View Full Version : Waldorf Pulse
silicon science
28-09-2007, 03:53 PM
Sad ga prikljucih i sta reci. KAKVA MAST!!!
Za te novce (300 evrosa) cini mi se da je best buy opcija ako vam treba mocan bass i leed. Odusevljen sam u naj manju ruku.:)
Don Solaris
28-09-2007, 04:07 PM
Odličan synth! Ja također odu?evljen!
Jedino mi je ?ao ?to je rezonancija slaba. :( :( :(
silicon science
28-09-2007, 04:15 PM
Odličan synth! Ja također oduševljen!
Jedino mi je žao što je rezonancija slaba. :( :( :(
Nije strasno. LFO mu je sjajan:) Za sat-dva stize KORG Mono/Poly:hyper: :hyper: :hyper: Ne mogu docekati:)
Don Solaris
28-09-2007, 04:19 PM
Ajde samo vidi koja je revizija Monopoly. Ja imam rev1. A to nije baš najbolje jer je u toj reviziji digitalni generator šuma koji je katastrofa loš. Vidi ovdje (http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?t=1752319)audio. Znači poslušaj si sami White noise i vidi dali je "true", ili se pojavlja ovaj loop.
Zato sam upravo napravio pravi analogni generator za White i Blue noise. Sada to idem spojiti na Monopoly i vidjeti dali radi. Sada ćemo vidjeti dali se isplatilo 4 sata truda...
Ako radi, biti će trajno ugrađen u Monopoly.
Također sam napravio i ring modulator za 2 LFO-a. Znaći jedan LFO modulira amplitidu drugoga (AM). A rezultirajući valni oblik ide dalje modulirati šta mu ze več zada preko Mod Wheela. Za malo bolesnih efekata.... Ali to tek ide u beta fazu ispitivanja...
silicon science
28-09-2007, 04:25 PM
Preslusao sam alio ne mogu skontati u cemu je stvar. Kakav loop?
silicon science
28-09-2007, 04:28 PM
Također sam napravio i ring modulator za 2 LFO-a. Znaći jedan LFO modulira amplitidu drugoga (AM). A rezultirajući valni oblik ide dalje modulirati šta mu ze več zada preko Mod Wheela. Za malo bolesnih efekata.... Ali to tek ide u beta fazu ispitivanja...
Pravis mi zazubice:( Ja to ne znam napraviti a ZELIM IMATI:banghead:
silicon science
28-09-2007, 04:35 PM
Uh, stvarno mu je losa rezonanca. Sad sam malo vise cackao. Jebga, ali nije toliko strasno.
roginator
28-09-2007, 04:38 PM
momci ...ne mora sve Q at
pulse je solidno odlican sint za svoje godine i novce...Definitivno BEst BUY za bass
leadovi me i nisu impresionirali ali netko i to voli!!!!
ALI BRATE BRZ JE JAKOOOOOOOO :o :o :o
silicon science
28-09-2007, 04:56 PM
momci ...ne mora sve Q at
pulse je solidno odlican sint za svoje godine i novce...Definitivno BEst BUY za bass
leadovi me i nisu impresionirali ali netko i to voli!!!!
ALI BRATE BRZ JE JAKOOOOOOOO :o :o :o
Ziva istina. Basovi su zlooo!! A i vrlo, vrlo je brz... BEST BUY sprava. Idem sad da pokupim KORG M/P. Javicu se sa mojim impresijama.
@Roginator-upoznao sam momka koga si zaposlio u studiju (Hrvoje). Sjajan momak, drago mi je i zbog njega i zbog tebe. Kaze da ne m oze da veruje kakvu opremu imas:rotfl: :rotfl: :rotfl:
roginator
28-09-2007, 04:59 PM
NEMOGU NI JA VJEROVAT KAKVU OPREMU IMAM :p :p :p :D :D :D ;)
silicon science
28-09-2007, 06:50 PM
@Don- Skontao sam koji loop. I moj ga ima. FUCK:banghead: Daj tu shemu kako da se napravi pravi noise generator pa da vidim sa ovim mojim drugarom da se napravi.
Inace, prvi utisci su da Mono/Poly nije preterano masan, ali filter mu je sjajan. Smiksao sam na brzaka njega sa Waldorfom i super se slazu. Zadovoljan sam sintom jako.:hyper: :hyper: :hyper:
milos
28-09-2007, 07:13 PM
Dobar je M/P za trance:D :D :mrgreen: :)
goasia
28-09-2007, 08:10 PM
Waldorf na prvo slusanje deluje malo ograniceno , medjutim treba ga malo cackati sa editorom i videces sta moze ... za moj pojam idealan za Trance leadove, prosto sece kroz mix , za al a supewsaw leadove sa tri socilatora baca u senku vecinu VA sinteva , zbog odnosa cene i kvalitea to je sprava koja zauvek ostaje u (mojem) racku. ne zna mnogo ,al sto zna, to dobro radi .. zar to nije dovoljno?
Don Solaris
28-09-2007, 09:05 PM
Pravis mi zazubice:( Ja to ne znam napraviti
Ne brini. To još nitko nije napravio. To što ću ja napraviti ne postoji još niti na jednom synthu ikad proizvedenom ! :rotfl: :rotfl:
Po prvi puta ćeš imati synth koji će uz standarna dva LFO-a imati i "treći" koji je nastao kao produkt razlike i zbroja ulaznih frekvencija.
Ako te bune ove modulacije, nije problem. Evo tu je link na moj članak (http://www.astro.hr/ucionica/radioastronomy/modulacije/) o modulacijama. Tamo ti je sve objašnjeno, kako modulacije funckioniraju a imaš objašnjenu i ovu konkretnu AM koju ću ja ubaciti u path od LFO-a. S napomenom da ću ja koristiti balansni modulator, a ne klasičnu AM modulaciju.
milos
29-09-2007, 04:23 PM
Ajde Silicon okaci neke demose kad uradis da cujemo sprave u akciji;) :)
silicon science
29-09-2007, 04:50 PM
Ajde Silicon okaci neke demose kad uradis da cujemo sprave u akciji;) :)
Hocu naravno, hteo sam danas ali su me iscimali sa posla pa mi skratili odmor za 1 dan:banghead: Prvi utisak je sjajan. Jako masan zvuk ima, basevi su brutalni, kao i lidovi. Za te novce nema bolje sprave(a ni za nesto vece)
Don Solaris
29-09-2007, 09:18 PM
Silicon, jesi skinuo sheme? Otvorio sam novi topic da ne pričamo ovdje o Monopoliju.. unutra je opis za White noise + shema. Mo?emo tamo nastaviti ako ima? jo? nekih pitanja vezano uz modifikacije.
silicon science
29-09-2007, 10:40 PM
Silicon, jesi skinuo sheme? Otvorio sam novi topic da ne pričamo ovdje o Monopoliju.. unutra je opis za White noise + shema. Možemo tamo nastaviti ako imaš još nekih pitanja vezano uz modifikacije.
Skinuo sam. Onaj tvoj chlanak mi je dosta priblizio i pojasnio stvari. Hocu da sve to izvedem uz pomoc prijatelja koji sve to ume da napravi. Uradice mi i cv/gate za Mono/Poly-ja.:hyper: :hyper: :hyper:
Don Solaris
30-09-2007, 04:47 AM
Jaooo...sada sam se tek sjetio. Mislio da cjelo vrijeme da ima? Pulse plus (on ima cv/gate). Da, ovo je zeznuto sa izradom. Ima? na ebayu midi/cv od Doepfera, mislim da je 70 EUR. Neznam koliko brzi konverter će ti majstor da uradi, ali mora da bude jebeno brz.... Monopoly je glavna alatka za sequencing i bass.
Ja inaće Monopoly ganjam preko cv/gate od Neptune 2 sinta. A Pulse mi ganja CS-15.
A ba? sam se poveselio da slo?imo neku stvar samo sa Monopoly i Pulse sintovima. Ono... dogovorimo ljestvice koje ćemo koristiti i koristimo istu ritam ma?inu (sampleove, npr TR-606) i svako napravi svoj dio (npr 2 minute). Poslje samo spojimo u jednu stvar. I onda to fino stavimo kao demo od Monopoly + Pulse. :cool:
silicon science
30-09-2007, 11:46 AM
Jaooo...sada sam se tek sjetio. Mislio da cjelo vrijeme da imaš Pulse plus (on ima cv/gate). Da, ovo je zeznuto sa izradom. Imaš na ebayu midi/cv od Doepfera, mislim da je 70 EUR. Neznam koliko brzi konverter će ti majstor da uradi, ali mora da bude jebeno brz.... Monopoly je glavna alatka za sequencing i bass.
Ja inaće Monopoly ganjam preko cv/gate od Neptune 2 sinta. A Pulse mi ganja CS-15.
A baš sam se poveselio da složimo neku stvar samo sa Monopoly i Pulse sintovima. Ono... dogovorimo ljestvice koje ćemo koristiti i koristimo istu ritam mašinu (sampleove, npr TR-606) i svako napravi svoj dio (npr 2 minute). Poslje samo spojimo u jednu stvar. I onda to fino stavimo kao demo od Monopoly + Pulse. :cool:
SUPER IDEJA. Mozemo mi to uraditi, mogu ja Mono/Poly-ja svirati a Pulse na sekvencing, nije frka. Daj predlog za tonalitet i radimo. Doduse, ja krecem u sredu uvece da to radim jer do tada radim ove j*b**e novine od kojih zivim:banghead:
A sto se tice cv/gate za M/Poly, ako neko moze da ga napravi brzog onda je to Sale K. (taj moj drugar). Bas ga moram nazvati da ga pitam. Zbog Pulsa mi je zao najvise zbog tog audio inputa, voleo bih se malo zezati sa ritam masinom kroz njega... Ali odlucio sam da cu uzeti neki filter, mozda Moog-ov, videcu... Bilo je price ovde na forumu o njima pa moram da procackam. Mozda ti imas neki predlog?:hyper:
Don Solaris
30-09-2007, 03:02 PM
SUPER IDEJA. Mozemo mi to uraditi, mogu ja Mono/Poly-ja svirati a Pulse na sekvencing, nije frka.
Ma lak?e je iz sekvence. Ovako se čovjek muči. Ajde budemo to ostavili kada dobije? konverter, pa da onako to iz gu?ta odradimo, da vidimo kako rade konverteri!!!
Zbog Pulsa mi je zao najvise zbog tog audio inputa, voleo bih se malo zezati sa ritam masinom kroz njega... Ali odlucio sam da cu uzeti neki filter, mozda Moog-ov, videcu... Bilo je price ovde na forumu o njima pa moram da procackam. Mozda ti imas neki predlog?:hyper:
A joj.... meni je to eksternal procesiranje dosadno do besvjesti. Sjećam se da sam početkom 90-tih umirao od ?elje da prfuram bubnjeve kroz neki filter. Ali kada sam napokon probao..... bilo mi je... hmm... uglavnom bezveze. Očekivao sam puno vi?e.
Sasvim suprotno iskustvo je na Neptune 2. Jer tamo je eksternal input ujedno i control modulator. E to je onda jebeno do besvjesti. Uzme? glas da ti modulira cutoff filtera ili pitch oscilatora, pa to jo? profura? u ring-mod, pa sve skupa ?to izađe van po?alje? natrag unutra. Ma bolest....
clusterchord
01-10-2007, 01:13 AM
Sillicon, pogledaj si Vermonu DAF ili FrostWave Resonator. do 250 eura.
puno zanimljivije od moog-a, jer su multimode. s time da je DAF cak stereo. za porfuravanje bubnjeva i sotalih stvari idealno moras imati posebniu kontrolu za LP i HP, za cutoff i rezonance, a to ovi nude..
DAf ima LFO, a mozda ima i env follower al nisam siguran. Frostwave nema, ali moze ga se napravit posebno jer ima CV inpute za sve parametre, vrlo jednostavan sklp, uzmes neki postojeci recimo od digisounda ili sl.. i das nekom da ti ga zalemi i od tud saljes CV signal u Frostwave (koji je inace kopija MS-20 diskretnog filtera)
Mutator stvarno ubija, sto se god pusti kroz njega, pogotovo voli digitlane drum masine, ali fali mi jedan multimode sa malo agresivnijim karkaterom, tako da i ja razmisljam o jednom od ova dva.. ili o shermanu2.. ali on ti je oko 550 eura.,.
silicon science
01-10-2007, 09:19 AM
Po svemu sudeci, Vermona pada definitivno:hyper: :hyper: :hyper:
Hvala puno na savetu
clusterchord
02-10-2007, 06:40 PM
posliusaj prvo demose od oba. Vermona je super ali je vrlo "fina", nije bas agresivna. frostwave ima puno vise karaktera, i topliji je. sto je za ocekivat jer je de facto duplo skuplji, gledano po kanalu.
Don Solaris
04-10-2007, 07:53 PM
Ufff evo radi se nešto na Pulseu. Dobar je mali. Dobar!!!
A evo spojio sam prije par minuta malo i Neptune 2 i opet se oduševio. Ma ljudi moji, nema do VCO-a.
To je čista struja!!!
Evo samo par sekundi iz Neptuna 2 da bude jasno o čemu se priča: neptuneII.mp3 (500kB) (http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/struja-neptune.mp3)
Živili analogni synthevi!
I DCO i VCO !!!
relis
15-10-2007, 08:02 PM
Komentar o Pulse-u? Procjenite sami:
http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_pulsedemo.mp3 (http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_pulsedemo.mp3)
http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_humanprogress.mp3
lesha
15-10-2007, 10:20 PM
:da: :da: :da:
Don Solaris
15-10-2007, 10:27 PM
Mali je ?ljaker. I stoji u miksu.
silicon science
16-10-2007, 09:23 AM
Mali je šljaker. I stoji u miksu.
PULSE JA ZAKON Obozavam ga
slowstar
16-10-2007, 01:44 PM
A sta vi "retromanijaci" mislite o ovoj napravi?
Niti cuo, niti video, niti znam o cemu se radi, i kako ce da zvuci...
www.waldorfmusic.de/en/products/blofeld
DADDY Z
16-10-2007, 02:22 PM
www.waldorfmusic.de/en/products/blofeld
meni izgleda zanimljivo,ali bih voleo da ga čujem...
Don Solaris
16-10-2007, 04:08 PM
www.waldorfmusic.de/en/products/blofeld (http://www.waldorfmusic.de/en/products/blofeld)
Sprava će uskoro izaći na tržište. Zanimljivo je za primjetiti kako se datum izlaska poklapa baš točno sa datumom iskrcavanja ljudske posade na Marsu.
clusterchord
17-10-2007, 02:53 AM
to je nista drugo do microQ/Q/Q-rack engine stavljen u mali ergonomicni desktop. nista kriticno novo. mozda cak i izadje, ali ljudi su sve vise skepticni da ce sve ostati na 3D renderima. ima vec vise od godine da su to najavili..
ono sto se zaista ceka, a vrlo izgledno i nikad ne doceka, jest Stromberg, nova verzija Q+ (sa analognim filterima kao opcijom, ovaj put), koja je trebala biti spoj Q i microwave/XT tehnologije, tj. osim Q engina imati full wavetable mogucnosti kao sto to imaju microwaves. takodjer to bi bio prvi wavetable sint ikad sa 3 oscilatora po voice-u.
nisam siguran da ce to ikad uspjeti izbaciti na trziste. treba para a oni se vade sa dna, iz bankrota. a vec je proslo pun k vremena.. :(:(:(
Don Solaris
18-10-2007, 07:32 AM
Komentar o Pulse-u? Procjenite sami:
http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_pulsedemo.mp3 (http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_pulsedemo.mp3)
http://www.b3ta.cr3ation.co.uk/data/mp3/aee7ba565a7755417638298e3b642fc6_humanprogress.mp3
Eeee... ovaj drugi demo kada sam čuo. To je bio razlog što sam kupio Pulse. Takav bass nisam na ničem mogao dobit.
Relis, daj mi kaži jesi li ti možda imao i jedan treći demo sa Pulse, koji je imao bass na početku ali bez delaya - več sirov. Znam da sam i to negdje čuo i da sam rekao "ovaj bass je definitivno jaći od Neptunovog" i od tada pratim Pulse po oglasima...
Kasnije mi se javio jedan dečko i ponudio mi Pulse Plus za JP-8080 + nadoplata. Ja rekoh "ok... uzet ću" i nisam pogriješio. :mrgreen:
relis
18-10-2007, 08:05 AM
Kasnije mi se javio jedan dečko i ponudio mi Pulse Plus za JP-8080 + nadoplata. Ja rekoh "ok... uzet ću" i nisam pogrije?io. :mrgreen:
Znam da nisi pogrije?io, al ne bi ni taj dečko davao Pulse-a da doma nema drugog.:rotfl:
Taj treći demo nisam snimio ja. Ne znam...
Don Solaris
18-10-2007, 09:39 AM
A sto se tice cv/gate za M/Poly, ako neko moze da ga napravi brzog onda je to Sale K. (taj moj drugar).Jel gotov? :rolleyes:
@relis: Long live analog !!!
silicon science
18-10-2007, 01:08 PM
Jel gotov? :rolleyes:
@relis: Long live analog !!!
Ima ga napravljenog ali ga jos uvek nisam dobio:( Treba ga prvo testirati jer je na 5 volti). Videt cemo... Ali mozemo da radimo demo nije meni problem, a i izvestio sam se na manualno. Znaci Pulse i Mono/Poly. Daj detalje na PM:)
Don Solaris
18-10-2007, 01:29 PM
Ima ga napravljenog ali ga jos uvek nisam dobio:( Treba ga prvo testirati jer je na 5 volti). Videt cemo... Ali mozemo da radimo demo nije meni problem, a i izvestio sam se na manualno. Znaci Pulse i Mono/Poly. Daj detalje na PM:)
Ma neeeeeeeee..... ja oću da ide preko MIDI! :hyper: :hyper: :hyper:
silicon science
20-10-2007, 07:19 PM
Napokon je stigao:hyper: :hyper: :hyper:
Cv/Gate/Vcf control Device hand made by Sale Keshanski
Don, radimo demo:p
goasia
20-10-2007, 07:49 PM
diy cv gate ?odlicno , silicon ! moram u ponedeljak odneti jd 800 u NS da sredi tih par tastera i slajder za cut off ... on to radi?
silicon science
20-10-2007, 08:16 PM
diy cv gate ?odlicno , silicon ! moram u ponedeljak odneti jd 800 u NS da sredi tih par tastera i slajder za cut off ... on to radi?
Trenutno ne radi, zauzet je drugim stvarima:( Mono Poly isto ceka u redu:( :( Ovaj Cv gate je imao napravljen odavno...:hyper: Neverovatno je tacan i brz, kasni duplo manje pa i jace od Juno-vog interfejsa, na istoj latency. JAKO JE BRZ
Don Solaris
20-10-2007, 10:17 PM
Ovaj Cv gate je imao napravljen odavno...:hyper: Neverovatno je tacan i brz, kasni duplo manje pa i jace od Juno-vog interfejsa, na istoj latency. JAKO JE BRZ
Ja imam od firme ElektroServis MIDI interface za Juno (http://www.chd-el.cz/index.php?id=312). Koliko se sjećam bilo je samo jednom problema, ali od strane Cubasea (naravno). Brzina mu je ok.
Nego opasan momak je ovaj Keshanski. Svaka mu čast. Kolko on računa taj Midi converter para?
slowstar
21-10-2007, 02:30 AM
Kakva je ono lepa jabukica na crnoj podlozi?
Dopada mi se, podseca me na nesto lepo, najlepse...
clusterchord
21-10-2007, 03:23 AM
Napokon je stigao:hyper: :hyper: :hyper:
Cv/Gate/Vcf control Device hand made by Sale Keshanski
Don, radimo demo:p
zanima me. po?to ?
Moritz
21-10-2007, 09:59 AM
50 eura. Odavno stoji oglas sa sve slikama ali izgleda da tada nikoga nije zanimalo. http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16667&highlight=MCV2
silicon science
21-10-2007, 10:07 AM
50 eura. Odavno stoji oglas sa sve slikama ali izgleda da tada nikoga nije zanimalo. http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16667&highlight=MCV2
Da. Ima jos jedan ali mislim da ga koristi, nisam siguran. Moram ga pitati. Cena je sjajna kad se uzme u obzir da ne moras placati transport i carine i chuda.
silicon science
21-10-2007, 10:09 AM
Kakva je ono lepa jabukica na crnoj podlozi?
Dopada mi se, podseca me na nesto lepo, najlepse...
A iznad nalepnice je i prava jabuchica od 13.3 incha:p :D ;)
Moritz
21-10-2007, 10:10 AM
I ne samo to , nego sto radi dobro i sto ako se nesto desi moze biti brzo sredjeno bez dodatnih zajebancija.
silicon science
21-10-2007, 10:20 AM
I ne samo to , nego sto radi dobro i sto ako se nesto desi moze biti brzo sredjeno bez dodatnih zajebancija.
Najbitnija stavka zapravo:)
silicon science
21-10-2007, 10:29 AM
Nocas sam zajahao Korga i stvarno je mama kad ga ganjas midijem... Taj njegov filter mi je misterija/opsesija:p Strasno. Mislim da sam pobio sve komarce i muve u radijusu od 2 km. Don, sta cemo za demo? Ja vec nesto krenuo da radim:hyper: 122 bpm:cool:
Don Solaris
21-10-2007, 12:37 PM
Nocas sam zajahao Korga i stvarno je mama kad ga ganjas midijem... Taj njegov filter mi je misterija/opsesija:p
Apsolutno! Ja znam da kada god upalim Polysix svaki puta dobijem skroz drugi zvuk, pa makar išao radit točno ono što sam i zadnji puta. Svaki pa i najmanji pomak na Cutoff (pri veči reso) rezultira potpunom promjenom boje zvuka. Skroz drugačije od npr "klasičnog" CEM zvuka kakav se svo ovo vrijeme emulira kroz razne digitalne synthesizere i na koji smo svi zapravo više manje navikli.
Ok, ja sam i dalje zaljubljen u Rolandove filtere, ali poštujem SSM sve više i više. Sa SSM-om definitivno TREBA znati raditi, nije tako jednostavan kao CEM, često nepredvidiv i jaaako organički.
Ja vec nesto krenuo da radim:hyper: 122 bpm:cool:Jel možeš samo mrvicu spustit na 120bpm, jer imam tu u delayu podešeno 375/750 ms što je točno triplet za 120 bpm. A neda mi se opet setovati....
Tonaliteti. Evo neka se vrti oko ovog chord progressiona:
Fmaj - Cmaj7 - Fmaj7 - Cmaj7 - Gmaj7 - Cmaj7 ....
Ritam: sirovi sampleovi iz TR-606. Evo stavio sam online (http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/606.rar).
Tuning: ehhhhhhh... da. Obavezno stisni A4 tipku i provjeri da je točno na 440 Hz. Ako ne, onda smo u problemima. Zapravo.... imam neki čudan osječaj da se ta stvar neće moći spojiti u jednu, pošto nam low i high registri od klavijature nisu jednako tjunani. Hmmm..... thinking..... thinking..... no idea.
silicon science
21-10-2007, 12:43 PM
Apsolutno! Ja znam da kada god upalim Polysix svaki puta dobijem skroz drugi zvuk, pa makar išao radit točno ono što sam i zadnji puta. Svaki pa i najmanji pomak na Cutoff (pri veči reso) rezultira potpunom promjenom boje zvuka. Skroz drugačije od npr "klasičnog" CEM zvuka kakav se svo ovo vrijeme emulira kroz razne digitalne synthesizere i na koji smo svi zapravo više manje navikli.
Ok, ja sam i dalje zaljubljen u Rolandove filtere, ali poštujem SSM sve više i više. Sa SSM-om definitivno TREBA znati raditi, nije tako jednostavan kao CEM, često nepredvidiv i jaaako organički.
Jel možeš samo mrvicu spustit na 120bpm, jer imam tu u delayu podešeno 375/750 ms što je točno triplet za 120 bpm. A neda mi se opet setovati....
Tonaliteti. Evo neka se vrti oko ovog chord progressiona:
Fmaj - Cmaj7 - Fmaj7 - Cmaj7 - Gmaj7 - Cmaj7 ....
Ritam: sirovi sampleovi iz TR-606. Evo stavio sam online (http://www.astro.hr/ucionica/tom/rolandsynthesis/demos/606.rar).
Tuning: ehhhhhhh... da. Obavezno stisni A4 tipku i provjeri da je točno na 440 Hz. Ako ne, onda smo u problemima. Zapravo.... imam neki čudan osječaj da se ta stvar neće moći spojiti u jednu, pošto nam low i high registri od klavijature nisu jednako tjunani. Hmmm..... thinking..... thinking..... no idea.
O.K, 120 bpm. A za tuning:rolleyes: Ajd videcemo, ja sam sada na poslu:banghead: :banghead: :banghead: , i radim do 10 uvece. Kad dodjem kuci, snimam ti A4 na 440 i jos poneke tonove iz nizih oktava pa uporedi kuci. Moj je prilicno detune, kondenzatori su mu u ku*c*, ali ga stimujem preko soft tunera. Ajd javi dal moze tako
Don Solaris
21-10-2007, 01:17 PM
Va?i!
silicon science
22-10-2007, 12:58 PM
Važi!
Jesil' uporedio?
Don Solaris
22-10-2007, 01:37 PM
Ma nisam.... Imam posla. Sada sam u firmi. Ne znam kad ču doć kući....
silicon science
22-10-2007, 01:39 PM
Ja imam od firme ElektroServis MIDI interface za Juno (http://www.chd-el.cz/index.php?id=312). Koliko se sjećam bilo je samo jednom problema, ali od strane Cubasea (naravno). Brzina mu je ok.
Nego opasan momak je ovaj Keshanski. Svaka mu čast. Kolko on računa taj Midi converter para?
Evo sad sam pricao sa gos'n Keshanskim, iz razloga sto ima spremnih plochica moze da napravi jos par ovih CV/Gate modula po ceni od samo 50 eura. Napomenuo je da kablove i ispravljac morate sami nabaviti, sto je vise nego jednostavno a i jeftino. Jedini uslov je da se kaparise spravica, sto mozete preko mene (ne bojte se, necu pobeci u Ugandu), da se covek ne cima bez veze jer je jako zauzet. Eto, Cluster i Don i bilo ko, javite se na PM ako ste zainteresovani...:p
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.