PDA

View Full Version : anketica

jammer
08-03-2007, 02:12 PM
Sta li je bitnije::banghead:
imati dobru pesmu koja lose zvuci
ili dobar snimak neke s***e melodije?:mrgreen:

Rhino
08-03-2007, 02:13 PM
Imati dobru stvar koje ne zvuci bas toliko lose;)

Arthur
09-03-2007, 12:19 AM
imati dobru pesmu, a onda naći pare da profesionalci urade svoj posao..

Mogli
09-03-2007, 01:03 AM

To ti je isto kao i pitanje, da li je bolje imati para u zemlji u kojoj se nema sta kupiti ili nemati para u zemlji u kojoj nema sta nema...Iskustvo pokazuje da je bolje imati para...Moj stari bend iz Beograda, grupa Far, je za potrebe serije Sivi Dom (u kome sam i ja ucestvovao, da se pohvalim:) ), snimila pesmu ,,Sve sto zelim u ovom trenutku'', koja zvuci jadno i skroz neprofesionalno, a takva pesma je postala hit u svim nasim bivsim republikama...Ta pesma nije bila objavljena na albumu jer se nije koncepcijski uklapala, jer smo svirali hard, a sa druge strane sve u bendu je bilo sramota da se takva pesma nadje na albumu, jer niko ni sanjao nije da ce iz jednog zezanja nastati takav hit...Nas gitarista Fica je izvrnuo staru melodiju Kemala Montena - ,,Jedne noci u decembru'' i tako je nastala ta buduca prvo robijaska, a onda i kafanska pesma..... E sad se postavlja pitanje da li je bolja takva stvar ili neka od onih danonocno vezbanih i dobro produciranih sa albuma, a koje niko nije ni pozeleo da cuje, a kamoli kupi...Jednom smo prilikom, onako coporativno obilazili prodavnice po Beogradu, da vidimo da li neko kupuje te albume i kad smo trazili da li ima da se kupi ta ploca, prodavac nas je pitao - ,,Ej, da vi niste ti iz te grupe, kad taj album niko i ne trazi...'':rotfl:

sasa.ivkovic
09-03-2007, 02:14 AM
Dobra pesma, svakako. EKV i Oktobar su, npr. grupe koje su ostavile dubok trag, a koje ne mogu bas da se pohvale nekom tehnickom doteranoscu svojih kompozicija, iako je to bilo izvodljivo.

Oggy
09-03-2007, 10:54 AM
Dobra pesma, svakako. EKV i Oktobar su, npr. grupe koje su ostavile dubok trag, a koje ne mogu bas da se pohvale nekom tehnickom doteranoscu svojih kompozicija, iako je to bilo izvodljivo.

Salis se? :o
Pusti bilo koji EKV album od "Par godina za nas" pa navise, pojacaj za 3 db ii zatim pustaj sta god hoces od domace produkcije, pa nam onda reci. Da ne pricam o tome, kako bi to isto mogao da pustis, pa da uporedis sa bilo kojim snimkom iz '89. godine.

Arthur
09-03-2007, 11:10 AM
Salis se? :o
Pusti bilo koji EKV album od "Par godina za nas" pa navise, pojacaj za 3 db ii zatim pustaj sta god hoces od domace produkcije, pa nam onda reci. Da ne pricam o tome, kako bi to isto mogao da pustis, pa da uporedis sa bilo kojim snimkom iz '89. godine.
word!

SHIVA
09-03-2007, 12:38 PM
word!
excel :D

OFF
09-03-2007, 12:55 PM
Meni ,bre, EKV nista nije losiji aranzmanski i kako hoces od FNM iz tih godina, bre! Dobro, malo skuplja oprema preko bare, ali bre!

Aj da si rekao za primer - Osvajaci. Ni gore produkcije ni vecih hitova u ono vreme (mislim na prvu, hard rock postavu)

Everbeatz
09-03-2007, 01:14 PM
Samo bih citirao Amon Tobina:

" I'd much rather listen to some badly produced wicked tune over some crystal-clear ambient nonsense produced on a Neve desk."

cAAc
09-03-2007, 01:44 PM
Samo bih citirao Amon Tobina:

" I'd much rather listen to some badly produced wicked tune over some crystal-clear ambient nonsense produced on a Neve desk."

:da: mnogo je bolja dobra stvar loshe isproducirana od neke loshe dobro isproducirane .Inache svestska top produkcija je puna sranja koja se prodaju klincima na foru

jammer
09-03-2007, 01:55 PM
A tek kod nas, o tome bolje da ne zapocinjemo.......

Oggy
09-03-2007, 02:08 PM
Ljudi, nije to ni bitno.
To sta "mi", a sta "oni" radimo, kada se podvuce crta, ispadne da niko nista niti radi, niti zna da uradi. Dajte rezultate, pa ma kakvi oni bili, da ih cujemo. Dobroj pesmi se uvek gleda "kroz prste", ako je produkcija cak malo slabija, a losoj pesmi ne pomaze ni najbolja produkcija. Muziika je prilicno apstraktna da bi parametar "dobro" i "lose" ikako mogao da se validno definise.
Ovakve teme vode u nedogledno mlacenje prazne slame i tracenje vremena.

idekius
09-03-2007, 02:28 PM
Dobroj pesmi se uvek gleda "kroz prste", ako je produkcija cak malo slabija, a losoj pesmi ne pomaze ni najbolja produkcija.

Nije tacno! Sto bih ja slusao Louis Armstrong-a npr. , kad postoji dojajno isproducirana Maja Nikolic :rotfl:
Sta ima da mi onaj crnchuga tamo zapomaze i kmechi sa nekakvom trubom, dok su aranzmani M. Nikolic npr. kud i kamo osmisljeniji, bogatiji, sa vise pufnica, triloknica, zvezdica, shtrumfzvizlizlica itd.? :rotfl::da:

Oggy
09-03-2007, 02:37 PM
Ovo ne smem da komentarisem :)

dexyco
09-03-2007, 11:36 PM
Odgovoricu na ovo drugim pitanjem: a kad se pa u muzici vise cenila "struja" od emocije? Mmm? :x

Uostalom, postoje i oni kojima ni Autotune ne pomaze...

cAAc
10-03-2007, 03:29 AM
Autotune ,sta je to ? Mozda meni pomogne:guitar:

Struja ili emocija ?

http://www.youtube.com/watch?v=GPAK_Z4to2k

DADDY Z
10-03-2007, 05:06 AM
pitacu te kad elektrodistribucija krene sa restrikcijama...:da:

DaBear
10-03-2007, 09:20 AM

Ma ko se pali na produkciju jos?

Bitne su ti samo 3 stvari : DOBRA PESMA, DOBRA PESMA I DOBRA PESMA !!

Svako moze da cuje dobru pesmu, cak i ako zvuci kao iz d***ta !!

Tiki the Boyler
10-03-2007, 10:27 AM
Dobra pjesma je definitivno dobar početak...
Sve ostalo se gradi na tom temelju!

dexyco
10-03-2007, 03:02 PM
Autotune ,sta je to ? Mozda meni pomogne
Plug-in za stimovanje glasa. Inace jako popularan kod nasih narodnjaka... ;)