PDA

View Full Version : reklama "INA - Zivot u pokretu" 2005

clusterchord
16-06-2007, 06:42 AM
INA - Zivot u pokretu. kampanja iz 2005..

iz iste serije ko reklama sto sam prije postao (nautomania). slicne harme. bila je prilicno uspjesna, i dan danas ju vrte za spicu emisije o ekologiji "plava boja ekrana". trazio sam da mi plate u naturi sa ovom malom iz spota, ali nije proslo.. :rolleyes::mrgreen:

http://www.babic.com/GIFs/ina-pokret.gif (http://www.babic.com/MPG/INA-POKRET.mpg)

samo muzika (320 kbit): INA-Pokret (http://www.babic.com/MP3/INA-POKRET.mp3)

voxpad je FS1R i fem choir je e-mu E4XTU, piano/drums/bass je Kontakt, rhodes je NI EP, ritam gitara je vox kroz fender twin /senheiser421

Oggy
16-06-2007, 09:30 AM
Malo ti je bubanj "tanak" (mada ako je TV reklama u pitanju, to nema ni mnogo veze) i nikako da shvatim onu temu na izlazu "H, Ais, Gis, Eis, Gis...".
Nego daj ti neki video klip, kad si vec hteo da naplacujes u naturi... :D

Edit: Konj.... Sad tek videh da ima i video... :)

Edit edita :) : Muzika mi zvuci bolje (uslovno govoreci, jer ferca sve vreme) na video fajlu. Tu je sve malo "deblje", pa verovatno zbog toga. Ono prvo je verovatno nemasterovan snimak?

Mogli
16-06-2007, 09:44 AM
Tema ti je pogodjena, ali mi smetaju pojedine frekfencije u odredjenim momentima. Slusao sam to na Genelec 1030a.

clusterchord
16-06-2007, 02:01 PM
Malo ti je bubanj "tanak" (mada ako je TV reklama u pitanju, to nema ni mnogo veze)

Edit edita :) : Muzika mi zvuci bolje (uslovno govoreci, jer ferca sve vreme) na video fajlu. Tu je sve malo "deblje", pa verovatno zbog toga. Ono prvo je verovatno nemasterovan snimak?
isti snimak. jest bubanj je malo tanak, mogao sam to i bolje izmiksati - sjecam se da sam imao problema da dobije druk, a zurilo mi se u pm.. cak nije ni odvojen po kanalima vec stereo.. :rolleyes:. na kraju dana - tema je prodala stvar.

u videu jest kompresija od MPEG-a koja je dodatno malo zgnjecila.. makar naravno unisti bandwith i ostalo..i doda neko usrano pistanje.. al to nije islo u eter, vec njihov master.

i nikako da shvatim onu temu na izlazu "H, Ais, Gis, Eis, Gis...".
cb b ab f - ab gb f db eb.

stvar je u b, progresija pred kraj je: I - VIb5/7 - III(7) - VII - Vb. taj cb uleti na III i gradi dominantnu sedmicu koja vodi u VII. mislim nema tu sto da se shvati, ko i sve drugo il ti legne ili ne :).

zvincic
16-06-2007, 02:33 PM
znaci ovo je tvoje djelo!

jedna od rijetkih reklama na koje bi podigao desnu obrvu zbog muzike :D

nego, ako se ne varam, ovaj "cudni" kraj i nije zavrsio u finalu, zar ne?

-neshapesha-
16-06-2007, 03:05 PM
Coldplay:)...instrumental

dobro , u nekim delovima hor u pozadini je u duru dok klavir svira mol , shto ne ide bash...al' bash te briga ,tvoja pesma je na reklami...

Oggy
16-06-2007, 03:06 PM
i

cb b ab f - ab gb f db eb.

stvar je u b, progresija pred kraj je: I - VIb5/7 - III(7) - VII - Vb. taj cb uleti na III i gradi dominantnu sedmicu koja vodi u VII. mislim nema tu sto da se shvati, ko i sve drugo il ti legne ili ne :).

Ne zameri mi zbog enharmonske zamene :) Cudan mi je taj "ces", ali sto ti kazes, to je stvar ukusa, nikako nepravilnost ;)

clusterchord
16-06-2007, 03:49 PM
u nekim delovima hor u pozadini je u duru dok klavir svira mol , shto ne ide bash...hah ma ko ti je to rekao? ima toga i u modernoj a i u klasicnoj glazbi, jazzu itd. toga "ne smije" biti samo u striktnim bachovim koralima (kontrapunkt 18 stoljece) i sl. pogledaj si u knjige malo o mjesanju modova, o politonalnosti itd.. za pocetak, najbanalniji primjer tome jest blues mol ljestvica koja se svira preko dura ili sedmice. dakle ne ogranicuj se u startu, dok malo ne prosiris i znanje i iskustvo (bez uvrede).

ovdje bas to mjesanje stvara harmonijsku tenziju i odredjenu magiju. odsviraj temu "pravilno" sa cistim molovima i durovima i dobit ces sranje... ko neka pionirska zakletva. :o:mrgreen:

@zvina: e hvala ti. jest isla je u ovoj verziji. sa tekstom na kraju.

SHIVA
16-06-2007, 04:02 PM
Boga mi kraj zvuchi kao da je klavijaturisti popustila koncentracija u zadnjem taktu. Ja inache volim nepravilnosti u glazbi ali ovdje je sve "pravilno" do zadnjeg takta pa jednostavno strshi.

-neshapesha-
16-06-2007, 05:40 PM
hah ma ko ti je to rekao?

niko mi nije rekao , znam ja saam...da ne ide...
ne ide u tim odredjenim delovima TVOJE kompozicije...da je neka druga kombinacija akorada , mozda bi se slagalo...

nije mi potrebno da chitam te gore spomenute knjige zato shto imam dovoljno iskustva sa tim stvarima da ih primenim kada dodje inspiracija i dovoljno sluha da chujem uspeli pokushaj, ali znanja ne ... ne bih umeo da sprovedem u delo neke od tih primera datih u knjizi , zbog neinteresovanja za note...

shvatio je svako od nas da si pokushao ,kako ti kazesh ,da unesesh harmonijsku tenziju i odredjenu magiju , i verovatno si dosta chitao te meni preporuchene knige, da bi znao kako to da uradish ,
ali ochigledno bezuspeshno (bez uvrede) ...i vidi se po komentarima ... vec troje ljudi ti zamera isto shto i ja ...
al' opet tvoja pesma je na reklami , tako da ja mogu samo da lizem pishu ili vec shta...

e sad , ne znam kakva si ti osecanja ispoljavao dok si mi davao savete za proshirenje mog ogranichenog iskustva , i potpuno je razumljivo da si moju poruku gledao sa visine jer sam ja obichan klinac koji zna samo misha da koristi , je li , ali da nisam muzichki i josh nekako "nadaren "(izvinjavam se na jadosti) ne bih nishta ni komentarisao i ne bi bio dovoljno jadan da napishem onaj prvi deo mog jadnog nickname-a...
ne mogu da dam nijedan dokaz u vidu mp3-a zbog nemanja odgovarajuceg hardvera koji mnogo olakshava stvaranje melodije , za razliku od crtanja svake note mishem...
al' dobro ne moze da se zna uvek shta osoba sa druge strane zna i ume...
ali sam prilichno siguran da sam se ispalio u vezi ochigledno dobronamernog saveta...

ajd' nishta...vidimo se

Oggy
16-06-2007, 06:17 PM
Zar svaka promocija mora da se zavrsi sa prepucavanjem?! Covek je uradio kako je uradio. Ozbiljna firma, ozbiljna reklama... Mislite da bi to neko odobrio da muzika zaista nije dobra? Objasnjavati nekome nesto na ovaj nacin je potpuno bespredmetno, kada covek itekako barata sa vise znanja nego 98% clanova foruma. Da ne ulazim u razna muzicka teoretisanja, sve ono sto je Cluster napisao stoji od prve do poslednje i samo je pitanje licnog ukusa da li ce se to nekome svideti ili ne, a o ukusima se ne raspravlja.

Ovo sada pisem zvanicno, kao moderator:

Zamolio bih sve dosadasnje i potencijalne ucesnike ovoga thread-a da ukoliko ne mogu da budu konstruktivni u svojim opservacijama, da se od slicnih i uzdrze.
Hvala unapred

alavuk
16-06-2007, 06:56 PM
e pa ovo i nije tako lose ... bas mozes da zamislis neku sliku tj video uz ovo ! i mislim da je atmosfera reklame pogodjena ! ima li jos ? :D

Tomislav
16-06-2007, 07:06 PM
Odlična stvar!

Pridružujem se pitanju: ima li još? :)

Max
16-06-2007, 08:04 PM
niko mi nije rekao , znam ja saam...da ne ide...
ne ide u tim odredjenim delovima TVOJE kompozicije...da je neka druga kombinacija akorada , mozda bi se slagalo...

Ne vidim nikakav harmonski problem ..... kao ni dur preko mola .... ili sta god da ste videli ...... sasvim dobra harmonija i lepa muzika ....

Pozdrav

STUDIOTON
16-06-2007, 08:54 PM
Ne vidim nikakav harmonski problem ..... kao ni dur preko mola .... ili sta god da ste videli ...... sasvim dobra harmonija i lepa muzika ....

Pozdrav

takodje .. sto vise slusam sve mi je bolje .. skroz uklopljeno u sliku, to je i namena ovakve muzike .. i kraj mi je sve lepsi..

Tiki the Boyler
17-06-2007, 01:04 AM
Hej, pa ja znam ovu stvar!!! :hyper:

clusterchord
17-06-2007, 03:08 AM
Odlična stvar!

Pridružujem se pitanju: ima li još? :)
hvala ljudi na pohvalama i na kritikama. pa ima osim ove i Nautomanije, jos jedna ali vrlo kratka, zadnja iz te serije.. INA-Platforma (http://www.babic.com/MP3/INA-PLATMIX5.mp3)

inace ima jos reklama, i videa i ostalog audia na mom webu (http://www.babic.com/hr-portfolio.php) da sad ne smaram..

@Tiki: pa da, ti hvatas HTV i hrv RTL ..

@oggy: ne sekiraj se brate, sve je kul .. krive drine.. to mi je karma..

nego moracemo mi neko pice kad dodjem u NS. :cool::mrgreen:

Oggy
17-06-2007, 06:58 AM
@oggy: ne sekiraj se brate, sve je kul .. krive drine.. to mi je karma..

nego moracemo mi neko pice kad dodjem u NS. :cool::mrgreen:

Ma sve mi je jasno, nego moramo malo da delujemo edukativno, pa da ucimo ljude i kako se kritikuje :)
Pice ne odbijam, samo javi datum, mesto i vreme :D

cAAc
17-06-2007, 08:01 PM
Uspeo si da docharash i stvorish sliku u mojoj glavi - kamera izranja iz mora i krecu lepi prizori .
Ali koliko je takvih reklama snimljeno do sad ?
Toliko o orginalnosti ..
Ovo mozes da shvatis kao uvredu ili kao konstruktivan komentar ,sve jedno

Color
28-07-2007, 05:32 PM
clusterchord, bez uvrede, poslusao sam sada obe sto si radio za INU, ona prva (Nautomania) ti ubija naspram ove... Cak ne bih ni rekao da je isti covek radio.

Prva je mnogo lepo uradjena, gitara extra zvuci, i onaj sweap je legao super....Cela stvar lebdi...nosi...bas kao i slika. Odlican izbor instrumenata i boja, uravnotezeno!

Ova druga mi malo deluje nedoradjeno, svidja mi se harmonija i melodija ali nesto mi tu jos fali. Imam osecaj kao da te nije bas htela inspiracija kad si poceo da radis a vreme je neumorno odmicalo, pa si ostao kod "prve-ok" ideje...

Al za prvu, svaka cast!!