View Full Version : Octopre, Onix 1620 ili...
dawid
11-06-2007, 08:45 PM
Zavrsavam studio i u potrazi sam za solidnim preampima. Imam emu 1820 pa mi pored dva koja se nalaze na njemu teba jos sest istih. Prva solucija ja bio Octopre dok nisam naisao na Onyx. Malo mi je cudno da za tu cenu dobijes mixer, osam navodno dobrih preampa (nahvaljeni u svim recenzijama na koje sam naisao), cetiri senda (usteda na pojacalu za slusalice :cool: ), talkback sekciju (takodje mi je potrebno-znaci jos jedna usteda), balansirani recording auts i mogucnost firewire prosirenja.
Zanima me da li je neko probao nesto od ovoga i sta misli o tome, kao i kakvi su preampi na Onyxu (to mi je i najvaznije!!) i kakvi su u poredjenju sa Octopreom. Takodje me zanima kakav je software za Onyx kada se doda firewire i da li postoji nesto slicno u tom cenovnom rangu (do 900 eura).
Hvala lepa
Zavrsavam studio i u potrazi sam za solidnim preampima. Imam emu 1820 pa mi pored dva koja se nalaze na njemu teba jos sest istih. Prva solucija ja bio Octopre dok nisam naisao na Onyx. Malo mi je cudno da za tu cenu dobijes mixer, osam navodno dobrih preampa (nahvaljeni u svim recenzijama na koje sam naisao), cetiri senda (usteda na pojacalu za slusalice :cool: ), talkback sekciju (takodje mi je potrebno-znaci jos jedna usteda), balansirani recording auts i mogucnost firewire prosirenja.
Zanima me da li je neko probao nesto od ovoga i sta misli o tome, kao i kakvi su preampi na Onyxu (to mi je i najvaznije!!) i kakvi su u poredjenju sa Octopreom. Takodje me zanima kakav je software za Onyx kada se doda firewire i da li postoji nesto slicno u tom cenovnom rangu (do 900 eura).
Hvala lepa
Octopre nisam probao, ali Onyx, bas 1620 jesam u vise navrata, i super je za te novce. Preampi su stvarno OK, Hi-z ulazi takodje........ Ja cu ga verovatno pazariti u dogledno vreme, bash kao preampe za bubanj i te stvari koje si ti naveo. Ako te interesuju i neki snimci, moze se cuti;)
dawid
11-06-2007, 10:28 PM
Naravno da bih da cujem!
Evo jedan Hc primer..... sve kroz onyx, snimano u digi002, i nesto preko dbx 376 (vokal, jedan od mikrofona sa pojacala....)
sad koliko je merodavno za sud o onyxu.....:confused:
I da, ako negde naletis na promo album The Mothership orchestra, sa 3 pesme.... ista kombinacija, samo je drugar snimao u deltu 1010
Sva ostala oprema - onako, u klasi onyxa, mixano ITB.......
dawid
12-06-2007, 08:05 AM
Pa kontam da nije lose. To si ti meni namerno HC "okacio" :da: .Verovatno cu se opredeliti za njega ili onaj duplo veci. A jesi isprobao firewire i software?
Pa kontam da nije lose. To si ti meni namerno HC "okacio" :da: .Verovatno cu se opredeliti za njega ili onaj duplo veci. A jesi isprobao firewire i software?
Bilo bi bolje da nisam mixao u PT le, gde sam jako ogranicen sa resursima:(
Nisam probao ni soft ni FW, ali mislim da je bacanje para, danas, kartaa sa 16in, a samo 2outa, i jos nekim ogranicenjima. Za te pare (oko 400) ima boljih resenja. A mixer za svaku preporuku:)
mandrak
13-06-2007, 08:56 AM
Moj bubnjar iz benda ima mali kućni studio i onyx mixer sa kojim snima bubnjeve i to zvuči jako pristojno.
dawid
13-06-2007, 09:21 AM
Pa izgleda da ce onda "pasti" 1640 i mirna backa :mrgreen:
Bar neko vreme, mada me je malo razocaralo sto FW ima samo 2 outa (nisam obratio paznju). Taman sam mislio da cu se otarasiti EMU softwarea :banghead:
spidermusic
13-06-2007, 05:09 PM
Da li ste pogledali osmokanalne preampove Mackie Onyx R800 ili Audient ASP008. Zanimljive sprave sa optickim i AES/EBU izlazima. Treba, po mom misljenju, razmotriti i tu varijantu, ali za nesto malo vise novca od 900 eura za nov uredjaj.
dawid
13-06-2007, 06:32 PM
Da li ste pogledali osmokanalne preampove Mackie Onyx R800 ili Audient ASP008. Zanimljive sprave sa optickim i AES/EBU izlazima. Treba, po mom misljenju, razmotriti i tu varijantu, ali za nesto malo vise novca od 900 eura za nov uredjaj.
Pa i 1640 je skuplji od planiranih 800,900 eura. Vidim da ljudi pozitivno pricaju o Audientu, ali Onyx 1640 ima nekoliko dodataka koji su za mene velika prednost (naravno ukoliko preampi nisu mnogo gori od audienta i r800).
spidermusic
13-06-2007, 07:24 PM
S obzirom da sam bio u slicnoj situaciji kao i ti i da sam zeleo da kupim Mackie Onyx 1640, a posle puno pretrage po interenetu i konsultacija sa ljudima od zanata, odustao sam i odlucio se za preamp. Zasto!
Prvo, sa miksera bih koristio samo preampove, jer mi ni EQ, a ni regleri nisu potrebni. Obradu signala i procesiranje, kao i miks obavljam u racunaru! Pored toga, fireware expansion card signal, uslovno receno, uzima odmah posle preampova, pa EQ i da hocu ne mogu da koristim. Da bih koristio EQ sa miksera morao bih da kupim dodatne konvertere koji bi mi omogucili da visekanalni signal uvedem u zvucnu kartu ili audio interface, sto bi dodatno poskupelo resavanje visekanalnog usnimavanja!
Drugo, ucinilo mi se kao bolje resenje da vise novca potrosim na preampove i mikrofone, nego na sam mikser koji mi ne bi bio od neke koristi, osim ukoliko bih zeleo da ga koristim za nastupanja uzivo, sto mi nije bila namera, a, nadam se, da nije ni tebi! (Za live postoje i bolji mikseri!)
Trece, talk back i izlazi za slusalice mi nisu bili potrebni, jer sam vec imao SPL monitor & talkback controller (model2381). BTW, zanimljiva i korisna sprava!
Sve ovo pisem, jer mislim da korisne informacije mogu da ti pomognu u donosenju odluke, kao sto su i meni pomogle! Naravno, odluka ce biti tvoja u skladu sa tvojim zeljama i mogucnostima.
Pozdrav i srecno!
Tomislav
13-06-2007, 08:06 PM
@spidermusic: Ovakvi savjeti su hvale vrijedni. Zbog toga bi i trebalo sastaviti RUMSKI THE BOOK. Ja sam već spominjao kako bih rado povadio kontrukvitne razgovore i najbolje sa rumskog kako bi se napravilo barem PDF izdanje knjige koja sadrži savjete sa rumski.com/forum
Kako se bliže praznici, to ću i napraviti :) Jedva čekam proći kroz sve to opet...
dawid
13-06-2007, 10:51 PM
S obzirom da sam bio u slicnoj situaciji kao i ti i da sam zeleo da kupim Mackie Onyx 1640, a posle puno pretrage po interenetu i konsultacija sa ljudima od zanata, odustao sam i odlucio se za preamp. Zasto!
Prvo, sa miksera bih koristio samo preampove, jer mi ni EQ, a ni regleri nisu potrebni. Obradu signala i procesiranje, kao i miks obavljam u racunaru! Pored toga, fireware expansion card signal, uslovno receno, uzima odmah posle preampova, pa EQ i da hocu ne mogu da koristim. Da bih koristio EQ sa miksera morao bih da kupim dodatne konvertere koji bi mi omogucili da visekanalni signal uvedem u zvucnu kartu ili audio interface, sto bi dodatno poskupelo resavanje visekanalnog usnimavanja!
Drugo, ucinilo mi se kao bolje resenje da vise novca potrosim na preampove i mikrofone, nego na sam mikser koji mi ne bi bio od neke koristi, osim ukoliko bih zeleo da ga koristim za nastupanja uzivo, sto mi nije bila namera, a, nadam se, da nije ni tebi! (Za live postoje i bolji mikseri!)
Trece, talk back i izlazi za slusalice mi nisu bili potrebni, jer sam vec imao SPL monitor & talkback controller (model2381). BTW, zanimljiva i korisna sprava!
Sve ovo pisem, jer mislim da korisne informacije mogu da ti pomognu u donosenju odluke, kao sto su i meni pomogle! Naravno, odluka ce biti tvoja u skladu sa tvojim zeljama i mogucnostima.
Pozdrav i srecno!
Uf...toga sam se i plasio. Mada SPL je poprilicno skup (oko 800 dolara), solidan preamp jos skuplji i to mi debelo izlazi iz okvira budzeta.
Eq nisam ni planirao da koristim, a o snimanju svirki sam razmisljao onako usput posto je to poprilicno cimanje. A i potreban mi je mixer jer za 95% musterija studio = mixer + gluva soba. Tuzno ali istinito. I da na gore pomenutu cenu dodam bilo kakav mixer (samo zbog vizuelnog efekta :banghead: ) treba mi jos vise novca. Zato pitam da li je neko upoznat sa necim slicnim, a da je u tom cenovnom rangu, a mozda kvalitetnije/bolje. Kao sto sam rekao, uskoro zavrsavam studio i reziju i moram razmisljati o tih nekoliko stvari na kojima bih radio min. godinu- dve, neko pocetno najbezbolnije resenje dok ne budem u mogucnosti da izvoljevam :mrgreen: .
E da, cuo sam i da im sumiranje nije lose.
Hvala u svakom slucaju.
Spider, kakve su bile recenzije i misljenja ljudi samo za preampe kod Onyxa, u odnosu na konkurentske?
Verujem da je tvoj audient bolji, ali npr, mali onyx 1620, sa 8 pre moze da se nadje za ispod 800e, nov, a ima brdo stvari plus (talback, auxe, eq, kome treba, subgrupe.....). Velika mana onyxa, sto si isam primetio je sto su mu uopste DIR outi odmah iza preampa, bez mogucnosti promene, jer nekad, pogotovo za live snimanja, bi bilo jako korisno da budu post EQ ili cak i post fader
evo jos jednog primera onyxa na delu.
zvincic
13-06-2007, 11:38 PM
evo jos jednog primera onyxa na delu.
pa i nije neki bas reprezentativni primjer :confused:
pa i nije neki bas reprezentativni primjer :confused:
E, zvina..... mixer od 700e, karta od 400, i 3 sata mixa, sa 5 minuta 'masteringa'........
spidermusic
14-06-2007, 12:20 PM
Ne mogu vam reci pouzdano kakvi su preampovi na mikserima Mackieve Onyx serije, jer sam u startu odustao od kupovine miksera, pa se dalje nisam ni raspitivao za njihove kvalitete! (Inace vec imam jedan mikser Allen & Heath GS1 iz 1996. godine, koji je sve ove godine verno sluzio ( bez ikakvih problema), ali ce sada malo da se odmara! Povremeno ce se koristiti kao podmiks mikser za slanje matrice u slusalice!)
Sto se tice kvaliteta preampova Mackievog Onyxa R800 i Audintovog ASP008 vladala su oprecna misljenja, ali je broj pozitivnih kritika za Audientove preampove za nijansu bio veci (i cena je bila malo veca), pa je i moja odluka prevagnula na stranu Engleza! Mada, ne treba zanemariti ni znatan broj pozitivnih kritika za Mackiev proizvod. I njega ozbiljno treba uzeti u razmatranje. (Jedini problem je sto se kod nas (u Beogradu) tesko moze kupiti. Zastupa ga Sky music koji te stvari nema na lageru i rok isporuke je u nedogled. Neozbiljno za jednu veliku firmu.)
Sto se tice live snimanja radije bih se odlucio za miksere firme Allen & Heath iz bilo koje serije, mada je moja preporuka Wizard ili GL serija. Iz ovoga se moze zakljuciti da volim ''egleski zvuk''. Ali, to je licni ukus o kome se ne vredi raspravljati! Problem sa ovim mikserima je i to sto nemaju expansion card za AD konverziju, vec se za to moraju koristiti eksterni konverteri ili audio interface!
Prelazem Dawidu da razmotri I Allen & Heath varijantu! (I oni imaju talk back i nesto bolji EQ, po mom misljenju!). Sve to vazi, pod uslovom da je i dalje ostao pri misljenju da mu je u studiju neophodan mikser! Predlazem, takodje, da, ukoliko je sminka u studiju vazna, a ne sporim da jeste, za vecinu neukih musterija, razmisli i o nabavci nekog polovnog, mozda ne sasvim ispravnog miksera, koji ce moze naci za male pare, a sluzice da ocara musterije!
Pozdrav i srecno!
spidermusic
14-06-2007, 12:30 PM
Zaboravih da predlozim Dawidu da pogleda i neke proizvode firme Presonus. Imaju zanimljive audio interface uredjaje i preampove! Pogledaj modele Firestudio, Digimax 96k i Digimax FS (zanimljiva sprava, osmokanalni preamp koji moze da radi i kao osmokanalni AD/DA konverter za cenu od oko 500 eura!)
Jos jedenom pozdrav!
dawid
14-06-2007, 08:31 PM
Zaboravih da predlozim Dawidu da pogleda i neke proizvode firme Presonus. Imaju zanimljive audio interface uredjaje i preampove! Pogledaj modele Firestudio, Digimax 96k i Digimax FS (zanimljiva sprava, osmokanalni preamp koji moze da radi i kao osmokanalni AD/DA konverter za cenu od oko 500 eura!)
Jos jedenom pozdrav!
Presonus Firepod sam imao prilike da isprobam u par navrata (pozajmljivao od drugara) i uopste nisam odusevljen. A nisam nesto zahtevan :da: Recimo da mi EMU1820, za moj ukus, ima preampe koji mi se vise svidjaju. Radio sam a/b test pri usnimavanju gitara i mnogo mi se vise svideo EMU. Mada mozda je to samo slucaj sa tim/takvim gitarama bio. Sa A&H mixerima nisam nesto upoznat ali sada cu da potrazim na netu sta nude i kakve su recenzije.
A sto se tice preampa svakako bih u skorije vreme uzeo i jedan kvalitetan stereo, bez obzira kakav mixer uzeo.
clusterchord
14-06-2007, 11:20 PM
osobno nemam povjerenja u te "expansion" karte tipa 16 AD inputa za 400eura. to ne moze biti neka kvaliteta. hocu reci, bespredemetno je razgovarati o pomacima u kvaliteti preampa ako ih poslije guras u neko potencijalno groblje od konverzije.
nisma radio s onyxom - prije je rak rana mackiea bila EQ. boze mi pomozi cim ga upalis. kakvi su ovi novi to se nezna, jer je njihov marketinski odsjek vrlo jak i glasan, ali realna iskustva iz "rovova" o tim EQ-ima su rijetka.
ja bi ti preporucio rabljeni wizard 2, sa 16 kanala, ima odlicne eq-ove, dobar mix bus itd.. vrlo fleksibilan, i kad budes mogao.. rastegni i ubodi na direkt i group izlaze jedan RME Fireface 800, cija konverzija stvarno dobro radi. nisam bas presretan s njihovim preampima, ali ne trebas ih ni koristiti. RME ti daje totalmix routing fleksibilnost, povezujes ga s mikserom na sve moguce nacine.
dodao bih da bih ja na tvom mjestu osim snimanja, radio i mixdown preko miksera, 10 izlaza po grupama (stemovima) plus neki midi hardware - farbas sa analog eq-om itd.. natrag u stereo u comp. vratit ce ti se osmjeh na lice..
jest nesto vise love ta kombinacija, ali na kraju ces cut i znat zasto si platio.
Ja sam jednom probao EQ na Onyxu. Odlican je! Stvarno je dobar. Naravno da ne bije onu visu kategoriju miksera ili nedajboze samostalne (rack) EQe, ali kad se uzme u obzir koliko love to kosta i kako zvuci, sjajan je!
(usput, kad se svi hvale... napokon sam spojio svoj novi mikser Trident 8T-24 - njegov EQ rastura! Sjajan pult!)
Arthur
15-06-2007, 11:05 AM
e da, stvarno, A&H MixWizard stvarno fino radi! Redovno ga koristim u sprezi sa Alesis HD24, i sa obzirom koliko ove sprave kostaju, ludilo od mogucnosti! I veoma, veoma zahvalan kvalitet zvuka, do te mere da stvarno nadmasuje mogucnosti prosecnog mladog tonca.
(usput, kad se svi hvale... napokon sam spojio svoj novi mikser Trident 8T-24 - njegov EQ rastura! Sjajan pult!)
Extra:)
Daj nam malo detalja....... preampi, routing, suma.......
Cekaj, to je Oram ogranak sad? Cena:) ?
Ma ja sam ga uzeo od prijatelja (taj je nabavio Amek Hendrixa!) za jeftine pare. Novi kostaju oko 4500 eura.
Inace ne vjerujem previse pultevima koji su sve na male chipove napravljeni. Al ovo me obrnulo naopacke.
Od John Orama je (Toftov se zove ATB i skoro isti je samo malo bolje kozmeticki napravljen). Ima S20 preampe koji zvuce kristalno cisto. Raj za svakoga ko voli beskompromisno transparentan zvuk. Ja sam malo blesav pa meni bolje leze prljavi preampi tako da cu se u u snimavanju drzati mojih lampi. Al bez zezanja, preamp je jbn! Eq je malo coskast za precizno podesavanje jer nema Q na parametrikama. Al nema veze. Zvuci tako da mi je vilica opala! Apsolutno neusporediv s bilo kojim pluginom, transparentniji od SSLa (iako SSL ima jedan svoj masni sarm), midlovi me dosta podsjecaju na MCI 600 na kojem sam nesto radio prije godinu dana. Ima sjajno rijesen ruting i svakave se kombinacije mogu sastaviti.
Sve u svemu, jako dobro mi zvuci. Danas sam prvi mix na njemu napravio. Jedino sto je pult ruzan. Izgleda jeftino i jadno! Potovi su neki mali i pod prstom su nekako klimavi i bezveznjikavi. Sto se izgleda tice, pult ima anti-mojo faktor! Al zvuci majku mu njegovu...
Evo ti link na neki review di je sve opisano, da ja sad ne idem u detalje i offtopicam previse... http://www.proaudioreview.com/pages/s.0028/t.5487.html
jos jednom, sorry na offtopicu...
Od John Orama je (Toftov se zove ATB i skoro isti je samo malo bolje kozmeticki napravljen). Ima S20 preampe koji zvuce kristalno cisto. Raj za svakoga ko voli beskompromisno transparentan zvuk. Ja sam malo blesav pa meni bolje leze prljavi preampi tako da cu se u u snimavanju drzati mojih lampi. Al bez zezanja, preamp je jbn! Eq je malo coskast za precizno podesavanje jer nema Q na parametrikama. Al nema veze. Zvuci tako da mi je vilica opala! Apsolutno neusporediv s bilo kojim pluginom, transparentniji od SSLa (iako SSL ima jedan svoj masni sarm), midlovi me dosta podsjecaju na MCI 600 na kojem sam nesto radio prije godinu dana. Ima sjajno rijesen ruting i svakave se kombinacije mogu sastaviti.
Sve u svemu, jako dobro mi zvuci. Danas sam prvi mix na njemu napravio. Jedino sto je pult ruzan. Izgleda jeftino i jadno! Potovi su neki mali i pod prstom su nekako klimavi i bezveznjikavi. Sto se izgleda tice, pult ima anti-mojo faktor! Al zvuci majku mu njegovu...
Evo ti link na neki review di je sve opisano, da ja sad ne idem u detalje i offtopicam previse... http://www.proaudioreview.com/pages/s.0028/t.5487.html
jos jednom, sorry na offtopicu...
Imam S20 preamp, znam sa pricas;) :)
Jeste previse cist, za neke stvari, moracu i ja pribaviti neku lampu u dogledno vreme. Mada, taj sto.....mmmmmm:hyper:
Evo da se i ja ukljucim u diskusiju posto ovu dilemu oko mixercica imamo Dawid i ja zajedno.Posle premisljanja i vasih saveta jos uvek smo u dilemi Mackie Onyx 1640 (1460E u Sky-u) ili Allen&Heath MixWizard WZ3 16:2 (1367E u Artistu).Nemam iskustva ni sa jednim od ta dva mixera pa ne znam koji uzeti.Svakako bi smo se opredeli za onaj koji bolje zvuci ali ako nema neke prevelike razlike u zvuku,kvalitetu preampa i sumingu ipak bi se opredelili
za Mackie zbog nekoliko stvari-rutinga,posedovanja grupa,same funkcionalnosti i iskoristivosti.Koliko god bili dobri ili ne EQ's na tim mixerima,u studiju bi smo ih najverovatnije zaobilazili pa nam sam EQ nije toliko vazna prednost(za LIVE manje,vise).Ako je,izuzimajuci EQ,Wizard kao mixer cujno bolji onda nema sumnje,izbor ce biti on.Svakao planiramo da u 'dogledno vreme' uzmemo neku ozbiljniju kombinaciju I/O (verovatno MOTU 896HD+MOTU 8Pre).
Znaci,jos uvek smo u dilemi za prvu investiciju izmedju ova dva mixera pa ako ima nekoga ko je radio sa oba i moze ukratko da uporedi njihov zvuk,izuzimajuci EQ,cisto samo sumiranje pa i preampe to bi nam mnogo pomoglo u izboru.Hvala
ili recimo A&H GL2400 16 ?
clusterchord
20-06-2007, 12:36 AM
Ma ja sam ga uzeo od prijatelja ..
Inace ne vjerujem previse pultevima koji su sve na male chipove napravljeni. Al ovo me obrnulo naopacke.
Od John Orama je (Toftov se zove ATB i skoro isti je samo malo bolje kozmeticki napravljen). Ima S20 preampe koji zvuce kristalno cisto. Raj za svakoga ko voli beskompromisno transparentan zvuk. Ja sam malo blesav pa meni bolje leze prljavi preampi tako da cu se u u snimavanju drzati mojih lampi. ..
jesi li imao priliku probati, usporediti toftov ATB sa ovim svojim ??
ja isto razmisljam o tim pultevima, ali jos uvijek bi rado uzeo neki Ghost 32/8 ako naleti za dobru cijenu.. od ova dva naginjem vise toftu sto se tice kvalitete izrade tice, a i mogu ga dobiti znatno jeftinije od Orama.. citaj: nemam para. ali sto se sounda tice, nemam pojma.
@alen: vidim da spominjes da su ti Eq-i nebitni jer bi isao direkt u DAW. ali da ti je vazan summing, drugim rijecima imaces opet iste te eq na raspolaganju na mixdownu...
osim za kirurski precizne intervencije u pluginu, taj EQ bilo na Wizardu bilo na Onyxu ce ti za ove "sire poteze kistom" raditi puno muzikalnije i toplije od bilo kojeg plugina.. bez obzira sto nisu "high end", jos uvijek su analogni. ja sam se u to uvjerio puno puta.. ako vec pucas na analognu sumu, na takvom malom pultu (sto osobno mislim da i dalje ima smisla u odnosu na ITB ) onda je suludo ne iskoristiti te EQe. neces fulati ni s jednim od ta dva. dobro kod WZ je sto ga lako mozes prosiriti pomocu onog njihovog busa.. mackie je "lep".
jesi li imao priliku probati, usporediti toftov ATB sa ovim svojim ??
".
Jel' se ATB pravi u Kini, a Trident u UK? ili obrnuto?
Hehe... tesko da bi igdje mogao usporediti Tofta i Orama. Nemam pojma da ima netko ATB ovdje na ovim prostorima.... tu smo di jesmo...
Al sam zato zadnjih tjedan dana zakopan u studiju, imao sam tjedan dana da smiksam jedan cijeli album... i Trident radi super! Suma mu je izvrsna, EQ razvaljuje (iako mi malo fali Q na midlovima, al bez obzira, boja mu je super). Ma bas sam zadovoljan!
Sad mi je plan sastaviti novi stol u koji cu ukucat i Tridenta i A&H. Tako onda dobijem 40 kanala na miksu i dva totalno razlicita zvuka. Ipak mi se tesko odvojit od A&H. On ima prljavo-prekrasni, masni zvuk koji mi lezi na snareovima i gitarama, a Trident pak ima taj kristalni fini zvuk. To kad iskombiniram bit ce bomba!
Bajdvej, jel netko prodaje Cramware A16 konverter? Fali mi sad jos izlaznih kanala da to sve izvedem!
Hehe... tesko da bi igdje mogao usporediti Tofta i Orama. Nemam pojma da ima netko ATB ovdje na ovim prostorima.... tu smo di jesmo...
Al sam zato zadnjih tjedan dana zakopan u studiju, imao sam tjedan dana da smiksam jedan cijeli album... i Trident radi super! Suma mu je izvrsna, EQ razvaljuje (iako mi malo fali Q na midlovima, al bez obzira, boja mu je super). Ma bas sam zadovoljan!
Sad mi je plan sastaviti novi stol u koji cu ukucat i Tridenta i A&H. Tako onda dobijem 40 kanala na miksu i dva totalno razlicita zvuka. Ipak mi se tesko odvojit od A&H. On ima prljavo-prekrasni, masni zvuk koji mi lezi na snareovima i gitarama, a Trident pak ima taj kristalni fini zvuk. To kad iskombiniram bit ce bomba!
Bajdvej, jel netko prodaje Cramware A16 konverter? Fali mi sad jos izlaznih kanala da to sve izvedem!
A sa cega sad izlazis na Tridenta?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.