PDA

View Full Version : Overhead Mic. simulacija.

bumbar
11-03-2007, 09:16 PM
Da li neko zna postoji li nekakav plugin koji simulira samo Overhead mic. koji mogu staviti na recimo pojedinacne elemente bubnja?

Konkretno, svidja mi se kako to radi na ezdrummer i na addictive drums,medjutim htio bih da ga koristim na mojim semplovima, probao sam sve soft. reverbe(IR1,Altiverb,TrueVerb,TC Reverb,Wizzoverb itd.) ali tu nema konkretnog Overhead-a nego odmah bacaju semple u razne prostore,hall,room,plate. koji nisu ni nalik tome. Npr. da dobijem onaj adj da ga nazovem "prosireni" malo stereo snare bez rooma i bez S1 i Dublera od wavesa.
Znam da je i to neki "prostor" pa kontam mozda neko zna nekakav konkretan plugin za to!

Svaki savjet je dobro dosao ;)!

Pozdrav!

Everbeatz
11-03-2007, 09:26 PM
Probao ja to da uradim, medjutim mislim da nikad neces moci u pravom smislu da emuliras overheads-e. Probaj preko impulsa za mikrofone, eq-ing, malo reverba.
Skoro sam pronasao i plugin koji se zove "Drum Mic Positioner" na KVR-u

http://www.kvraudio.com/developer_challenge/i/drum_mic_positioner_-_midiworks.jpg

Probaj malo i sa njim da se igras...

http://www.kvraudio.com/developer_challenge.php

OFF
11-03-2007, 11:27 PM
Prvo pomislih - glupost:confused: , medjutim, teoretski nije neizvodljivo:) .

Sta bi cuo mikrofon D na rastojanju x,y i z od mikrofona A,B, i C ?:rolleyes:

Problem je sto neke informacije ne mogu da se rekonstruisu, vec bi morale da se uzimaju iz nekih preseta. Npr - mikrofon na dobosu je obicno na par cm od gornje koze, a ceo zvuk dobosa (snare, donja koza, telo....) se formira na znatno vecem rastojanju....
Hm.... zanimljivo..

bumbar
12-03-2007, 07:02 PM
Probao ja to da uradim, medjutim mislim da nikad neces moci u pravom smislu da emuliras overheads-e. Probaj preko impulsa za mikrofone, eq-ing, malo reverba.
Skoro sam pronasao i plugin koji se zove "Drum Mic Positioner" na KVR-u

http://www.kvraudio.com/developer_challenge/i/drum_mic_positioner_-_midiworks.jpg

Probaj malo i sa njim da se igras...

http://www.kvraudio.com/developer_challenge.php

Hmmmm, evo nesto sam pokusao iskombinirat al opet nije bas to to!
Nemoguce da nisu uradili neki plugin ili preset za Overhead mic kao na Addictive ili na ezdrummer. Mora negdje da ima, treba samo da dobrog vremena ostavim na netu a to me mrzi :banghead: ................! Ako otkrijem negdje prijavicu to ovdje ;)!

Everbeatz
12-03-2007, 07:20 PM
Ja sam probao da nadjem i nije mi uspelo, ako tebi uspe javi..mada opet sumnjam da jedan "preset" moze upotpunosti da odradi OH.

OFF
12-03-2007, 09:03 PM
Probaj da trigerujes drumagogom BFD. Automatski, ako trigerujes BD ili SD zvuk ide i kroz BFD OverHead-e

Dean Milenkovic
13-03-2007, 03:34 AM
Digidesign Strike....

Arthur
13-03-2007, 10:53 AM
a sta je sa onim quikquak quickray spaceom? mislim da on ima podosta tripova sa prostorima i mikrofonima

bumbar
13-03-2007, 12:52 PM
Digidesign Strike....

Jos bolje da zvrcnem Dave Weckl-a da doleti i sa sobom ponese onaj svoj
ProTools kao i dole spomenutu bateriju i to sve odradi za 75 eura :mad:

Yamaha Maple Custom :da:

Dule A
26-03-2007, 03:06 PM
Probaj sa spinaudio-vim roomverb ver2... detaljno editibilan i iznenadjujuce prijatno-zvuceci plag sa potrebnim parametrima tipa dimenzije sobe,kakvoca zidova, pozicioniranje mikrofona i sl... dobro radi ako napravis jedan mali stereo podmix bubnjeva sa odnosom jacina koji bi inace cuo iz 'overa' , a zatim na toj stereo traci insertujes roomverb i dignes samo 'wet'... zanimljivo i za over i za 'room' bubnja....

Goran
26-03-2007, 04:56 PM
Pusti svoj programing malo glasnije na monitorima i tu sobu snimi sa nekim stereo parom na zeljenoj daljini. To su mnogi radili.

Arthur
26-03-2007, 10:04 PM
Pusti svoj programing malo glasnije na monitorima i tu sobu snimi sa nekim stereo parom na zeljenoj daljini. To su mnogi radili.

fackin' genious!

Everbeatz
27-03-2007, 12:14 AM

Da, u pravu si..to sam zaboravio da pomenem iako sam vec to negde procitao. Svaka cast!

Goran
28-03-2007, 09:05 AM
Thanks! ;)