PDA

View Full Version : Behringer Eurodesk MX9000

hrkljus
11-06-2007, 02:32 PM
Isplati li se dati pare za Behringer Eurodesk MX9000, kakva su iskustva?
Bole koliko sam upratila ti ga imas?

TheOtherSide
11-06-2007, 02:56 PM

it worths every penny !

opasan mixer za mnogo malo para...

:cool:

Tomislav
11-06-2007, 04:47 PM
Bole koliko sam upratila ti ga imas?

Ja nebih kupio behringera nikad vi?e. :banghead:

Rocket Roll
11-06-2007, 08:10 PM
Ja bih - novu Behringer Xenyx seriju mikseta, ali Eurorack i Eurodesk... samo sa pištoljem na slepoočnici.

Tomislav
11-06-2007, 08:15 PM
Ja bih - novu Behringer Xenyx seriju mikseta, ali Eurorack i Eurodesk... samo sa pi?toljem na slepoočnici.
Je li moguće da valja???? Nisam čuo. Imao eurorack, prezirem ga.

Rocket Roll
11-06-2007, 08:21 PM
Dve stvari govore tome u prilog: cena (Xenyxi su otprilike duplo skuplji od Euro-serije) i pohvale od ljudi kojima verujem. Sad, sigurno je da Xenyx neće biti ba? Mackie, ali. Stvarno je nemoguće da ne?to bude gore od Euroracka. Plus, ako i?ta znači, poslednja tri broja FutureMusica se vrlo pohvalno izja?njavaju o većim Xenyxima.

stigma
11-06-2007, 08:22 PM
Misilim da je ovako nesto bolja opcija
http://www.provox.hr/audio/proizvod.aspx?IDProizvoda=1677&myDataListIndex=61&IDProizvodjaca=82&Source=1
"build as a tenk" i eq uopce nije losh (imam ga vec nekoliko godina)...

Tomislav
11-06-2007, 09:01 PM
Dve stvari govore tome u prilog: cena (Xenyxi su otprilike duplo skuplji od Euro-serije) i pohvale od ljudi kojima verujem. Sad, sigurno je da Xenyx neće biti ba? Mackie, ali. Stvarno je nemoguće da ne?to bude gore od Euroracka. Plus, ako i?ta znači, poslednja tri broja FutureMusica se vrlo pohvalno izja?njavaju o većim Xenyxima.
Ma i euro je bila kao sad xenix kad je iza?la, zar ne??

Ali svejedno, tu su prijatelji kojima vjeruje?... Ajd ba? me zanima kako će ih komentirati.

Pozdrav!

cilirado
09-08-2009, 01:25 PM
da li neko zna,dal moze da se na ovom mixeru kontrolise jacina zvuka u nuendu? tacnije da se poveze sa nuendom tako da mixer sluzi automatski i za produkciju a ne samo za snimanje!? HVALA!!! i molim vas ako neko zna da mi odgovori sto pre moze,jer mi hitno treba mixeta!!!! JOS JEDNOM HVALA!!!

allegrosteva
09-08-2009, 03:36 PM
Imaaaa jaaaa tu misketu i sluzi mi NEMOJTE DA ME NAPLJUJETE I DA ME IZVREDJATE samo da svetli kad mi neko dodje, jer ko se iole razume-znace je miksetu treba imeti ili dobru(10k up) ili je nemati uopste ko se ne razume bitno mu je da je veliko i da svetli. Jednom sam je povezao i posle pola sata testiranja raskacio je.Pitanje je sta ce ti mikseta-planiras da radis miks-zaboravi( grozan crosstalk, eq-i jedva da su za prvu pomoc), ako je za kontrolu pri usnimavanju-zaboravi potovi i konektori skoro pa da se moze reci da funkcionisu. Ma sve curi na sve strane. Bolje radi ITB.

allegrosteva
09-08-2009, 03:37 PM
P.S. prodajem je za fer cenu :)
I opasno radi :)

HeatMan
09-08-2009, 05:12 PM
nama na faksu je pochela da crkava mesec dana nakon shto smo je dobili... kontakti na nekim fejderima riknuli.. neki kanali su od samog pochetka imali nenormalno chudan zvuk..

ali najjachi momenat na mikseru (ne znam da li je tachno ovaj, ali behringer jeste i to neki veci kao ovaj) je da su kanali ishli do +4 a grupe klipovale na 0.. shto je pisalo i u manualu, shto ja i dan danas ne razumem kako je neko mogao to da uradi jbt

awacs
09-08-2009, 07:54 PM
ako neko zna da mi odgovori sto pre moze,jer mi hitno treba mixeta!!!!

Tebi hitno treba upoznavanje sa razlikom između analognog miksera i digitalnog kontrolera. Sve drugo je manje hitno.

Pozdrav,

Vasa

Bockie
09-08-2009, 09:05 PM
Taj mixer bi mogao da nadje primenu u nekom manjem demo studiju ili nekom od klubova za tezgu! Price o tome da behringerova xenyx serija bolje radi od toga ipak nisu tacne! Ako je uopste raspravljati o boljem u tom slucaju... Cuj za nekakvu krljacinu i rokacinu je sasvim ok,ima kilo suma,ali hebi ga svaka analogija ima u toj klasi...! Verujem da bi u kombinaciji sa Alesis HD 24 i par onih kompleta mikrofona mogao da se uradi barem korektan snimak... To sto vecina ljudi ocekuje sedmocifrenu produkciju od prakticno svake sprave,pa makar i budjave pedale od 20e ,to je drugi problem...
Model je jos aktuelan,proizvodi se i to je to za te pare... za 800e nov 48 kanalni mixer...!
Inace opste je poznato da su ga kupovali samo zbog toga sto "izgleda", pa kad neko ko je vezer udje u studio - da vidi veeeliku mixetu sa puuuno dugmica,pa ga popale samo za monitoring,da ipak i zasvetli koja dioda...

Ako je nadjes po dobroj ceni i ako se uklapas u gore-navedeno, verujem da ces biti vise nego zadovoljan...!

Poz'

zlobisha
10-08-2009, 03:52 AM
Ja prodajem MX8000 za d?abaka, ako nekog interesuje... :)