View Full Version : Evo ga jos jedan bolesnik..
DaBear
31-07-2007, 09:15 PM
http://www.studioreanimator.be/gallery.html
silicon science
31-07-2007, 09:18 PM
http://www.studioreanimator.be/gallery.html
:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
alavuk
31-07-2007, 09:19 PM
http://www.studioreanimator.be/images/thumbs/gallery/gallery11.jpg
daj nabavite neki smajli koji se krsti !!!!!!!!!
silicon science
31-07-2007, 09:21 PM
http://www.studioreanimator.be/images/thumbs/gallery/gallery11.jpg
daj nabavite neki smajli koji se krsti !!!!!!!!!
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
strasni zmaj
31-07-2007, 09:51 PM
koliko to vrijedi?
alavuk
31-07-2007, 09:52 PM
i bill gates bi morao da mu otplacuje na rate :]
slowstar
01-08-2007, 12:48 AM
Ajd' ne preterujte!!!
Nije da se hvalim, ali jedno 30-35% od toga sam i sam posedovao, pa rasprodao
(Hammond C3, Oberheim FVS4, Moog, ARP 2600, Clavinet D6, E7, Rhodes Stage & Suitcase, Hohner Pianet N, Pianet C,
ARP ODYSSEY, ARP OMNI,Roland TR 808, 909, CR 78, JUNO 60, JX, SUPER JX, D 50, Yanaha DX7, TX 81Z, BINSON echorec, ROLAND SPACE ECHO, SRV, SDE, URSA MAJOR, Yamaha REV 7, REV 5,
SONY, YAMAHA, LEXICON, STUDER ITD ITD ITD) pun k...c starudija, shvatite ljudi, te sprave su PREVAZIDJENE!!!! ima mnogo NOVOG hardwarea koji je drasticno bolji i po zvuku, a narocito po pouzdanosti, preciznosti, raznovrsnosti, memoriji, ponovljivosti, jednostavnosti rukovanja...Ako ste vec idolopoklonici proslosti, (to je zbog toga sto niste u istoj ziveli, bar vecina od vas) -
zasto se ne vozite fijakerom, ne saljete postu golubom ili dimnim signalima, i ne perete ves rucno, u kotlu na lozenje, u vesernici?
To je otprilike adekvatan stav. Licno tvrdim da je hardware jos uvek, i jos dugo NEZAMENLJIV, ali novi hardware, narocito kasda se radi o instrumentima, a bogami i mixu i masteringu. Nemojte pisati guscijim perom, i osvetljavati svecom kada imate komp, word processing i sijalicu, verujte mi, te starudije od instrumenata su me namucile i verovatno osetno skratile zivot, tada nije bilo alternative, sada je ima ITEKAKO - blago vama (a i meni, steta sto toga nije bilo i ranije)
silicon science
01-08-2007, 01:14 AM
Ajd' ne preterujte!!!
(Hammond C3, Oberheim FVS4, Moog, ARP 2600, Clavinet D6, E7, Rhodes Stage & Suitcase, Hohner Pianet N, Pianet C,
ARP ODYSSEY, ARP OMNI,Roland TR 808, 909, CR 78, JUNO 60, JX, SUPER JX, D 50, Yanaha DX7, TX 81Z, BINSON echorec, ROLAND SPACE ECHO, SRV, SDE, URSA MAJOR, Yamaha REV 7, REV 5,
SONY, YAMAHA, LEXICON, STUDER ITD ITD ITD) pun k...c starudija, shvatite ljudi, te sprave su PREVAZIDJENE!!!! ima mnogo NOVOG hardwarea koji je drasticno bolji i po zvuku, a narocito po pouzdanosti, preciznosti, raznovrsnosti, memoriji, ponovljivosti, jednostavnosti rukovanja...Ako ste vec idolopoklonici proslosti, (to je zbog toga sto niste u istoj ziveli, bar vecina od vas) -
zasto se ne vozite fijakerom, ne saljete postu golubom ili dimnim signalima, i ne perete ves rucno, u kotlu na lozenje, u vesernici?
To je otprilike adekvatan stav. Licno tvrdim da je hardware jos uvek, i jos dugo NEZAMENLJIV, ali novi hardware, narocito kasda se radi o instrumentima, a bogami i mixu i masteringu. Nemojte pisati guscijim perom, i osvetljavati svecom kada imate komp, word processing i sijalicu, verujte mi, te starudije od instrumenata su me namucile i verovatno osetno skratile zivot, tada nije bilo alternative, sada je ima ITEKAKO - blago vama (a i meni, steta sto toga nije bilo i ranije)
Sto se ljutis?
Don Solaris
01-08-2007, 08:44 AM
SONY, YAMAHA, LEXICON, STUDER ITD ITD ITD) pun k...c starudija, shvatite ljudi, te sprave su PREVAZIDJENE!!!!
Tako je. Nego, jel ti ostalo ne?to od te starudije? Ja naime skupljam te stare bezvezne sintove pa bih rado to podigao kod tebe - ako je ne?to ostalo npr. Odyssey i sl. Platim gajbom pive i sl.
roginator
01-08-2007, 08:54 AM
vjerujte mi ima nas u EX jugi jos bolesnijih....uskoro ce se vidjet....:D :D :D
lijepa kolekcija...ali studio tak tak
ja bi mu uzeo onaj 4 voice :hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper:
roginator
01-08-2007, 08:54 AM
@slowstar
ona URSA 8x32 s 8 algoritama sto je bila tvoja SAD JE KOD MENE !!!! ak se ne varam...uzeo sam je u BG
DaBear
01-08-2007, 08:56 AM
Ono jes stvarno....puno tu ima starudija, ali LEPO IZGLEDA!!
Pogotovu sto sad nije skupo nakupovati toga i izleciti "posledice iz detinjstva!"
I ja sam se reshio puno starih sprava...za neke mi je zao , za neke nije...
Ali se ispostavilo da mnoge od njih nisam upalio godinama (nego su samo lepo izgledale u studiju).
Bio vlasnik : Roland MC4 sequencer + OP8 MIDI-CV interface, SPV-555 rack synth, SBF flanger, SVC 350 Vocoder, SH-101 (jos uvek imam), Juno 60 / 106 / MKS-30, MKS70 & PG800 (jos uvek imama), SCI Pro One, Drumtrax, Simmons SDS-V, RSF Kobol rack (mnogo mi zao), Roland System 100M (10 modula), Korg Mono Poly, Yamaha CS-5, CS-15, Roland CR-78, DX7,
Roland TR808, 707, 727,...itd
slowstar
01-08-2007, 01:03 PM
Tako je. Nego, jel ti ostalo ne?to od te starudije? Ja naime skupljam te stare bezvezne sintove pa bih rado to podigao kod tebe - ako je ne?to ostalo npr. Odyssey i sl. Platim gajbom pive i sl.
Nazalost, nemam vise nista, mislim da se taj odyssey nalazi negde u podrumu radio Beograda, ali verovatno ga je tesko otkupiti, zbog toga sto se valjda jos nalazi na "popisu osnovnih sredstava" inace bih ti ga rado ustupio za recimo 5-6 gajbi Tuborga, ali onih malih od 0,33, zato sto mi se cinio da imaju lepsi ukus od onih 0,5.
Inace Odyssey mi je stalno crkavao - klavijatura je vodila svoj "licni zivot" ne znam koliko sam puta nosio kod majstora zbog "divljanja" oscilatora iz cista mira, mada je to jos uvek bilo dobro u odnosu na ono belo g...o Oberheim FVS4, koji mi je bukvalno zivot skratio sa nestabilnim stimom i stalnim kvarenjem keyboard modula...
Bog da blagoslovi Roland Fantom X7, XV 5080, JD 990, XP 80, RS9, JV 1080, i tako dalje, nikada me nijedan nije izdao!!! (nadam se i da nece)
slowstar
01-08-2007, 01:10 PM
@slowstar
ona URSA 8x32 s 8 algoritama sto je bila tvoja SAD JE KOD MENE !!!! ak se ne varam...uzeo sam je u BG
Verovatno ti je prodao Oliver Jovanovic, jer koliko znam, to je bila poslednja adresa na kojoj sam istu video...Da, bila je vrlo interesantna i neobicna kada se 'skrate' oni inace cudni prostori, ako je bila moja, ima unutra i upgrade cipove, koje sam licno stavio, videces i mali kabel kojim sam povezao jednu nogicu Eproma za mainboard koliko se secam, to je bilo posle dugog telefonskog razgovora sa Ursom kada mi je od njih stigao update...
Nije cudo sto su 'out of bussines' i ta sprava me je namucila...
P.S. za novac koji smo tada Sanja Ilic i ja dali za tu Ursu, danas mozes da kupis Lexicon 300, PCM 91, i da ti ostane kusur....(verovano PRVI digitalni reverb koji je usao u Beograd), a Enco Lesic je u to vreme ili malo kasnije uzeo LEX, mislim da je model 200, nisam siguran
Don Solaris
01-08-2007, 01:50 PM
Inace Odyssey mi je stalno crkavao - klavijatura je vodila svoj "licni zivot" ne znam koliko sam puta nosio kod majstora zbog "divljanja" oscilatora iz cista mira, mada je to jos uvek bilo dobro u odnosu na ono belo g...o Oberheim FVS4, koji mi je bukvalno zivot skratio sa nestabilnim stimom i stalnim kvarenjem keyboard modula...
Jasna mi je tvoja priča. Za to ?to ti treba?, digitalija je definitivno bolje rje?enje. Ali kad čovjek ima vremena i u?itak mu je to sređivati, onda ni?ta nije te?ko. Ja od sada samo kupujem analogne sprave i to isključivo VCO-e, znači jo? gora stvar za stabilan tuning - ali to upravo i ?elim. Ne sviram note tipa C- D-E-D-C več se najvi?e bavim atmosferom zvuka i teksturama.
Kako je tebi bilo sa tim analogcima, ne ?elim ni da razmi?ljam jer mi se jednom, dan prije iznajmljivanja desilo da mi je Polysix (koji sam 6 mjesec iprije toga komplet rekapirao i kalibrirao) bio rastjunan i na filteru i na pitchu, a prilikom kalibracije sam krivo jo? odradio i key tracking. Hvala bogu, ne?to mi tu večer (prije nastupa jednog britanskog benda u ZG) nije dalo mira i rekoh, daj da ja čujem taj Polysix. Upalim ga i mrak mi padne na oči. Do 1 ujutro sam to pode?avao da bude točno 440 Hz svaki osc na A4, da filter bude točno na jedan cent. Sljedeći dan sam im ga iznajmio i to je bilo to. Sve je pro?lo u redu - a mogao je da bude totalni zajeb -> iznajmljivanje se unaprijed dogovara - nema instrumenta - nema koncerta!
Inače od onda je pro?lo 6 mjeseci i Polysix je jo? uvjek ok, ni?ta nije ra?telano, ali eto, nikad nezna? kada će mu doći.
roginator
01-08-2007, 02:40 PM
polysix bu uvijek ok..oni nemaju problem ako ih se cuva...ja sam imao ody bijeli u dijelovima i drago mi je da sam ga prodao jer imam iskustvo s arpom da su radili odlicAN sound mashin u losim paketima i katastrofalnoj izvedbi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.