View Full Version : Entry level gitara?
SumAnuT
01-09-2007, 08:35 PM
Ortakova gitara je bila kod mene jedno godinu dana. Svideo mi se fazon sa sviranjem gitare, a sada je doslo vreme da je vratim, pa gledam da nadjem neku za sebe.
Da li da uzmem novu ili polovnu? Ova na kojoj trenutno sviram je u fazi raspadanja, tako da bi svaka iole normalna gitara za mene bila zadovoljavajuca ...
Ako neko prodaje akustaru neka mi se javi na PM, naravno treba mi akustara za pocetnika, manite me nekih skupocenih cudesa ...
Voleo bih da ima siroki vrat i da bude "ozvucena" da mogu da je ustekam u komp i da ima plasticne zice ... to su svi zahtevi koje imam nadam se da ne trazim previse ... Fond je 100 evra, maksimum 150, mada ne bih imao nista protiv i da kupim neku polovnu za 50 ...
Sta i gde da uzmem? Pomagajte.
50 evra ti kosta bolji kabl...
Moj savet nista ispod 300, optimalno oko 500 evra rang cena.
Sve ostalo je bacanje para za gitaru kojoj vrat nece stimati ni na pocetku, a kamoli za mesec, dva ili tri...
SumAnuT
01-09-2007, 10:13 PM
Verujem da je tako kao sto govoris, medjutim ovo je gitara na kojoj trenutno ucim da sviram:
http://img406.imageshack.us/img406/7084/gitrama1.jpg (http://imageshack.us)
:o
:confused:
:mrgreen:
Meni je i ova ok, kad se rastimuje ja je nastimujem, ne zaradjujem pare od gitare, tako da mi se zaista ne daje 300 - 500 evra, sve i da ih imam, sto trenutno nije slucaj.
Treba mi obicna gitara, na kojoj cu uciti da sviram, sto bi se reklo "za tandrkanje" ... nista vise od toga.
Nadjoh u oglasima ovu gitaru, novu za 130 evra:
http://www.imuso.co.uk/images/Product/AG00268.jpg
Nije bas da nema razlike izmedju ove moje i ove sa slike, za tih stotinjak evra koje bih ulozio :mrgreen:
idekius
01-09-2007, 10:16 PM
50 evra ti kosta bolji kabl...
Moj savet nista ispod 300, optimalno oko 500 evra rang cena.
Ako u tom rangu mislis na ona Tenson, Benson, Swenson, Glodjiton i kakva vec Kinesko - Koreansko - Tunguzijska sranja (vidi sto je lepa za male pare-sta joj fali?)... uhhhh... O.K. za svirku, zajebanciju i sviranje "Devojko u sutonu tihom" odusevljenoj balavici na uvce :D , ali, kad treba da se snimi akustara... e... onda je frka :banghead:
Pogotovu sto gitaristi (oni koje ja znam) obicno kupe akusticnu "da se nadje", a monetarne jedinice slupaju u elektricnu, pojachalo, procesor... :confused: Kad akusticna u startu nije kako treba i kad nema plemenit, sirok... LEP.. zvuk u snimku, onda dzaba i Neve EQ, Manley, LA2A i sva cuda ovog sveta... zna se od cega se ne pravi pita... Moze po nesto da prodje kad akusticna nije dominantna... ali... ako treba da se razlaze i da bude u prvom planu... ehhh...
Od akusticnih koje mogu da se "ogrebem" jedine dve gitare koje su mi se dopale je jedan bolji model Washburna i jedan (cak neozvuceni) Ovation (Srce zna... Bracin, a znas i ti Oggy Bracu), sto me je zachudilo, jer Ovation ne volim... ipak... ovaj radi super...
Ako Sumanut misli da kupi nesto za zezanje po kuci, uz logorsku vatru i sl. :) , onda O.K., ali... ako ima ozbiljne namere sa tim instrumentom... uhhh... bolje neka skuplja novce...
SumAnuT
01-09-2007, 10:21 PM
Ama ljudi cisto da tandrcem pa ce vremenom to evoluirati. Dati meni te gitare o kojima vi pricate bi bilo kao da bakicu iz Matiza posadite u formulu ...
Mozda sam trebao temu staviti u ostalo ...
idekius
01-09-2007, 10:22 PM
Meni je i ova ok, kad se rastimuje ja je nastimujem
Ja o zvuku, a Oggy o stimu :)
Nije Oggy mislio na rastimavanje zbog losih civija, ili cega vec... vec na KOTIRANJE VRATA! Odsviraj recimo ton E na praznoj zici, pa potom na 12-om pragu... i slusaj... ili ukljuci stimer... proveri oktave... narocito donji deo vrata... videces i sam o cemu se radi...
Do duse, te od 300-500 eu obicno stimaju... valjda... ali se cuju kao kurchic... za zivu svirku i mogu da prodju (ako ne sviras klasiku i to sa plasticnim zicama, ili svirku baziranu na akusticnoj), ali su ovako bljackaste i jadne i bedne...
Ako ces da se ucis, nista vise ti i ne treba od tih ,trenutno aktuelnih, Kineza-Koreanaca... i sl... ali... ne ispod toga... Probaj neku polovnu varijantu, ali obavezno povedi sa sobom nekoga ko poznaje gitare... jer to nije CPU za PC, pa da je svaka ista...
P.S. Ova na kojoj trenutno sviras barem cool izgleda... bluzerski :D
SumAnuT
01-09-2007, 10:36 PM
Ti kinezi koreanci su ovi od 300 do 500 ili ulaze u moj budzet?
Jedino komsija (zulfikarpasic) se razume u gitare toliko dobro da bih ga poveo samnom da izabere neku, ali gde njega da cimam ...
Sta mislite o ovoj sto sam joj sliku okacio?
idekius
01-09-2007, 10:46 PM
Sta mislite o ovoj sto sam joj sliku okacio?
Nista :)
HeatMan
01-09-2007, 10:54 PM
ortak ima jolandu od 80 eura.. klasichna gitara... i zvuk u mixu izadje priiilichno dobar.. tj, ja sam zadovoljan.. i nije sve do gitare.. do gitariste je sve..
shto se tiche pazarenja, skokni do mitrosa i ponesi pare.. nacicesh sigurno neshto dobro..
ja sam uzeo fender AK100 za 100 maraka (davno beshe) i idalje me sluzi kako treba.. sigurno, nije to gitara od 1000 eura. i nema tako pun zvbuk, al ako ti treba za sviruckanje i vezbanje, savrshena je...
pozdrav
Mitjovan
02-09-2007, 12:15 PM
Idi u Maricev muzicki servis u Deligradskoj kod Slavije i za 100-120 jura da birash DaCapo gitare, koje su i vise nego dobre za pocetnike! :)
Poz
Mitjovan
02-09-2007, 12:16 PM
Ako neko prodaje akustaru neka mi se javi na PM, naravno treba mi akustara za pocetnika, manite me nekih skupocenih cudesa
Sta i gde da uzmem? Pomagajte.
Evo, covek lepo napisao! :D 300-500 evra je mnogo za entry level akustaru.;)
Pa meni je "entry level' da stima vrat. Zvuk nije toliko bitan, jer ga za te pare nema, ali ako vrat ne stima, dzaba svog sviranja.
nenad
02-09-2007, 12:44 PM
Štedi još malo i kupi dobru gitaru, moja preporuka je washburn F10s !
Odlična gitara i za svirku i za snimanje.
pozdrav
Mitjovan
03-09-2007, 03:38 PM
Pa meni je "entry level' da stima vrat. Zvuk nije toliko bitan, jer ga za te pare nema, ali ako vrat ne stima, dzaba svog sviranja.
Naravno, zato sam mu i predlozio Dacapo akustare, jer za te pare mislim da ne moze da se nadje nista bolje! :)
Poz
analog
03-09-2007, 06:11 PM
Ako mozes organizovati nekog ko se razume u gitare uvek ti je bolje polovno.. Pogotovo za pocetak i ako nemas tu zelju kao mnogi, da budes ti taj koji ce joj "skinuti mrak" :)
promenio sam dosta gitara, pedala, pojacala. Jedino sto sam novo kupio bila je jedna pedala, i to samo zato sto mi je hitno trebala :)
Tako da nemoj se bojati polovnog, ali jedino pod uslovom da ides sa nekim ko zna.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.