View Full Version : MAC vs PC..... udri, braco
Evo idealnog mesta..........
evo, da pocnem:
Iphone bi bo dobar da ima xp na sebi, kako sad vecina korisnika da prebacuje multimedijalne sadrzaje kad ima PC kuci
MAC vs PS? hm.. ps..
;)
Eto koliko ga volim:rotfl:
Rocket Roll
12-07-2007, 02:49 PM
Mac je skuuuup. PC može svako da priušti.
Point PC.
roginator
12-07-2007, 02:59 PM
Mac je skuuuup. PC mo?e svako da priu?ti.
GLUPOST
ja sam prije godine i po na ebay.de kupio Dual g4 1.42 (1,5 GB ram, scsi karta, 160 + 80 GB disk )za 599 eura +shipping cca 60
ETo
svako si moze priustit dual G4 1.42 (2MB cash po procu) na ebayu idu po 700 eura....MAXIMUM
masina koja sora tog maca po snazi stabilnosti.......a da je pc kosta puno vise.......
cca 1000 eura bez monitora..ajde pa nije svaki PC kompjuter za posao ...nesto su i PC digitroni( word excel, internert , unreal)...oni koji znaju ....znaju o cemu govorim.....
7 godina na atariu, 8 na pcu i zadnje 2 na macu.....
nije da pc nije dobar ...ali .....probajte pa ce te razumjet......
Mac je skuuuup. PC mo?e svako da priu?ti.
GLUPOST
ja sam prije godine i po na ebay.de kupio Dual g4 1.42 (1,5 GB ram, scsi karta, 160 + 80 GB disk )za 599 eura +shipping cca 60
ETo
svako si moze priustit dual G4 1.42 (2MB cash po procu) na ebayu idu po 700 eura....MAXIMUM
Evo i ja neku glupost da lupim;) ... jeste to tako kao sto kazes ali pc ostaje na toj cifri a za mac ti treba jos 3...4...5... puta vise za software. Pri tom ne mislim na pojedince koji zaradjuju lovu od toga i imaju sve legalno vec na nas, nekomercijalne siroke (muzicke) narodne mase koja pokusava da nesto nauci i uradi a da ne mora da prodaje bubreg... a kad nesto uradimo i zaradimo lovu onda cemo da pricamo kao i vi...;) :D
A da li se neko zapita kako bi tek PC radio sa svim legalnim softwareom i nada sve licenciranim XP, optimizovanim za DAW, sa naravno, Intel inside
:rolleyes:
zvincic
12-07-2007, 03:28 PM
ETo
masina koja sora tog maca po snazi stabilnosti.......a da je pc kosta puno vise.......
cca 1000 eura bez monitora..ajde pa nije svaki PC kompjuter za posao ...nesto su i PC digitroni( word excel, internert , unreal)...oni koji znaju ....znaju o cemu govorim.....
pc masina koja danas kosta 1000 eura bez monitora visestruko sije taj G4 po performansama (za 1000 eura bez frke slozis konfiguraciju sa c2d e6600 procesorom (2x2.4 gHz i 4 mb cachea) i 2 gb ddr2 800 rama)...
meni je fascinantno kako su ljudi koji koriste PC-e realni i jedva cekaju da se rijese STARE krame, dok mac fanatici kupe tu staru kramu i jos su sretni :)
.....probajte pa ce te razumjet......
Ja nisam ali razumijem i cinjenica je da 95% svjetskih profesionalaca radi na Macu(PT i nakon njih Logic).Takodje i nasi najjaci(ili najkomercijalniji) likovi rade na istom.Cemu uopste ova rasprava???
Ja radim na PC-ju jer nemam para(bar ne jos) za Maca.Jedan jedini razlog!
A argument po kom nema softvera(piraterije) za Maca je bespredmetna.Ima i za njega i te kako.Koliko pirata imamo a koliko malo muzike pravimo to je sramota ziva...(prvi ja)
Jedino sto me stvarno nervira su pametovanja o PC konfiguracijama i izivljavanje o tome koja je bolja ili kako se sta slaze a svi znamo da je najbolje rjesenje(za PC) kupiti brand racunar i biti miran sto mu cijenom izadje kao i Mac te snage.
Neko je ovdje uporedio Mac i PC kao Opel(PC) i Wolksvagen(Mac).Da ne ulazim sad u balkanski socijalni aspekt posljednje autofirme...
Meni to prije lici na Audi(Mac) i Hyundai(PC).Ako lupam popljujte me.
I molim vas,zasto se svi ljute kad Slowstar potencira Maca.On barem zna a znaju i Timbaland,Kipper,C.Brothers,Pharell,Basement Jaxx,Marius de Vries,Bjork,Brian Eno,Flood,Deep Dish,Chick Corea,Herbie Hancock,itd.,itd.(pa do sutra) Sve sam luzer nema sta...
Da li mi znamo nesto sto oni ne znaju?
Da li oni ne mogu da priuste dobar PC sa puno RAMA,brzim hardom,najnovijim soketom K-palac(Venice,San Diego,Zavidovici,...)...?
(nasrah se)
Ako ovo za PC nije slatki limun,na znam sta je...:o
meni je fascinantno kako su ljudi koji koriste PC-e realni i jedva cekaju da se rijese STARE krame, dok mac fanatici kupe tu staru kramu i jos su sretni :)
" fan boys " ... vec rekoh ... posto mi je brat vec dugo u marketingu , lepo mi je objasnio . Postoji cela marketinska taktika kako se pravi " lovable brand " da " ovce " ( ja se izvinjavam ako se neko pronadje u ovome , ne mislim ni na koga na forumu ) i pored toga sto daju pare firmi , nose njihove kackete i osecaju se povlastenim i posebnim sto koriste proizvode od tih firmii brane tu firmu kao da su malte ne akcionari ili suvlasnici iste . Najpoznatije su Nike , Coca Cola , Mac .... i do skora Google .
Drawback kod npr Googla je sto je uzasno bio simpatican ljudima jer se borio protiv velikog Yahoo ..... i bio je jako lovable brand , dok nije toliko ojacao dosao do Yahoo a i presisao ga ..... sad vise nije toliko simpatican :)
Tako je isto i sam Mac om . Da se ne lazemo , minimum 80 % trzista pokriva Bill Gates i finansijski gledano Mac firma je za njega patuljak . Ali upravo zato Mac pravi takvu kampanju , da posto je manje korisnika , oni preko reklamne kampanje ubedjuju ljude da su " posebni " zato sto koriste te proizvode . Ljudi podlozni takvim kampanjama nose kackete , majce , prave avatare sa imenima svojih firmi i ponose se sto su njihovi korisnici .
U sustini , marketing je cudo .... :)
Pozdrav
Rocket Roll
12-07-2007, 03:44 PM
Hvala na objašnjenju! Evo još jedne, a vi recite je li predrasuda ili istina:
PC možeš da apgrejduješ svaki čas.
Mac ne možeš - šta su ti prodali, prodali su ti.
Point PC.
I molim vas,zasto se svi ljute kad Slowstar potencira Maca.On barem zna a znaju i Timbaland,Kipper,C.Brothers,Pharell,Basement Jaxx,Marius de Vries,Bjork,Brian Eno,Flood,Deep Dish,Chick Corea,Herbie Hancock,itd.,itd.(pa do sutra) Sve sam luzer nema sta...
U USA postoji nekoliko jacih produkcijskih scena ..... NY , LA , Nashvil .....
U zavisnosti od toga sta vecina koristi i ostali kupuju isto ..... ne radi se o posebnoj proveri software a i kompjutera ..... jednostavno to tamo njima nije skupo i ne razmisljaju puno o tome .... u Nashvill u se uglavnom radi na Nuendu i svi prelaze na Nuendo .... u NY i LA se radi na PT i Logicu i svi prelaze na to ..... jer se suvise vremena trosi na prenos ako ti neko donese projekat na Logicu , da ga ti prebacujes na Nuendo .
Ljudi tamo , kad hoce da se bave muzikom jednostavno vide sta im je u obliznjem studiju i kupe to isto , jer im je odnos plata prema ceni kompa kao kad bi kod nas taj MAc kostao 250 e ....... ko bi se onda pitao mnogo o kompu ????
Kao sto niko ne raspravlja o alesis midiverbima koji sad kostaju 50 e ....
Sa trece strane , Logic je sa finansijske tacke gledista naj isplativiji program .... ne iz raznih gluposti kako on zvuci bolje ili losije ..... nego se za cenu Logica dobija najbolji paket pluggova .... razmislite sta valja u nuendu .... korus ..... i ?????
Na Logicu su jako dobri kompresori , odlicni dileji i vrlo upotrebljivi eq ovi ...... zato , kad bi ovde morali svi da kupuju legalno , gomila bi presla na logic , prosto i jednostavno .....
Radio sam napolju , radio i ovde sa jacim UK producentima , pricao opusteno sa njima i svi imaju isti stav ..... ako radi , ne diraj :)
Pozdrav
Sa trece strane , Logic je sa finansijske tacke gledista naj isplativiji program .... ne iz raznih gluposti kako on zvuci bolje ili losije ..... nego se za cenu Logica dobija najbolji paket pluggova .... razmislite sta valja u nuendu .... korus ..... i ?????
Istina u potpunosti.
Na Logicu su jako dobri kompresori , odlicni dileji i vrlo upotrebljivi eq ovi ...... zato , kad bi ovde morali svi da kupuju legalno , gomila bi presla na logic , prosto i jednostavno .....
Takodje istina.
roginator
12-07-2007, 04:05 PM
PC mo?e? da apgrejduje? svaki ?as.
Mac ne mo?e? - ?ta su ti prodali, prodali su ti.
Point PC.
GLUPOST ...opet ja :D :D :D :D :D no hard feelings:punch:
http://www.sonnettech.com/
brdo firmi radi upgrade.....za maca ovo je jedan primjer od kojih sam i ja kupovao...inace nema potrebe za upgrade maca...kad kupis jednom kupio si posteno sto ne mogu reci za PC u svim slucajevima....
sto se tice SW
imam orginalni Logic PRO 6....
da je skup.... IDIOTARIJA TOTALNA...znaci prije godinu i PO dao sam 299$
za orginal zapakiran u bigBOX sa svim autoriziranim plugovima i USB kljucem
kome taj komplet nije dosta za radit
NEK SE IDE lijecit
mislim da je sada oko 250$ a to je oko 180 eura + shipping
juce probah UAD1...plugovi u Logicu....su .....ma sta da vam pricam ...ode uad...van iz maca.......
"volim fajt oko MAC vs pc""":rotfl: :mrgreen: :rotfl: :D :) ;)
roginator
12-07-2007, 04:12 PM
i jos jedan primjer ...
za par 100 eura kupis orginalni logic ..a manje vise svi znaju kakve su kvalitete plugovi u njemu....
i evo test: moj dual 1.42 ghz vozi:
64 mono audio kanala
na svakom kanalu upaljen, EQ (channel EQ-najbolji u logicu), 64
na svakom kanalu upaljen Limiter ili compressor, 64
dva delaya , dva Space designera (IR reverba)
3 platinum verba...
nekoliko mod FX cca 10
i SVIRAM 16 polifoni ES2 ...definitivno najbolji Plug sint EVER
I oba proca u maxu ne prelaze pola svakog procesora..................
,a uad kosta cca 400 eura i jedva svira 15 svojih boljih plugova...
PA CEMU ONDA RASPRAVA....ONO GORE JE MOJE PRETJERIVANJEI ZNATIZELJA DI JE KRAJ...NISAM USPIO:banghead: :banghead: :banghead:
NIJE MI SE VISE DALO TRPAT;)
gorjan
12-07-2007, 04:17 PM
Mene zanima postoji li razlika u zvuku?Da li je neko radio test da se npr pusti par kanala da se saberu u Logicu na MACu i isti ti fajlovi na PC Logicu, da se saberu pa da se cuje.Ja dok ne cujem ne verujem nikome...
imam orginalni Logic PRO 6....
da je skup.... IDIOTARIJA TOTALNA...znaci prije godinu i PO dao sam 299$
za orginal zapakiran u bigBOX sa svim autoriziranim plugovima i USB kljucem
kome taj komplet nije dosta za radit
NEK SE IDE lijecit
Ne znam odakle ti da je neko rekao da je Logic skup ? Ili sam ja prospustio nesto :confused:
Pomenuh samo da su pluggovi koji su kupljeni sa logicom bolji od onih koji su kupljeni sa Nuendom .... mada korisnici Nuenda cesto ni ne koriste pluggove iz Nuenda
.... juce probah UAD1...plugovi u Logicu....su .....ma sta da vam pricam ...ode uad...van iz maca.......
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
...... odmah daj ovamo tog prokletog loseg UAD a :rotfl: :rotfl:
ne valja to nista .... daj ovamo :) ........ he he he ....voleo bih kad bih mogao ovo da shvatim ozbiljno , ali si mi ulepsao dan !!
.... "volim fajt oko MAC vs pc""":rotfl: :mrgreen: :rotfl: :D :) ;)
Hajde da prosirimo na UAD vs Logic plugg ins :)
Pozdrav
roginator
12-07-2007, 04:37 PM
ej maxonja krivo si shvatio i uhvatio ..nije tebe islo ono SKUPI LOGIC IT NEGO ONE PRIJE:
UAD JE SUPER KAD POTROSIS BRDOOOOOO PARA ..BASIC SUCKS...a za brdo para ...ja odo po hardware ;)
roginator
12-07-2007, 04:38 PM
hebo prosiri ono vs ovo...ajmo radit mjuzu;) :D :D :D :D
64 mono audio kanala
na svakom kanalu upaljen, EQ (channel EQ-najbolji u logicu), 64
na svakom kanalu upaljen Limiter ili compressor, 64
dva delaya , dva Space designera (IR reverba)
3 platinum verba...
nekoliko mod FX cca 10
i SVIRAM 16 polifoni ES2 ...definitivno najbolji Plug sint EVER
I oba proca u maxu ne prelaze pola svakog procesora..................
,a uad kosta cca 400 eura i jedva svira 15 svojih boljih plugova...
PA CEMU ONDA RASPRAVA....ONO GORE JE MOJE PRETJERIVANJEI ZNATIZELJA DI JE KRAJ...NISAM USPIO:banghead: :banghead: :banghead:
NIJE MI SE VISE DALO TRPAT;)
a da prodas sv hardware onda ...... ili da ga poklonis , jos bolje ....... uzas svaki od ti eq je samo jedan eq !!!!! Auuuuuu ..... a zauzima toliko mesta .... i strujeee ....he he he
Prestani bre da zezas Roginator :)
Imas usi , dobro cujes , imas mnogo opreme, po tvojim postovima se vidi da si naslusan i da imas sluh da cujes sta je kvalitetno u spravi , a sta nije .... i dobro znas sta znaci samo jedan hardware ili plug ... glede zvuka ..... naspram plagova koje mozes da palis pokanalu i sl .... ne nasedam :)
Pozdrav
eto kad pisem sporo ..... u pravu si onda kupi hrdware .... ziveo !!!! :D
Pozdrav
roginator
12-07-2007, 04:56 PM
ma MAX pajdo ja sam samo testirao svoj stroj i software
ja ionako priznam smo 5 plugina!!!!
1. TT bantan
2. XLR
3. 6.3 BANANA
4. 5 Din MIDI
5. ZENA :D :D :D :D
moza ne bas tim redosljedom ;)
he he he .... ne zapostavljaj zenu :)
Ima onaj baner na GS ..... od Manley ( firme , ne naseg drugara ) gde prikazuju leziste za lampu i lampu ..... i kaze .... this is the only plug !!!!! :D
Pozdrav
milos
12-07-2007, 05:03 PM
Sve je u sekvenceru.....
Ima i onih koji su i dan danas na Emagic Logicu 5.5.1( ja sam ga nedavno instalirao i jako mi lepo radi kao midi sekvencer:) ) jer vole taj workflow i rado bi presli na Mac i zadnju verziju Logica ali opet,nije to sport ( $ ) za svakoga ali ako se zaradjuje od muzike onda verujem da vredi ulozene novce:)
Ljudi gledajte oglase , iMac 24" za 1500 EUR...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18657
Pa samo 24" monitor Samsung kosta otprilike 1000 EUR:banghead: ....
Nqravno ,ovo je za one koji imaju eksterne audio interfejse,UAD,POCO....
gorjan
12-07-2007, 05:18 PM
na ovom forumu definitivno ima ogroman broj ljudi koji su VEOMA jaki na recima ali kad se pomene nesto konkretno, svi su nezainteresovani.
Imam ponudu da kupim veoma povoljno MAC G4 a nemam nameru da bacam novac.Predlazem da napravimo test, da se pusti par kanala kroz PC Logic(koji ja imam) i ako je raspolozen neko sa MAC Logic om da uradi to isto.Ja mogu izvuci par kratkih fajlova(gitara,bas,bubanj,klavir).Mozda nije bas extra transparentno, al cemo dobiti bar neku sliku o tome kako sabira MAC platforma a kako PC i imali neke bitne razlike.Jel zeli neko da ucestvuje?
SumAnuT
12-07-2007, 05:20 PM
Radili smo to, fajlovi su identicni, tj. faze im se ponistavaju, dakle i sabirnice su identicne ...
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17785&highlight=uporedni+test+sabirnica
na ovom forumu definitivno ima ogroman broj ljudi koji su VEOMA jaki na recima ali kad se pomene nesto konkretno, svi su nezainteresovani.
Imam ponudu da kupim veoma povoljno MAC G4 a nemam nameru da bacam novac.Predlazem da napravimo test, da se pusti par kanala kroz PC Logic(koji ja imam) i ako je raspolozen neko sa MAC Logic om da uradi to isto.Ja mogu izvuci par kratkih fajlova(gitara,bas,bubanj,klavir).Mozda nije bas extra transparentno, al cemo dobiti bar neku sliku o tome kako sabira MAC platforma a kako PC i imali neke bitne razlike.Jel zeli neko da ucestvuje?
Imas bre temu 'Sabirnice, bez rasprave', i Goranovu expertizu sa Logicom.....
gorjan
12-07-2007, 06:04 PM
bez obzira sto ne nadjoh Logic PC vs Logic MAC medju onim fajlovima,hvala decki, divni ste:)
upravo ste mi ustedeli par stotina evrica
Sad mi nesto zao, a bas sam se primio na kupovinu.
jos da se nekako manem ideje o kupovini Great rivera, koji zaista zvuci fenomenalno,bar na mom glasu. Jos samo tome da se oduprem i izlecen sam...
lesha
12-07-2007, 06:11 PM
je li ko od vas probao BeOS na PC-u?
roginator
12-07-2007, 06:13 PM
Ja sam probao STEAM...ATARI EMULATOR:D :D :D :D
bome radi odlicno
lesha
12-07-2007, 06:18 PM
BeOS (http://en.wikipedia.org/wiki/BeOS) je bio toliko stabilan, da je to bilo cudo.
na zalost, prekinut je razvoj.
lesha
12-07-2007, 09:38 PM
Kupovina Uad ultra paka sada moze da se iskombinuje i za 500e,sa tim moze dosta toga da se uradi a sa Logicovim plug-inovima,bojim se-nista.
samo cu da ti kazem da nisi u pravu.
boggy
12-07-2007, 09:55 PM
BeOS (http://en.wikipedia.org/wiki/BeOS) je bio toliko stabilan, da je to bilo cudo.
na zalost, prekinut je razvoj.
:)
Danas, koliko znam, nije vise neki veliki problem stabilnost operativnih sistema kada rade na proverenom hardveru i sa proverenim i ne preterano kompleksnim aplikacijama... eto... cak i ako XP instaliras na neki PC s kojim nema problema u radu pod XP, dodas sve upgrades itd... to moze raditi godinama bez gasenja... znaci stabilno...
E sad, dolaze apetiti korisnika... kada se "prevazidje" word pad, calculator, sound recorder i paint, i kada se zeli JOS, pocinju problemi...
Hocu da kazem... kada bi, pretpostavimo, Nuendo bio portovan na BeOS, pitanje je da li bi bio stabilan, ili da li bi uopste radio pod nekim opterecenjima koje ocekujete...
Tako da je BeOS bio i ostao lepa prica, i koliko vidim, razvija se i dalje, ali mnogo smanjenim tempom...
Nije ni lako ni jeftino koncipirati i razvijati operativni sistem, a najteze je "progurati ga" na trzistu... bez ogromne podrske firmi koje proizvode softverske aplikacije, i hardverske periferije... to je prakticno nemoguce.
Sto se tice cene razvoja operativnog sistema... pa pre neku godinu je neko, neiskusno, i prilicno laicki, postavio pitanje kupovine Linux kernela, po sistemu,... platim sta treba i kome treba, i onda prodajem taj Linux kernel, svima koji hoce da kupe... (inace, nemoguce je po licencnim uslovima, ali covek je to tako zamislio....)
Elem, to nije bio toliko znacajan dogadjaj, da pojedinci nisu krenuli da racunaju vrednost ulozenog rada u razvoju Linux kernela po standardnim softveraskim "cenovnicima" (IBM se dosta bavio cenom linije koda, dibagingom,... tako da su cenovnici dosta dobro sredjeni i poznati su ... tako da se ova ekspertiza mogla prilicno precizno obaviti)... iako je Linux ogromnim delom rezultat volonterskog rada... ali ogromnog broja programera... vise hiljada ljudi su u pitanju... znaci, sracunali su, kada bi sav taj rad bio placen, koliko bi to para trebalo za sve godine od pocetka razvoja Linuxa... do danas....
Tako su na kraju dosli do neke sumanute cifre... ne secam se koje... ali se secam da bi se cak i jedna ekonomski razvijena evropska drzava ozbiljno zamislila da li bi imala para da "kupi" Linux kernel, cak i kada bi imala "od koga" da ga kupi... neke milijarde "necega" su bile u pitanju, izvin'te sto se ne secam...
Ovo poslednje navodim najvise kao primer da, ne postoje bez razloga SAMO tri-cetiri operativna sistema koji su aktivno u upotrebi... od kojih su barem dva slobodna, i delo volontera, a ostali su uglavnom komercijalni... mnogo je to rada i para cak i za neku bogatu drzavu....
pozdrav
bogi
Goran
12-07-2007, 11:34 PM
Nadam se da pocetnici citajuci ove postove ipak nece pomisliti da su plug-inovi iz Logica dobri.Kupovina Uad ultra paka sada moze da se iskombinuje i za 500e,sa tim moze dosta toga da se uradi a sa Logicovim plug-inovima,bojim se-nista.
Uopste ne znam sto ti to znaci "dosta toga" i "nista".
Vrh su mi ove price! :banghead:
lesha
12-07-2007, 11:48 PM
.....jel si uradio nesto sa Logicovim plugovima?Daj neki link ili okaci da cujemo da i to moze a da nije demo ili elektro instrumental.
jesam davno, dok je logic bio aktuelan na pc-u. uopste ne razumem tvoj stav..
ispada da je uad carobni stapic, samo mahnes njime i dobijes ultra-mega-giga zvuk !!
ma daj molim te, mani me takvih prica :banghead:
lesha
13-07-2007, 12:23 AM
na logicu sigurno moze da se uradi nesto. a takodje i sa uad-om nista.
Mada, ja mislim da je Focusrite liquidmix bolji od Uada
Mada, ja mislim da je Focusrite liquidmix bolji od Uada
a ja mislim da ih Duende sisa sve za tri duzine :D :rotfl: :da:
Pozdrav
diviner
13-07-2007, 01:34 AM
Ma sta vi znate bre...SBLive je zakon !
Ma kakav Live... AWE 64 je bila masina;)
slowstar
13-07-2007, 01:41 AM
Ljudi, AMAN!!! ja vise ne smem da diskutujem po tom pitanju jer me ispljuvaste, a jos nisam shvatio pravi razlog, izuzev lakoce piraterije.
Nemojte da poredite UAD, koji je namenska specificna sprava, sa NATIVE i jos BESPLATNIM plugovima za LOGIC, u najmanju ruku je neposteno, jer je LOGIC i SEQ, i MIDI, i AUDIO, i VIDEO (open movie, as float, ITD) i kompatibilan sa PRO TOOLS, i ubedljivo najstabilniji MIDI i ubedljivo NAJBOLJI GROOVE kome drugi ni blizu ne mogu da pridju,naravno govorim o verziji LOGIC PRO 7xxx, i sa EMAGIC UNITOR ili AMT interfaceom. Manimo audio, pomenino malo i MIDI, koji je daleko od umiranja, naprotiv, vraca se,
narocito na skupim projektima, gde ga drze "zivog" sa hardware spravama sve do kraja MIXa, a tu je groove veoma bitan. kada se o tome radi zaboravite SVE apotekare, to mogu samo AKAI, ATARI i (ne smem) a bill gates mora da se odstrani, i to daleko, da ne smeta (namerno mala slova, velika nije zasluzio) dakle pricam uglavnom o Softu, a ne hardu kada su "racunaljke" u pitanju, a kada se jos doda ubitacno dobar hardware, a ne "s' koca i konopca" i ne samogradnja ili kako mali Djokica zamislja sastavljanje racunara, mante se toga ljudi, muzika ceka!!!! i zato....
Ljudi, AMAN!!! ja vise ne smem da diskutujem po tom pitanju jer me ispljuvaste, a jos nisam shvatio pravi razlog, izuzev lakoce piraterije.
Nemojte da poredite UAD, koji je namenska specificna sprava, sa NATIVE i jos BESPLATNIM plugovima za LOGIC, u najmanju ruku je neposteno, jer je LOGIC i SEQ, i MIDI, i AUDIO, i VIDEO (open movie, as float, ITD) i kompatibilan sa PRO TOOLS, i ubedljivo najstabilniji MIDI i ubedljivo NAJBOLJI GROOVE kome drugi ni blizu ne mogu da pridju,naravno govorim o verziji LOGIC PRO 7xxx, i sa EMAGIC UNITOR ili AMT interfaceom. Manimo audio, pomenino malo i MIDI, koji je daleko od umiranja, naprotiv, vraca se,
narocito na skupim projektima, gde ga drze "zivog" sa hardware spravama sve do kraja MIXa, a tu je groove veoma bitan. kada se o tome radi zaboravite SVE apotekare, to mogu samo AKAI, ATARI i (ne smem) a bill gates mora da se odstrani, i to daleko, da ne smeta (namerno mala slova, velika nije zasluzio) dakle pricam uglavnom o Softu, a ne hardu kada su "racunaljke" u pitanju, a kada se jos doda ubitacno dobar hardware, a ne "s' koca i konopca" i ne samogradnja ili kako mali Djokica zamislja sastavljanje racunara, mante se toga ljudi, muzika ceka!!!! i zato....
Ha haaaa .... evo ga i Slowstar !!! :D
Sad se zahuktava ...... e posto je namenski soba otvorena , obecavam da necu da napadam i da sloooboo(dn)oooo mozes da vices do mile volje :)
( u krajnjem slucaju cilj je 50 poruka do sutra )
A ovo za Logic i groove .... POTPISUJEM !!! Nejasno mi je zasto Nintendo nema te opcije , pa pobogu , nije to tako tesko implementirati ......
Pozdrav
Sad se zahuktava ...... e posto je namenski soba otvorena , obecavam da necu da napadam i da sloooboo(dn)oooo mozes da vices do mile volje :)
( u krajnjem slucaju cilj je 50 poruka do sutra )
:da: :da:
Pa nije, stvarno.....neko pomene Iphone krene pljuvanje, meni gine Nuendo, pocinje rasprava o macu, na sve strane svega osim onoga sto treba......
da ne pominjem oglas za kupovinu tr808 od 50tak postova, takodje
slowstar
13-07-2007, 02:36 AM
Ajd' lakunoc momci, kao i uvek, ovo prerasta u zaj.....nje,
a ja kao strastan i radikalan (sacuvaj me Boze) borac za istinu i jabuku, odo' da spavam, jerbo sutra ustajem sabajle (okolo 11h) - zakazali mi "poslodavci"
Laka vam noc!!!!
DADDY Z
13-07-2007, 05:28 AM
Uh...mislim da bismo svi drugačije razmišljali da nemamo na tržištu ove china connection PC-e.Da moramo da pazarimo samo brand PC (dell,hp,ibm/lenovo,itd..) i legalan software,razlika u odnocu na MAC konfiguracije onda ne bi bila tolika pa mislim da bi se više ljudi opredelilo za MAC.Lično nisam osetio neku drastičnu razliku između PC-a i MAC-a hardverski gledano a sad softver je stvar za neki drugi thread....
roginator
13-07-2007, 09:30 AM
ok kad smo kod toga...sinoc sam slusao U-jad opet....
pobogu ljudi kaj ste gluhi....od osnovnog paketa sve je katastrova ..jedino onaj LN koji je doplacen na nesto lici...nazalost nemam neve ili sl da probam jer je trial prosao kod proslog vlasnika ali stvarno hvala....pa onal behringer (UH MRZIM TU RIJEC ) MDX 2100s DBX 2150 VCA radi bolje.......
sto se tice AUDIO SW evo vam za raspravu chart LOGIC vs. NUENDO
LOGIC pros:
ZVUCNA KVALITETA : 5
MIDI TAJMMING : 5
KVLITETA PLUINOVA: 4
OPTERECENJE CPU : vrlo optimizirano
JEDNOSTAVNOST RADA : 5
LOGIC cons :
NOVI RADI SAMO NA MAC PLATFORMI ( s razlogom)
-------------------------
NUENDO pros:
RADI NA OBJE PLATFORME
ZVUCNA KVALITETA : 4
ODLICANI ALATI ZA OBRADU MIDI I AUDIO : 5
SOFWARE KOJI UVIJEK DONOSI NOVOTARIJE U AUDIO I MIDI TEHNOLOGIJU
NUENDO cons:
KVALITETA PLUGOVA :1
MIDI TAJMING : 3
Losa optimizacija CPUa u radu (zato ima i drugih problema)
JEDNOSTAVNOST RADA ( nabrijana Slikovnica)
eto ajmo sad me poplujte :D :D :D
MAX DUENDE JE TAKO DOBAR DA SAM GA DRUGI DAN VRATIO ...:D :D :D
dejankuki
13-07-2007, 09:46 AM
Posto je quota ispunjena, 'ajmo malo da se salimo.
OK, znamo da je za PC bill gates glavni, zanima me jel Forest Gump jos drzi MAC. :D
BTW, da se ukljucim u raspravu.
Imam PC, moju konfiguraciju mozete videti u odeljku "pokazi svoju konfiguraciju".
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=7828&page=28
Na njoj je uradjeno dosta stvari, sto mojih (jednu mozete naci ovde http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=17256), sto tudjih, i... OK znam ja svoje mogucnosti...
Voleo bih da probam MAC.
Ali mislim da stvarno nije fazon na cemu radite vec je fazon kako radite i da radite.
Imam druga, nazovi kolegu muzicara, koji ima mrgu od kompa, akai sempler, brdo akai semplova, planinu loopova, originalni softver, i da ne nabrajam sta sve ima, al je uradeo, pazi sad, 0 pesama, cak, kod mene je radeo neku svoju ideju koju je "resio da zavrsi" pa evo ja jos ne cuh kako to zvuci. Jer je uzeo da radi mastering kuci jer meni "slaba" masina
Ja tol'ko, idem u fade out sto se ove teme tice.
SumAnuT
13-07-2007, 09:47 AM
Raznim ljudima se svidjaju razne stvari. Nekome je UAD super, nekome plug inovi iz Logica, nekome je dobar iPhone, nekome je dobra Nokija sa monohromatskim displejom, zuga voli crne a pisonja plave ... Trudim se da uvek ovo razmisljanje imam pri pameti, ali nekada mi prosto pobegne iz vida i onda se ovako raspravljam po forumima oko necega, pokusavajuci da ubedim nekoga drugog sta je za njega bolje, kao sto taj drugi pokusava da ubedi mene sta je za mene bolje, sto je potpuno besmisleno ...
Slowstaru je MAC i iPhone super, meni je super Nokia i PC, to je sasvim normalno, da nije tako bio bi samo jedan proizvodjac na svetu, a to nikako ne zelimo ...
Izvinjavam se svima prema kojima sam izrazio nepostovanje tako sto sam im govorio sta je za njih bolje, kao da oni nemaju oci, usi i onu smesu izmedju usiju :)
Svako ima pravo da odluci za sebe sta mu je najbolje ... neka tako i ostane ;)
poz
EDIT: nije zgorega da kada o necemu sudite kazete da je to vase licno misljenje, a ne neka naucno dokazana cinjenica utvrdjena ispitivanjem na 10 milijardi primeraka, pa da to moze biti samo tako i nikako drugacije ...
roginator
13-07-2007, 11:43 AM
JA volim plave
Da svi volimo isto lomila bi se koplja ovako se kreativno raspravlja.....
http://www.youtube.com/watch?v=hWi9xAAxOWE
http://www.youtube.com/watch?v=Z7ReS_ur4Kc&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=1EbCyibkNB0&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=FxOIebkmrqs&mode=related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=7ZSr89b4EoA&mode=related&search=
have fun
ok kad smo kod toga...sinoc sam slusao U-jad opet....
pobogu ljudi kaj ste gluhi....od osnovnog paketa sve je katastrova ..jedino onaj LN koji je doplacen na nesto lici...nazalost nemam neve ili sl da probam jer je trial prosao kod proslog vlasnika ali stvarno hvala....pa onal behringer (UH MRZIM TU RIJEC ) MDX 2100s DBX 2150 VCA radi bolje.......
jos uvek se smejem na onog hjo hjo hjo ...:rotfl: :rotfl: :rotfl:
eeeee .... ima onaj vic , kad bosanac u nemackoj vozi autoputem u suprotnoj traci
..... i helikopter koji nadlece autoput preko radija objavljuje : " Ljudi ...pazite se .... jedna budala vozi na autoputu suprotnom trakom !!!!! "
a bosanac , koji u kolima slusa upozorenje , odgovara : " Ma kakvi jedna .... HILJADU I JEDNA !!!!
MAX DUENDE JE TAKO DOBAR DA SAM GA DRUGI DAN VRATIO ...:D :D :D
Ma to je bio samo stos na OFF ov stos ...... :)
Mada s' obzirom na tvoje kriterijume .... definitivno cu ga poslusati :)
Pozdrav
roginator
13-07-2007, 03:11 PM
nemoj mene slusat;) :p
moji kriteriji su cudni:da: :da: :da: :p
nazalost nemogu reci da su duende i uad za bacit
ali da su ono sto ljudi pricaju o njima NISU..
ajo sad malo o necem drugom recimo o high end tehnici..dosta budget!!!
i in the box:banghead: :banghead:
ajmo oTB
roginator
13-07-2007, 03:12 PM
sto djete misli o mixanju ITB
http://youtube.com/watch?v=5P6UU6m3cqk&mode=related&search=
roginator
13-07-2007, 03:16 PM
I jos nesto
bas me zanima koliko vas bu preslo na SEX ITB kad se pojave software za to...
:p :D :p :D :p :D
sorry malo oT
mandrak
13-07-2007, 03:39 PM
I jos nesto
sorry malo oT
Ne ...bi po tavanu i???? dole u podrum radit ne?to:p :rotfl: :rotfl: :rotfl:
roginator
13-07-2007, 03:50 PM
jao pa ti znas sto radim sssssssss menoj nikom reci:D
roginator
13-07-2007, 04:18 PM
tko je Seka Sabljic???????????????????:o :o :o :o :o :o :o
pocetnik ...daleko sam od toga......
nisam kupio uad...fala bogu....
roginator
13-07-2007, 05:14 PM
pa dobro ...nemora se imat mrak oprema za snimit nesto ali me umaraju amaterske price...opcenito..ja gotov s ovim i onim o UAD1...i s uadom ..
idem u neki drugi thread ;)
thread se zove ...montiraj i zalemi kablove pa stavi hardware u rackove...ciao
zvincic
13-07-2007, 05:49 PM
I jos nesto
sorry malo oT
http://www.onzin.nl/fufme/index.shtml.htm
:D
lesha
13-07-2007, 05:58 PM
cemu li sluzi eject dugme? :rotfl: :rotfl: :rotfl:
strasni zmaj
13-07-2007, 07:35 PM
mislim da se i sa pc-jem i sa mac-om da napraviti jednaki posao, samo kod ovog drugog nema "this program is not responding". force quit je zakon!
roginator
14-07-2007, 04:20 AM
hehehehe PAKI
ja jos uvijek radim na instalaciji hardware ...5:31...
i idem zatim na burek pa kavu...nema odmora dok traje obnova:banghead: :banghead: :banghead:
ova noc ode kvragu...nisam spavao ni mm
ajde bilo je i gore:D :D :D ;)
I sta smo se na kraju dogovorili?
lesha
14-07-2007, 10:58 AM
na kraju ispada da je sve to jedno te isto :vitez:
kejkz
14-07-2007, 11:12 AM
Naravno, mac je pc... samo sto ga sastavlja firma iz Amerike koja uz njega (pro)daje svoj os i softver...
roginator
14-07-2007, 07:33 PM
MCI VU Display i jos neke sitnice od 100 kila
STABILIZATORE
Dexxy
14-07-2007, 08:47 PM
Naravno, mac je pc... samo sto ga sastavlja firma iz Amerike koja uz njega (pro)daje svoj os i softver...
Ne, ne ne....PC je bio PC uvek..A MAC je biiioooo MAC dok nisu ukapirali da je bolji PC. I od tada ugradjuju INTEL u MAC. Kraj price. Pobedio je bolji....:D:D:D:D
Ziveo PC.........!!!
Pazi sad:
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=macs_cant
:rotfl:
lesha
25-07-2007, 08:55 PM
Pazi sad:
hahahaha, lik je luuuuud..
http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
SumAnuT
25-07-2007, 09:38 PM
Ovo je bolje od south parka :)
Glas Razuma :)
Hteo sam da vam ispricam sta mi je ortak dizajner rekao kada sam mu kao mogucnost za kupovinu spomenuo MAC-a, ali ovaj lik ga je ugasio, nema potrebe da se bilo sta dodaje :rotfl:
LACKY
26-07-2007, 12:40 AM
Mene zanima postoji li razlika u zvuku?Da li je neko radio test da se npr pusti par kanala da se saberu u Logicu na MACu i isti ti fajlovi na PC Logicu, da se saberu pa da se cuje.Ja dok ne cujem ne verujem nikome...
Postavio si pitane, a onda dao i odgovor "tebe ne zanima dok svojim usima......"! Zasto onda pitas kada si doneo zakljucak i bez testa!
LACKY
26-07-2007, 12:53 AM
Radim sa Mac i Pc platformom vec duze vremena ( i Slowstar je sa slicnim iskustvom), i to sam hiljadu puta na ovom forumu rekao! Ali nikada niko "stvarno" me nije pitao "sta misls o razlikama". Svi uvek samo deklamujete, i drzite se stavova ( favorizujete ono na cemu ste) o platformama bez imalo zelje da stvarno upoznate prednosti i mane!
To deluje kao rat komunista ( dok je postojao CCP) i ( Americkih) demokrata.
Pa se ispostavilo da ni jedni ni drugi nisu idealni!
slowstar
26-07-2007, 04:45 PM
Pazi sad:
U zivotu nisam video gadniji primer nemocne demagogije, i direktnijeg dokaza za poslovicu ili uzrecicu "KISELO GROZDJE"
Ajde ljudi, bud'te realni i priznajte:
1. Sve je u redu, al' je malo preskupo
2. jeste, al' gde da nadjem dzaba (piratski soft) za isti...
3. Znam, ali ja volim da bez ikakve potrebe "cackam" svoj kompjuter...
4. Volim sam da ga sastavim, pa ma koliko me posle zaj...vao
5. plavi ekran smrti mi se dopada...
6. Pa sta? i "jabucar" radi sa intel procesorima (kao to ima neke veze...)
7. U zivotu mi je mnogo dosadno, pa volim da se mucim sa 'system restore"
ciscenjem od virusa, padom sistema, raznim "crash-ovima" i slicno...
8. Mrzim ove sa "jabukama" zato sto sam umislio da su elitisti i drk....je
Dexxy
26-07-2007, 05:01 PM
U zivotu nisam video gadniji primer nemocne demagogije, i direktnijeg dokaza za poslovicu ili uzrecicu "KISELO GROZDJE"
1. Jeste skupo i nije u redu
2. Ima i toga
3. Ne mora da se cacka
4. Isto
5. Nema plavog ekrana za 4 godine 20 satnog koriscenja
6. Ipak su presli na bolje procesore :)
7. Ne koristim `system restore` iskljucio sam ga (ne treba mi)
5. Ne mrzim ih. Moraju da ga hvale kad su ga toliko platili :)
Korisnik PC-ja
Vi stvarno ozbiljno poceli o temi :)
Aj' i ja cu.....
Sutra mi stize Intel, posle 2 uzastopna AMDa.... ako on bude zezao, ili bio nekompatibilan sa necim, vise u zivotu necu sam sklapati komp bez obzira na sve finansijske povoljnosti. Onda ce biti ili - Mihajlo daj de' jedan RU, ili Steve, daj jednog Mekog........ a sve to posto razmotrimo situaciju oko softwarea, mada vidim da ima vsta i za osx i to bas dosta. A opet, tu je pc laptop za ono sto nema na osx-u i mirna Backa:da:
SumAnuT
26-07-2007, 08:30 PM
Ako cemo realno, prvo moras da shvatis jednu stvar koja se ne uci na mac reklamama, a to je da mac useri nisu najpametniji i najbolji, vec da svako odlucuje za sebe sta mu najvise odgovara ili sta mu se najvise isplati, tako da svako ima svoju realnost, te ono sto je realno za tebe ne mora biti realno i za druge ...
Pitao me ortak, koji komp da uzme, i ja mu shodno njegovoj profesiji (dizajner), poznavanju hardvera i softvera, a pomalo i ponesen hvalospevima o MACu kazem da razmisli i o MACu. Covek se zacenu od smeha i rece mi da 10 dizajnera u njegovoj firmi proklinje mac jer im svakodnevno puca dok sa njim pokusavaju da zavrse posao, a platili su ih basnoslovno ...
1. mozda nije preskupo, ali ima bolje, brze i jace za manje para ... ja sam svoj laptop skoro identicnih karakteristika kao MACbook 17" platio 1000 jevreja manje, mogu na njega da instaliram OS-X i sve radi, sto se tice estetike nimalo mi se ne svidja ona bela daska za potapanje kupusa i mnogo mi je lepsi moj inspiron, dakle koji bih ja razlog imao da dam 1000 evra vise? Da mi svetli jabucica i da postanem najpametniji pa da idem okolo i drugima solim pamet? Neka hvala :)
2. piratskog softvera ima, informacije su ti zastarele ...
3. Taj ko cacka, bilo sta, taj ce o tome i nauciti ... cackajuci sam naucio o kompovima, o muzici, cackajuci sam isprogramirao televizor sa svojih 7 godina, kada su se majstori iz servisa vracali pod izgovorom da je to najnoviji televizor i da oni to ne znaju ... sta fali cackanju?
4. volim sam da ga sastavim, i kada ga sam sastavim onda ce najmanje da me zajebava ...
5. plavi ekran smrti mi se dopada ... jer mi kaze sta nije u redu sa mojim hardverom, te to mogu lako da otklonim, bez potrebe da menjam komponente u kucistu da bih dijagnostikovao problem ...
6. ne bi imalo veze da se appleovci nisu kunuli u svoje procesore, a na kraju presli na konkurenciju ...
7. U zivotu mi nije dosadno, pa svima kojima napravim komp, snimim i sliku diska od jedno 750 mb do par GB, i ukoliko se bilo sta desi racunaru, slika se vrati za nekoliko minuta ... virus nisam video ko zna koliko, nemam upaljen AV vec par godina, pustim ga samo da proskenira sve s'vremena na vreme i to je to, a treba li podsecati non stop sam online vec dve godine ...
8. Ne mrzim nikoga, pogotovo ne ljude koji sa svojim jabukama zaradjuju pare, umesto sto pokusavaju da razmisljaju umesto drugih i pokusavaju da im "otvore oci", kao da su svi sem njih slepi i ne znaju sta valja ...
Meni je svako odgovaranje na ovu temu postalo bezpredmetno jos odavno, ali cisto zelim da vidim dokle vase devijacije idu pa reko ...
Rocket Roll
26-07-2007, 09:30 PM
Sad, ničemu na forumima ne morate da verujete, ali ja ću da vam ispričam priču. Postoji jedan čovek, zove se Goran Skakić, po zanimanju je bio profesor na Vojnoj akademiji u Beogradu, odsek računarstvo (veze, kriptografija, tako te stvari), a od 2000. radi u "Platou" kao tehnički urednik (prelom knjiga). Otvorite bilo koje "Platoovo" izdanje i naći ćete nešto u stilu "prelom - Goran Skakić", a isto se ponavlja i u knjigama drugih izdavača, čovek radi honorarno na sve strane.
Ima dva kompjutera na kojima radi prelom: Mac i PC. Više voli PC i žao mu je što je davao pare za Mac.
On ne radi muziku, ali. On je "škole učio" za kompjutere, u svakom slučaju. On je učio druge kako da rade na kompjuterima, na najvišem nivou (univerzitet, pa još vojni). To je, svakako, samo njegovo mišljenje.
Ne morate da mi verujete, naravno.
@ Sumanut
Ne vredi ti ..... pokusavas da opametis coveka koji misli da je specijalan zbog toga sto koristi " redji " kompjuter . Ako ikad Apple bude pokrivao 90 % trzista a pc 10 % , oni ce preci na PC i tvrditi da su specijalni zbog toga :)
To je cesta pojava . Radi svoj posao i pusti ljude neka veruju :)
Nekad su verovali i da se svemir okrece oko zemlje :)
A covek bi pomislio da mudrost dolazi godinama :rolleyes:
Pozdrav
LACKY
27-07-2007, 11:47 PM
Ako cemo realno, prvo moras da shvatis jednu stvar koja se ne uci na mac reklamama, a to je da mac useri nisu najpametniji i najbolji,
Ovde se u potpunosti slazem sa tobom! Jer da smo pametniji i bolji nebi se bavili muzikom na ovaj nacin ( vec ko zna cime).Slowstar, Dabeerer, Pure, Roginator, Ja ( izvinjavam se ako sam nekog Mac usera zaboravio sa foruma). Da smo pametniji verovatno bi do danas bili Mic Jageri, Hans Zimeri a ako oces i Georgijevi, Bregovici ili mozda Mitrovici ( koji sigurno neznaju a niti ima potrebe da znaju prednosti i mane Appl-a ili ti Pc platforme. Karaju, voze se jahtama i bave muzikom, a Mac kupuju jer im ide dobro uz namestaj ili im je covek koji radi i brine o studiu rekao da to trba. P ako trba ajd' da kupim!) itd. itd. u muzici!
Pa sad vidi 'de smo mi, a gde si i ti!
milos
28-07-2007, 12:16 AM
Sad bi postovao nesto pametno ali trenutno jedem lubenicu,prdim i stenjem:mrgreen: :da:
LACKY
28-07-2007, 01:11 AM
Naravno to je pametnije od onoga sto si mislio da je pametno da kazes!;)
slowstar
28-07-2007, 02:12 AM
Ljudi, otkud tolika zavist?
Nisam ja to kupovao iz nekog hira...
Prilicno tesko mi je bilo da kupim i G5 i MacBook, za mene je to velika lova, samim tim nije nikakav fancy snobizam, nego bar sa moje strane duboko promisljena stvar, a to sto pominjete iskustvo sa godinama, to stoji, al nisam bas toliko mator (50+) da to bude moja osnovna karakteristika.
Covek uci dok je ziv, a nadam se da i ja imam jos malo 'fore' da po nesto naucim. Mozda sam glup sto sam na ovoj platformi,ali me jos niko nije uverio da zaista gresim, a iza onih mojih par tacaka koje sam naveo, jos uvek stojim.
Jos jedno pitanjce: Sta mislite zasto ne postoji nijedna knjiga (za cije postojanje ja znam) u kojoj se objasnjava rukovanje Jabukom, i rad sa OSX?
Verovatno zato, sto je to toliko elegantan, jednostavan, logican, direktan, graciozan, LEP operativni sistem...TO je snaga moje platforme, a ne nekakav "fancy" imidz, a ne lepo bljestavo aluminijumsko kuciste sa necujnim ventilatorima, ne predivna tastatura, ne mocni mis bez IJEDNOG vidljivog dugmeta, i tako dalje, dakle ja branim istinu o operativnom sistemu koji nije plavo ekransko smrtan, i nije sado-mazohisticki, i nema dll, bat, dma, irq, dos,
c-mos, system restore, safe mode, default, safely remove hardware, BIOS setup, sys, registry, i ostale mrsomudne nazive i skracenice, pa covek kako izvadi 'jabucara' iz kartona, ODMA moze po nekoj najnormalnijoj logici da radi osnovne stvari, a sve ostalo sam po sebi nauci. NIKADA mi niko nista nije pokazao na jabuci, sve sam provalio sam, a nisam neki genije (IQ = malo iznad proseka, mislim oko 130, davno su me testirali) Vidim po postovima da medju nama "forumasima" ima sjajnih ljudi, obrazovanih, tehnicki potkovanih, sami sastavljaju konfiguracije, setuju, hakuju, krekuju, i sve redom, pa zar ne bi bilo mnogo bolje kada bi sav taj svoj kreativni potencijal ulozili u muziku samu, a ne u "cackanje" k'o sto rekoh po racunaru?
LACKY
28-07-2007, 02:23 AM
Isto pokusah da kazem (:) ).
idekius
28-07-2007, 10:01 AM
(IQ = malo iznad proseka, mislim oko 130, davno su me testirali)
To uopste nije malo iznad proseka! Sta bi ti hteo? :)
Do duse, ima i fantoma, koji imaju otkacenu neku letvicu u glavi, pa idu i preko :) Necu se izrazavati u tacnim brojkama, ali imas vise od mene, a manje od moje devojke, ali... ona je slucaj za sebe, posto se matematicari ne rachunaju :mrgreen:
Ne znam koliko se moze verovati testovima inteligencije koji se koriste kod nas, posto znacajnu ulogu kod njih igra i informisanost (pitanja tipa "ko je bio Kublaj Kan" i sl.), a informisanost je jedno, a inteligencija drugo. Isto kao i sto inteligentan covek ne mora da bude istovremeno i pametan covek i obrnuto.
MENSINI (http://www.mensa.org.yu/) testovi bi trebalo da budu valjda najrealniji, posto iskljucuju informisanost. MENSA radi i testiranja i prima nove clanove ( ja sam bio nagovaran od strane svoje skwo da idem na testiranje i pokusam da se uclanim, ali sam to demonstrativno odbio, posto ne zelim da budem dokazano i argumentovano gluplji od svoje skwo :D ). Za clanstvo u MENSI je potreban IQ iznad 133.
Za pljuvache Madonne informacija da je Madonnin IQ 140 i ona je jedna od poznatijih clanica MENSE, kao i Sharon Stone i mnogi drugi... sve iznad 140 se smatra genijalnoscu, a to su vrlo retke pojave...
Izvinjavam se za off-topic, ali... i vi ste vec debelo u off-u, posto raspravljate "sta je bolje" i to na krajnje decijem nivou. Vi ste muzicari i niko ne moze da vam zameri ne bas veliko znanje na polju racunarske industrije... ipak su za za ovu temu malo merodavniji programeri, naludnjicavi likovi poput Divinera :D koji kad pricaju, znaju o cemu pricaju. Vi vodite raspravu sta je bolje, a to bazeirate na "Ne znam zasto, jer znam da je bolji, jer kod mene radi, a i jako mi je drag" :rolleyes:
Sve sto vi mozete da kazete na temu MAC vs. PC je to koji plug, ili program radi na MAC-u, a ne radi na PC-u i obrnuto... nista vise od toga... Cak se ni stabilnost ne moze uzeti tek tako u obzir, jer itekako puno zavisi od onoga ko je postavio taj racunar, podesio Bios, OS... i dalje od samog korisnika. Ako si ti instalirao djubre od programa, ili nakacio neki virus, pa ti comp radi nestabilno, onda ti nije kriv comp...
Bez uvrede, ali ovo je kao kad bih ja raspalio BMW vs. Mercedes... Volim automobile i meni je drzi BMW... ali ... daleko od toga da cu da izigravam sudiju :)
DaBear
28-07-2007, 10:14 AM
@ Sumanut:
Pa ne moze svako SVE DA ZNA! neko sastavlja i chachka PC-je, neko popravlja televizore, neko svira dobro, neko aranzira dobro itd!!!
Ja na primer NIKAD nisam nista instalirao nesto u nijedan od mojih kompjutera. Uvek mi NEKO KO TO BOLJE ZNA OD mene uradi...
Ali zato bolje miksam / remiksujem / aranziram itd nego ti likovi koji mi instalirau software na PC i Mac!!
Uopste nemam zelju da nesto SAM sastavljam / cackam / doterujem jer imam vaznijih stvari (a i profitabilnijih!) da radim u zivotu!!
Ti mozda dobro sastavljas PC-je ali ti zato mozda muzika nije dobra?
Uopste je nebitno na cemu je pravic..PC ili Mac.
Nema razlike..
Po kuci koristim PC vec 10 godina i pomalo sam naucio kad se nesto skenja sta da uradim...a u studiju uvek Mac (zato sto je dosao sa polovnim Pro Toolsom kad sam ga kupio!!) I nikad se nista nije skenjalo a da nije moglo obicnim re-startom da se sredi!!
pa ti vidi...
A kad budu stigle pare, ko sto rekoh - 8 CORE Intel MAC, sa 2 (!!!!) 30" ekrana i jedan 17" za po kuci ....zato sto lepo izgledaju (ide mi uz metalnu kuhinju!!):rotfl:
lesha
28-07-2007, 12:21 PM
hvala dabear, otvorio si mi oci :o
znaci zato moja muzika nije dobra :rotfl: :rotfl: :rotfl:
DaBear
28-07-2007, 12:23 PM
hvala dabear, otvorio si mi oci :o
znaci zato moja muzika nije dobra :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Drago i je da sam ti otvorio oci...nema na cemu..:mrgreen: :mrgreen:
slowstar
28-07-2007, 01:44 PM
Majstorima svaka cast!!!
slowstar
28-07-2007, 02:00 PM
Eto, indirektno me je Da Bearov post 'povukao' na malo off topic post...
Eh, gde bi nam kraj bio kada bi svako radio ono sto dobro zna da radi...nazalost kod nas jako mnogo ljudi (koji se bave ili pokusavaju da se bave muzikom) misli da sve jako dobro zna, i sami sebe u to uveravaju, a kada shvate da nisu u pravu, onda pljuju ostale, misleci da bi time smanjili konkurenciju onih, za koje su shvatili da nesto "bolje znaju" od njih samih.
Neshvatljivo veliki broj ljudi (a i neljudi) se bavi komponovanjem, ARANZIRANJEM i PRODUKCIJOM (velika slova tamo gde je bavljenje STETNIJE za drustvo nego inace)
Kako ne shvatamo da je nestrucnost, amaterizam i neprepoznavanje pravih vrednosti ono sto nas vuce u muzicku provaliju, u koju smo, kako vidim vec godinama upali, i tesko, sve teze cemo se iz nje izvuci.Hocu da jednostavno kazem (posle Da Beara) kada mi zatreba instalacija nekog softa, ili optimizacija
(to samo za "apotekara") ja zovem ljude, profi, ili prijatelje, koji TO ZNAJU da rade, pa ih zamolim, ili im platim da mi to obave, dakle NE RADIM SAM ONO STO NEKO RADI BOLJE OD MENE, pogotovo ako time ugrozavam nesto sto nisam ja sam - voleo bih da me ispravno shvatite, nisam siguran da sam vican verbalnom ili pismenom ubedjivanju. Ovde su bukvalno HILJADE ljudi kompozitori, aranzeri i producenti, sto je teoretski nemoguce i za mnogo vece sredine od nase, shvatate li sta hocu da kazem?
To ima dve KATASTROFALNE posledice:
1. Muzika nam je 98% OCAJNA!!!!(ajde cik razuverite me o tome)
uglavnom zato sto se istom bave NEZNALICE i NETALENTOVANI
2. Kao posledica toga, onemogucen je iole pristojan zivot onima koji se istinski, sa poznavanjem i talentom bave muzikom,( tu sebe ne ubrajam, jer sam pri kraju karijere) jer populizam uzima svoj danak, hocu reci da oni koji bi MORALI da mogu pristojno da zive od svoje muzike, to ne mogu zbog nadri-kompozitora, nadri-aranzera, i nadri-producenata, koji zbog laznih vrednosti ustanovljenih u periodu od 1990 do danas uspevaju da se bave necim, sto sami smatraju muzikom, i time urusavaju tu nekada 'umetnost' a sebi bas mnogo i ne doprinose. Ne znam kako neki u poslednje vreme "priznati" autori, aranzeri i producenti uspevaju da legnu i mirno odspavaju, zaista ne znam...
roginator
28-07-2007, 02:30 PM
pa slowstar vecim djelom se slazem s tobom...ali
danas oni koji su talentirani neznaju svirati , a oni koji imaju glazbenu skolu i sviraju fenomenalno...nemaju ideja....
hebiga..pa ti sad imas struku skolovanih sviraca koji da nema nota nebi imali sta radit..a ovi talentirani brljaju jer neznaju note.....:banghead:
stvarnost je surova i mislim da se od prave glazbe otislo daleko.....ali to je jos uvijek glazba....:rolleyes:
e da a ni jedni ni drugi bas neznaju uzeti lovu...za to ima treba treci:D :D :D
lesha
28-07-2007, 02:35 PM
Drago i je da sam ti otvorio oci...nema na cemu..:mrgreen: :mrgreen:
to znaci da tvrdis da svi koji se iole razumeju u kompjutere ne mogu da budu dobri producenti/muzicari.. samo cu se nasmejati jer je svaki komentar suvisan.
Eh, gde bi nam kraj bio kada bi svako radio ono sto dobro zna da radi...
u potpunosti se slazem.
ali govoriti da je mac bolji od pc-a i obrnuto, u danasnje vreme je zaista glupo. to su samo masine i od nas zavisi kako cemo da ih koristimo.
Moritz
28-07-2007, 02:53 PM
Dokle vise !??!??
Fascinantno na koliko nacina moze da sa prespe iz supljeg u prazno a da i dalje sve stoji na istom mestu. Svaka cast ;)
PC-MAC koga zabole ona stvar sta je dokle god znas da radis svoj posao.
Kao i sve drugo i jedan i drugi imaju svoje PROS and CONS i koja je poenta vise?
Jedina razlika MAC-a u odnosu na PC je :
MAC iako nije "APOTEKARSKI" je jedini racunar uz koji fabricki ide prava APOTEKARSKA TASTATURA i MISH sa KLITORISOM UMESTO SKROLA sorry Slowstar
Eto, verovatno zato bolje radi nego PC....:banghead::banghead::banghead:.............. ...............ne, nego dve ruke i ono izmedju dva uva unutar glave cine jebenu razliku a ne glupe limene kanturine.
idekius
28-07-2007, 03:13 PM
He, he... mnogo ste slatki :razz:
Masine su mashine, a ljudi su ljudi... ne bi valjalo kada bi bilo obrnuto, da ljudi budu mashine, a mashine ljudi :D Ipak, da ne ulazimo previse u filozofska poimanja rachunara i konstrukcije koje bi neki reditelj SF filmova rado ekranizovao :)
Naravno da poznavanje racunara ne iskljucuje neciji talenat, ili znanje, na polju muzike, kao sto ga ne iskljucuje ni pecanje, praglajding, origami, bocanje kugli...
Sa druge strane, Slowstar je potpuno u pravu sto se tice "Srpske svetranosti"... Cinjenica je da kod nas ljudi znaju sve, izuzev onoga sto im je zaista posao. Gotovo svaki Srbin je neostvareni selektor fudbalske reprezentacije, predsenik, vojskovodja... a to sto mu je posao npr. da krpi i zakucava cipele... e to ne zna i to radi traljavo i aljkavo :rotfl:
Dokaz za to je nesto sto se meni desilo pre desetak dana... neki moji prijatelji sa foruma znaju za dogodovstinu.
Sredjivao sam stan... krecio, spremao za hoblovanje parketa, UGRADJIVAO KLIMA UREDJAJ!!! :(
Monteri su znali sve o svetskoj politici, velikim silama, greskama Slobodana Milosevica, Josipa Broza Tita... iznosili ideja kako bi trebalo urediti fudbalsku reprezentaciju Srbije... i... i... i... pogresno povezali zice u klima uredjaju, pa poslali napon od 220v na vod za uzemljenje. Narvano, vrisnuo mi je skoro citav comp, a prava je sreca da niko nije stradao. Dovoljno je bilo da se neko nasloni na kuciste od klime i rukom pipne ogradu od terase... popio bi 'ladno 220v...
Experti! :mrgreen:
Dakle... nije samo muzika u pitanju... citavo drustvo nam je takvo da svi znaju sve i da svako radi sve i svasta... pravi pesme, aranzira, montira klime, a na zalost i leci... pa se desi da greskom lekara na operacionom stolu umre devojcica od 3 godine i to u toku neke benigne operacije, koliko se secm, katarakte oka...
Takvi smo... a sad nas je snaslo i jedno od poglavlja knjige "Marksizam" za srednju skolu... postali smo potrosacko drustvo, ali vrlo neiskusno potrosacko drustvo, pa dok Srbi shvate da ne treba baciti u djubre sasvim pristojan npr. scaner, da bi se kupio noviji model, koji se trenutno reklamira kao novo svetsko cudo, a jedina razlika je recimo LX u imenu, veca brzina za 3 ms (teoretski, mereno u vanzemaljskim uslovima)... :)
DaBear
28-07-2007, 03:22 PM
Cinjenica je da kod nas ljudi znaju sve, izuzev onoga sto im je zaista posao. Gotovo svaki Srbin je neostvareni selektor fudbalske reprezentacije, predsenik, vojskovodja... a to sto mu je posao npr. da krpi i zakucava cipele... e to ne zna i to radi traljavo i aljkavo :rotfl:
[/quote]
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Hebi ga, kad smo takvi...pametni !!
boggy
28-07-2007, 03:37 PM
Off topic...
Da, da... dugacak je spisak delatnosti gde prosecan covek u ovoj zemlji moze pronaci neznalice i nadobudne...
Evo jos jednog primera...
Autoelektricar resava problem crknutog osiguraca stavljanjem "jaceg"... kao da je problem u osiguracu :banghead:
Kada mu to ne uspe (crkne i taj jaci)... on vise nema ideja sta bi moglo da bude... :banghead:
Covek, "autoelektricar", inace ima lokal, garazu... sve uredno registrovano... itd... a znanje mu ne prevazilazi zamenu osiguraca vecim... sta to on radi... pa bori se za zivot kako zna i ume... ili kako on misli da ce uspeti.... svejedno... pojava je masovna... kriterijumi su nikakvi... i prava je sreca danas naleteti na coveka koji zna posao od koga (pokusava da) zivi... nikome ne pise na celu da li je prevarant ili posten...
Dugo ovde traje kriza... ne zaboravite da skole rade... sve vreme... generisu skolovane ljude, za neki virtuelni posao koji u ovoj zemlji realno ne postoji... a kada to shvati mucenik koga su (mozda) terali da zavrsava skolu da bi mu bilo lakse, krene u avanturu i pocne ovakve gluposti da pravi... ili postane (pre)jeftina radna snaga koja zna "sve", a poslodavac ustedi jer ga manje plati... a to sto ne zna "naucice" usput... jedan Idekius vise ili manje... koga briga, itd... vise puta vidjeno... svaki put se zgrozim...
Nista me to ne iznenadjuje... a ako cemo pravicno, muzicka produkcija je samo jedna od delatnosti u ovoj zemlji za ciji start treba relativno malo para, daleko manje, u odnosu na mnoge druge delatnosti od kojih ljudi zive u ovoj zemlji... tako da ne razumem bas sasvim, zasto vas cude ove pojave...
pozdrav
bogi
SumAnuT
28-07-2007, 10:49 PM
Vidim da je pojedincima jedini nacin da izadju iz ovoga taj da svedu ovu pricu na licni nivo ...
Ne interesuje me da li ste aranzer, automehanicar, doktor nauka ili sisata pevacica, takodje me ne interesuje da li sve volite da uradite sami ili volite da svak zaradi svoj dinar. Takodje vas ne treba da interesuje kakva je moja muzika niti da li imam kompleks od vlade georgijeva.
Ono sto mene u ovoj temi jedino interesuje, jeste tvrdnja koju ste vi izneli, da je MAC, najbolja platforma za svakoga u svakom pogledu.
Posto vidim da cvrsto stojite pri tom stavu red je da nam dokazete i zasto je to tako.
Ako neko ima evidentne dokaze da je MAC u svakom pogledu, za svaku svrhu i za svakoga bolja platforma od PCja, neka ih prilozi. U suprotnom, daj da bataljujemo ovo ...
SumAnuT
28-07-2007, 11:01 PM
Dugo ovde traje kriza... ne zaboravite da skole rade... sve vreme... generisu skolovane ljude, za neki virtuelni posao koji u ovoj zemlji realno ne postoji... a kada to shvati mucenik koga su (mozda) terali da zavrsava skolu da bi mu bilo lakse, krene u avanturu i pocne ovakve gluposti da pravi... ili postane (pre)jeftina radna snaga koja zna "sve", a poslodavac ustedi jer ga manje plati... a to sto ne zna "naucice" usput.
Montipajtonovski sazetak nase realnosti. Tuzno, smesno i istinito. Svaka cast ;)
idekius
28-07-2007, 11:18 PM
Uhhh... di si be naucio ovakve govore? :)
http://img63.imageshack.us/img63/8693/orator1ty3.jpg (http://imageshack.us)
Ja bih vam rekao da se batalite tema PC vs. MAC... Besmislene su...
Eto, pricam protiv sebe, jer me ovo puno zabavlja :)
Sumanut... postajes uvredljiv... nema smisla... a i glupo je da se ovako zabavna temica zakljucava ;)
roginator
28-07-2007, 11:50 PM
FIGHT FIGHT :D :D :D :rotfl: :rotfl: :rotfl: :D :D :D :D
PC je kanta Mac je racunalo:hyper: :hyper: :hyper:
idekius
28-07-2007, 11:51 PM
Khm... khmmm... kasljutz... :)
Evo i mog skromnog doprinosa temi ;)
<object height="350" width="425">
<embed src="http://www.youtube.com/v/iEAGmBRC1dc" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" height="350" width="425"></object>
<object height="350" width="425">
<embed src="http://www.youtube.com/v/Id_kGL3M5Cg" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" height="350" width="425"></object>
roginator
29-07-2007, 12:15 AM
dobri :D :D :D :D
LACKY
29-07-2007, 12:59 AM
Ono sto mene u ovoj temi jedino interesuje, jeste tvrdnja koju ste vi izneli, da je MAC, najbolja platforma za svakoga u svakom pogledu.
Posto vidim da cvrsto stojite pri tom stavu red je da nam dokazete i zasto je to tako.
Dodjavola opet si u pravu! Pocelo je sa pricom sta je bolje a onda se zavrsava sa merenjem djoke " ciji je duzi". Ako je vec tema otvorena sta onda kada neamo sta da kazemo bar ne cutimo, nego:aj sad da vidimo ko je bolji aranzer ili sta vec?
Podjimo od ovog postulata : Ja radim u gradskoj cistoci i svoj prvi Mac sam nasao na smetljistu, e vec za drugi sam rentao sestru na Pancevcu!
A ti si za svoju Pisijevacu ukrao babi zubalo.
LACKY
29-07-2007, 01:02 AM
Ja bih vam rekao da se batalite tema PC vs. MAC... Besmislene su...
Eto, pricam protiv sebe, jer me ovo puno zabavlja :)
Sumanut... postajes uvredljiv... nema smisla... a i glupo je da se ovako zabavna temica zakljucava ;)
I nisu besmislene jer je covek upravo otvorio u pricaonici da se nebi na momente uvek javljale gde netreba.
Zato udri! I vi svi zaboravite da ste aranzeri,producenti itd. skidajte se do pasa goli i udri po cevanicama!
diviner
29-07-2007, 01:25 PM
I nisu besmislene jer je covek upravo otvorio u pricaonici da se nebi na momente uvek javljale gde netreba.
Zato udri! I vi svi zaboravite da ste aranzeri,producenti itd. skidajte se do pasa goli i udri po cevanicama!
zvincic
29-07-2007, 01:50 PM
a kad vam slaninom namazem palubu, ima da svi na leđima zavrsite pa vam nece biti na pameti ovakve diskusije.
a ko zna, mozda neko i opandrci glavom pa prestane gledat limene kante a pocne guzice i sise :p
slowstar
29-07-2007, 03:08 PM
a ko zna, mozda neko i opandrci glavom pa prestane gledat limene kante a pocne guzice i sise :p
Tako je Zvini!!!!
Eto, odoh i ja za 3 dana na more, i strogo cu da postupam po tvojim uputstvima navedenim gore.Nazalost, ne idem na Hrvatsko primorje, nego na Grcko, gde je (estetski) izbor gore navedenog losiji, ali u mojim godinama ne smem da budem toliki izbirac, kakav sam nekada bio.
(Jedan moj nazalost pokojni prijatelj imao je izreku: "Kada muskarac napuni 40 godina, za njega se zene dele samo u DVE kategorije: VRLO DOBRE, i ODLICNE!!)
Valja'l ova? sto kaze Raka Maric...
slowstar
29-07-2007, 03:10 PM
napomena:
mada sa sobom nosim MacBook i jednu od mojih manjih klavijatura, ne bi li me spopala inspiracija da nastavim da radim svoj CD....
idekius
29-07-2007, 03:23 PM
napomena:
mada sa sobom nosim MacBook i jednu od mojih manjih klavijatura, ne bi li me spopala inspiracija da nastavim da radim svoj CD....
Taman htedoh da kazem da je najbolje da ne nosis nista, izuzev camca za lenstarenje na puchini... ali... hmmm... ipak... u sluzbi novog CD-a, sve je opravdano, pa i nosenje klavijature na more ;)
Zelim ti sto pre taj CD! Bilo bi bas lepo...
slowstar
29-07-2007, 03:40 PM
Iskreno ti zahvaljujem.
Do sada nisam to zavrsio pre svega zato sto nisam imao vremena, zbog zaradjivanja za goli opstanak, a i bio sam katastrofalno samokritican, sto sam i danas, tako da sve sto uradim, sutra ili prekosutra "pljunem"...
boggy
29-07-2007, 03:43 PM
....tako da sve sto uradim, sutra ili prekosutra "pljunem"...
ovo nije dobro ako predje u naviku!
pozdrav
bogi
alavuk
29-07-2007, 04:11 PM
http://www.bozoel.com/images/pile.gif
zvincic
29-07-2007, 09:08 PM
(Jedan moj nazalost pokojni prijatelj imao je izreku: "Kada muskarac napuni 40 godina, za njega se zene dele samo u DVE kategorije: VRLO DOBRE, i ODLICNE!!)
Valja'l ova? sto kaze Raka Maric...
od biraca nikada jebaca
dawid
30-07-2007, 03:23 PM
od biraca nikada jebaca
ili ti ko bira - masturbira :mrgreen:
SHIVA
05-08-2007, 10:25 PM
Evo dokaza da i Veliki Mac krade, s time da su u tome neshto oprezniji od Microsofta. Tochnije kradu koncepte iz relativno daleke proshlosti :D
Pogledajte ovu nevjerojatnu slichnost izmedju NanoPod-a i Hal-9000
HAL 9000
http://z.about.com/d/politicalhumor/1/0/6/6/diebold_ad_hal.jpg
NanoPod
http://s2p.bleublog.ch/files/images/2006/9/480/mob226_1159138170.jpg
Valda su chekali da Kubrick umre da bi izbjegli moguchnost sudskog spora :D :D
lesha
31-10-2007, 07:29 AM
Some Leopard upgraders see 'blue screen of death'
http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&articleId=9044378&source=rss_news50
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.