PDA

View Full Version : "seljacki" time stretch :)

analog
11-06-2007, 11:55 PM
Veliku vecinu dana sam proveo trazeci nacin da uradim fade in > "seljacki" time stretch :banghead: :)

...Da prevedem sada
treba mi time stretch koji ne zadrzhava tachan pitch, odnosno samo ga resampleuje. Medjutim resampling nije jedini problem. Zelim da mi se odredjeni vejv pooolako usporava, odnosno krece od normalne brzine pa sve vishe usporava i snizhava pitch. Dakle, kao sto sam rekao "fade in > "seljacki" time stretch"

moze da se uradi iz vise slajsova, ali verujem da postoji elegantniji nachin?

tnx
pozz

dvuckovic
12-06-2007, 12:02 AM
Jesi probao graficki pitch u Sound Forge?

Tribal_kg
12-06-2007, 10:46 AM
Svojevremeno sam to radio u Cool Edit Pro..
Zasto ne probas automatizacijom da smanjujes tempo projecta??

SumAnuT
12-06-2007, 11:32 AM
process/pitch shift/envelope

Rocket Roll
12-06-2007, 12:59 PM
"Funk sooooulll brrrrooootherrrrrrrrrrrr" tip downpitcha?

Postaviš samplerate na nešto brzo, recimo 200 bpm. Uključiš kvantizaciju, tako da ti se makaze "lepe" za svaki beat i iseckaš vokal na komadiće identične dužine. Onda se igraš - dupliraš svaki komadić, crosssfadeuješ između njih, i na kraju tempo pomeriš na 100 bpm. Voila, odvratni stari zvuk loših samplera iz osamdesetih.

Danny Lou
13-06-2007, 09:58 AM
ima u waves paketu neki poseban pitch zajebanter, koji treba da emulira auto koji prolazi pa vidi moze li se nesto sa tim izvesti

SumAnuT
13-06-2007, 11:15 AM
koji treba da emulira auto koji prolazi

dopplerov efekat

Trebalo bi da moze posto se on bas i zasniva na tome da kada ti se nesto priblizava povecava mu se pitch, a kada se udaljava pitch se smanjuje.

Maiv
13-06-2007, 12:29 PM
Ak ti nije kasnije bitno da to mijenjas mozes file provuc kroz NI traktor i to uradit po feelingu bez ikakih krivulja i zajebancija.
;)

SumAnuT
13-06-2007, 12:52 PM
Ako hoces bez krivulja, tj. realtime kontrolu, ubaci fajl u bilo koji sempler i stavi mod wheel da kontrolishe pitch shift.

SumAnuT
13-06-2007, 12:55 PM
Uh, ja se izvinjavam, nisam shvatio da zelis i da se snizava pitch i da usporava u isto vreme, vise nego sto bi ga usporio samo sa pitchom.

HeatMan
15-06-2007, 02:00 AM
"Funk sooooulll brrrrooootherrrrrrrrrrrr" tip downpitcha?

Postavi? samplerate na ne?to brzo, recimo 200 bpm. Uključi? kvantizaciju, tako da ti se makaze "lepe" za svaki beat i isecka? vokal na komadiće identične du?ine. Onda se igra? - duplira? svaki komadić, crosssfadeuje? između njih, i na kraju tempo pomeri? na 100 bpm. Voila, odvratni stari zvuk lo?ih samplera iz osamdesetih.

to je taj fbs trip.. mada to mozze i jako dobro zvuchati.. imam u par traka bash taj trip i mozze se napraviti chak i pad od tog zvuka.. :)

@topic: ako si u cubaseu idi na pitch>envelope pa namesti kako ti odgovara.. i ubij ono "preserve tempo"..

mislim da tako beshe.. :)