PDA

View Full Version : Uad

Milosh84
20-09-2007, 07:58 PM
Interesuje me da li je moguc live processing kod UAD-a,da se efekti cuju u real time?
da li project pak podrzava sve UAD powered pluginove?

Oggy
20-09-2007, 08:15 PM
Nije moguce.
UAD-ovi plugovi imaju neku svoju latenciju i poput SIR-a ili Neon-a ga ne mozes imati na slusanju koje ide preko sekvencera bez kasnjenja. Dakle, ne reaguje na latenciju koju ti odredis, vec ima svoju. Ja recimo nema sanse da snimam gitaru preko Nigel-a. Uzasno smeta. Otprilike je 14-15 ms jer znam da 10 tu i tamo mogu da podnesem.

mandrak
21-09-2007, 08:25 AM
Nije moguce.
UAD-ovi plugovi imaju neku svoju latenciju i poput SIR-a ili Neon-a ga ne mozes imati na slusanju koje ide preko sekvencera bez kasnjenja. Dakle, ne reaguje na latenciju koju ti odredis, vec ima svoju. Ja recimo nema sanse da snimam gitaru preko Nigel-a. Uzasno smeta. Otprilike je 14-15 ms jer znam da 10 tu i tamo mogu da podnesem.

Novi SIR2 ima zero latenciju,pa reko samo da obavjestim pučanstvo:hyper:

Max
21-09-2007, 10:07 AM
Nije moguce.

Zasto ne moze ? Ja najnormalnije sviram gitaru preko Nigela ..... mogu da stavim jos par UAD plagova iza .... ne primecujem nikakvu latenciju .... nar ne preko one koje stavim kao normalnu .

Kad snimam bilo sta stavljam latenciju kompa na 3 ms , tako da i ne osecam da mi je latencija dok sviram gitaru preko 3 ms .... sto se mene tice potpuno upotrebljivo ....

Pozdrav

Dexxy
21-09-2007, 10:48 AM
Da..kad se stavi na 3 ms radi skroz ok.

Gmile
21-09-2007, 10:58 AM
Gitaru cesto sviram preko Nigela. Sa 5 ms latencije.

Oggy
21-09-2007, 12:50 PM
Mozete menjati latenciju karte, ali Nigel tj. Uad ima svoju latenciju, koja se cuje i preko 10 ms je. Meni smeta, ali mozda je to i do neiskustva...

Max
21-09-2007, 09:35 PM
Mozete menjati latenciju karte, ali Nigel tj. Uad ima svoju latenciju, koja se cuje i preko 10 ms je. Meni smeta, ali mozda je to i do neiskustva...

Ne znam o cijem neiskustvu pricas , ali ti tvrdim da ako dodjes kod mene i sviras gitaru da neces znati da ima latencije uopste ....... znaci potpuno upotrebljivo ..... nema kasnjenja ......

Pozdrav

Oggy
21-09-2007, 09:56 PM
Mome, naravno... Mozda je i do gitare... ;)

Max
21-09-2007, 10:01 PM
Mome, naravno... Mozda je i do gitare... ;)

:rotfl::rotfl::rotfl: ..... bice da je do gitare :mrgreen:

Ne zaista .... spusti latenciju na 3 ms .... stavi Nigel gde hoces ... mozes i neku UAD kompresor ( cisto radi testa ) i sviraj ..... mooooozda postoji latencija izmadju 3 - 5 ms ... ali sigurno ne 15 ... to se vec oseti .... podosta .....

Pozdrav

Oggy
21-09-2007, 10:09 PM
Iskren da budem, vec skoro godinu dana nisam upalio ni jednu soft emulaciju. Lazem..
Juce sam, ali sam je iskoristio za vokal, pa ne znam da li se to racuna? :)

Iskren da budem ne znam ni da li moja karta moze da svira na 3 ms. U zivotu nisam spustio ispod 5ms, ali ajde, da ne bude da pricamo uludo, stavi GR na 7ms i stavi Nigel na istom setup-u, pa mi samo reci da li ima razlike ili ja tripujem. SVe sto zahteva angazovanije sviranje, u zivotu nisam uspeo da odsviran na Nigelu. Uvek je to bio GR ili AT ili NI combo, pa naknadno dodelim Nigel.

Max
21-09-2007, 10:28 PM
Iskren da budem, vec skoro godinu dana nisam upalio ni jednu soft emulaciju. Lazem..
Juce sam, ali sam je iskoristio za vokal, pa ne znam da li se to racuna? :)

Iskren da budem ne znam ni da li moja karta moze da svira na 3 ms. U zivotu nisam spustio ispod 5ms, ali ajde, da ne bude da pricamo uludo, stavi GR na 7ms i stavi Nigel na istom setup-u, pa mi samo reci da li ima razlike ili ja tripujem. SVe sto zahteva angazovanije sviranje, u zivotu nisam uspeo da odsviran na Nigelu. Uvek je to bio GR ili AT ili NI combo, pa naknadno dodelim Nigel.

Ni ja .... ali ne zbog latencije , nego mi se ne dopada zvuk Nigel a .... samo sam ga upalio jer mi se cinilo da ssam bez problema svirao ( davno ) pa sam hteo da proverim . I sve svira normalno ..... mozda je fora da karta nema fixni latency ( to sam negde citao ali ne znam da li je uopste za UAD .... tako da verovatno lupetam ) nego da duplira latency karte ..... e onda bi sve imalo smisla .... ako stavis na 3 ms , onda je latencija 6 ms ... a ako stavis na 10 onda je latencija sa UAD om 20 ms ... ali bilo bi dobro da ovo neko proveri .....

U svakom slucaju , nisam nesto poludeo da sad bas ulazim u sitna crevca i da poredim i sl ..... ali znam jednu stvar ... stavim kartu na 3 ms ..... upalim nigel i recimo 1176 ili sl.... uklucim gitaru i sviram .... bez latencije koju osecam .... i plus nisam gitarista pocetnik .... jbg .... od mene toliko .....

Pozdrav

Milosh84
21-09-2007, 11:09 PM
Meni treba za snimanje vokala sa reverbom,drug ima rme hdsp9632 i planiramo da kupimo uada

Max
21-09-2007, 11:17 PM
Meni treba za snimanje vokala sa reverbom,drug ima rme hdsp9632 i planiramo da kupimo uada

Nema problema .... samo morate da stavite latenciju na 3 ms ..... cak i ako se desi da ( nekog cuda radi ) latencija ode i na 10 ms , to uopste nije problem jer je cesto predealy na reverbima veci od 20 ms ..... bitno je naravno da reverb stavite na send ( fx ) kanal .... tako da reverb samo cujete , ali ga ne snimate ..... etooooo ;)

Pozdrav

Milosh84
21-09-2007, 11:27 PM
Quote:
Originally Posted by Milosh84 http://www.rumski.com/forum/images/rupro/buttons/viewpost.gif (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=170842#post170842)

Nema problema .... samo morate da stavite latenciju na 3 ms ..... cak i ako se desi da ( nekog cuda radi ) latencija ode i na 10 ms , to uopste nije problem jer je cesto predealy na reverbima veci od 20 ms ..... bitno je naravno da reverb stavite na send ( fx ) kanal .... tako da reverb samo cujete , ali ga ne snimate ..... etooooo ;)

Pozdrav
Hvala.pozdrav!