View Full Version : Uad
Milosh84
20-09-2007, 07:58 PM
Interesuje me da li je moguc live processing kod UAD-a,da se efekti cuju u real time?
da li project pak podrzava sve UAD powered pluginove?
Nije moguce.
UAD-ovi plugovi imaju neku svoju latenciju i poput SIR-a ili Neon-a ga ne mozes imati na slusanju koje ide preko sekvencera bez kasnjenja. Dakle, ne reaguje na latenciju koju ti odredis, vec ima svoju. Ja recimo nema sanse da snimam gitaru preko Nigel-a. Uzasno smeta. Otprilike je 14-15 ms jer znam da 10 tu i tamo mogu da podnesem.
mandrak
21-09-2007, 08:25 AM
Nije moguce.
UAD-ovi plugovi imaju neku svoju latenciju i poput SIR-a ili Neon-a ga ne mozes imati na slusanju koje ide preko sekvencera bez kasnjenja. Dakle, ne reaguje na latenciju koju ti odredis, vec ima svoju. Ja recimo nema sanse da snimam gitaru preko Nigel-a. Uzasno smeta. Otprilike je 14-15 ms jer znam da 10 tu i tamo mogu da podnesem.
Novi SIR2 ima zero latenciju,pa reko samo da obavjestim pučanstvo:hyper:
Nije moguce.
Zasto ne moze ? Ja najnormalnije sviram gitaru preko Nigela ..... mogu da stavim jos par UAD plagova iza .... ne primecujem nikakvu latenciju .... nar ne preko one koje stavim kao normalnu .
Kad snimam bilo sta stavljam latenciju kompa na 3 ms , tako da i ne osecam da mi je latencija dok sviram gitaru preko 3 ms .... sto se mene tice potpuno upotrebljivo ....
Pozdrav
Dexxy
21-09-2007, 10:48 AM
Da..kad se stavi na 3 ms radi skroz ok.
Gmile
21-09-2007, 10:58 AM
Gitaru cesto sviram preko Nigela. Sa 5 ms latencije.
Mozete menjati latenciju karte, ali Nigel tj. Uad ima svoju latenciju, koja se cuje i preko 10 ms je. Meni smeta, ali mozda je to i do neiskustva...
Mozete menjati latenciju karte, ali Nigel tj. Uad ima svoju latenciju, koja se cuje i preko 10 ms je. Meni smeta, ali mozda je to i do neiskustva...
Ne znam o cijem neiskustvu pricas , ali ti tvrdim da ako dodjes kod mene i sviras gitaru da neces znati da ima latencije uopste ....... znaci potpuno upotrebljivo ..... nema kasnjenja ......
Pozdrav
Mome, naravno... Mozda je i do gitare... ;)
Mome, naravno... Mozda je i do gitare... ;)
:rotfl::rotfl::rotfl: ..... bice da je do gitare :mrgreen:
Ne zaista .... spusti latenciju na 3 ms .... stavi Nigel gde hoces ... mozes i neku UAD kompresor ( cisto radi testa ) i sviraj ..... mooooozda postoji latencija izmadju 3 - 5 ms ... ali sigurno ne 15 ... to se vec oseti .... podosta .....
Pozdrav
Iskren da budem, vec skoro godinu dana nisam upalio ni jednu soft emulaciju. Lazem..
Juce sam, ali sam je iskoristio za vokal, pa ne znam da li se to racuna? :)
Iskren da budem ne znam ni da li moja karta moze da svira na 3 ms. U zivotu nisam spustio ispod 5ms, ali ajde, da ne bude da pricamo uludo, stavi GR na 7ms i stavi Nigel na istom setup-u, pa mi samo reci da li ima razlike ili ja tripujem. SVe sto zahteva angazovanije sviranje, u zivotu nisam uspeo da odsviran na Nigelu. Uvek je to bio GR ili AT ili NI combo, pa naknadno dodelim Nigel.
Iskren da budem, vec skoro godinu dana nisam upalio ni jednu soft emulaciju. Lazem..
Juce sam, ali sam je iskoristio za vokal, pa ne znam da li se to racuna? :)
Iskren da budem ne znam ni da li moja karta moze da svira na 3 ms. U zivotu nisam spustio ispod 5ms, ali ajde, da ne bude da pricamo uludo, stavi GR na 7ms i stavi Nigel na istom setup-u, pa mi samo reci da li ima razlike ili ja tripujem. SVe sto zahteva angazovanije sviranje, u zivotu nisam uspeo da odsviran na Nigelu. Uvek je to bio GR ili AT ili NI combo, pa naknadno dodelim Nigel.
Ni ja .... ali ne zbog latencije , nego mi se ne dopada zvuk Nigel a .... samo sam ga upalio jer mi se cinilo da ssam bez problema svirao ( davno ) pa sam hteo da proverim . I sve svira normalno ..... mozda je fora da karta nema fixni latency ( to sam negde citao ali ne znam da li je uopste za UAD .... tako da verovatno lupetam ) nego da duplira latency karte ..... e onda bi sve imalo smisla .... ako stavis na 3 ms , onda je latencija 6 ms ... a ako stavis na 10 onda je latencija sa UAD om 20 ms ... ali bilo bi dobro da ovo neko proveri .....
U svakom slucaju , nisam nesto poludeo da sad bas ulazim u sitna crevca i da poredim i sl ..... ali znam jednu stvar ... stavim kartu na 3 ms ..... upalim nigel i recimo 1176 ili sl.... uklucim gitaru i sviram .... bez latencije koju osecam .... i plus nisam gitarista pocetnik .... jbg .... od mene toliko .....
Pozdrav
Milosh84
21-09-2007, 11:09 PM
Meni treba za snimanje vokala sa reverbom,drug ima rme hdsp9632 i planiramo da kupimo uada
Meni treba za snimanje vokala sa reverbom,drug ima rme hdsp9632 i planiramo da kupimo uada
Nema problema .... samo morate da stavite latenciju na 3 ms ..... cak i ako se desi da ( nekog cuda radi ) latencija ode i na 10 ms , to uopste nije problem jer je cesto predealy na reverbima veci od 20 ms ..... bitno je naravno da reverb stavite na send ( fx ) kanal .... tako da reverb samo cujete , ali ga ne snimate ..... etooooo ;)
Pozdrav
Milosh84
21-09-2007, 11:27 PM
Quote:
Originally Posted by Milosh84 http://www.rumski.com/forum/images/rupro/buttons/viewpost.gif (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=170842#post170842)
Nema problema .... samo morate da stavite latenciju na 3 ms ..... cak i ako se desi da ( nekog cuda radi ) latencija ode i na 10 ms , to uopste nije problem jer je cesto predealy na reverbima veci od 20 ms ..... bitno je naravno da reverb stavite na send ( fx ) kanal .... tako da reverb samo cujete , ali ga ne snimate ..... etooooo ;)
Pozdrav
Hvala.pozdrav!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.