PDA

View Full Version : nesto sasvim cudno

Arthur
10-03-2007, 12:41 AM
mi se desava od danas na forumu... naime kada pokusavam da kucam slovima sa srpske latinske kodne stranice, on radi sve osim onog sto treba... na mesto slova "sh" mi je slovo "a", a na "ch" me izbacuje u sledeci red... takodje me zeza quick reply jer cim stisnem dugmence i krenem da kucam on posle pet sekundi me prebaci u quote&reply mod.. evo sad sam probao, na vrhu u Internet Explorerovom adress baru lepo mi rade "nasha" slova...

a evo kad ih tamo otkucam i uradim copy paste normalno se pojave i ovde - č ć ? đ ?

sva?ta!:cool:

diviner
10-03-2007, 12:56 AM
đšćčžđšćčćčđšžđćčšđž

Evo ja kucao u quick reply ili nekako drugacije sasvim normalno kucam nasa slova kada prebacim na serbian latin jezik.

Hm...stvarno ne znam u cemu je problem....

Arthur
10-03-2007, 01:15 PM
meni se i dalje isto ponasa :banghead:

diviner
10-03-2007, 03:31 PM
Provjeri kako ti je sve podeseno u regional & language options, ukini sve dodatne jezicke profile, pa probaj ponovno dodati serbian latin, pa provjeri da li radi...
Probaj i drugi browser, mozda je do njega...

šđžđšžđščćčćč evo meni opet radi normalno :)

boggy
10-03-2007, 03:39 PM
đ??ćč Đ??ĆČ :p

pozdrav

bogi

Arthur
10-03-2007, 05:10 PM
elem, u adress baru od explorera radi normalno, samo u poljima od ovog foruma nece.. a do pre dva dana radilo je savrseno normalno

cAAc
10-03-2007, 05:40 PM
elem, u adress baru od explorera radi normalno, samo u poljima od ovog foruma nece.. a do pre dva dana radilo je savrseno normalno

Sh Dz Ch

Dushan_S
10-03-2007, 06:18 PM
PLJPLJ

Arture ???Đ opet si radio do Ć kasno, spavao dva ?NJ sata pa ????miksao pa ti se ĆĆĆĆĆ sad pričinjava da se pojavljuju GLJ GLJ neka slova svuda :D

????? ???

dexyco
13-03-2007, 10:50 PM
Sinak, koji browser koristis? Ako koristis firefox, evo ti uputstvo... tools/options/advanced i u polju languages ides na choose. Ubacis srpski i stavis ga na prvo mesto... Za IE, stvarno neznam napamet... Javi dal pomaze...

Dushan_S
17-03-2007, 07:45 PM
Da ne bih otvarao novu temu, a i meni se de?ava ne?to čudno pa ako neko ima re?enje: Ne rade mi vi?e smajliji sa strane, tj, ne mogu klimnuti na njih, kao mrtva su slika, isto kao i sve komande iznad, za "Quote" i slično. Firefox 2 je u pitanju. E da, i kad odgovaram na nečiji post, umesto kao ranije bukvalno njegovog posta, u prozoru za odgovor se pojavi "code", tj source sa komplet html-om ili ?ta već kako je uređen bio njegov post. Umesto smajlija se pojavi link do mesta gde je slika smajlija na serveru u citiranom post-u itd. Pretpostavljam da je do mene, naravno i čačkao sam po opcijama u firefox-u ali ni?ta. Neko ima neku ideju?

idekius
17-03-2007, 08:03 PM
Ne rade mi vi?e smajliji sa strane, tj, ne mogu klimnuti na njih, kao mrtva su slika

Ti ih zloupotrebljavash, pa su ih kod tebe admini iskljuchili :D:mrgreen:

Ja koristim FireFox 2 i sve mi je O.K.... tesko da je to do njega...

dexyco
19-03-2007, 04:46 PM
Meni trenutno rumski zestoko koci, pa je moguce da je do samog foruma.

Jel ti net funkcionise normalno?

Ako da, onda isprazni kes u firefoxu i sve ce ponovo raditi normalno.

Dushan_S
20-03-2007, 01:46 AM
pa pre toga me recimo zezala wikipedia, nije se učitavalo ništa osim teksta. Pa je prisilno ponovno učitavanje sa ctrl + reload current page sredilo stvar... A ovo neće da ode ni tako.

EDIT: E hvala, sad je ok, kad sam ispraznio keš... U čemu je u stvari bila fora, kakve veze ima to da je stranica već postojala u kešu?

dexyco
20-03-2007, 10:22 PM
Ma svaki program ima svoje tripove... Verovatno je iskesirao nesto sa greskom i uvek povlacio odatle ili je iskesirao neki parazit. Svasta je moguce... Bitno da sad sve radi.:)

Arthur
26-03-2007, 11:10 PM
jos zanimljivije, evo danas mi je ponovo proradio net i na poslu, i identicno ponasanje i na tom racunaru... hmmm ... i to samo na ovom forumu

dexyco
27-03-2007, 10:17 PM
Proveri podesavanja u "regional anda language options"...:rolleyes: