PDA

View Full Version : Ana Milenkovic - Vitebsk 2007

Oggy
30-06-2007, 12:01 AM
Za par sati palim za Belorusiju i umesto da spavam, ja evo, gluvarim...Tacnije upravo sam zavrsio sa masteringom 21 trake koje nosim sa sobom na put. 5 pesama, pa razne izvedbe i matrice, za TV...

Ove godine na "Sveslovenskom Bazaru", nasu zemlju predstavlja Ana Milenkovic (ex S3P, Blah,blah, BQ) i nastupa sa dve dobro poznate pesme sa ovog podnevlja (takmicenje pevaca, ne autora).
Jedna je pesma Tome Zdravkovica "Nocas mi srce pati", a druga je "Rano je za tugu".
Prva je uradjena malo modernije i izvodi se uzivo, ali sa matrice (ovo je finalna i konacna verzija koja ide na CD), dok "Rano je za tugu" ide uzivo sa simfonijskim orkestrom i zivim bendom. Shodno tome, ova verzija koju postujem, nije nista drugo do skica da bi oni tamo znali kako to treba da zvuci, pre nego sto stignemo na probe u Minsk. Ja radio aranzmane i sve odsvirao, iako ovaj zanr nikako nije uobicajen za ono cime se inace bavim...

Samnom, naravno, idu i moje ljubimice (BB) kao specijalne gosce i one otvaraju i zatvaraju festival, ali se ne takmice.

Vidimo se za 15 dana, pa vam kazem sta smo uradili tamo ;)
Pozdrav

http://rapidshare.com/files/40130830/Ana_Milenkovic_-__Nocas_mi_srce_pati__44-16__dither__CD_mix.mp3

http://rapidshare.com/files/40132587/Ana_Milenkovic_-__Rano_je_za_tugu_.mp3

Tribal_kg
30-06-2007, 07:21 PM
Mega zvuce obe stvari...

Ova "Nocas mi srce pati" me je oduvala kako zvuci..Svaka cast majstore!

sasa.ivkovic
02-07-2007, 02:22 AM
Odlicne ideje. Bravo za nocas mi srce pati!:)

slowstar
02-07-2007, 02:22 AM
Za par sati palim za Belorusiju i umesto da spavam, ja evo, gluvarim...Tacnije upravo sam zavrsio sa masteringom 21 trake koje nosim sa sobom na put. 5 pesama, pa razne izvedbe i matrice, za TV...

Ove godine na "Sveslovenskom Bazaru", nasu zemlju predstavlja Ana Milenkovic (ex S3P, Blah,blah, BQ) i nastupa sa dve dobro poznate pesme sa ovog podnevlja (takmicenje pevaca, ne autora).
Jedna je pesma Tome Zdravkovica "Nocas mi srce pati", a druga je "Rano je za tugu".
Prva je uradjena malo modernije i izvodi se uzivo, ali sa matrice (ovo je finalna i konacna verzija koja ide na CD), dok "Rano je za tugu" ide uzivo sa simfonijskim orkestrom i zivim bendom. Shodno tome, ova verzija koju postujem, nije nista drugo do skica da bi oni tamo znali kako to treba da zvuci, pre nego sto stignemo na probe u Minsk. Ja radio aranzmane i sve odsvirao, iako ovaj zanr nikako nije uobicajen za ono cime se inace bavim...

Samnom, naravno, idu i moje ljubimice (BB) kao specijalne gosce i one otvaraju i zatvaraju festival, ali se ne takmice.

Pozdrav

Covece, ISKRENO SE NADAM da sam pogresno shvatio tvoj post...Kako kazes: odsvirao si "skicu" da znaju kako da zvuci???!!!
Kakva skica? tamo se ocekuje uredna partitura za simfonijski, znam pouzdano posto sam radio za nekoliko pevaca arr za simfonijski za "tamo" kao sto su Oliver Dragojevic, Zeljko Joksimovic, Maja Odzaklijevska, i tako dalje...
Kakve bre skice? nemoj da se izbrukas tamo i ti i svi mi - LJUDI OCEKUJU UREDNO PISANI ARANZMAN ZA SIMFONIJSKI ORKESTAR, a ne ovako "ciganjski" - ja odsvir'o a vi "skidajte"... Nemoj da vas diskvalifikuju bez veze, i da se sramotite?????
Ljudi, nemojte da "svastarite" - neka radi svako ono sto ZNA i UME, u redu je matrica, ali ovako "skica" - budi Bog sa nama...

Max
02-07-2007, 01:23 PM
Covece, ISKRENO SE NADAM da sam pogresno shvatio tvoj post...Kako kazes: odsvirao si "skicu" da znaju kako da zvuci???!!!
Kakva skica? tamo se ocekuje uredna partitura za simfonijski, znam pouzdano posto sam radio za nekoliko pevaca arr za simfonijski za "tamo" kao sto su Oliver Dragojevic, Zeljko Joksimovic, Maja Odzaklijevska, i tako dalje...
Kakve bre skice? nemoj da se izbrukas tamo i ti i svi mi - LJUDI OCEKUJU UREDNO PISANI ARANZMAN ZA SIMFONIJSKI ORKESTAR, a ne ovako "ciganjski" - ja odsvir'o a vi "skidajte"... Nemoj da vas diskvalifikuju bez veze, i da se sramotite?????
Ljudi, nemojte da "svastarite" - neka radi svako ono sto ZNA i UME, u redu je matrica, ali ovako "skica" - budi Bog sa nama...

To sam i ja gore napisao , pa sam pomislio da ce biti pogresno shvaceno i obrisao sam .....

100 % se slazem sa tobom

Mada je Oggy sa zavrsenom akademijom , ako se ne varam ..... tako da verovatno nosi neke papire sa sobom ;)

Pozdrav

slowstar
02-07-2007, 09:49 PM
To sam i ja gore napisao , pa sam pomislio da ce biti pogresno shvaceno i obrisao sam .....

100 % se slazem sa tobom

Mada je Oggy sa zavrsenom akademijom , ako se ne varam ..... tako da verovatno nosi neke papire sa sobom ;)

Pozdrav
Ne znam na kog Ogija mislis, ima jedan obrazovan,Radivojevic, znam ga licno, i postujem ga, muzikalan, talentovan, sve, ali mu je avatar APPLE jabuka, ovo je neki drugi Ogi,ovome "mome" tako nesto ne bi palo na pamet, ali ako je poneo papire - aranzmane onda mu se izvinjavam, ali koliko sam shvatio iz njegovog posta, on je odsvirao neki "demo" po kome bi SIMFONIJSKI trebalo da svira...ukoliko je tako, on nije shvatio o cemu se radi u najmanju ruku...Ne znam dali znas anegdotu za Zeljka Bebeka, koji je narucio snimanje ploce sa simfonijskim orkestrom, u "jugoton" studiju, tada retkim dobrim prostorom sa 16 kanala Neumann i studer tehnikom...Elem, dolazi on u studio, tamo ga ceka dirigent sa Zagrebackom filharmonijom, mislim da je Horvat bio u pitanju, i pita ga za note, da arhivar podeli orkestru, a Bebek odgovara: "ma koje bolan note, ja cu pocet pjevat' a vi me hvatajte, polako, ne zurimo"...
Mozes misliti kako se to "snimanje" zavrsilo...

idekius
02-07-2007, 10:16 PM
Nesto sam ubedjen da je taj drugi Oggy sasvim normalan covek i da je uradio upravo ono sto se od njega trazilo... ne znam, ali znajuci tog drugog Oggy-ja, rekao bih da je tako... niti je covek lud, niti neiskusan, a naravno da ume da raspise partituru... covek je skolovan za to...
Imam negde po kuci dokaz :) , posto je pisao partituru za neku deciju pesmicu :) Bas u to vreme, kad je pisao partituru za tu deciju pesmicu, naveo mi je bas tu Belorusiju kao primer, posto je njih pitao: "Da li je potrebna partitura", i dobio jasan odgovor: "Ne!"...
Ako neko ne trazi partituru i kaze ti da ne treba, zasto je onda pisati??? Ako si nekoga pitao, a on ti kaze da ne trazi, da bi ti potom trazio... opet nije problem u tebi, vec u tom drugom...

Ipak, na osnovu onoga sto mi je Oggy rekao, cini mi se da partitura za taj festival u Belorusiji nije potrebna... Verujem da je nekada bila...
Najbolje je da sacekamo Oggy-ja da nam objasni... kada se vrati...

alavuk
02-07-2007, 10:20 PM
opet diskusija o necemu ne bitnom ... sve najbolje zelim oggy-ju sa pratecim rok orkestrom

Max
02-07-2007, 10:24 PM
Ne znam na kog Ogija mislis, ima jedan obrazovan,Radivojevic, znam ga licno, i postujem ga, muzikalan, talentovan, sve, ali mu je avatar apple jabuka, ovo je neki drugi Ogi,ovome "mome" tako nesto ne bi palo na pamet, ...

Mislim da drugog Oggy ja .... a " tvog " Ogija znam jedno 15 god :) . Ovaj drugi Ogi ima zavrsenu muzicku akademiju za kontrabas , ako se ne varam

( apple sam namerno prekucao malim slovima cisto da ne ispadnem iz svog fazona :) )

ali ako je poneo papire - aranzmane onda mu se izvinjavam, ali koliko sam shvatio iz njegovog posta, on je odsvirao neki "demo" po kome bi SIMFONIJSKI trebalo da svira...ukoliko je tako, on nije shvatio o cemu se radi u najmanju ruku...

Tako sam i ja shvatio , pa sam napisao prvu poruku , koju sam posle izbrisao ..... i dalje ne znam kako sa nekim demom moze da se izadje pred simfonijski .... mada mi ni iz demoa koji sam cuo aranzman nije bas simfonijski ..... ali eto da sacekamo da se covek vrati ........

Ne znam dali znas anegdotu za Zeljka Bebeka, koji je narucio snimanje ploce sa simfonijskim orkestrom, u "jugoton" studiju, tada retkim dobrim prostorom sa 16 kanala Neumann i studer tehnikom...Elem, dolazi on u studio, tamo ga ceka dirigent sa Zagrebackom filharmonijom, mislim da je Horvat bio u pitanju, i pita ga za note, da arhivar podeli orkestru, a Bebek odgovara: "ma koje bolan note, ja cu pocet pjevat' a vi me hvatajte, polako, ne zurimo"...
Mozes misliti kako se to "snimanje" zavrsilo...

:rotfl: .... a anegdotu sa Lepom Lukic i klavirom ????

Pozdrav

Oggy
04-07-2007, 03:34 PM
Evo i mene iz Minska. Konacno sam nasao internet sto je ovde retkost, kao jos stosta... :)

Zahvaljujem se na kritikama i cisto da ne bude zabune, oko onih partitura...

Ispostavilo se da bi bilo bolje da sam ih poslao jer su mi skrsili drugi deo aranzmana pod izgovorom "sta ce ti limeni duvaci kad devojka jako lepo peva?" :banghead:
Hteo ja da im to raspisem ovde, ali nisam naisao na razumevanje.
Kada sam slao snimke, izricito sam pitao 23 puta da li da posaljem i raspisane deonice, na sta sam dobio odgovor : "Ne treba, to rade nasi ljudi."

Kako god...

Ana je prilicno dobra, da ne upotrebljavam teze reci i ovde svi tipuju na nju. Danas nam je poslednji dan u Minsku na probama i sutra idemo u Vitebsk, pa cemo videti...

Pozdrav iz Belorusije

lesha
04-07-2007, 07:00 PM
srecno oggy :)

ne vracajte se bez 1. mesta ;)

OFF
04-07-2007, 07:09 PM
Evo i mene iz Minska. Konacno sam nasao internet sto je ovde retkost, kao jos stosta... :)

Pozdrav iz Belorusije

Jel' se ljute beloruskinje ako ih tretiras kao ruskinje?:D

Max
05-07-2007, 12:14 PM

Verovatno im fali nesto belo :)

eeee sad se setih .... znas koja je razlika izmedju kurve i kurveshtije ?

...... ova druga je veshtija :D

...........dem danas po majk :banghead:

Pozdrav

kVu
05-07-2007, 12:23 PM
Verovatno im fali nesto belo :)

eeee sad se setih .... znas koja je razlika izmedju kurve i kurveshtije ?

...... ova druga je veshtija :D

...........dem danas po majk :banghead:

Pozdrav
hahahahahahha.. dobar! :hyper:

STUDIOTON
05-07-2007, 03:08 PM

Sreca tvoja da ti zena ne koristi internet :mrgreen:

Oggy, srecno :bend:

OFF
05-07-2007, 03:55 PM
Sreca tvoja da ti zena ne koristi internet :mrgreen:

http://www.roditeljportal.com/clanci/najnoviji/01/trudnoca.htm
:)

STUDIOTON
05-07-2007, 04:02 PM
http://www.roditeljportal.com/clanci/najnoviji/01/trudnoca.htm

uskoro ces da predjes na http://www.bebac.com/ :rolleyes:

Oggy
11-07-2007, 10:44 AM
Evo mene opet.
I dalje sam u Belorusiji (ni sam ne znam zasto kad je takmicenje zavrseno pre 2 dana) i danas sam dospeo do interneta da vam prenesem izvestaj.
Ana je osvojila 3. mesto, iako je pevala izuzetno. Desilo se malo lokalnog lobiranja, ali se nije mogao drasticno pogorsati njen rezultat jer je drugo vece takmicenja bukvalno oduvala sve, a nas koji smo bili upuceni jaaaako prijatno iznenadila. Desilo se sve sto je moglo dobro da se desi i izvodjenje je bilo takvo da nam je svima stao dah.
Ja sam i vise nego zadovoljan, pogotovu sto znam sta se sve desavalo u pozadini.

Ostajem ovde do kraja nedelje, pa ako se u neko skorije vreme dovedem u normalu od celodnevnog kafanskog zivota, mozda napisem i opsirniji izvestaj... :D :D :D

E, da smao jos da se pohvalim da je sinoc pesma Lejle Hot za koju sam radio aranzman pobedila na veceri "Novih zvezda" u HN i veceras se takmici u "pesmi leta".
Videcemo sta ce biti...

Pozdrav svima iz Belorusije!:beer: :mase:

lesha
11-07-2007, 11:44 AM
:drums: :beer:

OFF
11-07-2007, 01:03 PM
A sta je uradila mala Kiki iz Banjaluke?

STUDIOTON
11-07-2007, 11:44 PM
Ognjene druze .. znam da nisi u prilici da uzivo pratis .. pesma ti je upravo pobedila na skalama .. pesma za koju si ti radio aranzman .. svaka cast druze .. drago mi je da si uspeo ,zasluzeno:beer:

peruzza
12-07-2007, 12:23 AM
Chestitke Ognjenu za "Skale"!!!:beer:

idekius
12-07-2007, 02:14 AM
Aaaa... za ovo Oggy ima da pece onog Ivanovog soma :D :beer:

boggy
12-07-2007, 04:50 AM
cestitke :) :bounce2:

pozdrav

bogi

Cadaverous
12-07-2007, 05:16 AM
Oggy, bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ooooooooooooo !!!
Pesma na Skalama je grooooooooooooooom !!! Leila je grom !!!
Čestitam, samo napred !!!
Bravo i za Vitjebsk !!!

lesha
12-07-2007, 06:29 AM
:mase: :bend:

cestitke!

Oggy
14-07-2007, 09:40 PM
Joooj, hvala vam ljudi!!!
Evo, ja upravo stig'o iz Moskve, pa sam malo mrtav, ali nisam mogao da se ne javim.
Trudili smo se svi zajedno ovih poslednjih nekoliko meseci i svasta je ovde uradjeno, nesto je moralo i da urodi plodom. Uvek sve moze bolje i uvek naknadno svi primetimo "sta je sve trebalo", ali nije lose ni ovako, dok ne budem imao vise znanja i iskustva ;)

Mala Lejla je super faca i mnogo mi je drago sto je bas ona pobedila jer je zaista predivna osoba i srecan sam sto sam imao priliku da je upoznam i da barem malo doprinesem njenom uspehu. Jedan od retko pozitivnih likova, ali stvarno!

Neko me pitao za Kiki iz Banjaluke, Tiki?
Ona je u Vitebsku uzela 3. mesto, ali ako mene pitas prilicno nezasluzeno. Losa pesma, lose, isforsirano, tesko fals pevanje... Da nije bilo devojcice iz Srbije (koju nismo mi vodili), mogao bih reci da mi se najmanje svidela. Ovo sve pricam bez ikakvih strasti ili predrasuda jer su u pitanju deca, ali zaista je trebalo cuti kako ostala deca pevaju. U jednom momentu mi se ucinilo da je deciji festival cak i ozbiljniji od velikog... Kada su na zavrsnoj ceremoniji gostovala deca koja su uzela gran-pri prethodnih godina, ostao sam bez daha... Mala Gruzijka i Litvanka, pevaju sa 14 godina kao ni jedan pevac (pevacica) u Srbiji. Nestvarno, originalno i ocaravajuce. To mi je cak mozda bio i highlight festivala, posto poredak na velikom nije imao mnogo veze sa zivotom. Jedino sto je nasa Ana uspela da se uglavi u pobednicku trojku, ali sve ostale prave kandidate je rusko-belorusko-ukrajinski lobi sjebao jos prvog dana i stavio ih van daljeg toka takmicenja. Italijan je pevao fantasticno, kao i Gruuzijka!
Da se realno ziriralo, oko prvog mesta bi se borili Ana i Italijan, a Gruzijka bi bila treca i to bi bilo pravedno.
No... Svako ko pristane da se takmici, nema pravo da se ljuti kada ga ocenjuju, jer je sam to dozvolio, te se ovde moja opservacija na ziriranje i poredak zavrsava.
Strasno lepo sam se proveo tamo, ali sam takodje srecan sto sam ponovo kod kuce.
Pozdrav!

Mogli
14-07-2007, 10:10 PM
Ti nam osvetla obraz! Cestitam Oggy!:)

OFF
14-07-2007, 11:03 PM
Cestitam...
A cek, takmicenje je bilo u pevanju, bukvalno? ...nisam u toku:(

I daj tu Lejlu, da cujemo

Oggy
15-07-2007, 10:17 AM
Da. To je takmicenje pevaca, a ne ne kompozitora, tako da kompozicije mogu biti tudje, vec izvodjene i sl...

Lejlinu pesmu ne mogu da postavim dok ne dobijem njenu dozvolu. Svakako treba da se cujemo, pa cu je pitati i da li je to OK, ako se ona slozi, nema frke , postavljam ;)

nenad
15-07-2007, 10:30 AM
Bravo, cestitke za kompletnu ekipu !

Sava
15-07-2007, 11:11 AM

Pozdrav

http://rapidshare.com/files/40130830/Ana_Milenkovic_-__Nocas_mi_srce_pati__44-16__dither__CD_mix.mp3

http://rapidshare.com/files/40132587/Ana_Milenkovic_-__Rano_je_za_tugu_.mp3

?ao mi je, ali ja ovo ne mogu da skinem jer mi stalno prijavljuje da kupim premium kvotu ili da čekam onoliko minuta. Ne poma?e ni reset brojača sa javascript:alert(c=0). ?teta.

STUDIOTON
15-07-2007, 11:16 AM
Da. To je takmicenje pevaca, a ne ne kompozitora, tako da kompozicije mogu biti tudje, vec izvodjene i sl...

Lejlinu pesmu ne mogu da postavim dok ne dobijem njenu dozvolu. Svakako treba da se cujemo, pa cu je pitati i da li je to OK, ako se ona slozi, nema frke , postavljam ;)

ja vec skinuo ima je svuda na netu .. bolje ti da postavis pravu verziju nego da ljudi skidaju"preradjenu" ..

To je sada javno,na CDu suncanih skala i valjda nema potrebe da je sada za to pitas a ima da se skine svuda:mrgreen:

Oggy
15-07-2007, 11:21 AM
Pa jedno je kada pesmu okaci "tamo neko", a drugo je kada pesmu kaci covek koji je radio. Meni savest nalaze da pitam, pa ako je to sa njom sve OK, ja nemam nista protiv. ;)

STUDIOTON
15-07-2007, 11:24 AM
Pa jedno je kada pesmu okaci "tamo neko", a drugo je kada pesmu kaci covek koji je radio. Meni savest nalaze da pitam, pa ako je to sa njom sve OK, ja nemam nista protiv. ;)

U pravu si ;)

STUDIOTON
15-07-2007, 11:28 AM
Oggy, pali taj ICQ :mad:

Oggy
15-07-2007, 11:56 AM
Kakav ICQ kad mi se peku krompirici za rucak!!!???!!!??? :D

Zovem te malo kasnije ;)

STUDIOTON
15-07-2007, 12:05 PM
Kakav ICQ kad mi se peku krompirici za rucak!!!???!!!??? :D

Zovem te malo kasnije ;)

:)..

idekius
15-07-2007, 12:29 PM
:rotfl::rotfl::rotfl:
Ma kakv krumpir, nema izvlacenja... posto si pobedio i Ivica i ja ocekujemo bogatu trpezu :mrgreen:

Oggy
15-07-2007, 12:37 PM
Ah, vi nezahvalnici... Ukinut cu vam placu narednih 27 godina, ukljucujuci tu i besplatno letovanje u odmaralistu grupe TNT :)

slowstar
15-07-2007, 01:44 PM
I ja se pridruzujem cestitkama po OBA pitanja, mada nisam cuo H.Novi, ali verujem...

alavuk
15-07-2007, 01:49 PM
Ah, vi nezahvalnici... Ukinut cu vam placu narednih 27 godina, ukljucujuci tu i besplatno letovanje u odmaralistu grupe TNT :)

daj im barem griz hrenovke :]

Oggy
15-07-2007, 02:26 PM
daj im barem griz hrenovke :]

Jeli su proslog utorka!
Ako nastavimo ovako rasipnicki da se ponasamo, orisomasit cemo do prosjackog stapa!!! :D

Oggy
15-07-2007, 02:48 PM
I ja se pridruzujem cestitkama po OBA pitanja

Hvala :)

mada nisam cuo H.Novi, ali verujem...

Ma poslusajte slobodno, nije bas tako strasno... :rotfl::rotfl::rotfl:

Sad ozbiljno...
Znacilo bi mi stvarno, ako bi ste poslusali aranzman jer je uradjen kao kombinacija raskosne orkestracije i benda, takoreci u maniru gde ste vi osvedoceno dobri, pa bi mi eventualno neka konstruktivna kritika znacila u daljem radu. Hvala unapred ;)

Max
15-07-2007, 02:57 PM
Znacilo bi mi stvarno, ako bi ste poslusali aranzman jer je uradjen kao kombinacija raskosne orkestracije i benda, takoreci u maniru gde ste vi osvedoceno dobri, pa bi mi eventualno neka konstruktivna kritika znacila u daljem radu. Hvala unapred ;)

Sad ces definitivno da dobijes dobre kritike ;) :)

Pozdrav

dejankuki
15-07-2007, 03:09 PM
Cestitam na uspehu. A sto se "samo" treceg mesta tice, nema veze, ponekad i trece, cetvrte ili pete pesme imaju vise uspeha od pobednika i vicepobednika.

you know what I mean.

A sto se tice grupe TNT...
Nadam se da su Jeremija i Debeli Sef najzad dobili svoje ljijekove u lijecilistu za bolesne od svih boljesti u toj Bjelorusiji. A sve to na racun podruznice iz Los Angelesa. :rotfl:

idekius
15-07-2007, 03:25 PM
Debeli Sef

Mislis na Ivana? :D

sasa.ivkovic
15-07-2007, 05:05 PM
Pridruzujem se cestitkama.

BRAVO! I za Belorusiju i "skale".

Kao obicnog slusaoca, pesma "Suza stihova" me podseca na neke ranije stvari od W.Houston. Mislim na orkestraciju i dinamiku citave pesme.
Kao aktivan "svirac" usudjujem se da tvrdim da je pesma aranzmanski i harmonijski bogato uradjena. Pogotovo ako se uzmu u obzir aktuelni trendovi...Jedina potencijalna zamerka je nedostatak "crnacke" soul postavke za efektnije pratece vokale...:D

Oggy
15-07-2007, 07:45 PM
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=161907#post161907

lesha
15-07-2007, 08:34 PM
jos jednom cestitke, evo prvi put gledam.

Oggy
15-07-2007, 09:42 PM
Jedina potencijalna zamerka je nedostatak "crnacke" soul postavke za efektnije pratece vokale...:D

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Ej... Ne znam odakle da pocnem, a da ne ispadnem neozbiljan... :)
Cela pesma, od pocetka do kraja je uradjena za 4 dana i to sve zato sto sam morao da idem kod Idekiusa u Nish na deciji festival (posto nisam spavao ta 4 dana, promasio skretanje za Nish, pa zamalo zavrsio u Skoplju...)... :)
Lejla i ja smo pevali pratece bez da su i postojali pre toga za 20 minuta, kako bi ona stigla na poslednji bus za Bg, a ja da stignem da snimim gitare i sta jos treba od zivih instrumenata. Tako, da ako je zamerka na njih da su mogli biti "malo vise crnacki", onda je extra!!! :D
Druga stvar je da i nismo nesto jurili crnce, vec smo sve uradili "po sopstvenoj savesti", tako da je teza da "nije crnacki" potpuno na mestu.

sRce
16-07-2007, 04:40 AM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

... i to sve zato sto sam morao da idem kod Idekiusa u Nish na deciji festival (posto nisam spavao ta 4 dana, promasio skretanje za Nish, pa zamalo zavrsio u Skoplju...)... :)

... Nemoj tako i pio si kafu samnom...

Cestitke za osvojenu nagradu :mrgreen:

Oggy
16-07-2007, 08:18 AM
... Nemoj tako i pio si kafu samnom...

Cestitke za osvojenu nagradu :mrgreen:

Tako je! Samo sto sam se tu vec bio razboleo gadno, pa bas i nisam bio neko drustvo... :( Jedva se vratih kuci.

Fala za cestitke :)

idekius
16-07-2007, 08:32 AM
Cela pesma, od pocetka do kraja je uradjena za 4 dana i to sve zato sto sam morao da idem kod Idekiusa u Nish na deciji festival (posto nisam spavao ta 4 dana, promasio skretanje za Nish, pa zamalo zavrsio u Skoplju...)... :)

"Evo me... stizem... prelazim reku Toplicu..."
"Molim??? Kakvu BRE Toplicu... :o Gde si to nasao reku Toplicu? :o "

Zid
16-07-2007, 09:06 AM
Cestitam Ogi;) Cuo sam da ces raditi nesto za Amela Curica iz BiH....Ima li tu istine?

AVaX
16-07-2007, 11:02 AM
Cestitam Oggy, za oba plasmana!
Pesma za Suncane skale je odlicna!

p.s.Nish si promasio jer si se verovatno uputio za Smiljkovac, kod Idekiusa. ;)

Oggy
16-07-2007, 11:38 AM
Cestitam Ogi;) Cuo sam da ces raditi nesto za Amela Curica iz BiH....Ima li tu istine?

Hvala!

Dosta dobro si informisan, ali za sada je jos uvek sve u fazi pregovora ;)

Oggy
16-07-2007, 11:40 AM
Cestitam Oggy, za oba plasmana!
Pesma za Suncane skale je odlicna!

p.s.Nish si promasio jer si se verovatno uputio za Smiljkovac, kod Idekiusa. ;)

Hvala, ali pesma nije moja. Nju je napisao mali Danijel iz No Name-a. Ja sam samo radio aranzman, snimao i mixao ;)

slowstar
16-07-2007, 03:37 PM
Hvala :)

Sta da kazem kada i sam znas da si dobro uradio!!!
Sto se tice konstrukcije i "dramatizacije" pesme, tu ti je CISTA PETICA!!!
Ne znam kako bi to moglo 'prostorno' u smislu rasporeda korusa i modulacija bolje da se uradi. Milo mi je sto si slusao muziku koja "vredi" da se slusa, iako je danas smatraju za prevazidjenu ili kich, ali veruj mi, takva muzika NIKADA nece umreti, a pojedini danasnji moderni trendovi ITEKAKO HOCE, jer se vec vidi zasicenje i to onoliko...
Milo mi je takodje da si slusao i neke moje radove, cim ih poredis, a i tu si u pravu. Ne znam sta bih nasao kao zamerku, prakticno nista, osim jednog 'release' mesta u gudacima, i malo 'neveshte' prve modulacije, a ja bih na tvom mestu upotrebio drugi kick, ovaj je malo 'izraubovan' od strane dancera i trancera, i malcice je 'tunjav'

Klavir ti je izvanredan, harmonizacija odlicna, nazalost, na osnovu sounda sa you tube nisam mogao da nesto vise zakljucim, pa bih voleo link ka boljem soundu.
CESTITAM!!! Ima nade za nove 'klince', jedno vreme sam bio veoma sumnjicav po tom pitanju, ali ste ti i sacica drugih razvejali te moje sumnje.
Moj ti je savet da se cuvas 'populizma' i linije manjeg otpora uz koju ide i slepo sledjenje tzv "trendova' koji su samo opravdanje za amaterizam, sto kod tebe nije slucaj, na srecu...
Pozdrav, i mnogo srece u radu i opstanku
ako ti treba bilo kakva pomoc sa moje strane, jos uvek sam tu!!!

AVaX
16-07-2007, 05:36 PM
Hvala, ali pesma nije moja. Nju je napisao mali Danijel iz No Name-a. Ja sam samo radio aranzman, snimao i mixao ;)

Znam da pesma nije tvoja, ali kad kazem da je odlicna, tu mislim na sve njene elemente, a najvise aranzman i produkciju.
Pozz...

Oggy
16-07-2007, 05:42 PM
Sta da kazem kada i sam znas da si dobro uradio!!!
Sto se tice konstrukcije i "dramatizacije" pesme, tu ti je CISTA PETICA!!!
Ne znam kako bi to moglo 'prostorno' u smislu rasporeda korusa i modulacija bolje da se uradi. Milo mi je sto si slusao muziku koja "vredi" da se slusa, iako je danas smatraju za prevazidjenu ili kich, ali veruj mi, takva muzika NIKADA nece umreti, a pojedini danasnji moderni trendovi ITEKAKO HOCE, jer se vec vidi zasicenje i to onoliko...
Milo mi je takodje da si slusao i neke moje radove, cim ih poredis, a i tu si u pravu. Ne znam sta bih nasao kao zamerku, prakticno nista, osim jednog 'release' mesta u gudacima, i malo 'neveshte' prve modulacije, a ja bih na tvom mestu upotrebio drugi kick, ovaj je malo 'izraubovan' od strane dancera i trancera, i malcice je 'tunjav'

Klavir ti je izvanredan, harmonizacija odlicna, nazalost, na osnovu sounda sa you tube nisam mogao da nesto vise zakljucim, pa bih voleo link ka boljem soundu.
CESTITAM!!! Ima nade za nove 'klince', jedno vreme sam bio veoma sumnjicav po tom pitanju, ali ste ti i sacica drugih razvejali te moje sumnje.
Moj ti je savet da se cuvas 'populizma' i linije manjeg otpora uz koju ide i slepo sledjenje tzv "trendova' koji su samo opravdanje za amaterizam, sto kod tebe nije slucaj, na srecu...
Pozdrav, i mnogo srece u radu i opstanku
ako ti treba bilo kakva pomoc sa moje strane, jos uvek sam tu!!!

Uhhhhhh.... Sad ne znam sta da kazem... :ups:

Uvek coveku laska kada dobija pohvale, ali vasa zaista ima posebnu tezinu.

Ne znam da li je "hvala" dosta, posto me niko do sada ne nahvali ovako, ali mi trenutno ne pada nista bolje na pamet... :)

Ima tu propusta, naravno. I meni je jasno da je 4 dana za ovakav aranzman, usnimavanje, mixanje i mastering uzasno malo, ali vise vremena nije bilo. Bas sam pricao Idekiusu kako nisam imao fore da ponavljam gitare jer sam snimao sam, pa ukljucim snimanje i onda trcim do gluve sobe, namestam se dok ne pocne deonica. Tu onda ostanem bez stalne pozicije, tako da nisam mogao da lepim nista, vec sam odsvirao i najlonke i akustare po dva puta "iz cuga" i panovao L-R. Nisam cak ni imao vise vremena jer nam je 2 dana otislo na glavni vokal i njegovo produciranje, tj. izradu.

Sa modulacijama sam imao problem "festivalske prirode", a to je ogranicenje vremena na 3:20, tako da nisam imao prostora da to sve vodim neprimetno, niti da previse sirim pricu, kako to kod ovakvih pesama obicno jeste obicaj.

Ali ima jedna stvar kojom sam zadovoljan i koja je mozda i najbitnija. Sve vreme smo se Lejla i ja trudili da napravimo da sve zajedno zvuci muzikalno i vise smo isli na opsti utisak, nego na detalje, svesni da za tako nesto nemamo vremena. Olaksavajuca okolnost je ta sto sam ja dobar deo svoga zivota svirao klasicnu muziku i imam dosta nastupa sa simfonijskim orkestrom, pa mi je "orkestriranje" ovog tipa dosta lako. Jedino je tesko naci u semplovima odgovarajuce poteze i boje, sto sam postigao lejerovanjem razlicitih semplova iz raznih edicija orkestara. Tu ode 20 puta vise vremena nego na samu odsviranu frazu, ali bez toga ne moze.

Onaj mlitavi kick sam namerno stavio takav da bih napravio bolji kontrast sa pravim bubnjem kada se pojavi.

Hvala vam jos jednom na lepim recima i ostavljam vam link na mp3 fajl sa pesmom.

Pozdrav!

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=162007#post162007

Oggy
16-07-2007, 05:45 PM
Znam da pesma nije tvoja, ali kad kazem da je odlicna, tu mislim na sve njene elemente, a najvise aranzman i produkciju.
Pozz...

Ja samo hteo da ne ispadne kako se "kitim tudjim perjem"... :)

Hvala! ;)

Danny Lou
16-07-2007, 10:00 PM
sta reci kolega (i za jedno i drugo) nego: CESTITAM! :)

Oggy
16-07-2007, 10:19 PM
Hvala!

A sta bi sa tobom? Prodje Exit, a ti se ne javi...?

Danny Lou
16-07-2007, 10:42 PM
e to je tek prica... nisam bio u dodiru sa internetom svih 5 dana... danas sam krenuo iz bg i evo me kuci, razmisljao da te nazovem da se vidimo danas u ns ali nisam imao br...

Oggy
16-07-2007, 11:37 PM
Zar ti ja ne ostavih svoj telefon? :confused:

Ima dana... ;)

Oggy
22-07-2007, 02:28 AM
Evo i video snimka druge veceri takmicenja.

http://www.youtube.com/watch?v=t5EybDdkOR8

sasa.ivkovic
24-07-2007, 12:43 AM
Ja sam samo radio aranzman, snimao i mixao ;)

:confused:

A, da li je trebalo i da otpevas?:)
Samo aranzman, snimanje i miksanje...Da bi se ove tri stavke uradile kvalitetno potrebne su godine ucenja i iskustva. Gomila para i vremena za raznorazna muzicka "pomagala" softversko-hardverske prirode. Sve u svemu, nemerljivo zahtevniji posao u svakom smislu od same ideje za pilot melodiju strofe i refrena. I sve to bez pomenutih "crnackih" pratecih vokala!:)

Oggy
24-07-2007, 01:08 AM
A, da li je trebalo i da otpevas?:)

Pa kako sad da ti kazem... Nije da nisam i pevao... :D

Ali bez zezanja sada, nisam imao ni trunku ironije u toj izjavi koju si kvotao. Zaista nisam ucestvovao u autorskom radu na pesmi i zato sam to i napisao, jer mi je dosta ljudi cestitalo za "moju pesmu", sto ona nikako nije. E, zato sam to napisao javno, da ne bi bilo zabune ili da ne bi ispalo kako prigrcem "tudju slavu". :)

Steka
06-08-2007, 09:41 PM
dobro je sve samo da si ubacio u tuc tuc ili da si razvukao malo
kada pocne "nocas mi ..." sve nesto ocekujes da ce da pusti
rucnu ako me kapiras ...

lepe su ideje, moderne..

ovo je bilo za "RAno je za tugu ..."

Lejlina pesma mnogo lepa :) cestitam.