PDA

View Full Version : koji od ova tri midi controller-a:

makaay
05-05-2007, 11:12 AM
m-audio axiom 61
emu xboard 61
cme uf6

cijena mi ne igra ulogu. moj favorit je zasad axiom. cme lagano otpada zbog ograničenja kod memoriranja. ustvari je, dakle borba između emu i m-audio. malo sam skeptičan na kvalitet emu-a za tu cijenu (uz koju jo? ide i veliki software bundle meni beznačajan). ovo bi se pitanje ustvari na kraju svelo na: ljudi, kako ste zadovoljni axiom-om?

napominjem da bih controller koristio prvenstveno live + laptop sa emuX. bio bi sporedan kontroler (pokraj S90).

hvala!!!

Shot
05-05-2007, 11:47 AM
Cme

milos
05-05-2007, 02:37 PM
CME ima odlicnu konstrukciju - pravi hard metalac :)
Mislim da X Board 61 mozes sada naci i za oko 200 EUR sto je za pola cene jeftinije od Axioma....
Pitanje koje se postavlja je -kakve dirke volis ...
ako volis semiweighted ,onda CME a ako volis synth lagane onda Emu a Axiom ti je neki kao sundjerasti semiweighted u ciji mehanizam bas nemam mnogo poverenja .....:) :D
Ako koristis Emulator x (1.5 ili 2),onda definitivno Emu jer je maltene ko stvoren za njega;) :da:

makaay
05-05-2007, 05:03 PM
Ali CME ima ozbiljan problem sa memorijskim lokacijama. To mi smeta u live-u. Sad će? se smijati, ali ja sam do neki dan imao a33 i super je (lagan, super tipka), ali me smetalo ?to nema displeja, 2x16 memorija i manjak kontrolera/knobova. Ne treba mi 6 i pol oktava vi?e otkad je s90 glavni master/synth. Va?nije od broja i kvalitete tipaka, a i kući?ta mi je volumen kontrola (i sve one ostale) za 3-4 midi kanala. Da li si ti koristio emu xboard sa emuX? Kakva je to fora sa tim xmidi-jem (koji se dobije uz xboard)? Da li to znači da nije vi?e potrebna emu karta? Kakve su latencije? Ako su latencija i opterećenje procesora isti kao kod 1212M (govorim samo o reprodukciji emuX) onda je moj problem rije?en.

Thanx!!!

clusterchord
05-05-2007, 09:27 PM
to i mene jbe.. CEM su mi super tipke, ali to je zaista samo home studio kontroler, nije predvidjen da s njega nesto ganjas uzivo..

druga stvar je, podryava samo midi controllere, ali ne i system exclusive naredbe.. sto ti treba ako oces nekje stare module da ganjas (a la matrix 6, 1000, microwave, roalnd MKS seriju itd).

ostaje mi samo reMote ili SL.. a oni mi ne izgledaju bas robusno kao CEM, i mislim da tipka nije jednako dobra.. dlai netko koristi novatione ?

makaay
08-05-2007, 11:54 PM
upravo instalirao xboard. zadovoljan sam prvim dojmom.

pozdrav!