PDA

View Full Version : mic+pre+karta

explozive
15-03-2007, 10:24 PM
prvo pozdrav.....

dakle.....treba da kupim....mikrofon,preamp i zvucnu......naravno problem je budzet.....koji jedva dolazi do trista evra e sad zanima me da mi pomognete oko najboljeg izbora...ja cu ovde postaviti par mojih razmisljanja!

Skoro da sam odlucio da ce mikrofon koji cu uzeti biti M-Audio Nova,posto je nahvaljen a i radio sam malo s anjim i dao je sasvim solidne rezultate....

e sad

zanima me dali se iplati uzimati neko bash nisko budzetno predpojacalo uz E-MU 0404,tj. dali se vise isplati uzeti neku zvucnu tipa Mobile Pre USB,ili npr. Tapco Mix 50(miksetica sa jednim preampom).......
?????

I da kapiram da bi dobra kupovina bila TascamUS 122.....
pa bi me takodje zanimalo gde u Srbiji iamju da se nadju
Tascam proizvodi.....

i gde kod nas ima da se uzme DBX mini pre.....posto vidim d adaje solidne rezultate!
????

takodje....voleo bi da cujem vase preporuke za sve tri spravice!!!

hvala unapred

STUDIOTON
15-03-2007, 10:41 PM
mic pre

http://www.thomann.de/gb/sm_pro_audio_tb101.htm

STUDIOTON
15-03-2007, 10:50 PM
ili ovo

http://www.thomann.de/gb/presonus_tubepre_roehrenvorstufe.htm

explozive
15-03-2007, 11:05 PM
gde u srbiji ima da se nadje to?
ovaj drugi pre amp i kolka mu je realna cena kod nas?

kakav je AudioBuddy,i ova Tapco mixetica sa preampom?
i kolko vrede ove (Tascam 122,MobilePRO) usb karte kad se koriste njihovi predpojacivaci?

Tiki the Boyler
16-03-2007, 09:50 AM
Tapco i bilo kakve varijante miksetica zaobiđi!

Neke od tih proizvoda možeš naći tako što klikneš na banner koji imaš u uglu!

Tomislav
16-03-2007, 10:17 AM

Neke od tih proizvoda mo?e? naći tako ?to klikne? na banner koji ima? u uglu!
E vidi?, ovaj savjet ću poslu?ati... A ja ba? mislio Tapco uzet :D

Ja recimo trebam samo jedan mikrofon i preamp znači? Ja ne mislim snimat bubanj, samo gitaru i vokal, ?to onda da uzmem, jel vrijede ovi prijedlozi gore?

Koji kondenzatorski mikrofon nije vi?e od 1500kn, a dobar je za kučna snimanja?

Hvala unaprijed... :)

OFF
16-03-2007, 11:39 AM

Neke od tih proizvoda mo?e? naći tako ?to klikne? na banner koji ima? u uglu!

sto tapco? Ja imam jedan njihov miwer star skoro 30 godina, i za live je vrh

Rocket Roll
16-03-2007, 01:15 PM
Ja imam mali Tapco Mix 50, mnogo je čistiji od Behringerovih Eurorack UB - mada to i nije neki kompliment - ali da je tada bio nabavljiv SM Pro, uzeo bih njega, pre svega zbog Hi-Z ulaza (za instrumente).

Kad već pišem... da li neko zna nešto iz ličnog iskustva o Behringeru C3?

kVu
16-03-2007, 03:09 PM
gde u srbiji ima da se nadje to?
ovaj drugi pre amp i kolka mu je realna cena kod nas?

kakav je AudioBuddy,i ova Tapco mixetica sa preampom?
i kolko vrede ove (Tascam 122,MobilePRO) usb karte kad se koriste njihovi predpojacivaci?

Audiobuddy ti je super spravica, imam je vec 7-8 godina... Kapiram da tek pocinjes da se bavis time tako da ce stvarno super da ti zavrsi posao za pocetak... A za mic, iskreno nista ne znam sta je tako jeftino a da isto moze da zavrsi posao osim behringera

a kartica... EMU0404, sto da ne...

eto to ti je moj predlog za pre i karticu.. za mic jos malo prosvrljaj :)

ridge
16-03-2007, 04:23 PM
http://alcpro.com/shop/product_info.php?cPath=46_49&products_id=132

Tascam proizvodi.....

Ima kod nas :) mala reklama sorry

Tomislav
16-03-2007, 06:47 PM
E čini mi se dobar ovaj Presonus....Kupujem čim skupim novaca :)

Jel valjau ovi M-Audio mikrofoni? Kondenzatoriski.

Jan
19-03-2007, 05:58 AM
http://alcpro.com/shop/product_info.php?cPath=46_49&products_id=132

Tascam proizvodi.....

Ima kod nas :) mala reklama sorry

Tascam proizvode imate da nadjete u AVC Group
AVC Group d. o. o.
Takovska 45a
CS-11000 Belgrade
SERBIA & MONTENEGRO

Tel: +381/11/32 92 043
Fax: +381/11/20 80 17

Ja imam Tascam US 122 i mogu da kazem da sam zadovoljan i njegovim preampom i nikakve probleme nisam imao, osim jednog!Nakon tri godine crklo je predpojacivac na levom kanalu i bas sam se izbedachio, inache ostalo radi do jaja i dalje mi je upotrebljiv desni kanal i mikrofonski i linijski a na levom nazalost samo linijski...Ali posto od skora koristim SPL predpojacalo ne vucem phantom-a sa tascama vise, jbg ima razlike...
Ne znam sta da kazem vezano za Tascam US 122, pravio mi je probleme kad sam ga uzeo sa Windows 2000 jer sam imao dosta slabiji komp te 2003. godine, tipa nekakvo puckanje i kocenje u playbacku, i ta ti ja znam, bas je radio kako ne treba, vise se ni ne secam na koje me je nacine je**o , i tad sam se totalno razocarao bio u taj prozivod, medjutim kad sam uzeo novi komp i instalirao XP sve je radilo besprekorno, do jednog trenutka letos dok taj predpojacivac nije crko, prvo su se javljale smetnje tipa bezelio je nekakve pikove sa izlaza za slusalice u vidu nekakvog tihog digitalnog probijanja nalik sustanju dok totalno nije crko...Ne znam, ja ga i dan danas koristim i zadovoljan sam, kako radi, ali stvarno ne znam da li ga preporuciti ili ne, da li se svaki kvari, ili sam ja maler....Inace meni on radi do jaja!
Pozdrav

Tiki the Boyler
19-03-2007, 08:14 AM
Mislim da je poštenije uzeti bilo koju kartu sa integrisanim preampom nego "mikseticu". Ako ništa - manje elektronike kroz koju signal mora da prođe prije AD konvertora!