View Full Version : Filmska muzika (soundtracks)
Ajde da pricamo malo o filmskoj muzici, kompozitorima iste. Izdvojite neke soundtrack-ove koji su vam se dopali...
Posto ja otvaram temu evo ja cu prvi...
Slusam vec par dana i sve vise mislim da je jedan od najboljih...
Jerry Goldsmith (umro covek) - Rambo trilogy
p.s. Ovo ste svi culi.. ali posto je tada dosta Vas bilo deca (ja) i niste obracali paznju na muziku u pozadini ...skinite i poslusajte ...toplo preporucujem :da:
silicon science
12-08-2007, 05:07 PM
Ajde da pricamo malo o filmskoj muzici, kompozitorima iste. Izdvojite neke soundtrack-ove koji su vam se dopali...
Posto ja otvaram temu evo ja cu prvi...
Slusam vec par dana i sve vise mislim da je jedan od najboljih...
Jerry Goldsmith (umro covek) - Rambo trilogy
p.s. Ovo ste svi culi.. ali posto je tada dosta Vas bilo deca (ja) i niste obracali paznju na muziku u pozadini ...skinite i poslusajte ...toplo preporucujem :da:
Blade Runner - Vangelis. Film ne bio to sto jeste da nije tog soundtracka
Dead Man-Neil Young. Snimao iz "shot"-a, odjednom. Jarmusch mu pustio film, ovaj seo i odsvirao. Jedan od najboljih soundtrack-a za film koji sam ikada chuo.
lesha
12-08-2007, 05:13 PM
Blade Runner - Vangelis. Film ne bio to sto jeste da nije tog soundtracka
Dead Man-Neil Young. Snimao iz "shot"-a, odjednom. Jarmusch mu pustio film, ovaj seo i odsvirao. Jedan od najboljih soundtrack-a za film koji sam ikada chuo.
+1 za blade runner!
ovaj drugi nisam gledao.. :(
Rhino
12-08-2007, 05:56 PM
Uuu, da! blade runner... Mogao bih ga odgledati opet...
Nisam, ima 100000 godina:]
Sad ce ovo da zvuci totalno "kako god", ali sto mi sad pada napamet je muzika iz filma "HAIR".
Korespondira sa filmom ultra, mega, giga;)
alavuk
12-08-2007, 06:01 PM
slazem se nosorogom blade kosa i tommy bas je juce bio na tv-u
silicon science
12-08-2007, 06:46 PM
+1 za blade runner!
ovaj drugi nisam gledao.. :(
DEAD MAN pogledaj pod obavezno. Kod nas je preveden kao "Odavno mrtav". Jedan od najboljih Jarmusch-ovih filmova. Johnny Deep glumi
Evo ti link da se informishesh:
http://www.imdb.com/title/tt0112817/
lesha
12-08-2007, 06:52 PM
hvala, vise se ni sam ne secam sta sam gledao..
boggy
12-08-2007, 08:48 PM
evo par, ni blizu tako legendarnih kao Vangelis, koji mi se dopadaju:
1. Moby - Extreme Ways - Bourne identity/supremacy/ultimatum
2. Nikkfurie - The A La Menthe - Ocean's twelve
3. ??? - Chaiyya, Chaiyya - The inside man
ako se jos necega setim...
pozdrav
bogi
alavuk
12-08-2007, 09:42 PM
sivi dom - sve sto zelim u ovom trenutku
dom za vesanje - evdelezi
grlom u jagode
kako je propao rnr
crni bombarder - sex droga nasilje i strah
bolji zivot
boj na kosovu
vizantijsko plavo
...
boggy
12-08-2007, 09:44 PM
4. otpisani... glavna tema
pozdrav
bogi
Danny Lou
12-08-2007, 09:50 PM
hm, nasmijacete se ali mi sad trenutno pade na pamet running man tema.:) a cekajte da li pricamo o originalnoj filmskoj muzici ili o mainstream stvarima koje su dospijele na soundtrack? ako je drugo vecina stvari iz tarantinovih filmova je skroz blentava/dobra.
uzeo sam cd muzike iz final fantasy dugometraznog i teska je mloooogo ili sam ja otupio od cist dur/cist mol fazona:confused:
boggy
12-08-2007, 09:53 PM
Lou, moj kriterijum je bio po ovom pitanju... sve sto mogu da slusam i bez filma.... sto mozda nije dobro... ali eto...
Pomislih, pricamo o soundtracks... a ako nesto ima smisla slusati samo dok gledas film.. i samo tako ti drzi paznju, onda je to neodvojivo od filma...
pozdrav
bogi
boggy
12-08-2007, 09:55 PM
5. Ry Cooder - Paris, Texas
6. Flashdance
7. Top Gun
pozdrav
bogi
Danny Lou
12-08-2007, 10:12 PM
Lou, moj kriterijum je bio po ovom pitanju... sve sto mogu da slusam i bez filma.... sto mozda nije dobro... ali eto...
Pomislih, pricamo o soundtracks... a ako nesto ima smisla slusati samo dok gledas film.. i samo tako ti drzi paznju, onda je to neodvojivo od filma...
pozdrav
bogi
evo sad me baci u razmisljanje...
da li bi ta muzika ako je dovoljna za slusanje ovako dospjela na soundtrack?
cist primjer: matrica predobra (aranzman kao zagonetka a super dobar, muzika sjajna veoma komplikovana), vokal predobar a pjesma onako - matrica onako (aranzman jednostavan do bola, muzika dur-mol-dur), vokal predobar a pjesma do jaja! :)
boggy
12-08-2007, 10:15 PM
Lou, mani razmisljanje... :)
Ja ti rekoh moj kriterijum a niko ti ne brani da ti radis po svom... ali navedi ono sto ti se svidja... ;)
pozdrav
bogi
p.s. Ni u najludjim snovima mi ne pada na pamet da se "takmicim" s vama po pitanju poznavanja muzicke scene, i muzike u najsirem smislu.... ;) samo dajem svoj doprinos threadu, kako znam i umem, jer mi se tema dopala, i (mislim da) imam sta da kazem na tu temu.
Danny Lou
12-08-2007, 10:18 PM
Lou, mani razmisljanje... :)
Ja ti rekoh moj kriterijum a niko ti ne brani da ti radis po svom... ali navedi ono sto ti se svidja... ;)
pozdrav
bogi
u pravu si :) svakako bih izdvojio chicago... trenutno mi nista ne pada na pamet. necu razmisljati, cekacu da samo padne ;):)
eeeee ne moze tako, moramo da se naguravamo i takmicimo jer se forum promjenio, on je sad mnogo podlozan suprotnim misljenjima :)
boggy
12-08-2007, 10:23 PM
.....
eeeee ne moze tako, moramo da se naguravamo i takmicimo jer se forum promjenio, on je sad mnogo podlozan suprotnim misljenjima :)
E nemoj... :rolleyes: ljudi, takmicite se na festivalima, ili gde vec... ostavite forum za druzenje ;)
pozdrav
bogi
Danny Lou
12-08-2007, 10:29 PM
E nemoj... :rolleyes: ljudi, takmicite se na festivalima, ili gde vec... ostavite forum za druzenje ;)
pozdrav
bogi
boogy shallio sam se :) vjerujem da ti ovaj forum nije drazi nego meni i mislim da je meni drugom najdrazi :da:(prvi je ipak Arthur) :vitez::)
- Pet Cemetery - Ramones
- XXX
- Mission imposible
...
alavuk
12-08-2007, 10:47 PM
napad na policijsku stanicu , bekstvo iz ny-a , warriors ... konan varvarin , T2 glavna tema ...
peruzza
12-08-2007, 11:19 PM
Enio Moricone!!!
Sta god (od "Misije" pa do "Bilo jednom u Americi"...!)
silicon science
12-08-2007, 11:28 PM
Angelo Badalamenti-sve sto je uradio:p
rale_
12-08-2007, 11:29 PM
HAIR
Produkcija,aranzmani,teme,ideje,odsvirano do jaja....
Pozdrav
Svidja mi se kako je tema krenula...
Da dodam...
Ennio Morricone - za koji god film da je radio - pozlatio je...
John Carpenter - Noc vestica ...
?..... - Rocky (tema)
?..... - Godfather
p.s. strah me da ih sve ne nabrojim...:da:
boggy
12-08-2007, 11:37 PM
8. Peter Gabriel - The Last Temptation of Christ (Passion) (i sve ostalo...)
pozdrav
bogi
rale_
12-08-2007, 11:46 PM
WALL
Pozdrav
Nino Rota - The Godfather
Hans Zimmer - Gladiator
i naravno:
Vangelis - Bladerunner
a The Wall ne znam dal se moze okarakterisati kao soundtrack.. a ja slusam skorije izdanje istog koje su odsvirale sve najjace baje i zove se "back against he wall" :D
fischek
13-08-2007, 08:00 AM
Bas super tema :)
Niske strasti - Jerry Goldsmith
Terminator - Brad Fiedel
Policajac sa Beverli Hilsa - Harold Faltermeyer
Kisni covek - Hans Zimmer
Solaris (novi) - Cliff Martinez
Rat zvezda i Supermen naravno :)
1492 - Vangelis
Bladerunner - Vangelis
Antarctica - Vangelis
Big blue! - Eric Serra
Passion of the Christ (grupa autora :))
Babel - Gustavo Santaolalla
300 - Tyler Bates
I jos samo besmrtna Carmina Burana gde god da su je koristili :) (na primer Excalibur u scenama borbe - neverovatan dozivljaj - msilim da sam tad prvi put cuo).
Auuuu upravo se setih filma (doduse animiranog) sa najbolje izabranom muzikom ikad...:D
JET SET (Vanzemaljci vs Grand) - various artists :mase: (ko nije gledao nek ne ceka ni minut!!!)
Mogli
13-08-2007, 12:13 PM
Nino Rota - The Godfather
Hans Zimmer - Gladiator
i naravno:
Vangelis - Bladerunner
a The Wall ne znam dal se moze okarakterisati kao soundtrack.. a ja slusam skorije izdanje istog koje su odsvirale sve najjace baje i zove se "back against he wall" :D
Svaka cast za ukus! Narucio sam originalni CD Gladiator (music by Hans Zimmer and Lisa Gerrard) i ne mogu da se nadivim atmosferi te muzike, a Lisa peva kao niko!
Evo za sve vas koji to niste culi, pa uzivajte -
Hans Zimmer; Lisa Gerrard; Klaus Badelt_Now We Are Free
http://www.box.net/shared/jrf1jkaprd
--
Babel - Gustavo Santaolalla
Vrh !
Pitao sam se da li ce neko da se seti ......
Svaka cast !!!
Pozdrav
ANITA
13-08-2007, 03:13 PM
Filmska glazba... my favourite :)
JOHN WILLIAMS (sa Isaac-ovom violinom...)- Schindler's list
BASIL POLEDOURIS - Conan the Barbarian - 1.
PHILLIP GLASS - The Hours
JAMES HORNER - The Beautiful mind
Jann Tiersen - Amelie
GEORGE FENTON - The destiny of her own
ALEXANDER DESPLAT - Girl with a pearl earring
.....
AIMEE MANN - Magnolia (POP soundtrack)... nastavak slijedi..
alavuk
13-08-2007, 04:31 PM
paklena pomorandza :]]] , beat street (ne ona dens grupa) , juice (ne reper ) , boyz n hood (stanley clarke ) , friday , ghost dog (rza) , menace 2 society i ostala crnacka muzika... a da jackie brown
DADDY Z
13-08-2007, 06:20 PM
AMADEUS...zavr?na sekvenca filma je VRH....
CROSSROADS..iako nisam ljubitelj bluza ovo je antologija...
THE BIG BLUE...dugo sam bio pod utiskom ovog filma..delom i zbog muzike...
THE COLOR PURPLE....scena kad se razuzdana ćerka vraća u crkvu i peva gospel...evo i sad sam se naje?io...
uh...nastaviću...
Nemanja Filipovic
20-08-2007, 07:57 PM
Znam da ste o ovome odavno diskutovali,ali evo
Ridikove Hronike,ne znam ko je pisao ali to mi je omiljeni
film i muzika iz njega,i definitivno film ne bi bio tako dobar da nije nje...
silicon science
20-08-2007, 07:58 PM
Before the rain-Anastasia
fischek
20-08-2007, 08:19 PM
Before the rain-Anastasia
Bravo!
SHIVA
20-08-2007, 08:19 PM
Solaris (novi) - Cliff Martinez
Odlichan soundtrack!!!
slowstar
20-08-2007, 08:59 PM
Drago mi je da se (najzad) Anita, ciju muziku a sada i ukus cenim, setila NAAAJVECEG, a to je bez sumnje John Williams - setite se osim Schindler's list i Star Wars, Indiana Johns, Jurassic park, Harry Potter, mislim da je John, bar po mom licnom misljenju Najveci Kompozitor danasnjice (namerno velika slova)
Njegove tematske ideje, a narocito SAVRSENA orkestracija (zanat koji po malo izumire - steta) su bez premca danas, mada je licno moj favorite Vangelis, sto je sasvim drugi nacin pristupa, ali u svom mp3 playeru na more sam poneo samo Vangelisa, Zimmera, Kitara, Sakamotoa, i naravno mnogo Williamsa.
Jedino cime mogu da se ponosim sam sobom, je moje prilicno dobro poznavanje orkestracije, i dosta veliko iskustvo u tom poslu, ali kad god cujem Williamsa...
vidim da moram u ostatku zivota jos da ucim...
ANITA
23-08-2007, 12:39 AM
Drago mi je da se (najzad) Anita, ciju muziku a sada i ukus cenim, setila NAAAJVECEG, a to je bez sumnje John Williams - setite se osim Schindler's list i Star Wars, Indiana Johns, Jurassic park, Harry Potter, mislim da je John, bar po mom licnom misljenju Najveci Kompozitor danasnjice (namerno velika slova)
Njegove tematske ideje, a narocito SAVRSENA orkestracija (zanat koji po malo izumire - steta) su bez premca danas, ....
....ali kad god cujem Williamsa...
vidim da moram u ostatku zivota jos da ucim...
Oooo da... potpisujem svaku riječ! :)
Moj popis se odnosio na ono u čemu trenutno u?ivam, ali evo danas sam slu?ala sa djecom glazbu iz crtića POCAHONTAS... i na?u kompilaciju omiljenih skladbi iz crtića, a sve su skladane od ALAN MENKEN-a kojeg također izuzetno cijenim i od kojeg bi također mogla neiscrpno učiti.
A sa GIRL WITH A PEARL EARRING sam otkrila genijalnog ALEXANDER DESPLAT-a koji me također očarava.
Ma koliko voljela (a volim, posebno kad ple?em) (alternative) pop, rock, jazz, blues..... whatever.... klasika i filmska glazba me jedine natjeraju da se naje?im ili da plačem ili da do?ivim slu?ni orgazam. To je ustvari glazba koja me natjerala da mi glazba bude dio obitelji i mene same u svakom smislu riječi.
sasaristic
23-08-2007, 09:11 AM
Dancer in the Dark- valjda je Bjork radila sve songove
Kill Bill 1- ima svacega ali je toliko dobro odabrano da me je oborilo sa nogu
Kill Bill 1- ima svacega ali je toliko dobro odabrano da me je oborilo sa nogu
Najjaci je kraj filma ....Bobra izmedju njih dve... Latino muzika i japanski ambijent... Kako je dobrooooo :o
pedja parovic
24-08-2007, 07:43 PM
"Pi", "Requiem for a dream", "Ocean's 12"... "Profondo Rosso", "Stormy monday", "Shaft"... "Taxi 1"...
Danny Lou
29-08-2007, 09:37 PM
Lion sleeps tonight - razni filmovi... :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.