Log in

View Full Version : Net - festival

sRce
09-04-2007, 11:07 AM
Nesto razmisljam jutros...
Zasto ne bi organizovali jedan mali Net-festival instrumentalne muzike.

Npr.
1. Da se otvori racun festivala i svaki ucesnik uplati recimo po 10eura, dobije pravo ucesca i pravo glasa.

2. Kompozicije da se salju recimo do kraja Maj-a meseca.

3. Ako se javi dovoljan broj ljudi (30-40), pobednik dobija letovanje za dve osobe.

Aj' da vidim da li moze nesto u ovoj tuznoj zemlji da se organizuje, a da nije namesteno...

Pozdrav

bonaza
09-04-2007, 04:48 PM
Mislim da je to odlicna ideja!

Oggy
09-04-2007, 06:24 PM
Nesto razmisljam jutros...
Zasto ne bi organizovali jedan mali Net-festival instrumentalne muzike.

Zasto da ne.

1. Da se otvori racun festivala i svaki ucesnik uplati recimo po 10eura, dobije pravo ucesca i pravo glasa.

Ovde vec prestaje prica o dobrom provodu...

2. Kompozicije da se salju recimo do kraja Maj-a meseca.

Ne mozes da pravis konkurs "od danas za sutra", osim, ako nema bas dokonih ljudi koji su samo cekali na "net festival" pa da ostave sve svoje obaveze. Mesec i po dana i to ako racunamo od danas... A da bi sve izorganizovao, dogovorio i sl. trebace ti barem jos nedelju dana, pod uslovom da se svi sloze danas.

3. Ako se javi dovoljan broj ljudi (30-40), pobednik dobija letovanje za dve osobe.

A sta ako se javi 300 ljudi? Pobednik ide na Havaje ili se deli lova?
Festival se projektuje unapred sa selekcionom komisijom, sa konacnim brojem ucesnika i sa jasnom finansijskom konstrukcijom, a pogotovo sa jasnim organizatorom koji PREUZIMA RIZIK i ako bude i ako ne bude para.

Aj' da vidim da li moze nesto u ovoj tuznoj zemlji da se organizuje, a da nije namesteno...

Pozdrav

Ja nasuprot tebi mislim kako bi u ovoj zemlji konacno trebalo nesto da se i namesti...
Muzika, na primer...
Tada nece bitno da li ce te neko postaviti na 1. ili 17. mesto "nekog" festivala vec ce ti ono cime se bavis biti samo po sebi dovoljna satisfakcija.

Licno mi je mnogo privlacnija ideja da se napravi pre "revija" ili "muzicka izlozba" koja se nece usko profilisati samo na jednu granu muzike, vec ce biti otvorena za sve one koji se bave muzikom u bilo kom obliku.

Mada... To vec, cini mi se i postoji http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94

sRce
09-04-2007, 07:45 PM
Prvo, neorganizuje se Exit pa da se pravi j...m li ga kol'ka organizacija.
Moze da se napravi test da se jave ljudi koji bi ucestovali da se vidi koliko-toliko interesovanje, a i ako se javi njih "300" utoliko bolje. Za novce se nesekiraj, lako ce se rasporediti. Organizator nema sta da preuzima rizik jer ako se ne javi neki minimum ljudi nema nista od toga i toliko. Ovo sam zamislio kao net-festival instrumentalne muzike i tako nek ostane.

Oggy
09-04-2007, 07:51 PM
Pa zasto onda spominjes novac?

Ima toliko (najvise) klinaca koji bi tu ucestvovali, a mozda im je puno da izdvoje 1000 dinara (800 i kusur, + post net provizija...).
Lepo obezbedis serverski prostor, omogucis ljudima upload i pravis "net festival".
Ma nije ni bitno, samo neka smo zivi i zdravi... ;)

sRce
09-04-2007, 07:59 PM
Pa zasto onda spominjes novac?

Ima toliko (najvise) klinaca koji bi tu ucestvovali, a mozda im je puno da izdvoje 1000 dinara (800 i kusur, + post net provizija...).
Lepo obezbedis serverski prostor, omogucis ljudima upload i pravis "net festival".
Ma nije ni bitno, samo neka smo zivi i zdravi... ;)
Novac spominjem iz razloga da bi neko ko ucestuje imao cemu da se nada sto je sasvim normalno. Nerazumem te do kraja ali nije bitno

Oggy
09-04-2007, 08:09 PM
Pa mislim da ne treba tako da se motivisu ljudi, vec da treba da im dovoljna motivacija bude to sto ce da prave dobru muziku. Ako to bude slucaj, lako ce oni to kasnije naplatiti, ali ako ne bude muzike, tesko da ce im letovanje nesto pomoci u zivotu.
Pricam naravno, o amaterskom nivou. Pretpostavljam da mislis na isto?

dexyco
09-04-2007, 10:59 PM
ODLICNA IDEJA!

Ovo bi bilo jedno lepo osvezenje. :)

A sto se tice novca, tu se u potpunosti slazem sa Oggy-jem, znaci motivacija nikako ne treba da bude novac. Imam jedan lepsi predlog. Bilo bi lepo ako bi se pobedniku dodelila besplatna saradnja sa nekim velikim domacim producentom (koji je naravno clan ovog foruma), kao i da se organizuje neka veca promocija njihove muzike na netu (mozda i otvaranje internet domena). Znaci svesti sa komercijale na nesto jeftinije, a daleko znacajnije...

Oggy
09-04-2007, 11:06 PM
Evo konacno i konstruktivnih predloga!

p.s. :
Ja predlazem da "veliki producent" bude glavom i bradom Idekius, a on ce svakako rado omoguciti nekom mladom i neafirmisanom umetniku saradnju na svome novom projektu koji zapocinje na leto u Niskoj Banji. Istina, u pocetku to nece imati mnogo veze sa muzikom, osim narodnjaka sa tranzistora, ali kako radovi (gradjevinnski) budu odmicali, a beton bude suvlji, tako ce te biti sve blizi i blizi muzici...
Izvori bliski Idekiusu kazu da ce stilski to najvise podsecati na AC/DC (cigla-malter-cigla-malter) :rotfl::rotfl::rotfl:

Sorry, morao sam!!! :D

sRce
09-04-2007, 11:11 PM
Ljudi bre nisam ni reko da motivacija treba da bude novac vec da se ucesce naplacuje kako bi se pobedniku dala neka lepa nagrada, a sto se tice ostalog razmislite na tu temu. Prigovore i sugenstije pisite pa da vidimo dokle ce da doguramo...

jaybox
10-04-2007, 12:33 AM
A sto se tice novca, tu se u potpunosti slazem sa Oggy-jem, znaci motivacija nikako ne treba da bude novac. Imam jedan lepsi predlog. Bilo bi lepo ako bi se pobedniku dodelila besplatna saradnja sa nekim velikim domacim producentom (koji je naravno clan ovog foruma), kao i da se organizuje neka veca promocija njihove muzike na netu (mozda i otvaranje internet domena). Znaci svesti sa komercijale na nesto jeftinije, a daleko znacajnije...
podrzavam! za sada moralno, a kasnije videcemo..
mozda duhovno..:D :D :D :D

Mogli
10-04-2007, 09:17 AM
Ideja je odlicna, a sto se tice novca, on je uvek bio motivacija i prisutan je na svim mogucim takmicenjima, pa zasto ne bi bio i tu? Nagrada je uvek ono sto podstice i motivise...Glasanje je onaj problematicni deo i tu treba poraditi.

sRce
10-04-2007, 12:26 PM
Predlazem da svaki ucesnik ima pravo glasa ali ne za sebe.

dexyco
10-04-2007, 12:33 PM
Normalno + svi ostali koji ne ucestvuju...

dexyco
10-04-2007, 12:34 PM
@mogly

Ajd da probamo sad bez para, sa ovim sto sam rekao, pa ako bude islo onda ok, ako ne, ubacujemo novac u igru. (ovo mocno zvuci) :D

sRce
10-04-2007, 12:37 PM
Nisam bas siguran da je to najbolje.. docice do lobiranja ljudi koji se poznaju. Mozemo da pozovemo npr. Lazu Ristovskog ili nekog poznatog ko je radio instrumentalnu muziku...

dexyco
10-04-2007, 02:55 PM
Da, u prevu si.

Mislim da ti je to dobra ideja. Samo ako je Laza raspolozen za tako nesto. Mozda bi ipak formiranje nekog mini zhirija bilo bolje; neznam. U svakom slucaju razvijamo ideju, pa ce valjda nesto da ispadne na kraju...

Mogli
10-04-2007, 11:54 PM
Nisam bas siguran da je to najbolje.. docice do lobiranja ljudi koji se poznaju. Mozemo da pozovemo npr. Lazu Ristovskog ili nekog poznatog ko je radio instrumentalnu muziku...

Ako bi Laza Ristovski pristao, to bi bila jako velika stvar, jer je on genijalac da oceni sta je i kvalitetno i sta je komercijalno, a to je osobina koju malo ko ima. Obicno ljudi zastrane u jednoj od te dve stvari.

dexyco
12-04-2007, 09:30 PM
E, evo ovako. Ja sam pomenuo saradnju sa nekim dobrim muzicarem. Bila bi jako dobra stvar da to bude sam Laza. Zasto? evo zasto, covek bukvalno bira onog s kim ce da saradjuje i sigurno nece da izabere nekog ko ne vredi. Znaci bice posteno, a i nagradu smatram visokom. Mislim da ce ovako nesto biti zanimljivo i samom Lazi i da ce pristati na ovo. Jel postoji neko ko moze stupiti u kontakt sa njim?

cAAc
14-04-2007, 03:02 PM
Zasto da ne.

Ovde vec prestaje prica o dobrom provodu...

Licno mi je mnogo privlacnija ideja da se napravi pre "revija" ili "muzicka izlozba" koja se nece usko profilisati samo na jednu granu muzike, vec ce biti otvorena za sve one koji se bave muzikom u bilo kom obliku.

Mada... To vec, cini mi se i postoji http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94
Citajuci ostale postove ovo mi izgleda kao najbolja ideja (i ono od mesec dana ) .Lepo svako spremi po jednu stvarcicu za izlozbu ,a ako chika Laza ili neko drugi bude hteo da se igra sa nekim od uchesnika lepo posalje mail ili pm i eto saradnje

paki
15-04-2007, 08:27 PM
.....

sRce
17-04-2007, 06:52 PM
Evo Vam ziri ...gospodin Slobodan Markovic gost foruma. Covek je instrumentalista odavno.

dexyco
17-04-2007, 08:08 PM
Xmmm, zasto da ne... Nadam se da je video ovu temu i da cemo dobiti odgovor... Ako ne, neka mu neko pusti PM...

@paki

Pa i ne mora, ali mislim da bi bilo dobro da prvi put bude vezano samo za instrumentale, kao nesto novo, s obzirom da ima puno pop/rock festivala... Moglo bi kasnije da bude dogovora o drugim zanrovima... ;)

paki
19-04-2007, 06:02 PM
......

dexyco
19-04-2007, 06:20 PM
Da, ja sam za to...

paki
19-04-2007, 06:49 PM
.....

Milivoj
19-04-2007, 07:00 PM
Sta god, podrzavam i ja! (mada me mrzi da citam o cemu se zapravo radi)

ANITA
19-04-2007, 08:49 PM
Ja sam ZA! I to nek bude placanja i nagrada, ocaaaajnički mi trebaju Hawai!! :)

p.s. Oggy, daj ne seri. :p

ANITA
19-04-2007, 08:52 PM
Ustvari, kad malo bolje razmislim, s takvom guzom nitko nije spremniji od Oggyja za hawaje! No, ne znam sad da li ima ?anse uz moju g... ovaj.. glazbu!

p.s. Da, da.., poludjela skroooooz... pričam sama sa sobom i takve stvari... ma po cijele dane....:D

Oggy
19-04-2007, 09:41 PM
Ustvari, kad malo bolje razmislim, s takvom guzom nitko nije spremniji od Oggyja za hawaje! No, ne znam sad da li ima ?anse uz moju g... ovaj.. glazbu!

p.s. Da, da.., poludjela skroooooz... pričam sama sa sobom i takve stvari... ma po cijele dane....:D

Pa kad pogledam tvoj avatar, shvatam da bi smo bili savrsen par za takvu avanturu... :D
Sva sreca, pa je nagrada za dve osobe, a imam uticaja u organizaciji, pa je nagrada samo nasa! :D

PAKUJ STVARIIIIIIIIIIIIII :bounce2::bounce2::bounce2:

dexyco
19-04-2007, 10:02 PM
I tako je jedna naivna prica o festivalu zblizila dvoje mladih... :hyper:

paki
19-04-2007, 10:14 PM
.....

paki
19-04-2007, 11:16 PM
.....

dexyco
20-04-2007, 12:07 AM
I ja bi da gu pozdravim administratori sa pesmu od riblju chorbu sa onaj stih "chistachi u zhutom ulice su prali" i "nemoj si idesh mojom ulicom", a ako mozhe i za mene da pustite pesmu "otju majko otju u gratsku chistotju"... :hyper:

paki
20-04-2007, 01:19 AM
.....

dexyco
20-04-2007, 01:40 AM
Nije festival do k... nego do j..., mada to je tu negde... :rolleyes:

Oggy
20-04-2007, 01:41 AM
I tako je jedna naivna prica o festivalu zblizila dvoje mladih... :hyper:

Mi smo odavno zblizeni samo to krijemo od ociju javnosti... ;)

Anita ima nezgodnog muza... :D

Oggy
20-04-2007, 01:44 AM
BTW...

Ne brinite za spam, posto ste u Anitinim i mojim iskusnim (super/moderatorskim) rukama. Mi smo tu da vam boravak na forumu ucinimo prijatnijim.
Letimo na visini od 10.000 metara, temperatura na forumu je prijatnih 22 stepena...

:)

Opusteno, mozete nastaviti o net- festivalu, Anita i ja prelazimo na visi nivo komunikacije :)

paki
20-04-2007, 01:56 AM
.....

paki
20-04-2007, 01:58 AM
......

dexyco
20-04-2007, 02:06 AM
Anita i ja prelazimo na visi nivo komunikacije :)
Sto ne stavi ovaj smajli ";)", nego ovaj ":)", ne valja ti to... :hyper:

ANITA
20-04-2007, 09:05 AM
Anita ima nezgodnog muza... :D

Ovo nije točno. Moj mu? je jako zgodan! ;)

Ali mislim da me niste razumjeli, ja se u potpunosti sla?em s prijedlogom!!! :)

Oggy
20-04-2007, 10:15 AM
Ali mislim da me niste razumjeli, ja se u potpunosti sla?em s prijedlogom!!! :)

Hehehehe.... :twisted::twisted::twisted:
To je zato sto si se nameracila na nagradu, samo ja nisam imao srca da im kazem da je ona vec tvoja... :D

Ono za muza necu uopste da komentarisem, posto uvek to na kraju vidi on sam!!! :rotfl::rotfl::rotfl:

Dakle... "Dragi Filipe, ako ovo citas, ti sigurno znas da sam se ja i ovaj put ispalio!" :rotfl::rotfl::rotfl:

ANITA
20-04-2007, 11:16 AM
Hehehehe.... :twisted::twisted::twisted:
To je zato sto si se nameracila na nagradu, samo ja nisam imao srca da im kazem da je ona vec tvoja... :D

Ono za muza necu uopste da komentarisem, posto uvek to na kraju vidi on sam!!! :rotfl::rotfl::rotfl:

Dakle... "Dragi Filipe, ako ovo citas, ti sigurno znas da sam se ja i ovaj put ispalio!" :rotfl::rotfl::rotfl:
:rotfl: :rotfl:

dexyco
26-04-2007, 10:11 PM
E, ljudi, ne dajte da propadne ideja. Slowstar javi se, reci nesto o ovome.

ANITA
26-04-2007, 10:14 PM
Da bi se neka ideja realizirala, potreban je organizator iste! Tko će to biti? Neće se realizirati sama od sebe.

Ja ću pomoći kako mogu, ali neću biti organizator. :)

dexyco
26-04-2007, 11:56 PM
OK, naravno, samo treba prvo zavrsiti sa idejom, pa ce se onda preci na pricu o organizatoru... ;)

P.S. Svidja mi se nov ava(v)tar...

ANITA
27-04-2007, 09:12 PM
Pas je umoran kao i ja.... zato je u avataru... :)

Da, da... ideja se jo? mora razraditi!
Samo, ja, ovako polu-mo?dana kakva sam ovih dana... ba? i nisam od neke pomoći.. na?alost. Čim mi se vrati koherencija mo?danih valova, javim se! :)

diviner
27-04-2007, 10:26 PM
Mozemo napraviti nesto na samom forumu (preko vote-a), nesto recimo na konto ove ideje:

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15543&page=4

Za sve ostalo, potrebna je dobra organizacija i najvaznije: novac. Iovako nam je skucen budzet...Poz