View Full Version : aAaAA plačem i tugujem: og pesme do glasa!
Cao društvo. Evo jednog pitanja koje će, čini mi se, osvežiti ovaj forum...
Elem, zanima me postoji li neka postprodukciona tehnika kojom bi neki, recimo, jazz instrumental mogao preraditi tako da nakon obrade glavna melodijska linija zvuci kao da je neko otpevao? :rolleyes: Pravim muzičku podlogu za svoju TV emisiju i nakon miksanja originalnog (nepromenjenog) instrumentala sa istim kojem sam odradio pitch i rezanje frekvencija, shvatam, da sam dobio nesto nalik na instrumental sa vokalnim "oponašanjem" melodije. Ajd' sad da vas vidim drugari :hyper:
Tiki the Boyler
20-02-2007, 09:01 AM
A nisi razmišljao da ti to neko recimo . . . otpjeva? :D
DaBear
20-02-2007, 09:14 AM
Cao dru?tvo. Evo jednog pitanja koje ?e, ?ini mi se, osve?iti ovaj forum...
Elem, zanima me postoji li neka postprodukciona tehnika kojom bi neki, recimo, jazz instrumental mogao preraditi tako da nakon obrade glavna melodijska linija zvuci kao da je neko otpevao? :rolleyes: Pravim muzi?ku podlogu za svoju TV emisiju i nakon miksanja originalnog (nepromenjenog) instrumentala sa istim kojem sam odradio pitch i rezanje frekvencija, shvatam, da sam dobio nesto nalik na instrumental sa vokalnim "opona?anjem" melodije. Ajd' sad da vas vidim drugari :hyper:
Ima plug-in, da ti pevas a on da ga pretvara u synthi zvuk! A obrunto, ne znam..imas vokodere, ali moras opet da pevas odozgo...
A sto ga komplikujes uopste?
Prosto je. Taj d?ez instrumental je bar?unast u cartoon je maniru i prigodan slici, ali... Kao da mu nedostaje jedan, izvin'te me na izrazu, zajeb! Eksperimenti?ući, kako sam već pomenuo, shvatio sam da je jako simpatično kada melodiju prati kvazi "pevanje". Znam, mogao bi i da otpevam, ali, prvo, nisam d?ez pevač, drugo melodija je izuzetno, izuzetno, izuzetno komplikovana. To je otprilike ne?to kao...?ut-ka-lim-baa.b-bap-ak-t-tt-t-ee-t-ka.Bim-ap-ba-aa-k-Lim.B.e-e-ee-e-kt-kaa-w-q-x-yy :D
Mogli
20-02-2007, 09:52 AM
Prosto je. Taj d?ez instrumental je bar?unast u cartoon je maniru i prigodan slici, ali... Kao da mu nedostaje jedan, izvin'te me na izrazu, zajeb! Eksperimenti?ući, kako sam već pomenuo, shvatio sam da je jako simpatično kada melodiju prati kvazi "pevanje". Znam, mogao bi i da otpevam, ali, prvo, nisam d?ez pevač, drugo melodija je izuzetno, izuzetno, izuzetno komplikovana. To je otprilike ne?to kao...?ut-ka-lim-baa.b-bap-ak-t-tt-t-ee-t-ka.Bim-ap-ba-aa-k-Lim.B.e-e-ee-e-kt-kaa-w-q-x-yy :D
Znam sta hoces...ne znam da li bi se to moglo odraditi u Reason-u? On tamo ima neki interesantan vokoder, pa bi se mogla instrumentalna linija provuci kroz njega, kroz neki preset, pa da lici kao da ju je nko otpevao...Postoji i druga solucija, a to je da datu melodiju pretvoris u midi, pa da onda taj midi preko semplera otpeva neki vocal sample i to ti je ta prica!
Hmmmmmm. Vidi, vidi... :rolleyes: Radim, slu?am, javljam...
Dushan_S
21-02-2007, 01:25 PM
Prosto je. Taj d?ez instrumental je bar?unast u cartoon je maniru i prigodan slici, ali... Kao da mu nedostaje jedan, izvin'te me na izrazu, zajeb! Eksperimenti?ući, kako sam već pomenuo, shvatio sam da je jako simpatično kada melodiju prati kvazi "pevanje". Znam, mogao bi i da otpevam, ali, prvo, nisam d?ez pevač, drugo melodija je izuzetno, izuzetno, izuzetno komplikovana. To je otprilike ne?to kao...?ut-ka-lim-baa.b-bap-ak-t-tt-t-ee-t-ka.Bim-ap-ba-aa-k-Lim.B.e-e-ee-e-kt-kaa-w-q-x-yy :D ?ta god da radi?, smoriće? se, puno će trajati i ko zna kakav će? rezultat dobiti. Ako hoće? glas i d?ez pevanje, a projekat je komercijalnog tipa, odrecise dvajes' eurića i dovedi nekog da to stvarno otpeva. Nekada su ?ivi ljudi najbr?i i najefikasniji način da se dobije dobar rezultat.
SumAnuT
21-02-2007, 05:38 PM
Ma daj nam pesmu pa cemo mi :)
Jedino vokoder nema sta drugo ...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.