View Full Version : savjet-sekvencer
vuckovic
12-10-2007, 02:59 PM
trebam sekvencer koji moze tjerati korg ms 20.dvoumim se između korg sq 10 ili neke novije varijante(doepfer mac 16/3 ili A.S. oberkorn).savjet?iskustva?prednosti mane?bilo sta?
gregor z
12-10-2007, 07:19 PM
Hey.....
ja upotrebljavam Future Retro Mobius i Korg SQ 10, Doepfer nem HZ/V opcije ....Mobius je totalno cool sprava i ima još par dobrih trikova.....check it!
A SQ 10 je problematican kod synca i ne možeš gasiti "step".....
http://www.future-retro.com/
Pozdrav,
Gregor
A SQ 10 je problematican kod synca i ne možeš gasiti "step".....
Ovog momenta Gregorov sq10 je kod mene. Dobar sequencer ali mislim, da imaju noviji bolje mogucnosti integracije sa drugim sequencerima etc...
Step mozes gasiti tako, da stavis taj step na minimum seting tako, da svira donju oktavu i na mixu stavis lo cut - totalno glupo resenje ali kod SQ je to jedini nacin - ali ovo ocito nece puno pomoci kad furas bassline liniju ili seqvencu u kojoj ti trebaju basi.
Ja se palim na MFB step64 - memorija, song mode, 4 linije cv/triga etc - tako bi konacno mogao moj system 100m furati polifonicno...
jedino mi se ne svidza, da ima samo jedan knob za podesivanje svih 16 odnosno 24, 32 ili 64 stepova.
vuckovic
13-10-2007, 02:34 PM
[quote=gregor z;174460]Hey.....
mobius ,zakon!! hvala.
idem u Bern po njega (idući mjesec).
ej prodas sq 10?
gregor z
13-10-2007, 06:48 PM
ej prodas sq 10?
Ne, ide prvo na kompletan refurbishement i upgrade, a onda cu vidjet ?ta sa njim......dobar je on za Cutoff/Resonance/Volume/whatever modulacije.....a ostalo mogu radit sa MAQ 16, Mobius i MCV 4......a nekog dana.......
http://www.youtube.com/watch?v=eb18_IA6g6A
http://www.infectionmusic.com/sequencers/zeitrack.html
Pozdrav,
Gregor
Don Solaris
14-10-2007, 06:47 AM
trebam sekvencer koji moze tjerati korg ms 20.dvoumim se između korg sq 10 ili neke novije varijante(doepfer mac 16/3 ili A.S. oberkorn).savjet?iskustva?prednosti mane?bilo sta?
A može i preko MIDI:
Doepfer MCV-1 (cca 80 EUR). Evo ti ga jedan na ebayu (http://cgi.ebay.de/MIDI-to-CV-Interface-Doepfer-MCV1_W0QQitemZ110178388781QQihZ001QQcategoryZ14871 1QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem) trenutno. Ako kupuješ, kupi sada, jer jako su rjetki !!
CHD-Elektroservis MIDI/CV Converter (127 EUR). Tehnički podaci ovdje (http://www.chd-el.cz/index.php?id=137).
Waldorf Pulse Plus (ebay). Ovo rješenje sam ja odabrao i nije mi žao!! Vrijedi svakog centa!!! Konverter u njemu je brutalno brz. A i synth je uz to fantastičan.Svi navedeni uređaju imaju i V/Hz i V/Oct.
Doepfer MCV-1 (cca 80 EUR). Evo ti ga jedan na ebayu trenutno. Ako kupuje?, kupi sada, jer jako su rjetki !!
CHD-Elektroservis MIDI/CV Converter (127 EUR). Tehni?ki podaci ovdje (http://www.chd-el.cz/index.php?id=137).
Ja mislim, da covjek trazi analog ili step sequencer a ne midi/cv converter ;)
Ali kad smo vec kod doepfera -meni MCV-1 u V/HZ mode kod mog MS20 ne tracka pitcha sasvim dobro. U rangu oktave i nesto sve ok a onda se cuje losi tracking.
Imam i CHD midi/cv converter koji radi super sa MS20 (@vuckovic ako ipak trabas midi/cv ja bi uzeo CHD i ne Doepfer).
Don Solaris
14-10-2007, 11:59 AM
Ja mislim, da covjek trazi analog ili step sequencer a ne midi/cv converter ;)
Da samo što je večina tih sekvencera V/Oct. A njemu treba V/Hz.
Zato i kažem "može i preko MIDI". Postoji daleko veči izbor "analog stlye" sekvencera koji imaju MIDI. Dalje je valjda jasno kako se šta spaja...
EDIT:
Treća opcija je V/Oct -> V/Hz konverter. Postoji shema na netu, jednostavno je, ali nigdje se ne mogu nabaviti MAT trazistori potrebni da se sklop na kraju fizički i izvede.
clusterchord
14-10-2007, 11:44 PM
mobius je mrak. ja ga sto zelim.
doepfer konverter imam, i to je GROBLJE. spor i netocan.
midi sekvencer iz kompa u midi/cv apsolutno nije isto kao analog step seq. prvenstveno zbog timing-a koji varira, podlozan je midi jitteru , usb opterecenju itd.. i na kraju nema isti mehanicki apsolutno tocni groove kao step seq.
hardverski midi seq, a la P3 ili Shrittmacher, pogotovo ako voze "tanji" midi signal (znaci jedan ili dva sinta po midi portu, a ne sesnaest), koji ide u midi/cv je neko srednje rjesenje. puno tocniji od DAW sekvencera, sto se timinga tice, ali ipak omogucava manupulaciju podacima u midiju, koju nemas u analognom svijetu.
Don Solaris
15-10-2007, 07:16 AM
midi sekvencer iz kompa u midi/cv apsolutno nije isto kao analog step seq. prvenstveno zbog timing-a koji variraUz napomenu da je midi sekvencer od npr. Cubasea po tom pitanju katastrofa. Barem onaj u "try before buy" verziji. Zna mi se desiti da jednom radi savršeno, drugi put preskaće. Restartam komp, sve u redu. A ono, nikakve programe nemam u backgroundu a komp je ok, San Diego 3700+, 2GRAM, E-MU 1212. Jednostavno... "dođe mu" žuta minuta i radi gluposti. Ne znam, možda je loše razbijen, ali ne bi se iznenadio da je i legalna verzija takva...
silicon science
15-10-2007, 06:51 PM
mobius je mrak. ja ga sto zelim.
Za koliko se kesha moze naci?
clusterchord
15-10-2007, 08:03 PM
Za koliko se kesha moze naci?
pa gledao sam ih rabljene u americi od 300 - 350 dolara plus shipping.
on se proizvodi. mozes ga kupiti novog u europi, pogledaj listu dealera na futureretro site-u. vjerojatno "touched by sound" itd..
pito sam ovog svog lika u minhenu oce li raditi s future retro, pa je reko da ce ispitati stvar.. ako se to dogodi , on bi mogao imati fantasticne cijene, ko sto vec ima za nord, i jos neke stvarcice..
gregor z
15-10-2007, 10:34 PM
Ja sam ga kupio od dealeara iz berlina (i jo? par drugih stvari), cjene su o.k., i totalno je cool lik.....sa po?tarinom i drvenim side panelima je do?ao nekih 500?.....
http://www.schneidersbuero.de/index.php?lang=en§=news
gregor z
13-12-2007, 04:25 PM
Upgrade za SQ 10.....slao sam mu mail da kupujem odmah ako mi kaze cjenu....mislim da ce na kraju dat nacrt online....ali je totalno cool ideja....
http://www.quadratschulz.com/SQ10EXT/
slowstar
14-12-2007, 01:38 AM
Ljudi, sa dobrim MIDI-CV konvertorom, dobar "jabucar" moze da vozi ISTO kao stari step sekvenceri, uslov je da ne bude windows masina, i da interface bude
po mogucnosti UNITOR 8 ili AMT 8 koji su najbolji i najtacniji. to kazem, jer sam pocinjao na tim antiknim sekvencerima, i apsolutno nema razlike u timingu ako su uslovi tipa Jabucar-Unitor-dobar MIDI CV konvertor zadovoljeni, verujte mi, ne palite se na starudiju, samo vam donosi probleme...
Naravno, slazem se u potpunosti sa tvrdnjom da lanac Cubase-PC-midex nije ni prosao blizu nekog groova, to sam se vise puta uverio...
milos
14-12-2007, 01:07 PM
Ljudi, sa dobrim MIDI-CV konvertorom, dobar "jabucar" moze da vozi ISTO kao stari step sekvenceri, uslov je da ne bude windows masina, i da interface bude
po mogucnosti UNITOR 8 ili AMT 8 koji su najbolji i najtacniji. to kazem, jer sam pocinjao na tim antiknim sekvencerima, i apsolutno nema razlike u timingu ako su uslovi tipa Jabucar-Unitor-dobar MIDI CV konvertor zadovoljeni, verujte mi, ne palite se na starudiju, samo vam donosi probleme...
Naravno, slazem se u potpunosti sa tvrdnjom da lanac Cubase-PC-midex nije ni prosao blizu nekog groova, to sam se vise puta uverio...
Jel mislis na matrix editor ili u Logicu postoji neki device za to (po mogucnosti sa mapiranjem midi kontrolera,stepovima...)
silicon science
14-12-2007, 02:51 PM
Jel mislis na matrix editor ili u Logicu postoji neki device za to (po mogucnosti sa mapiranjem midi kontrolera,stepovima...)
Mislim da misli na CORE MIDI... Tajming je stvarno resen, nema kasnjenja.
Od kada nabavih LOGIC 8, PC nisam upalio, bukvalno. Ne podcenjujem PC, naravno, ali mi je rad u LOGIC-u puno laksi. Ne treba mi nikakav dodatni plugin, koristim samo njegove, koji su prebrutalni (pogotovu kompresori), a ujedno su CPU friendly. MACBOOK core2duo potera 10-ak sintova, 30-ak audio kanala i na svima po kompresor i reverb i sranja a CPU na 15 % :grin: :rotfl: :D :) :confused: Nemam reci...Jedino sto mi fali su SONOX plagovi za MAC i to je to. Naci ce se valjda...
gregor z
14-12-2007, 04:13 PM
Slazem se....imam dobre jabucare vec godinama, imam AMT 8, imam Logic i imam Reaktor koji ima super step sekvencere. Sve to radi kako treba. Ali imam i doepfer, future retro, roland i korg analogne sekvencere i ZNAM da rade drugacije od Logica. Ne bolje, ne slabije samo drugacije.....i nekad to trebam......
A iskreno receno , nije toliki point u groovu (koji nije isti) nego u nacinu rada....
Ja volim da pipkam i tipkam i da ne trebam gledat u monitor....:cool2:
gregor z
14-12-2007, 04:20 PM
potrazi malo pa manualu o enviroment-u....
prva stvar koju sam nasao na internetu....
http://www.soundonsound.com/sos/Jul03/articles/logicnotes0703.asp?print=yes
slowstar
15-12-2007, 12:02 AM
potrazi malo pa manualu o enviroment-u....
prva stvar koju sam nasao na internetu....
http://www.soundonsound.com/sos/Jul03/articles/logicnotes0703.asp?print=yes
Tako je Gregore, (izmedju ostalog) to sam upravo hteo da napomenem, ali sam zaboravio o kojem se broju SOSa radi, iako sam pretplacen.
Mislim da vlada mala neupucenost u neverovatne mogucnosti MIDIja na LOGICu, koje su skoro beskrajne kada se uzme u obzir environment i njegove mogucnosti, koje ni ja, koji sam 15-godisnji manijak na LOGICu jos ni izbliza nisam ispitao, ali uglavnom, SVE STO SAM HTEO uspeo sam da uradim, iako ponesto i nije navedeno u manualu. Sto se groova tice, jos jednom ponavljam, da ako se koristi jabuka sa dobrim (citaj EMAGIC) MIDI interfaceom, groove i tacnost quantizacije uopste nisu nikakav problem, i mislim da nijedno uvo ne bi moglo lako da razlikuje hardware CV sequencer od LOGICa na "jabuci"...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.