View Full Version : Trubaci, semplovi?
Radim neku stvar pa bih probao da nesto izmrmundjam sa semplovima te me interesuje postoji li neka banka za svirke tipa kalasnjikov, mesecina i sl.?
hvala unapred :)
Mogli
07-06-2007, 01:34 AM
Radim neku stvar pa bih probao da nesto izmrmundjam sa semplovima te me interesuje postoji li neka banka za svirke tipa kalasnjikov, mesecina i sl.?
A, ti si taj sto kvari nasu omladinu?! Sram te bilo matori turbofolkeru!:p
HeatMan
07-06-2007, 01:38 AM
e i mene to zanima.. sve do sada shto sam izvukao su neki tanki semplovi (tipa: hypersonic i ostala sr...)..
Steka
24-07-2007, 07:51 PM
Snimite trubace uzivo ...
Snimite trubace uzivo ...
vazi
pozzz
vazi
pozzz
Sto ne rece da ti nahvatam jedno 300kg trubaca, sad je bio neki sabor na Zlatiboru:o :mrgreen:
slowstar
24-07-2007, 09:57 PM
To Brega radi iskljucivo UZIVO!!!
Banke tog tipa specijalno pravljene - NE POSTOJE, ali postoje nacini da se snadjes...
znam, zato sam i pitao posto mi treba za neke "demo" varijante pa bi bilo suludo placati i organizovati trubace... a ovo od banki sto imam nije ni za... :)
DEMONIO
24-07-2007, 11:28 PM
Takodje sam zainteresovan za slicnu banku... :) Ko ima ideju ili iskustvo sa nekim sampleovima... nek kaze ;) heh
slowstar
24-07-2007, 11:53 PM
Mnogi ljudi ne znaju da u stvari u toj "dragacevo" muzici uopste ne postoji instrument TRUBA, a svi ih zovu "trubaci" iz meni nepoznatih razloga.
Verovatno je i to razlog sto se ljudi zale da ne mogu da nadju "banke" sa trubacima - truba ovde nije u pitanju, nego instrument koji se zove "FlugelHorn" a ovde ga poneki seljak zove iskvareno 'fligorna'. Razlikuje se prilicno od trube, pre svega zbog malo sire menzure, malo drugacijeg usnika (seljoberski - 'mustik')
a i po ventilima koji nisu cilindricni kao kod trube, nego kruzno-horizontalni, kao kod horne. To i rezultira znatno drugacijim zvukom nego kod trube, zvuk je 'okrugliji', topliji, malo nazalniji i meksi nego truba, tako da ga u banci semplova treba traziti po imenu Flugelhorn ili krace "flugel". Sledeci problem kod imitiranja "trubaca" je nacin sviranja, koji je fals, sa neskolskim trilerima, i sa
totalno iskvarenim vibratom, a i postoje delimicno otvoreni ventili, kao i pogresna "ambazura" i to sve cini prilicno teskim imitiranje ovakvih ansambala, koji se inace sastoje i od drugih instrumenata iz porodica tuba, kao sto su tenor ili bariton tube, i bas tuba, koja opet postoji u vise vrsta i usnika.
Sve u svemu, kompleksan, ali ne nemoguc zadatak, i moguce je napraviti uz malo truda dosta uverljivu imitaciju, uz namerno gresenje, dosta suptilnog pitch benda i vibrata, kao i namerne greske i primitivizmi u harmonizaciji i fraziranju, po pravilu "sto gore - to bolje" ali stilski tacno.
Imao sam prilike da trazim takav sound, i nasao sam prilicno realne zvuke u
Roland orchestral library vol.2 (akai format) zatim u Vitoush samplovima za simfo orkestar, i veoma dobre "flugele" u Roland SRX prosirenju "BRASS"
Srecan lov, i uspesan "klon"
P.S. inace neki "narodnjacki" programeri i "aranzeri" su iznenadjujuce uspesno dobijali takav zvuk koristeci prastari Roland sound modul U220, ali su bili vesti sa trilerima, jer su poceli kao harmonikasi...
Sto se duvacke sekcije tice, mene dobro sluzi Chris Hein Horns...
Mnogi ljudi ne znaju da u stvari u toj "dragacevo" muzici uopste ne postoji instrument TRUBA, a svi ih zovu "trubaci" iz meni nepoznatih razloga.
Verovatno je i to razlog sto se ljudi zale da ne mogu da nadju "banke" sa trubacima - truba ovde nije u pitanju, nego instrument koji se zove "FlugelHorn" a ovde ga poneki seljak zove iskvareno 'fligorna'. Razlikuje se prilicno od trube, pre svega zbog malo sire menzure, malo drugacijeg usnika (seljoberski - 'mustik')
a i po ventilima koji nisu cilindricni kao kod trube, nego kruzno-horizontalni, kao kod horne. To i rezultira znatno drugacijim zvukom nego kod trube, zvuk je 'okrugliji', topliji, malo nazalniji i meksi nego truba, tako da ga u banci semplova treba traziti po imenu Flugelhorn ili krace "flugel". Sledeci problem kod imitiranja "trubaca" je nacin sviranja, koji je fals, sa neskolskim trilerima, i sa
totalno iskvarenim vibratom, a i postoje delimicno otvoreni ventili, kao i pogresna "ambazura" i to sve cini prilicno teskim imitiranje ovakvih ansambala, koji se inace sastoje i od drugih instrumenata iz porodica tuba, kao sto su tenor ili bariton tube, i bas tuba, koja opet postoji u vise vrsta i usnika.
Sve u svemu, kompleksan, ali ne nemoguc zadatak, i moguce je napraviti uz malo truda dosta uverljivu imitaciju, uz namerno gresenje, dosta suptilnog pitch benda i vibrata, kao i namerne greske i primitivizmi u harmonizaciji i fraziranju, po pravilu "sto gore - to bolje" ali stilski tacno.
Imao sam prilike da trazim takav sound, i nasao sam prilicno realne zvuke u
Roland orchestral library vol.2 (akai format) zatim u Vitoush samplovima za simfo orkestar, i veoma dobre "flugele" u Roland SRX prosirenju "BRASS"
Srecan lov, i uspesan "klon"
P.S. inace neki "narodnjacki" programeri i "aranzeri" su iznenadjujuce uspesno dobijali takav zvuk koristeci prastari Roland sound modul U220, ali su bili vesti sa trilerima, jer su poceli kao harmonikasi...
Ultrazanimljivo:)
A zanima me, kad smo tu, kako su istorijski oni dosli do tih 'filigorni' (i ja sam cuo taj izraz, ali mi nije bio jasan), zapravo, od kog je instrumenta nastalo to sto ushi para:D
Danny Lou
25-07-2007, 08:52 PM
ma ljudi kazem vam, slowstar-a za predsjednika :)
probaj TBS ili sonc synth-ove trube... ima nekih akai-a ali su uglavnom fraze... mislim da je dobitna "moguca" kombinacija svih tih zajedno sa jednim trubacem koga ces u`vatiti da ti odsvira pa ga podebljaj... mozda i grijesim???:confused:
nego izadje li ta arturia "Brassic"????:confused:
postigne se i super stvar ako dodate jdnostavnu distorziju ..... :)
Pozdrav
in the dark
30-07-2007, 02:05 PM
hvala Max.
Pozdrav tebi.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.