View Full Version : Koji efekat procesor za Nord Lead 2X?
fischek
07-05-2007, 08:44 AM
Zdravo,
Uzeo sam Nord Lead 2X pre 10-ak dana...u jednom trenutku je bilo price o tome da cu mozda moci da koristim efekte sa Korga TR, ali cini mi se da je to nemoguce dok ne kupim dodatnu karticu za semplovanje - tek tada dobijam audio in.
Dakle, pitanje glasi...koji bi bio solidan (nije za profi upotrebu, vec za kucnu svirku - hobi - bla bla bla) ono...table top efekt procesor za Nord Lead 2X.
Ideja mi je da ne puknem neku preteranu kintu, da mi to stoji na stolu i da malo *ovlazim* Nord Lead - nista vise :)
Unapred zahvalan.
Aleksandar
fischek
07-05-2007, 05:59 PM
Tko sta zna, nitko nista ne zna...krhko je znanje.
silicon science
07-05-2007, 07:39 PM
Tko sta zna, nitko nista ne zna...krhko je znanje.
KORG KAOSS PAD 3
alavuk
07-05-2007, 07:56 PM
danas ga isprobao kao i mikro korg ... znaci kombinacija ludilo jos bi dodao sh-201 :] ... bio je i juno D , nisam se odusevio nesto specijalno , cini mi se da je malo modernija verzija xp serija klavijatura ... ja se izvinjavam za offtopic ... elem slazem se za Korg KP 3 ili cak 2
Zaboravi efekte iz TRa, oni su losi i za njega samog, a kamo li za nesto ozbiljnije.
fischek
07-05-2007, 08:54 PM
Zaboravi efekte iz TRa, oni su losi i za njega samog, a kamo li za nesto ozbiljnije.
OK, a Kaoss? Inace, hvala na ideji za Kaoss.
Njega nisam probao.
Razmisli o TC m300/350, ako ides na rack verzije
darkstar
07-05-2007, 10:15 PM
Cao,
Ja imam nord lead 2,i zezao sam se tako sto sam ga ubacivao u fantoma,pa vukao neke efekte...kao sto rece off,nije to neki zvuk,ali moze se napraviti zezalica.
elem,ja sam imao neku suludu ideju da uzmem jedan lexicon jeftiniji,sa njim bi dobio reverbe/delay-e nekakve ... pa mozes o tome da razmislis.
Inace,igraj se malo sa nordom,mozes ti da dobijes osnovne efekte,malo mu daj sustaina,malo tremolo-a,malo imitiraj chorus ...
pozdrav
clusterchord
07-05-2007, 10:54 PM
jeftino: best buy ALESIS WEDGE. imas ga na ebay i njem (oko 70 eur)( i americkom (oko 70 dol). malen, real time control. vrlo fleksibilan delay ima - hp/lp, diffusion, ping pong. uspiuo sam na njemu mnapraviti sve one dub varijante i sl.. reverb hall plate solidan za padove itd..
ja ga koristim i na snimcima, ne samo "po doma".. pogotovo delay.
malo skuplje: absolute best buy multi fx Lexicon MPX-1. najbolji ikad iz MPX serije, vise kao mid end efekt nego low end kao 500, 550, 100 itd.. ima i rev i delay i flange itd. nije neka kvantitea kao neki novi low end modeli, ali je zato kvalitetniji po zvuku od njih vecine. neces pogrijesiti.
jos jedan glas za kaoss pad ... trojku ili dvojku.......
fischek
09-05-2007, 02:06 PM
Hvala svima na savetima - veoma mi se dopada Kaoss KP3 kao ideja :) . Da li neko ima predstavu o tome gde bi jos mogao da pokusam da ga nadjem, posto Sky Music dobija za mesec dana?
lesha
09-05-2007, 03:47 PM
Hvala svima na savetima - veoma mi se dopada Kaoss KP3 kao ideja :) . Da li neko ima predstavu o tome gde bi jos mogao da pokusam da ga nadjem, posto Sky Music dobija za mesec dana?
probaj u artistu..
fischek
09-05-2007, 04:47 PM
probaj u artistu..
Zvao, kazu da ne rade Korg vise - kao radi samo Sky - a zvao sam i Sky opet, pa su mi rekli da nije mesec dana vec 7-10 - hvala! :)
Shining-Shitbox
13-05-2007, 04:11 PM
http://www.lexiconpro.com/Images/Product_Images/mx200_temp_intro.jpg
za male pare - 200$ - dobijes OK spravicu.
goasia
13-05-2007, 05:05 PM
Boss SE-70 od 100 do 150 eura , pogledaj po netu malo ... ;)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.