View Full Version : Sonic Foundry Audio Mirror?
HeatMan
03-07-2007, 08:34 PM
kakva su vasha iskustva sa ovim plugom?
instalirao sam njega.. i pustio impulse Studer 2" trake na nekim masterima svojih projekata.. i zvuk je.. chudan..?! ni dobar.. ni losh.. jednostavno, chudan..
usput mi se mnogo zabada komp od pluga, pa me interesuje vashe mishljenje o tome..
btw, ako imate koji impuls, ne shtedite modeme.. :)
pozdrav
sgracanin
04-07-2007, 12:34 AM
Da li si mislio na acoustic mirror iz Sound Forge-a? Ima da se skine gomila prilično dobrih acoustic mirror impulses ovde
http://www.sonycreativesoftware.com/download/step1.asp?CatID=6
potpuno besplatno.
Kao efekat ga koristim često, obično prilikom masteringa ako mix treba neki zajednički room feel, ali pritom vrlo oprezno i samo da doda "umph!" koji nedostaje, ako nedostaje... Daje zadovoljavajuće rezultate, bez da mora puno da se drnda i osluškuje - ili pomaže, ili ne.
SumAnuT
04-07-2007, 01:19 AM
Koja je razlika izmedju reverba i ovoga, nisam nikada ovo koristio?
HeatMan
04-07-2007, 10:53 AM
Da li si mislio na acoustic mirror iz Sound Forge-a? Ima da se skine gomila prilično dobrih acoustic mirror impulses ovde
http://www.sonycreativesoftware.com/download/step1.asp?CatID=6
potpuno besplatno.
Kao efekat ga koristim često, obično prilikom masteringa ako mix treba neki zajednički room feel, ali pritom vrlo oprezno i samo da doda "umph!" koji nedostaje, ako nedostaje... Daje zadovoljavajuće rezultate, bez da mora puno da se drnda i oslu?kuje - ili poma?e, ili ne.
da... da.. greshka.. glava mi je na trista strana..
ne znam, jesi probao taj studer impuls..? mnogo mi chudno zvuchi.. ne kao ono shto sam chuo do sada (shto se tiche pravog hardvera).. nije ni loshe, a ni dobro.. mutno.. ali chudno mutno.. hahahahh.. nemam pojma.. :)
lesha
04-07-2007, 11:04 AM
Koja je razlika izmedju reverba i ovoga, nisam nikada ovo koristio?
to je u stvari standardni konvolucijski reverb.
kejkz
04-07-2007, 11:06 AM
ne znam, jesi probao taj studer impuls..? mnogo mi chudno zvuchi.. ne kao ono shto sam chuo do sada (shto se tiche pravog hardvera).. nije ni loshe, a ni dobro.. mutno.. ali chudno mutno.. hahahahh.. nemam pojma.. :)
Mozda je u pitanju impuls sa njihovih starih trek rekordera... ko zna
HeatMan
04-07-2007, 11:30 AM
^pa i meni se chini... mogu da vam okachim traku.. jbg.. sad sam skroz sjebao sluh.. hahaahh.. bez toga mi zvuchi previshe plastichno.. (odjenom mi moja muzika zvuchi plastichno !?!?!?) sa time mi je previshe mutno..
joj zivote, lutalico..
Sandy
04-07-2007, 12:26 PM
A ti lepo okači dve verzije - sa i bez, pa možemo da kažemo kakav je naš utisak
Inače, često koristim Acoustic Mirror, ali uglavnom impulse prostora. I to moram vrlo oprezno jer hoće da se zamulja slika. Ali ako ga pažljivo podesiš, snimak dobija finu oblandu širine i skupoće. Samo mora vrlo oprezno...
HeatMan
04-07-2007, 12:45 PM
aj sad cu da kachim.. mada imam 56k modem.. a kachim vec neshto za nekog lika na virtual bassist temi.. damn.. :)
HeatMan
04-07-2007, 10:51 PM
http://rumski.com/forum/showthread.php?p=160605#post160605
eto tu su obe verzije... :)
pozdrav
p.s. komentarishite razlike na ovoj temi.. da ne bi pravili zbrku moderatorima.. :)
HeatMan
06-07-2007, 04:57 PM
voleo bih kad bi mi neko rekao za koji k... sam kachio ove pesme 5 sati?! :mad:
kejkz
06-07-2007, 10:13 PM
Pa sto si ih kacio na send space ;) trebao si mozda na neki drugi, posto na ovom nekada ima problema...
Ali evo ipak ide, skinuo sam prvu verziju, sada cu drugu, pa da cujem sta ima na tim trakama. Nisi mozda morao da posaljes celu pesmu, dovoljan je bio reprezentativan uzorak
HeatMan
07-07-2007, 04:04 PM
^jbg.. nisam hteo da kazzete "premalo je da bi mogli da chujemo razliku".. :)
i? razlika? :)
kejkz
07-07-2007, 04:22 PM
Bar koliko sam ja cuo, drugi fajl je malo mracniji, ustvari, cak ne malo, nego primetno. Izgubio je definiciju, ali mislim da je upravo zbog toga ovo odlicno za trenutke kada su snimci suvise cisti i ostri. I bas je pretrpeo odredjenu promenu, gotovo kao kopresiju. Malo manje se to oseca, ali takav je materijal.
E da, spusti malo taj reverb i ucini ga realnijim, pesma je inace OK ;)
Pozdrav
HeatMan
07-07-2007, 05:14 PM
koj reverb? :) mislim da je i sam acoustic mirror dodao reverb.. :)
drago mi je da ti se svidja pesma.. ;)
btw, najvishe me nervira shto mi tako zamuti bass.. shto se tiche visokih.. aj.. mozze da posluzzi ponekad, ali mi ubi kick i svaki punch.. damn.. :?
kejkz
07-07-2007, 05:31 PM
koj reverb?
Na gitari imas neki reverb, prilisno dugacak, koji se, bar je moje misljenje, uopste ne slaze sa samim zvukom. Trudi se da reverb bude uvek u drugom planu kod ovakve muzike...
Sandy
08-07-2007, 04:10 PM
Druga verzija zvuči stopljenije, muljavije i sa manje definicije nego prva. Ipak, dobila je neku finu ?irinu. Meni se ipak dopada vi?e prva verzija, upravo zbog definicije.
Ima? dosta frekvencijskih problema u miksu - pre svega u (ne)slaganju gitare i ritam ma?ine, ali to je malo du?a priča...
Sve u svemu, meni je prva varijanta (bez Ac. Mirror) bolja.
HeatMan
08-07-2007, 05:09 PM
Na gitari imas neki reverb, prilisno dugacak, koji se, bar je moje misljenje, uopste ne slaze sa samim zvukom. Trudi se da reverb bude uvek u drugom planu kod ovakve muzike...
ma bre, nije final verzija.. gitare su ostale otpanjene na Altiverbov send.. jbg..
@sandy: au, damn.. nije final mix.. :) nije ni blizu.. nije ni idejno gotova pesma.. :)
pozdrav
Sandy
08-07-2007, 08:39 PM
ma bre, nije final verzija.. gitare su ostale otpanjene na Altiverbov send.. jbg..
@sandy: au, damn.. nije final mix.. :) nije ni blizu.. nije ni idejno gotova pesma.. :)
pozdrav
napisao si ti da nije finalna verzija ranije, ali moja glava nije ?to je nekad bila ;)
srećan rad
kejkz
08-07-2007, 08:48 PM
Au bre, dobro, nemoj da se duris. Ala si osetljiv ;)
HeatMan
09-07-2007, 12:01 AM
hihihi... ja osetljiv? pa da mi poshaljete SSovce zbog losheg mixa, ne bih se uvredio.. :)
pusa! :)
djivan
09-07-2007, 04:39 PM
plug-in je extra:)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.