View Full Version : Preporuka za miksetu
Mogli
21-04-2007, 01:18 PM
Trebala bi mi neka malo ozbiljnija mikseta, a da je isto tako malo pristupacnija za dzep. Pod tim ozbiljnijim, mislim da zadovoljava danasnje standarde i da ne kvari sound, a pod tim pristupacnijim mislim da ne prelazi puno preko 1000eur. Ima li neko neku ideju?
slowstar
21-04-2007, 10:01 PM
Mogli, "input" ti je nedovoljan za ozbiljan savet...
Kako bi koristio mixer? treba li ti mic preamp? koliko ulaza? koliko grupa? da li bi je koristio i kao sabirnicu? treba li ti dobar EQ, ili samo cist prolaz? da li bi samo mixao uzlaze iz kompa (DAW) ili bi u mixu i dodavao hardware sintove i klavijature, dakle definisi tvoje potrebe...
Trebala bi mi neka malo ozbiljnija mikseta, a da je isto tako malo pristupacnija za dzep. Pod tim ozbiljnijim, mislim da zadovoljava danasnje standarde i da ne kvari sound, a pod tim pristupacnijim mislim da ne prelazi puno preko 1000eur. Ima li neko neku ideju?
mozda imas jedan kanal za te pare :)
mozda imas jedan kanal za te pare :)
Upravo tako...
Nisi rekao ni broj kanala...
Jedino sto mi pada na pamet u toj low budget klasi je Mackie Onyx, ali tu moras da dokupis i FW kartu ako ces ga koristiti kao preamp i konverter.
Realno je to sve bacanje para u toj klasi.
(osim ako ti ne treba za kafanu, onda uzmes nesto sto trpi udarce i vozi Misko...)
Ljudi, nemojte preterivati. Sta sad, covek koji ima Focusrite Platinum preamp i mislim Rode mic (neki) treba da kupi mixer od 10000e:confused: . Mislim, sve je to lepo, ali to bi toliko izletelo iz tog lanca.......
PO meni je Onyx uper varijanta za project/home snimanja, pre svega kao gomila sasvim solidnih preampa, zamena za big knob, 2 x di box, podmix za klavijature.....
Sad bash, mixati na njemu, sabirati, eq-alizovati...... malo je pretenciozno
Ljudi, nemojte preterivati. Sta sad, covek koji ima Focusrite Platinum preamp i mislim Rode mic (neki) treba da kupi mixer od 10000e:confused: .
Ne treba da kupi uopste, o tome i pricamo ;)
Mogli
22-04-2007, 08:40 PM
Ne mogu da kazem da niste u pravu, stvari jesu takve, ali ja jednostavno imam problem kad treba samo stereo da usnimim klavijaturu jer imam samo mono preamp Focusrite Voicemaster. Sta vi imate od mikseta, bas me interesuje?
idekius
22-04-2007, 09:46 PM
Sta vi imate od mikseta, bas me interesuje?
Nemaju mixete... a zaista, ako mixer nije bas dobra varijanta, veca steta od njega, nego li korist...
Synth mozes da snimis i pravo u zvucnu kartu... ali, ako ces da ulazes oko 1000 eu, ja bih ti preporucio da vidis kakav AD\DA sa vise kanala mozes da kupis za te pare (ako ti vec tako nesto treba), a s' obzirom da imas Lunu, ukoliko nije Ex verzija, trebas da dokupis ADAT proshirenje ;) i AD\DA povezes na njega... optickim kablovima... (Oggy se nudi da asistira u nabavci ADAT-a :) )
Mislim, barem bih ja tako radio... ako ti treba 16 kanala, na ADAT expansion za tvoju kartu mozes da vezes tacno toliko... 2X8... Sto je svakako bolje reshenje od jeftinih mixera...
Sad, treba videti sta i kako za te pare moze da se nadje... i imas spravu koja ne zavisi od softwera, drivera i sutra dan moze da se veze na bilo koju drugu kartu koja ima ADAT-e... itd...
Ako ti to treba i ako ces da upgradeujes sprave u tom smeru...
Ja nemam nikakvu...
Tacnije, imam neki Behringer koji sam ranije koristio samo i iskljucivo za slusalice pevaca, a sada mi sluzi kad klinke dodju na probu.
Za bolji (pravi) mixer nemam ni dovoljno novca, niti potrebe koja bi opravdala trosenje.
Zadovoljan sam i ovako ;)
Gmile
23-04-2007, 07:46 AM
Preporucujem Behringer DDX3216 sa digit. prosirenjima. Taman ce se uklopiti u budzet.
idekius
23-04-2007, 08:48 AM
Preporucujem Behringer DDX3216 sa digit. prosirenjima. Taman ce se uklopiti u budzet.
...i taman ce sa tim udesiti kvalitet ulaznog signala...
Probao sam ga... zaista, ne radi lose, za te pare, ali niposto sa njim ne bih snimao bitne instrumente, ili vocal za CD...
Radi gotovo identicno kao ADA8000...
Od DDX3216 odbij cenu kutije, efekata, fadera, lampica...pa to podeli 32\16 i dobices realnu cenu I\O po kanalu...
Mogli
23-04-2007, 09:25 AM
Hvala na dobrim preporukama! Sad mi je dilema izmedju Mackie Onyx ili Dekijeve opcije, a u buducnosti -
http://www.mackie.com/products/32-8bus/
:o
Salis se?
Pa Onyx je dve galaksije ispred ovoga!
Ja npr imam mali mackie 1202 vlz pro, i sluzi mi da pobodem sve klavijature u njega (ali ih snimam preko preampa), preamp za sluske i monitoring za pevacha, tamo gde je najdiskutabilniji - preko njega mi ide slusanje i razdeljenje u monitore (2 para, a jedan par direkto iz Digi002r), i kao pomocni preamp (tomovi za bubanj, kad se mora)....
Zbog 3 klavijature, ne znam kako bih mogao bez mixera uopse, jer jedino tako imam potpunu realtime kontrolu
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.