LEBISOL - novi album

Bitch
20-10-2007, 09:39 PM
...sam krenuo da snimam u studiju Hammer. Replacement za Vlatka Stefanovskog je Dimitar Bozikov (www.dimitarbozikov.com), ostatak znate, Koki, Dragoljub i Bodan... kad se vratim u NS uploadovacu fotke iz studija, a ako uspem i po koji raf mix. Miksace se ili u UK ili u NS, odlucice englezi :D

Eto. Soon to come :)

pozz

DaBear
20-10-2007, 09:49 PM
...sam krenuo da snimam u studiju Hammer. Replacement za Vlatka Stefanovskog je Dimitar Bozikov (www.dimitarbozikov.com), ostatak znate, Koki, Garo i Bodan... kad se vratim u NS uploadovacu fotke iz studija, a ako uspem i po koji raf mix. Miksace se ili u UK ili u NS, odlucice englezi :D

pozz

Vlatko neki dan svirao u Londonu u nekom malom klubu. Nisam isao, isla moja zena, kaze udavio je sa jazz soliranjem !!

OFF
21-10-2007, 02:28 AM
A sta je sa pricom da Sedlar svira umesto Vlatka?

BTW
cestitam;)

Max
21-10-2007, 12:05 PM
Vlatko neki dan svirao u Londonu u nekom malom klubu. Nisam isao, isla moja zena, kaze udavio je sa jazz soliranjem !!

kojim jazz soliranjem :confused: ???

Nisam cuo nikad Vlatka da svira nesto sto bi licilo na jazz ...... on i preko jazza svira pentatonike ...... Najlepse mi je kad svira sa Tadicem ..... tadic mnogo svasta kaze dok svira ;) :D

Pozdrav

silicon science
21-10-2007, 12:28 PM

Nisam cuo nikad Vlatka da svira nesto sto bi licilo na jazz ...... on i preko

Za sve postoji prvi put

tom
21-10-2007, 12:39 PM
Najlepse mi je kad svira sa Tadicem ..... tadic mnogo svasta kaze dok svira ;) :D

Ovo je tacno!:D :D :D

disco violence
22-10-2007, 02:49 PM
Vlatko je kralj i ja mu se divim do imbecilnosti, moja jedina zamerka je sto kada svira uzivo preteruje sa ukrasima, ubi melodiju, to me uvek seti na lose harmonikase, zato imam averziju od toga.

Gmile
24-10-2007, 08:45 PM
Kad sam vidio naslov, bilo mi je drago. A sad, bez Vlatka?... Nije da nesto navijam za njega, ostali su mu u najmanju ruku ravni, ali koliko ce to da bude Leb i sol bez njega? Ako se uzme uobzir i vokal... Pa neka i pentatonike, za mene je (nekad) upravo ta svirka i bila putokaz za otkrivanje Kokijevih majstorija i most za ono dalje...
Mnogi ljudi su pojam Leb i sola identifikovali sa Vlatkom. Veliki broj fanova doticnog benda ne zna ni nabrojati ostale clanove benda. No, ja ih podrzavam. Ako Vlatko nece, zasto bi oni odustali? Nikad se nisam mirio sa cinjenicom da veliki broj bendova ovisi o pojedincu...
Jedva cekam da to izadje.

stigma
25-10-2007, 09:31 AM
Ma nije samo pentatonika, magistrirao je covjek i harmonic minor:D.

DADDY Z
28-10-2007, 11:01 AM
ja sam takođe skeptičan po pitanju uspeha grupe bez njenog frontmena...

Bitch
09-12-2007, 09:01 AM
...evo krecemo danas u setup, ako budem stizao, kacim fotke.
pozzz:)

Mogli
09-12-2007, 05:10 PM
Vlatko je polje psenice za taj LEB i more za tu SO! Pesnicki!:grin:

LAMPASH
09-12-2007, 11:57 PM
Nece se ta ekipa najesti LEBA bez Vlatka:)

Sava
10-12-2007, 09:36 AM
Odrastao sam sa Leb i Sol, voleo ih, slušao mnogo i često, obožavao ih, nisam propuštao njihove koncerte čak ni svirku u Sutomoru 1980.g. kada ih je napustio klavijaturista. Za mene Vlatko nije Leb i Sol, oni su grupa i samo tako ih vidim. On jeste bio frontman, ali grupu čine svi zajedno. Vlatko se izdvojio i otišao nekim svojim putem i neka je, za grupu je to i bolje. Za zamenu su odabrali čoveka koji je po vokaciji verovatno i bolji od Vlatka, bluesera u srcu, velikog umetnika. Lično bih bio vrlo zadovoljan i da su odabrali Sedlara, on bi uneo dosta svežine u grupu. Nisam ispratio camback grupe pa ne znam ko će da komponuje i u tom smislu da zameni Vlatka, ali bez obzira na to siguran sam da će imati svoju publiku. Mislim da svi stariji koji izvorno poznaju leb i Sol razmišljaju kao ja.

A već mi je i dosadilo Vlatkovo sviranje skala u krug. Nikako ne bih voleo da ga ponovo vidim u grupi Leb i Sol.

stigma
11-12-2007, 12:58 PM
http://www.slobodnadalmacija.hr/20071211/mozaik02.asp

Ako je ovo tocno ko je novi drummer?

Sava
11-12-2007, 03:30 PM

E ovo je već tu?no i ?alosno!

DaBear
11-12-2007, 03:35 PM
E ovo je ve? tužno i žalosno!

Nasa posla ! ...sto bi rekli....(utom, nemislim na Garu!)

Bitch
11-12-2007, 05:55 PM

ma pola toga u clanku nije tacno... moraju i novinari od necega da zive :D

bubanj svira Dragoljub Djuricic, a gostuje Srdjan Dunkic Johnny.

Materijal je skroz interesantan, modernizovan, a opet ima Lebisol smek!! Novi gitarista je fenomenalan muzicar.
Bice lep albumic.

OFF
11-12-2007, 11:40 PM
bubanj svira Dragoljub Djuricic,

:banghead: :banghead: :banghead:

A ko peva?

SHIVA
12-12-2007, 11:06 AM

Nisam cuo nikad Vlatka da svira nesto sto bi licilo na jazz ...... on i preko jazza svira pentatonike ...... Najlepse mi je kad svira sa Tadicem ..... tadic mnogo svasta kaze dok svira ;) :D

Ma nije samo pentatonika, magistrirao je covjek i harmonic minor:D.

Da je malo manje egocentrichan bio bi taman... solazhe bi bilo malo krache i bio bi simpatichniji. Sa Tadichem i Theodosii Spasovom je odlichan, a ove godine je s njima svirao i americhki indijac na tabli. Zbilja vrhunski performance i glazba... jedino shto ne valja je kad Vlatko po 25-i put pricha "anegdotu" sa aerodroma u americi i galami na mikrofon "ve, ve, ve, vlatkostefanovski dot kom" :D

Nego da ne zaboravimo... Vlatko je magistrirao i ritmiku. Ja sviram gitaru cca. 15 godina ali josh uvijek se chudim kako s lakochom preskache iz 7/8 u 11/8 pa u 15/8 i nazad u 7/8. Meni je to jednostavno fascinantno!

Bitch
12-12-2007, 11:17 AM
ali josh uvijek se chudim kako s lakochom preskache iz 7/8 u 11/8 pa u 15/8 i nazad u 7/8. Meni je to jednostavno fascinantno!

to im je matori fabricko bazdarenje :D njima su 11/8 i 15/16 ko dobar dan :D

Max
12-12-2007, 02:16 PM
Nego da ne zaboravimo... Vlatko je magistrirao i ritmiku. Ja sviram gitaru cca. 15 godina ali josh uvijek se chudim kako s lakochom preskache iz 7/8 u 11/8 pa u 15/8 i nazad u 7/8. Meni je to jednostavno fascinantno!

Mnogo je jednostavnije nego sto mislis ...... samo prestanes da brojis ..... ako brojis , onda nikad neces svirati neparne :)

Pozdrav

Bitch
12-12-2007, 02:35 PM
Mnogo je jednostavnije nego sto mislis ...... samo prestanes da brojis ..... ako brojis , onda nikad neces svirati neparne :)

upravo to

SHIVA
12-12-2007, 03:13 PM

Pozdrav

Pa jedino tako i uspjevam. Prvo nauchim tochno otpjevati melodiju po sjechanju i onda je tek "skidam". Ipak "skidanje" je jedno a pisanje i aranzhiranje takve glazbe je neshto sasvim drugo. Vjerojatno da sam odmalena slushao te ritmove bi pricha bila drugachija... ;)

LACKY
13-12-2007, 06:18 AM
Nisam bas sve pazljivo citao, ali koliko sam shvatio, novu album snima Leb I Sol, samo bez Leb I Sola tj. (moglo bi se reci) Doziveli su transformaciju, ja predlazem da pred updejta clanstva to urade i sa imenom. Evo mogli bi (za pocetak) da se zovu Lazni ili Rezervni Leb I Sol!

Max
13-12-2007, 07:40 AM
" Pogacha & slatko " ?

:D

Pozdrav

google
13-12-2007, 01:10 PM
Nece se ta ekipa najesti LEBA bez Vlatka:)

Ili ce biti bljutavo.

Bitch
13-12-2007, 07:01 PM
ja ne sumnjam u uspeh. Materijal i dalje ima Lebisol prizvuk u velikoj meri. Nije Vlatko bio jedini kompozitor u grupi! Koki i Bodan nose veliki procenat kompozicija starog Lebisol. Anyway cim dodjem do vremena kacim materijal.
pozzz

DaBear
13-12-2007, 08:29 PM
" Pogacha & slatko " ?

:D

Pozdrav

" MLEKO I JAJA " !!

OFF
13-12-2007, 10:10 PM
'Luk i voda':D

slowstar
14-12-2007, 01:57 AM
Da bi neko bio ZAISTA vrh od muzicara, potrebni su sledeci elementi:
1. Osnovni talenat - muzikalnost (tu kompromisa nema!)
2. Posvecenost, zelja i odlucnost da se bavis muzikom (strpljenje)
3. Znanje, obrazovanje (ne samo muzicko, opste obrazovanje je VEOMA BITNO)
4. Inteligencija - bez toga nema nista, izuzev kod nekih vrsta muzicara dalekim poreklom iz Indije, i to samo kafanska varijanta...("endemski" sviraci)
5. poslednje, ali veoma, veoma vazno ISKUSTVO (godine i godine provedene u bavljenju i proucavanju muzike)
Kod Vlatka su tacke 1, 2, i 5 nesumnjive, ali je zato tacka 3 pod znakom pitanja, a verovatno i tacka 4, i zato mislim da je "ostatak" Leb i Sol grupe, posebno moj kolega Koki, koga pozdravljam, i vise nego dovoljan da grupa pod tim casnim imenom opstane, ja u to verujem, a i voleo sam grupu zaista, jer je bila svetionik
u moru Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike...

sRce
14-12-2007, 09:56 AM
1. Osnovni talenat - muzikalnost (tu kompromisa nema!)
2. Posvecenost, zelja i odlucnost da se bavis muzikom (strpljenje)
3. Znanje, obrazovanje (ne samo muzicko, opste obrazovanje je VEOMA BITNO)
4. Inteligencija - bez toga nema nista, izuzev kod nekih vrsta muzicara dalekim poreklom iz Indije, i to samo kafanska varijanta...("endemski" sviraci)
5. poslednje, ali veoma, veoma vazno ISKUSTVO (godine i godine provedene u bavljenju i proucavanju muzike)

To je to...

Samo mala opaska na tacku 3. ...muzicko znanje je korisno ali ne i neophodno...

Skoro sedimo u kafani i posle dosta litara ...jedan odlican pijanista kaze meni:

"...muzicar koji nema muzicko obrazovanje moze mnogo vise da doprinese muzici nego neko sa muzickom akademijom...".

Ima tu logike... znam dosta njih koji su vrh-vrhova kao kompozitori, a nisu nikad videli notu... onog kog najvise volim i cenim je Vangelis :da: . Verovatno kroz dugo muzicko obrazovanje ti se usade neka "pravila" koja vrlo tesko odbacujes kasnije u radu, a dok ova druga grupa muzicara problemu pristupa drugacije... Znaci sam pristup komponovanju kod ovih dveju grupa je "drugaciji".

Naravno, ovo je moje razmi$ljanje... :)

Sava
14-12-2007, 10:00 AM
... i zato mislim da je "ostatak" Leb i Sol grupe, posebno moj kolega Koki, koga pozdravljam, i vise nego dovoljan da grupa pod tim casnim imenom opstane, ja u to verujem, a i voleo sam grupu zaista, jer je bila svetionik u moru Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike...

Leb i Sol se pojavio dosta pre ere "Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike" kako ti to naziva?, ali je tačno da su bili svetionik u moru. Krenuli su nekom muzikom koja se u to vreme pogre?no nazivala "jazz rock", ali je tačno da su bili jedinstveni i prvi su krenuli tim pravcem na na?im prostorima. U to vreme je Vlatko davao intervjue u kojima je isticao kako nikada neće praviti drukčiju muziku i da on ?eli da ne?to vredno ostavi svojoj budućoj deci. Kako su godine prolazile "para ga je uzela pod svoje" pa je počeo da pravi hitove tipa "čukno vo drvo" i slično, ali ga ja razumem jer od para se ?ivi (on sigurno dobro jer svaka njegova gitara je reda 3.000 E i vi?e). No, članovi Leb i Sol u bilo kojoj varijanti su vrhunski muzičari i ako zadr?e originalnost i ne utope se u prosečnost jo? kako mogu da uspeju.

silicon science
14-12-2007, 12:37 PM
Leb i Sol se pojavio dosta pre ere "Folk-roka, panka,ska,turbo folka i ostalih endemskih bolesti muzike" kako ti to nazivaš, ali je tačno da su bili svetionik u moru. Krenuli su nekom muzikom koja se u to vreme pogrešno nazivala "jazz rock", ali je tačno da su bili jedinstveni i prvi su krenuli tim pravcem na našim prostorima. U to vreme je Vlatko davao intervjue u kojima je isticao kako nikada neće praviti drukčiju muziku i da on želi da nešto vredno ostavi svojoj budućoj deci. Kako su godine prolazile "para ga je uzela pod svoje" pa je počeo da pravi hitove tipa "čukno vo drvo" i slično, ali ga ja razumem jer od para se živi (on sigurno dobro jer svaka njegova gitara je reda 3.000 E i više). No, članovi Leb i Sol u bilo kojoj varijanti su vrhunski muzičari i ako zadrže originalnost i ne utope se u prosečnost još kako mogu da uspeju.

Leb i Sol se nije pojavio pre punka i ska, koje si nazvao Endemskim bolestima muzike, sto je cista glupost za reci...:confused:

Arthur
14-12-2007, 01:37 PM
@Slowstar
Apsolutno je nedopustivo da muzicka velicina poput vas nicim izazvano trpa Ska muziku u isti kosh sa Folk i Turbo-folk muzikom. Ni Punk takodje ne zasluzuje takvo poredjenje, ali Ska je muzika veoma bogate istorije i vrsnog muzickog sadrzaja. Osim mozda u slucaju par snimaka koji ste vi verovatno jedino imali i prilike da cujete, sto u svakom slucaju nije opravdanje za ovako neodmerenu glupost. Zaista sam zbunjen :?

Sava
14-12-2007, 04:51 PM
Leb i Sol se nije pojavio pre punka i ska, koje si nazvao Endemskim bolestima muzike, sto je cista glupost za reci...:confused:

Nisi pa?ljivo čitao jer "endemske bolesti" nisam ja dijagnosticirao već sam citirao prethodnog sagovornika pa sam zato to stavio pod navodnike. Znači drugi put kada nekog napadne? prvo pa?ljivo pročitaj tekst.

?to se tiče pojave punka kod nas koliko se sećam prvi su bili "Pekin?ka patka", a mislim da su se pojavili posle Leb i Sol. No, moguće je i da gre?im jer pi?em po sećanju i zaista me mrzi da pretra?ujem net, to ostavljam tebi i drugima. Ja sam za Leb i Sol prvi put čuo na festivalu "Omladina 77" (znači 1977.g.), a obzirom da ne volim punk moguće je da sam "Patku" čuo i ranije pa da sam to jednostavno potisnuo u sećanju.

Sava
15-12-2007, 10:20 AM
@Slowstar
...muzicka velicina poput vas... par snimaka koji ste vi verovatno jedino imali i prilike da cujete... ovako neodmerenu glupost.

Sada se stavljam u ulogu "drvenog advokata", ali me je posebno iritirala reč "glupost" koju je neopravdano upotrebio i moj sagovornik ?to sam već objasnio u prethodnom tekstu. Ljudi sa foruma su (valjda) samo veliki ljubitelji muzike i svega ?to je prati i ne moraju svi da budu veliki znalci, a gre?ke, nepreciznosti i netačnosti su moguće i treba ih pobijati argumentima i realnim činjenicama, a ne ovako prepotentnim i posprdnim tonom. Nije vaspitano niti uljudno nekome reći da je glup, a posebno to ne dolikuje i nije potrebno nekome ko je moderator, čak ni u situaciji kada je u pravu.

lesha
15-12-2007, 11:47 AM
koliko ja vidim, ovde ima dosta nepotrebnog mrsomudjenja.
sacekajte da cujete materijal, pa onda komentarisite.

DaBear
15-12-2007, 12:25 PM
koliko ja vidim, ovde ima dosta nepotrebnog mrsomudjenja.
sacekajte da cujete materijal, pa onda komentarisite.

Jes, vala.....moglo bi cak i da se poprise svasta >? a?

silicon science
15-12-2007, 03:00 PM
Nisi pažljivo čitao jer "endemske bolesti" nisam ja dijagnosticirao već sam citirao prethodnog sagovornika pa sam zato to stavio pod navodnike. Znači drugi put kada nekog napadneš prvo pažljivo pročitaj tekst.

Što se tiče pojave punka kod nas koliko se sećam prvi su bili "Pekinška patka", a mislim da su se pojavili posle Leb i Sol. No, moguće je i da grešim jer pišem po sećanju i zaista me mrzi da pretražujem net, to ostavljam tebi i drugima. Ja sam za Leb i Sol prvi put čuo na festivalu "Omladina 77" (znači 1977.g.), a obzirom da ne volim punk moguće je da sam "Patku" čuo i ranije pa da sam to jednostavno potisnuo u sećanju.

Sorry Savo:ups:

Arthur
15-12-2007, 04:41 PM
afekat je cudna stvar. No dobro, naravno da nij automastki glup onaj ko izjavi glupost. Sto se argumenata tiche, slobodno se obratite piratskim kanalima za celokupni zivotni opus sastava "Skatelites", i narocito obratiti paznju na datume objavljivanja tih albuma. Mislim da ce se tu naci dovoljno muzikalnosti i estetike da se opovrgne izrecena klasifikacija. Zao mi je, kontam da je taj stav nastao na osnovu par domacih posalica iz 80tih godina koje su bile jednostavno uradjene poput "Niko kao ja" ili "Crno-beli svet". Meni su te pesme simpaticne, ali razumem gosn Slowstara koji se u to vreme bavio ipak komplexnijom muzikom.
Od domace obratiti paznju i na novosadsku Labaratoriju zvuka (braca Vranesevic) kao i hrvatski Haustor. Mislim da ti zaista ima jednako kvalitetne i duboke muzike kao Leb i Sol.

Sava
15-12-2007, 08:22 PM
Sorry Savo:ups:

No problem, već zaboravljeno!

slowstar
16-12-2007, 03:25 AM
Tako je Arthure, upravo na osnovu tih i takvih numera sam i izrekao misljenje o SKA muzici, sto ne znaci da tu nema nekih vrednosti svakako, ali u te dve i jos ponekim numerama izrazito iskace "Animalizam" autiora i izvodjaca, sto mislim da je nepotrebno, ili se bar ne sme svrstavati u kategoriju "muzike"
Samo toliko sam hteo, a Arthur je dobro "provalio" na sta sam mislio, a opet usudjujem se da tvrdim suprotno od Gdina Petra Lukovica (muzicki "kriticar" iz ranijeg perioda) da PUNK kao pojava, nije kako on kaze doneo "svezu" krv u muziku, nego je naneo prilicno veliku, mozda i nenadoknadivu stetu, uzimajuci u obzir kojim je pravcem tadasnja muzika mogla da krene, mislim naravno i na "domacu" i svetsku. Po mom skromnom misljenju, dolazak na velika vrata PUNK-a je izraz krajnje nekreativnosti i dekadencije, i ogroman ustupak ne minimalizmu, nego "Animalizmu" u muzici. Srecom, izgleda da polako dolazi do nekog oporavka, mada je ogromna steta evidentna.(opet, to je moje misljenje, a ko misli, taj i gresi verovatno...)

slowstar
16-12-2007, 03:31 AM
P.S. uzmite mi molim vas kao "olaksavajuce okolnosti" da sam u tom dobu mladosti jako mnogo slusao YES, NICE, REFUGEES, a zatim u "funk" fazi Earth, wind & Fire, Herbie Hancock, C. Corea, George Duke, Stanley Clarke, i slicno, da bi se period nastavio okretanju ka ambijentalnoj i tome slicnoj muzici, dakle po pitanju Punka i Ska, prilicno sam "nenacitan", pa samim tim i manje tolerantan....(izvinite na logoreji, ova tastatura je toliko dobra da me sama "tera" da kucam preduge postove)...

Arthur
16-12-2007, 03:55 AM
pa dobro, drago mi je da smo se razumeli. Izmedju ostalog, licno iz hobija sviram sa jednim srpskim Ska bendom, pa sam slucajno detaljno upucen u tu tematiku. Iako nisam slusao ska pre toga, a ni sad ga ne slusam privatno, iznenadio sam se tim albumima iz 50tih i 60tih godina, karibi, jazz orchestri sa jako puno clanova i sve u tom stilu.
Sto se Punka tiche, nisam ni njega licno mirisao privatno (odrastao sam na thrash-metal-u i ambijentalnoj elektronici/triphop/lounge/chill stilovima :P ),
ali poznajem jako puno momaka koji to ozbiljno dozivaljavaju. Animalno ili ne, to je neretko jedini nacin da odredjena individua iskaze svoje emocije i duhovno stanje, podeli ih sa ostatkom sveta. A to je prilicno blizu moje definicije uzroka i svrhe postojanja muzike same po sebi. Razumem itekako razlike izmedju nivoa sadrzaja, ali ne dozvoljavam sebi da sudim ljudima koji jednostavno nisu odrasli ili imali srece da dospeju do tih nivoa pismenosti i uzvisenosti. I jako ih postujem zbog zelje i hrabrosti da se otvore.
Tako da, zapravo, najvise prezirem muziku nastalu same sebe radi, tek da se nesto svira "tralala", privlaci neka paznja i stice korist (novac/zene/droga).
A takvih slucajeva definitivno ima u svakom "zanru".

Bojan5150
18-12-2007, 06:49 AM
...sam krenuo da snimam u studiju Hammer. Replacement za Vlatka Stefanovskog je Dimitar Bozikov (www.dimitarbozikov.com), ostatak znate, Koki, Dragoljub i Bodan... kad se vratim u NS uploadovacu fotke iz studija, a ako uspem i po koji raf mix. Miksace se ili u UK ili u NS, odlucice englezi :D

pozz
S obzirom da je Vlatko bio i, ?to se ka?e, pjevač, ?ta je sa tim pitanjem, odnosno, da li će biti pjevanja?
Ako mo?e neka informacija o tome - instrumentali/vokalne kompozicije, koliko čega...

Usput, ja moram priznati da mi je drago da čujem da je Dragoljub u ekipi.
:ups:

dvuckovic
18-12-2007, 09:33 AM
Meni je drug koji svira bubnjeve rekao da je Dragoljub Djuricic nas najbolji bubnjar. Je li to tacno?

Svetlana

Bitch
18-12-2007, 10:16 AM
Meni je drug koji svira bubnjeve rekao da je Dragoljub Djuricic nas najbolji bubnjar. Je li to tacno?

Svetlana
:D:D:D

Arthur
18-12-2007, 10:21 AM
dvuckovicu preti ban zbog previse efektnog smisla za humor 8-)

dvuckovic
18-12-2007, 10:23 AM
A ja samo pitala...

Max
18-12-2007, 10:54 AM
Samoljub ?

Nema dalje !!!!

8-) :D

Pozdrav

Bitch
25-01-2008, 03:11 PM
evo i nesto malo slika sa snimanja....
...album se privodi kraju :)

http://img247.imageshack.us/img247/5959/dadosi9.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/1848/dzoniknobno6.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/5993/dzoniji4.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/815/kokify5.jpg

http://img223.imageshack.us/img223/8906/triovt6.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/268/dzonisleepuo4.jpg

zvincic
25-01-2008, 04:14 PM
zadnja fotka je najjaca....samo fali prazna flasa whiskey-a na pultu :D

OFF
25-01-2008, 04:17 PM
Dovoljno je sto je ovaj divni Behringer u prvom planu:D

Braca
25-01-2008, 04:37 PM
I ja se pridruzujem onima koji misle da ce biti interesatnan album, ipak su to jako dobri muzicari, ali treba da cujemo kakva je ideja, kakva je produkcija, radovao bih se dobrom projektu iskreno. Sjajni su to ljudi i vrlo zreli muzicari.
A predhodne diskusije su jako problematicne, muzicari koji navodno imaju ideju ali su slabi sviraci, mogu slobodno da pronadju drugi tip forme izrazavanja, ne mora to da bude bas muzika, neka recituju, glume, slikaju, nek se bave plitikom ako im ne valja svet, ili sta vec. U tom smislu cenjeni Slowstar je potpuno u pravu za ocene koje je izneo za pojedine muzicke pravce (ne volim termin pravci i stilovi), jer da su dobri bili bi rado slusani i imali publiku i danas, mislim nije to lose- postoji neka forma, ali muzicke sustine definitivno nema.
Long live bread&salt

Bitch
25-01-2008, 07:55 PM
album gotov. ostao mastering. u pripremi turneja, a detalje mozete videti ovde (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21305)

Oggy
12-02-2008, 01:38 AM
Ja slusao!
Buzgetovu posetu Zrenjaninu smo iskoristili izmedju odlazaka u kafanu i smisljanja pakosti nasem dragom Dekiju i da preslusamo novi "Leb i Sol".
Meni licno se to mnogo svidelo.
Zvuci mnogo sirovije, zdravije i svezije. Zvuk gitare je mnogo rokerskiji, marsalskiji...
Bubanj i bas odlicno rade.
Dado Topic peva mnogo bolje nego sto je to Vlatko radio.
Ne znam sta bih jos puno mogao da kazem, osim da mi se dopada i da zvzuci prilicno "aktuelno", bez obzira sto sumnjam u komercijalni uspeh celog projekta.
Cak sam i rekao Buzgetu, da sve zvuci dovoljno dobro, da nisu uopste trebali da se vezu starog imena, vec su to trebali da plasiraju kao potpuno nov projekat, koji bi sam za sebe postavio standarde.
Za sada toliko. Kad ostatak bude poslusao, mozemo da uporedimo utiske :wink:

shigumicu
12-02-2008, 07:48 AM
Cestitam!
Osecam da ce to biti dobar album.

Usput, pozdravi mi Ankicu, vasu novu sekreteracu, a moju bivsu pevacicu (od Sase). :)

filip
18-02-2008, 11:12 PM
konacno... i da ja (po obecanju :) ) dam ukratko svoje komentarcice.

Prvo sam slusao deo numere nesto jako kratko u studiju do-re-mi u NS, naisao je bio Buzge da preslusa na kratko. Odmah sam ostao bez texta kad sam cuo (ikao sam sedeo van "slike", sa strane), i iskreno pomislio sam prvo "uhhh... sta je ovo dovuglio i odakle?!!!" Bas mi je zvucalo.... super. Dobro, jeste to jak monitoring na kojem ti pre reakcije moraju biti :shock: kad se "odpanji", ali ipak, cuje se tu kvalitet, emocija... Tek onda mi je Buzge rekao da je u pitanju novi Leb i Sol na kojem je tada jos radio.... .

Onda, imao sam cast da prisustvujem druzenju i slusanju kod domacina Buzgeta u studiju gde sam odslusao 3,4 pesme. Prvo sam slusao sAm, pa sam svu paznju mogao posvetiti culu sluha. Novi zvuk (o kojem Oggy govori) se i meni jako dopada. Numere koje sam tada slusao su imale dosta "elekro" da kazem "shmeka", sintova, gruva, sirine, dubine, svezine... Tvrda i zategnuta ritam sekcija sa jakim sintovima i el. gitarama. Uhhhh....:banghead: tesko objasniti. Inace sam osoba koja tesko objasnjava bilo sta, i time verumem da je jos teze onima koji pokusavaju da me razumeju. Oproste :banghead:

Buzge je spomenjivao (jos ranije) da su planovi (kolko razumem bili) da se to salje u London na mastering itd, ali apsolutno mislim da je nas kolega odradio takav posao za koji uopste nije potreban mastering (bukvalno), pogotovo ne mastering tipa London ili tako nesto. Album zvuci fenomenalno i jedva cekam da izadje da ga celog preslusam.

ajd, tolko za sad
pozdrav svima, poseban pozdrav Buzgetu,

ciao
Filip

Max
18-02-2008, 11:28 PM
zadnja fotka je najjaca....samo fali prazna flasa whiskey-a na pultu :D

To je takozvana poza " Supermen "

Ima ih jos nekoliko ..... ( ali to su stadijumi pijanstva )

Kobra, aligator , Nikenen .....

Pozdrav

Bitch
11-03-2008, 08:55 PM
gotov i mastering :) na kraju smo sve uradili in-house :wink:
odoshe DDP-ovi u PGP, IDM, Croatia... pa koga ne mrzi za desetak dana nek preslusa i baci kritike :)

pozzzz

dexyco
11-03-2008, 10:22 PM
Kad ce album biti u prodaji?

Bitch
11-03-2008, 11:51 PM
Kad ce album biti u prodaji?

krajem meseca :)

Arthur
12-03-2008, 01:14 AM
a kace ti svrnes nazad po tvoj boook? aaa.. prevario si me opet ;)

pivo pod misku pa doleci

Bitch
12-03-2008, 04:47 PM
a kace ti svrnes nazad po tvoj boook? aaa.. prevario si me opet ;)

pivo pod misku pa doleci

deal :) ma jurili smo, ne stigoh, al eto me za koji dan :wink:

pozzz

boggy
10-04-2008, 06:36 PM
Bolja verzija spota je na leb i sol sajtu (http://www.lebisol.info/serb/multimedia.htm)

pozdrav

bogi

Mitjovan
21-04-2008, 01:58 PM
Bio sam sinoc na koncertu u SC-u i mogu reci da mi je jako prijalo. Stavishe (znam da je bogohuljenje :)) ovaj koncert mi se mozda i vishe svideo nego onaj sa Vlatkom. Novi gitarosh (Dimitar Bozikov) nije ostavio preterano jak utisak na mene u tehnickom smislu, ali vidi se da je timski igrac i nije se mnogo isticao nekom virtuoznoscu.
Prvi deo koncerta je bio totalno kul, svirali su uglavnom instrumentale, dobar deo novog albuma i neke stare stvari (Devetka, Bistra voda).
POsle chuku vremena pojavio se Dado (koga inace prilicno gotivim) i delovao mi je totalno pogubljeno iako je pevacki deo posla odradio sjajno, obzirom na njegovih skoro 61 godinu!:D
Ali sve vreme mi je delovao neozbiljno, da l` je bio pijan, gudriran ili je samo jako srecan sto svira u SC-u nisam izvalio!:grin:
Sve u svemu meni je bio extra koncert, bash dobra svirka, nove stvari su vrh, Trkulja se bash lepo uklopio u par numera koje su sa njim uradili...

Definitivno cu nabaviti album! :)

Bio josh neko? Utisci?:)

dvuckovic
03-05-2008, 11:58 PM
Danas sam preslusao plocu, i osim sto ne volim fusion generalno, mogu reci da je kolega Bitch FENOMENALNO smiksao plocu! Jako mi se svidja zvuk!

Moritz
04-05-2008, 10:13 AM
Danas sam preslusao plocu, i osim sto ne volim fusion generalno, mogu reci da je kolega Bitch FENOMENALNO smiksao plocu! Jako mi se svidja zvuk!

One more :wink:

Manley
04-05-2008, 10:47 AM
BRAVO KOLEGA!

bez ijedne zamerke...samo u njihovom zvuku fali Vlatko, primecuje se

i pitanje, jel ovo dado topic? lici mi na njega nenormalno!!

Manley
04-05-2008, 10:57 AM
:banghead: :banghead: :banghead:

da sam citao thread od pocetka znao bih da je Dado....sta ces, nema se vremena:D

boggy
05-05-2008, 01:05 AM
Meni se takodje svidja kako zvuci... narocito kako je uklopljen dobos! Nisam merodavan kao vecina clanova, naravno, ali, eto, imam ja nekakav svoj ukus i misljenje... pa to i iznosim :)

Bitch, favoriti su mi track 1. i 6. :da:

pozdrav

bogi

LACKY
09-05-2008, 01:41 AM
Odlicno je smixano,dopada mi se, a od sada Bich-a zovemo da nam uklapa dobose.

Bitch
09-05-2008, 11:19 AM
:wink: fala ekipo :) drago mi je da vam se svidja :)

...od sada Bitch-a zovemo da nam uklapa dobose.

nema frke, samo spremite delove unapred :D

http://www.drummaker.com/bigfred/begin01.jpg

:D :D :D

darkstar
04-08-2008, 04:44 PM
sa sakasnjenjem,pridruzujem se cestitkama,ja greskom otvorih jos jedan topic,ne videh ovaj.BRavo ! Odlicno uradjeno ! ! !

A leb i sol novi mi se ne dopada.Ne zbog Vlatka,nego eto ... ne svidja mi se,mnogo vise mi je klavijaturni nego gitarski pristup (ironija je sto sam i sam klavijaturista),a to mi se ,sto se leb i sola tice,ne dopada.

Ne zalim sto sam dao pare na album,ima jedna pesma koja mi se jako svidja,sto peva dado topic,a ima i spot.

A i zbog toga sto je ovo prvi album kod nas uradjen da mi se produkcija znacajno dopala.Samo napred !

Bitch
04-08-2008, 04:55 PM
tnx :)
...ima istine u puno postova u ovom threadu. Iako sam sad kao klavijaturista sa njima na turneji, licno bi najvise voleo da sam sa njima na turneji kao FOH engineer, a da je u ekipi Vlatko, Bodan, Koki, Garo. To jeste pravi Lebisol. Trenutna postava i dalje ima taj smek, prizvuk i sve to sto treba, ali steta sto neki ljudi zbog raznoraznih razloga ne zele da budu vise deo ekipe. Steta. Ali opet ja mislim da ni ovo nije lose :) . Promene su normalna stvar u zivotu. Ko zna sta ce biti sutra :D

pozz

darkstar
04-08-2008, 07:41 PM
Ne ne,daleko od toga da je lose,sam kazes veliku istinu - glupo je ocekivati da neko bude uvek isti,da je tako,smorio bi i bog i narod.U razloge izlazenja iz bendova je uvek glupo ulaziti - ljudi imaju svoje stavove,svoje probleme,i to je sve normalno .

Ja bih svakako otisao na koncert da pogledam kako zvuci,jer verujem da je svirka odlicna.Mozda ne bih uzivao kao da sam na Oldfieldu,ali bi svakako bilo ok :rotfl:

Drago mi je da ovaj forum ima ljude koji nesto u stvari i rade :)

caos

silicon science
04-08-2008, 08:02 PM
Ima ovde puuno ljudi koji nesto rade:wink:

Bitch
13-11-2008, 03:34 PM
posto me vec dosta kolega sa foruma pita istu stvar - a to je setup za snimanje gitara za ovaj album, da ne moram bas svakom na PM, evo ga odje:

- Gitare

? Fender Stratocaster Jeff Beck Custom
? Fender Stratocaster Bozikov Custom (not yet registered :D )

- Amp : Masrhall JCM900 head sa onim maleckim kabinetom (2x10) (malo suste lampe na nekim pesmama, da se chut :D )

- Pedal: TC electronic Distortion

- Mics :

? Neumann u87
? Shure SM57

- Preamp: Toft Audio ATC2

- AD: 192 IO

pozz :)

Arthur
13-11-2008, 03:36 PM
jebeš maršala koji ne šušti :cool:

Bitch
13-11-2008, 03:41 PM