View Full Version : Pomoc za Virtual Bassist
Heavy Jerk
02-07-2007, 08:47 PM
Da ne duzim, ovo je jedan od najkorisnijih sajtova i foruma na koje sam naisao za sve ovo vreme sto visim na netu. :)
Moj problem je sledeci. Tokom ovih par godina, najvise sam se izvestio u programiranju bubnjeva i basa u Guitar Pro-u, jednostavno jer taj program koristim za vezbanje gitare. E sad, imam problem. Izgleda da Virtual Bassist nema general midi mapping. Dakle, ja sam hteo da uvezem isprogramirani midi iz GPa, uvezem ga u Cubase, sto izmedju ostalog radim i sa bubnjevima, koje potom Ez Drummer trigeruje. Tako sam hteo i sa ovim, ali nema
GM mapping :o; ili ja gresim :confused:
Mnogo iskusnije kolege - sta da radim? Kako da "nateram" VB da trigeruje uvezeni midi?
Pozdrav
Uros
Tomislav
02-07-2007, 09:14 PM
Napamet govorim... Mislim da samo moraš odsvirani bas staviti u određenu oktavu... Ja mislim počevši od C3, nisam siguran, možda i MIDI kanal treba biti drugi, ali važno je da triggaš C1 a onda nakon toga sviraš od C3 (u toj oktavi).
Kažem opet, nisam siguran, ali mislim da je to to.
Heavy Jerk
02-07-2007, 09:23 PM
Mislis, samo da dignem sve za oktavu u editoru? Probao sam vec. Jos jedan problem, to nisam rekao. Izgleda kao da VB ono sto sam programirao menja, to je zato sto za svaki ton koji VB trigeruje, npr. C#, dobijem ceo jedan patern iz njegove banke, a ja jedino hocu da mi trigeruje po gm mappingu...treba mi resenje.
Pozdrav
Tomislav
02-07-2007, 09:37 PM
Mislis, samo da dignem sve za oktavu u editoru? Probao sam vec. Jos jedan problem, to nisam rekao. Izgleda kao da VB ono sto sam programirao menja, to je zato sto za svaki ton koji VB trigeruje, npr. C#, dobijem ceo jedan patern iz njegove banke, a ja jedino hocu da mi trigeruje po gm mappingu...treba mi resenje.
Pozdrav
Digni dok ne dođeš do oktave koja započinje sa C3... Ali prije melodije pritisni C1, mislim da je C1... Tj. odsviraj C1. Ima to u manualu, pogledat ću.
EDIT:
znači ide ovako sigurno: he key range between C3 and B4 is termed the Pitch Range, and it is this section that allows notes or chords to be played that control the pitch of VB's output. This split-function keyboard layout is very similar in operation to that of Broomstick Bass, where the Control Octave is the equivalent of the Virtual Bassist Remote Range.
A prije melodije koja mora biti od C3 do B4 odsviraš C1.
Heavy Jerk
02-07-2007, 10:37 PM
Digni dok ne dođe? do oktave koja započinje sa C3... Ali prije melodije pritisni C1, mislim da je C1... Tj. odsviraj C1. Ima to u manualu, pogledat ću.
EDIT:
znači ide ovako sigurno: he key range between C3 and B4 is termed the Pitch Range, and it is this section that allows notes or chords to be played that control the pitch of VB's output. This split-function keyboard layout is very similar in operation to that of Broomstick Bass, where the Control Octave is the equivalent of the Virtual Bassist Remote Range.
A prije melodije koja mora biti od C3 do B4 odsvira? C1.
Hvala puno, pomoglo je donekle ;) . Nije mi jasno zasto je taj raspon tek nesto vise od 1 oktave ?! :o
Npr. evo sad sam uvezao bass za jednu pesmu, i ima delova koji su izvan te jedne oktave, visi su, i uopste se ne cuju, tu je praznina u zvuku. Plus, i dalje ne zvuci sve bas kako treba, stvarno ne znam zasto...:banghead:
Hvala jos jednom :)
Ako jos nesto saznas - javi.
Pozdrav
HeatMan
03-07-2007, 03:44 AM
^koristi trilogy i svi tvoji problemi resheni bice.
Heavy Jerk
03-07-2007, 03:31 PM
Znaci, VB nije namenjen za trigerovanje, nego vise da ti da neke paterne? Citao sam srodne teme, tamo ljudi kazu da je dobar za pravljenje reklama, ali ne i za trigerovanje, jel to tacno?
Pozdrav
Danny Lou
03-07-2007, 07:54 PM
dobar je da mijenja gume i baterije :rotfl:
shallim se, dobar je ako ti bas nema onaj feeling "kao" zivog, drugim rijecima to ti je virtual guitarist ali samo bas. moze fino da se radi sa njim kombinujuci paterne i solo note. ali ipak preporucujem ZIVOG basistu (manje je ekonomican a rezultati su...) :)
pozdrav i dobrodosao
Heavy Jerk
03-07-2007, 08:03 PM
:lol:
Hvala, bolje vas nasao ;)
Ma to nije problem, imam bend, ali snimanja cemo raditi u studiju; ovo je vise za moje neke tripove, treba mi bass VSTi koji ce zvucati pristojno, ne sinteticki. Ovo je cisto za pre-demo snimke i moje projekte (koji ne moraju biti demo). Listajuci forum sam skapirao da je otprilike ono sto trazim Trilogy (ljudi doduse kazu da samo sam zvuci dobro, i da ga je nemoguce umixovati zajedno sa ostalim instrumentima ) ili Hardcore Bass. Ima li jos neki ozbiljniji bass VSTi?
Pozdrav
Danny Lou
03-07-2007, 08:06 PM
trilogy definitivno jer hardcore bass dugo ucitava :)
Heavy Jerk
03-07-2007, 08:11 PM
Mislis, zbog banke zvukova? To me manje brine, bitniji mi je kvalitet. Metal svirka je u pitanju (i to ona teza, dosta distorzije), ne nuzno ali uglavnom, stoga mi treba pristojan Elektricni bass :)
Pozdrav
Danny Lou
03-07-2007, 08:14 PM
probaj pa koji god da ti se svidi! ;)
Heavy Jerk
03-07-2007, 08:23 PM
To opet nije garant, jer se prave vrednosti mogu dobiti tek temeljnijom upotrebom. Pitam jer ovde ima mnogo iskusnijih po tom pitanju od mene, za tu simulaciju zivog bass-a :)
Pozdrav
Danny Lou
03-07-2007, 08:25 PM
recimo da te neko uputi u recimo trilogy i ti ga uzmes i proucavas, proucavas, proucavas i shvatis da ti se ne svidja i krenes prema hardcore bass-u kad ono proslo tri godine! :)
shallim se ali ako tako razmisljas trilogy je za tebe, definitivno! ;)
HeatMan
03-07-2007, 08:36 PM
:lol:
Hvala, bolje vas nasao ;)
Ma to nije problem, imam bend, ali snimanja cemo raditi u studiju; ovo je vise za moje neke tripove, treba mi bass VSTi koji ce zvucati pristojno, ne sinteticki. Ovo je cisto za pre-demo snimke i moje projekte (koji ne moraju biti demo). Listajuci forum sam skapirao da je otprilike ono sto trazim Trilogy (ljudi doduse kazu da samo sam zvuci dobro, i da ga je nemoguce umixovati zajedno sa ostalim instrumentima ) ili Hardcore Bass. Ima li jos neki ozbiljniji bass VSTi?
Pozdrav
budale. :)
Heavy Jerk
03-07-2007, 08:44 PM
Hahah :lol: . Ne bih da zvucim zlonamerno, ali imas li neki svoj snimak gde si koristio Trilogy, naravno zivi bass, ne za elektroniku (za to uvek imam Reason):confused:, cisto da vidim jesu li budale ili ne. :)
I hvala Lou
Pozdrav
HeatMan
03-07-2007, 09:42 PM
imash u potpisu "the speakerz" overi tu... :)
al mogu i da ti okachim neshto, poshto i nije neki kvalitet sa spejsa..
Heavy Jerk
03-07-2007, 10:04 PM
Ae ako mozes, okaci.
Pozdrav
edit: Sad sam preslusao, nije lose :) , ali da slucajno nisi nesto radio u rocky fazonu, sa distorziranim gitarama?
HeatMan
03-07-2007, 10:20 PM
hmm.. jesam, ali je bio zziv bass.. :)
mogu da ti okachim neku "hip hop" matricu gde se bash chuje trilogy kako shljaka.. oce? :)
Heavy Jerk
03-07-2007, 10:25 PM
Naravno :D
Pozdrav
HeatMan
04-07-2007, 11:32 AM
e, ovako... imash na ovom www.myspace.com/lacasanostra spejsu pesme "moja pricha" i "dok ne padne krov" i tu su ti ti "zivi" trilogy basovi.. u repu..
a iseckao sam par matrica (ruzzno, dodushe) :), i kachim upravo.. eto.. mada, sve mozze da se chuje i u te dve pesme..
pozdrav
HeatMan
04-07-2007, 02:55 PM
eve ti.. :) btw, kvalitet je malko smanjen... dovoljno da chujesh bass.. ako ga tretirash kao zzivi bass, mozze da zvuchi tako... samo malko da ga isprogramirash, iscimash se oko miksa.. bacish ga kroz neki amp simulator.. i recimo, dodash mu distorzije..
http://www.sendspace.com/file/uacnfk
pozdrav
P.S. iseckao sam par matrica.. isecheno je odvratno, al ko razume shvatice.. :) neku od njih si mozzda i chuo na tv-u ili radiju... :da:
pozdrav 2 :mrgreen:
Heavy Jerk
04-07-2007, 04:18 PM
Sad sam poslusao, fino zvuci taj low end :)
Ali za moj ukus malo manjka u visokima; da li si ti namerno ovako mixovao, ili je moguce dobiti i ostriji bass?
Hip hop nije moj tip, ali je dobro odradjeno ovo na majspejsu ;)
Btw, hvala puno.
Pozdrav
HeatMan
04-07-2007, 10:00 PM
moguce je, naravno.. ja namerno nisam hteo, da se ne bih mnogo smarao oko uklapanja sa vokalom (kasnije)...
nema na chemu.. drago mi je da ti se svidjaju... :)
pozdrav
Tribal_kg
04-07-2007, 10:25 PM
@Heatman: Imenjace,fino zvuce ovi beatovi. :)
HeatMan
04-07-2007, 10:49 PM
fala... fala... nije to nishta.. to je nabrzaka probrano.. btw.. jel se mi znamo mozzda? :)
promenio si nick.. prestao si se javljash.. zaboravih i kako si se ranije potpisivao.. neshto na k beshe.. stade mi mozak u pich.. :)
shta ima kod tebe? jel radish skrnavi rep josh uvek? :)
Tribal_kg
04-07-2007, 10:53 PM
Heh..ti si izgleda ko i ja.Nikad zadovoljan.
Znamo se sa starog RiV foruma..Denja aka Swifty..
Radi se pomalo..Koliko vreme dozvoljava :)
HeatMan
04-07-2007, 11:24 PM
Denja! ponavljam u sebi kenja.. pa mi neshto ne ide u glavu.. hihi.. :) kako da budem zadovoljan kad me jebe od repera ko hoce?! niko ne kapira posao ozbiljno.. jedino na estradi mogu da zaradim.. strashno.. crno doba brate.. zzeshce crno..
nisam nishta novo od tebe chuo.. a secam se da si radio neki album.. ovo-ono.. :)
Tribal_kg
05-07-2007, 12:00 AM
Hehe..
Brate,nema leba od ovih nasih repera..Ja sam odavno prestao da se cimam sa tim.Treba imati bas dosta zivaca kada saradjujes sa reperima..
Okacio sam na net prosle godine jedan EP,"Mornar popaj"..Neke stare pesme koje su skupljale prasinu i neke parodije na domace rep pesme..
Ima ga na raznim sajtovima..
Bice valjda uskoro novog materijala..Nikako da nateram sebe da zavrsim nesto..Milion projekata koji su 30-ak % odradjeni..Taman uradim nesto,sutradan dobijem nove ideje i tako u krug...
Bicemo u kontaktu :)
stigma
05-07-2007, 09:14 AM
Jesi isprobao Broomstick bass? Mozda ti bude radio... VB je dosta ogranicen zbog mogucnosti koristenja samo jedne oktave.
Heavy Jerk
05-07-2007, 12:52 PM
Da, da, to sam primetio...kakvi retardi, ne mogu uopste da razumem zasto su to uradili...:banghead:
Probacu Trilogy, pa ako mi se slucajno ne svidi (dobar je na ovih Heatovim snimcima), videcu Hardcore Bass, samo je problem sto Hardcore Bass jos uvek ne mogu da pronadjem.:mrgreen:
Pozdrav
dezaco
18-09-2007, 11:24 PM
Ja sam za hardcore bass. Koliko dugo ucitava, ovisi o procesoru itd. No, bitno je da u mixu zvuci odlicno.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.