View Full Version : Betty Boop - Sama
Evo, zavrsili smo spot sinoc, pa reko' da podelim sa vama.
Minimalizam u slici, reci i novcu... :)
http://www.youtube.com/watch?v=IfJvsDl-y3U
idekius
21-06-2007, 04:57 AM
Ja ovde vidim raskos, a ne minimalizam :twisted::mase:
alavuk
21-06-2007, 08:16 AM
ovo bese neka obrada ?? ucinilo mi se u nekom trenutku da si nas zeznuo i turio super s karamelom :] kad ce ovo da se zavrti na city kids ili cartoon network , salim se neka samo ovako nastave ... i kad vec obradjuju neka obrade sarla ili pekinsku patku:]
diviner
21-06-2007, 10:45 PM
Meni je spot skroz ok, cool, opustajuci...Lijepo je legao ovaj "minimal" koncept (nista ne sljasti, nema pretjeranih video efekata itd itd) u samu numeru i obratno !
Nego, Oggy, sto ne zoves ti u goste, kada su djevojke tu kod tebe :mad: ? Nemoj ti tu meni sada, nesto kao radimo, zauzeti, puno se ima posla itd itd :mad:
sasa.ivkovic
22-06-2007, 12:24 AM
Sto se mene tice, manje-vise odlicno. Manje-vise nego vise-manje.:confused:
Meni se svidja. Efektna pesma, diskretan prikaz lepote. Sve potrebne audio-video informacije su dovoljno bombasticne. Lepo, lepo...;)
Gulanfer
22-06-2007, 10:43 AM
ma spot je ok. Nije nesto , ali je sasvim ok. Muzika je za njihovo godiste sasvim pristojna, jos samo da glavni vokal stekne malo iskustva i stabilnosti i bice bomba. Samo gas !
:bend:
DaBear
22-06-2007, 11:28 AM
Prijatno sam iznenadjen....ocekivao sam nesto drugo..ne znam band, vidim idu na festivale itd.
Ako STVARNO one sviraju sve, veliki plus. Pevac(ica) nema "ono" da bi bila mala Avril, ili ko vec. Ali to moze da se uradi na drugi nacin...
Posto je solo vokal tanak i neubedljiv i intonacija ide gore dole malo...(delivery, sto bi rekli ovde), ja bi, na primer, uradio da sve vreme pevaju dve ili tri...zvuci mocnije, masnije a onda na refrenu poradio malo na aranzmanu da bi ga napravio jos vecim i mocnijim. tako nece zvucati kao svi drugi i imace svoj fazon...a posle kad se navezbaju, moze i da se kombinuje malo vise sa solo vokalom...
Dobro izgledaju i mislim da ovde u UK nema ovakvog benda. Sve zenske a pravi pop. Da se srede vokali i koncept, moze da bude nesto. Opet, za preko - engleski je uvek problem..losi tekstovi i naglasak su glavne karakteristike.
Ja bi poradio na njima malo vise (znam sta ce svi sad da napisu: "..i mi bi poradili na njima malo!!!":mad: )
Kod nas ne znam koliko ima smisla, ali preko bi nesto moglo da se uradi
pozz
KO je manager?
Aj' ako mozes, okaci i malo bolji mp3, da cujemo
Gulanfer
22-06-2007, 11:54 AM
Jebote, ja tek sad kapiram kako sam los sa nasa jezika :( ! Da bear ispiso bas ono sto htedoh reci u vezi vokala.
nenad
22-06-2007, 03:15 PM
spot je dobar, song je losh ! kad se sve lepo spoji, znaci mladost i svirka, ostaje samo mladost, svirka je :confused: !
Ovo je moje subjektivno misljenje na prvo slusanje !
Tiki the Boyler
22-06-2007, 03:30 PM
Vrlo pozitivno!
Nadam se da će ovo prerasti u ozbiljnu priču...
(iliti... samo da se pola benda ne smuva sa pogrešnim likovima!) :banghead:
gorjan
22-06-2007, 05:09 PM
Meni je ovo skroz dobro, najvise mi se svidja sto je sve odmereno i uskladjeno, i spot i imidz i pesma i njihove godine.Narocito je dobro ime benda!
Sve najbolje zelim i bas me zanima kako ce se izboriti za prostor na ovom nasem estradnom nebu...
milanCHE
22-06-2007, 08:12 PM
Bravo,Oggy!skroz jednostavno,nesmarajuce i energicno.i dovitljivo(i lepo) harmonijsko resnje za ulazak u refren.nadam se da ce se spot malo vise zavrteti,ako nista zbog milion i kusur klinaca koji se truju grand "zvezdama".imas cistu peticu(odnosno cetiri petice)od "chika" milanCHE-ta.crnkica samo malo da stabilizuje glas,a ostalim tri-ma malo jos da dozriju glasici(makar zbog back vokala ) i bingo!!!ali i to ce doci za koji mesec.deca rastu,a kad porastu,onda pit-bula pred kapiju i da pazis koga pustas u dvoriste.vidim da se dosta forumasha ovde nameracilo...
:bend:"....saaama,mogu sama....."
pozdrav
Bojan5150
23-06-2007, 02:19 PM
Prva reakcija: WTF
Druga reakcija: WTF
Sa muzičke strane, simpatičan mi je A-ha bubanj, glas je dječji, ali takav treba biti tako da zamjerki nema.
Vizuelno, jo? jedna potvrda moje tvrdnje da nije nimalo lak posao imati ?ensku djecu; spot kao spot, malo da je kamera ?ivlja ali opet nema zamjerki.
Generalno, nema zamjerki a nakon ?to sam to rekao...
WTF
:D
Ne mijenjam iskaz dok ne iskopam koji podatak.
A da, da se ne shvati pogre?no, prijatno sam iznenađen i zbunjen ovim.
Svaka čast!
Miha Blaze
23-06-2007, 02:51 PM
ovo su one snimale?!
mislim na bubanj pre svega...
ne bih rekao ;)
voleo bih da me neko demantuje...
idekius
23-06-2007, 03:20 PM
vidim da se dosta forumasha ovde nameracilo...
:o:o:o
Mi to iz krajnje plemenitih, gotovo ochinskih razloga, sram te bilo, matori perverznjache :mad:;)
Nisi valjda pomislio da bih ja..... :rolleyes::cool::angel:
DADDY Z
23-06-2007, 05:36 PM
iako ovakvu mjuzu pratim samo putem mtv-ja mogu da kažem da nije loše.jedina zamerka je lead vocal koji bi morao da bude bolji...toliko,pošto se ne razumem previše
Arthur
24-06-2007, 01:15 AM
Zanrovski i idejno skroz naskroz simpaticno..
Licno, dosta mi kvari pricu taj lead vokal i njegova iskoriscenost u celoj pojavi ... doduse, smeta mi i previse jednostavan bubanj, but it's just me, igrao bi se sa tim do mile volje :)
Spot je efektan, jer je iskazao njihovu efektnost i nije ni na sekund pokvario utisak.
Miha Blaze
24-06-2007, 02:01 AM
haha!jedan OT! Sad sam ih video u skcu, dosle devojchice da poslusaju svirkicu :)))) koliko one uopste imaju godina?
ovo bese neka obrada ?? ucinilo mi se u nekom trenutku da si nas zeznuo i turio super s karamelom :] kad ce ovo da se zavrti na city kids ili cartoon network , salim se neka samo ovako nastave ... i kad vec obradjuju neka obrade sarla ili pekinsku patku:]
Pocinjem od pocetka, posto sam bio odsutan par dana...
Alavuk, se zajebavas ti ili nemas pojma o cemu pricas? I u jednom i u drugom slucaju ne bi trebao.
Pesma nije obrada, vec moja, autorska i ako imas saznanja o nekoj istoj ili barem slicnoj, voleo bih to da podelis javno, ovde pred svima isto onako kako si ispalio uzasnu glupost.
"Super s' karamelom" bi verovatno voleli da mogu ovako...
Mi se ne bavimo tezgarenjem i tudjim pesmama, vec radimo autorsku muziku, tako da ce Sarlo i Patka morati da sacekaju bolje dane....
Nego, Oggy, sto ne zoves ti u goste, kada su djevojke tu kod tebe :mad: ? Nemoj ti tu meni sada, nesto kao radimo, zauzeti, puno se ima posla itd itd :mad:
One su uvek kod mene, osim kad mi dolaze gosti :)
Prijatno sam iznenadjen....ocekivao sam nesto drugo..ne znam band, vidim idu na festivale itd.
Ako STVARNO one sviraju sve, veliki plus. Pevac(ica) nema "ono" da bi bila mala Avril, ili ko vec. Ali to moze da se uradi na drugi nacin...
Posto je solo vokal tanak i neubedljiv i intonacija ide gore dole malo...(delivery, sto bi rekli ovde), ja bi, na primer, uradio da sve vreme pevaju dve ili tri...zvuci mocnije, masnije a onda na refrenu poradio malo na aranzmanu da bi ga napravio jos vecim i mocnijim. tako nece zvucati kao svi drugi i imace svoj fazon...a posle kad se navezbaju, moze i da se kombinuje malo vise sa solo vokalom...
Dobro izgledaju i mislim da ovde u UK nema ovakvog benda. Sve zenske a pravi pop. Da se srede vokali i koncept, moze da bude nesto. Opet, za preko - engleski je uvek problem..losi tekstovi i naglasak su glavne karakteristike.
Ja bi poradio na njima malo vise (znam sta ce svi sad da napisu: "..i mi bi poradili na njima malo!!!":mad: )
Kod nas ne znam koliko ima smisla, ali preko bi nesto moglo da se uradi
pozz
KO je manager?
Sve sto znaju i ne znaju, ja sam ih naucio ;)
One su daleko od toga da su ista "naj", osim u slucaju "meni NAJdraze", ali imaju dovoljno petlje da takve stanu ispred svih i da veruju u to sto rade. Grupa Betty Boop zvuci ovako kako cujes. Ako se neka od promena desi evolutivnim putem, meni je OK, ali nemam nameru da menjam nesto sto je u startu zdravo i neiskompleksirano.
Za sada imamo dve ponude za inostranstvo i u pitanju su Danska i Norveska, ali je engleski jezik fakat problem svim bendovima iz istocne evrope, pa tako i njima. Takodje je velik problem adekvatan prepev texta koji mora i metricki i estetski da zadovolji kriterijume na drugom jeziku, a da pri tom njegova sustina ostane netaknuta.
RAdimo prilicno opusteno i nepretenciozno, usput se dobro zabavljamo, pa cemo videti sta ce biti od svega ;)
spot je dobar, song je losh ! kad se sve lepo spoji, znaci mladost i svirka, ostaje samo mladost, svirka je :confused: !
Ovo je moje subjektivno misljenje na prvo slusanje !
Da bi nekome dao takav komentar, moras da nam pokazes na svome primeru kako izgleda "prava" svirka i kako zvuci "dobar" song...
Zanrovski i idejno skroz naskroz simpaticno..
Licno, dosta mi kvari pricu taj lead vokal i njegova iskoriscenost u celoj pojavi ... doduse, smeta mi i previse jednostavan bubanj, but it's just me, igrao bi se sa tim do mile volje :)
Spot je efektan, jer je iskazao njihovu efektnost i nije ni na sekund pokvario utisak.
Svaka instrumentalna deonica prati njihove trenutne mogucnosti. Prica nije "sviracka", vise je to odraz vremena koje provodimo zezajuci se u studiju...
haha!jedan OT! Sad sam ih video u skcu, dosle devojchice da poslusaju svirkicu :)))) koliko one uopste imaju godina?
Nisi mogao da ih vidis u SKC-u jer su pre pola sata doletele zajedno samnom iz Budve gde smo bili proteklih 5 dana ;)
Evo, sada jos jednom...
Hvala svima koji su odvojili svoje vreme i davali svoje sugestije ili dobronamerne kritike u vezi ovih mojih ljubimica. Iskreno, nisam bio u fazonu da trazim savet, vec da samo postavim link ka spotu u fazonu "evo, mi uradili spot", ali se usput desilo par lepih sugestija, o kojima cu u narednom periodu povesti racuna. Opet, da ne bude zabune, ja sam jako zadovoljan svime u vezi njih i necu tendenciozno menjati nista. One nisu operske pevacice, niti imaju nameru da oforme novi "Toto". To su 4 devojcice koje se zezaju dobro, prave gluposti, mene uveseljavaju svojom iskrenoscu u pristupu svemu i dokle god je tako, ja sam srecan. "Dobro" ili "lose" su relativni pojmovi i potpuno nerelevantni. Ima toliko pevaca koji "bas lepo pevaju", ali niko nikada na njih nece obratiti paznju jer nemaju identitet. Sa druge strane, imas "loseg" pevaca koji te kupi na foru ili bezobrazluk i svima super. Ja uvek vise volim ovo drugo, ali i to je stvar ukusa, pa da ne potezemo raspravu i oko toga... :)
Hvala vam svima jos jednom ;)
Pozdrav!
sgracanin
25-06-2007, 05:23 PM
Mislim da je super da devojčice ne pevaju turbo folk, i to računam već u uspeh.
Samo se malo potrudite oko intonacije, i držim vam fige....
Miha Blaze
25-06-2007, 07:43 PM
Nisi mogao da ih vidis u SKC-u jer su pre pola sata doletele zajedno samnom iz Budve gde smo bili proteklih 5 dana ;)
onda ona crnka ima dvojnicu! ;)
pozdrav!
DaBear
25-06-2007, 09:09 PM
RAdimo prilicno opusteno i nepretenciozno, usput se dobro zabavljamo, pa cemo videti sta ce biti od svega ;)
[/quote]
Pa ako se mnogo opustite, nije dobro..prodje vreme, odose godine..itd. Gvozde se kuje dok je vruce!!
Gvozde se kuje dok je vruce!!
Pa i kujemo pomalo... :rotfl:
Zavrseno je pola ploce i sada radimo na drugoj polovini. Nezgodno je sto ja ne mogu naredna 3 meseca da posvetim samo njima, pa da pisemo i snimamo pesme, vec to radim uz sve tekuce poslove koji mi se desavaju. Leto je malo nezgodno jer svi idu na godisnje odmore, a nas pored svega kaci i par nastupa koji ce nam uzeti dosta vremena svima. Malopre smo se vratili iz Budve gde smo bili 5 dana, a u Subotu palimo za Rusiju, pa Belorusiju gde smo do 15. Jula, onda letovanja koja su se pogodila tako da se ne skupljamo kompletno do sredine Avgusta, a meni pocetkom Avgusta pocinju pripreme za festival... Ako do Septembra odradimo jos jednu pesmu, vrh... Posle bude malo opustenije, ali onda njima pocinje skola... :banghead:
Tako da nam ne ostaje nista no da se dobro zezamo :)
nenad
25-06-2007, 10:43 PM
Svaka instrumentalna deonica prati njihove trenutne mogucnosti. Prica nije "sviracka", vise je to odraz vremena koje provodimo zezajuci se u studiju...
Eto , to je to ! Na to sam mislio kad sam pisao !
Nema ljutis ! Nisam ja neki sad opasan svirac da ti to obrazlozim svirkom ali eto naslusao sam se dosta toga pa , cini mi se, mogu da koliko toliko vidim a bogami i cujem o cemu se radi. U svakom slucaju zelim ti puno uspeha u radu sa njima !
:)
STUDIOTON
25-06-2007, 10:52 PM
Eto , to je to ! Na to sam mislio kad sam pisao !
Nema ljutis ! Nisam ja neki sad opasan svirac da ti to obrazlozim svirkom ali eto naslusao sam se dosta toga pa , cini mi se, mogu da koliko toliko vidim a bogami i cujem o cemu se radi. U svakom slucaju zelim ti puno uspeha u radu sa njima !
:)
sviracki i idejno je sa ukusom a mozda treba da obratis paznju i na to,mozda nedovoljno slusas ukusne stvari pa ne prepoznajes;)
nenad
25-06-2007, 11:17 PM
sviracki i idejno je sa ukusom a mozda treba da obratis paznju i na to,mozda nedovoljno slusas ukusne stvari pa ne prepoznajes;)
O.K. slazem se ! Nekome je ukusno, nekom ne. Ajd' preporuci mi sta da cujem od, kako kazes, ukusnih stvari pa da poredim ? Cisto da bi' prepoznao kvalitet ! A skreni mi paznju i na detalje u pesmi koje bi' trebao da cujem onako "ukusno" ?
;)
STUDIOTON
25-06-2007, 11:21 PM
O.K. slazem se ! Nekome je ukusno, nekom ne. Ajd' preporuci mi sta da cujem od, kako kazes, ukusnih stvari pa da poredim ? Cisto da bi' prepoznao kvalitet ! A skreni mi paznju i na detalje u pesmi koje bi' trebao da cujem onako "ukusno" ?
;)
ako ja treba da ti pricam sta da slusas da bi prepoznao kvalitet onda imas veliki problem;)
Arthur
25-06-2007, 11:48 PM
ivke, iskuliraj, udarila vrucina :banghead:
@oggy
Dobar odgovor sve objasnjava. Cak mi je i drago da se neko iskreno drzi svojih mogucnosti. Da imaju harizmu, DEFINITIVNO imaju, sad, mene licno nisu kupile, mahom zbog pevanja, al opet, to ne znaci da nekog drugog nece...
nego, koje su one godiste? :hyper:
ivke, iskuliraj, udarila vrucina :banghead:
@oggy
Dobar odgovor sve objasnjava. Cak mi je i drago da se neko iskreno drzi svojih mogucnosti. Da imaju harizmu, DEFINITIVNO imaju, sad, mene licno nisu kupile, mahom zbog pevanja, al opet, to ne znaci da nekog drugog nece...
nego, koje su one godiste? :hyper:
Uhhhh... Nerado pricam o njihovim godinama, bar jos neko vreme, osetim se ja onda nekako matoro... :)
Jako su mlade. Mladje nego sto izgledaju, ali ih ja ne posmatram na taj nacin, jer me potpuno prate u svemu ostalom, cak bolje od vecine "matorih", pa nemam ni razloga za to.
nenad
26-06-2007, 08:46 AM
ako ja treba da ti pricam sta da slusas da bi prepoznao kvalitet onda imas veliki problem;)
Da, imam veliki problem, pa sam te zato i priupitao za preporuku ! A ti nista, samo konstatacija i to nepotkrepljena ! Sve u svemu samo opusteno ! Ali molim te navedi mi bar par stvari koje su po tebi sviracki i idejno O.K. Nista tesko, ukucaj pa ja to da potrazim ako vec nisam cuo !
Evo, posto je prosao festival i vidim da mp3 vec kruzi netom, castim vas i pesmom sa Budve.
Napomena:
Verzija koja se nalazi na zvanicnom izdanju nije ono sto sam ja tamo poslao, jer snimak zadovoljio nivo festivala (prvobitna sadrzina poruke je editovana iz diplomatskih razloga).
Iskreno, nisam slusao (niti mislim da hocu) tu verziju, ali bih sa vama podelio verziju koja je nasa (takva-kakva je) i iza koje mi stojimo bez ikakvog blama.
Pozdrav!
http://rapidshare.com/files/39640190/Betty_Boop_-_Blizu__Budva_2007_.mp3
p.s. I da ne bude zabune, nije u pitanju obrada, vec sam ja kompletan autor pesme ;)
Koji ti je ovo bubanj?
Fino je, klinke uopste nisu toliko nesigurne kao sto sam ocekivao iz prvih postova. Ja licno ne volim ovu 'Roda style' farbu vokala, ali to su vec ukusi...
Mitjovan
27-06-2007, 07:04 PM
Fina stvar skroz! Bash je rock-pop!:D Jedna od devojcica ima nekako grublji glas, mozda se malo trudi da bude ostra ili tako nesto, a cini mi se da ne uspeva najbolje da iskontrolise...
Sve u svemu ok je i stvar i koncept, mada, interesuje me koja bi odokativno bila ciljna grupa ovakvog benda... Ne verujem da bi ih slusale vrsnjakinje jer su pretpostavljam vec uveliko u grand vodama, ne verujem ni da bi ih slusali malo ozbiljniji slusaoci... Ja bih, recimo, preslusao album, ne bih ga kupio i ne verujem da bih ga nesto cesto preslusavao... Nista licno, jednostavno not my cup of tea.:D
Ali iz tvoje price sticem utisak da i ne razmisljate o tome, nego cisto radite, sto je opet pohvalno!:)
Mitjovan
27-06-2007, 07:07 PM
E i zvuk je dobar skroz! Jel kucan ovaj bubanj, zvuci cool!
Koji ti je ovo bubanj?
BFD
Fino je, klinke uopste nisu toliko nesigurne kao sto sam ocekivao iz prvih postova.
One ni najmanje nisu nesigurne. Barem ne u stavu. Na izvedbi radimo intenzivno, ali to ce da dodje na svoje mesto. One su jako mlade i neiskusne jos uvek, ali imaju ono sto 98% izvodjaca u nas nema. IDENTITET i PETLJU. Jako dobro osecaju stvari i nije ima frka da se prepuste tom osecaju, a da zanemare predrasude (jer ih i nemaju). Na svakoj pesmi daju 110% sebe i redovno poginu. Tara (neko rece "grublji glas") je snimala ovu pesmu i brisala suze. Ni samoj joj nije bilo jasno, ali kako zapeva, tako krenu suze...
To mi se nije desavalo ni sa kim drugim.
Posle takvog iskustva, nisu mi bitni ni herci ni odnosi, vec samo da uzivam u bavljenju muzikom. Sa njima to definitivno mogu. Takodje, nije mi ni bitno koja je "ciljna grupa" u pitanju. Klinci slusaju Grand. Pa sta? Slusaju ono sto im je na dohvat ruke. Slusace i drugo, ako im se ponudi. Problem kod nas je sto druge ponude i nema.
Nisam rekao da nemamo ozbiljne planove, vec da nas to ne zanima u smislu bavljenja muzikom i pisanja pesama. Stavise, planovi su nam vrlo ozbiljni, ali nisu uslovljeni stanjem na muzickom trzistu. Ako to ne izadje ovde, izaci ce u inostranstvu, nije bitno, nesto cemo da smislimo, ali ce verovatno i ovde da izadje, tacnije, vec bi i izaslo da imamo gotovu plocu. Sad smo na pola, pa cemo videti.
Ja licno ne volim ovu 'Roda style' farbu vokala, ali to su vec ukusi...
Ti si stari Akg-ovac.... :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.