View Full Version : Beovizija-Evrosong 2007
LACKY
09-02-2007, 11:16 PM
Koliko vidim ove godine niko ne pominje Beoviziju!
Izgleda da nam je najprestizniji ( zadnje 3 godine) festival legao na pravo mesto. Kako ga je moj vrli drugar pre tri godine slikovito opisa : Festival samo bitan potlacenim narodima!
Sad je izgleda na mestu ( u kosu sa vecinom domacih festivala)!
Ajde, imali neko informacije o ucesnicima, dali je neko nesto radio, cuo itd.
alavuk
09-02-2007, 11:18 PM
ima u danasnjem tj sad vec jucerasnjem blicu spisak ucesnika , ako nemas novine pevaj pa cu ti otkucati listu izvodjaca
LACKY
09-02-2007, 11:39 PM
ajde otkucaj ako te nemrzi pa da svi znamo ucesnike!
alavuk
09-02-2007, 11:52 PM
1. Maja Markovic - Nije nam se dalo
2.Blizanci (valjda svarceneger i de vito :]]]] ) - Mambo Jambo Serbiano
3.Ivana Jordan - Bomba
4. Igor Vukojevic - Dobro te znam
5. Maja Nikolic - Ja znam da me ti ne volis
6. Negativ - Prava Stvar
7. Marija Serif(ovic) - Molitva
8. Miki Peric - Jablan (obrada azre ???? )
9. Alexandra Perovic - Nocas budi moj
10. BLA-BLA Bend - Ruski Rulet
11.Amadeus Bend - Zato sto znam
12. I Ku (IQ???) - Ljubav za sve
13. Suzana Dinic - Nudim ti srce svoje
14. Slobodan Trkulja - Nebo
15. Betty Boop - Sama
16.Mira Skoric - Voli je
17. Alexa Jelic - Beli grad
18. Bane Mojicevic & Tanja Savic - Civava ??? (koka kola reklama????)
19.Nenada jelic (brat od alexe ??? ) - kao da je bilo juce
20.Jelena kovacevic - senjorita
eto ...
LACKY
10-02-2007, 12:01 AM
Imresivan spisak ucesnika, nema sta!
Ajde da otvorimo kladionicu!
Onaj ko pogodi pobednika, od ovih koji nepogode dobija, sta.. pa zna se "Pivo"
I plus meni PDV za organizaciju, normalno u Pivu!
alavuk
10-02-2007, 12:08 AM
voleo bi da neki "anonimus" pobedi , mislim sta vise maja nikolic trazi na ovakvim manifestacijama ? neka izda neki normalan album , da se vrati na put kakav je krenula pre 10 godina , ja nju ne gledam vise kao na pevacicu , vec ne ekscentricnu budalu , koja eto ima srece sa muzevima pa su neki organizatori , poznate face ... kad god je vidim (a retko palim tv , najstvarnije) uvek je trudna ili peva neku neartikulisanu pesmu tj vidim samo njema nakarminisana usta ... mira skoric ? ne znam mozda vec u medijima kao pobednik , ne bi me cudilo da pobedi , koliko me neko sundjerasto secanje sluzi vec je pravila takav neki trip gde je uzeta baslinija iz billy jean od michael jackson-a , radio je onaj roker zlaja ... negativ mi je suvise "pasivan" tj podbaci kad ne treba , ostalo nisam cuo niti cuo za njih tj nisam cuo ni ovo sto sam komentarisao , nego je vec vidjeno ... uzdam se u mlade nade
Pobedice Zeljko Joksimovic:D
alavuk
10-02-2007, 12:56 AM
da , mladi zeljko varesanovic joksimovic
dawid
10-02-2007, 01:03 AM
Mozda Trkulja bude zanimljiv. U svakom slucaju decko je extra talentovan, al' ko zna kakvu pesmu ima. Garant je neki (m)etno- u to mogu da se kladim (recimo sa manlyem u focusrite :D ), za ostalo jok.
HeatMan
10-02-2007, 01:12 AM
ivana prolazi, provereno.. :)
STUDIOTON
10-02-2007, 08:42 AM
Pobedjuje Betty Boop
Lucky, spremi pivo;)
Otkud Igor Vukojevic? iz Doboja:D :hyper:
iz Doboja:D :hyper:
Da,znam da je iz Doboja,pa zato se i pitam otkud on na Beoviziji.
Pobedjuje Betty Boop
Lucky, spremi pivo;)
Obzirom da smo platili 4 soma evra da ucestvujemo... Pa i red bi bio... :rotfl:
HAHAHAHAHAHA!!!
Kako nas ispljuvase na RTS forumu... Ispade da su devojcice nanele dusevne i fizicke patnje polovini Srbije, a da sam ja ko zna sta sve...
Tuzno je to da je Srbija spala na to da razni gubitnici moraju svoje komplexe i frustracije da lece na klinkama koje su, uzgred, deca "za primer".
Svakako, one nisu favoriti i uprkos tome sto moj drugar Ivan navija za nas, realno one nisu pevacice "pevacice" ranga Ivane Pavlovic, ali su zato cista i iskrena energija. Meni je dovoljno da one nastupe i daju uzivo ono sto su dale i u studiju i to je to. Simpatije auditorijuma nisu na nasoj strani, tako da od sms-a slabo sta ocekujem, a opet imam i dovoljno godina i iskustva da bih verovao da ce neko "arciti" drzavne pare na anonimuse i slati ih u beli svet umesto vec dokazanih, "zasluznih gradjana" .
Realno, najvise simpatija (osim prema mojim devojkama) gajim blanko prema Negativu, jer mi ostalo malo obecava. Videcemo vec.
Pozdrav
Vis-a-vis Vukojevica,jel ima on Srbijansko drzavljanstvo.
Mislim da je to uslov.
LACKY
10-02-2007, 09:33 PM
Po propozicijama Srpske televizije izvodjac nemora biti iz Srbije ali kompozitor mora, dok je u Bosni obrnuto!
LACKY
10-02-2007, 09:34 PM
Pobedjuje Betty Boop
Lucky, spremi pivo;)
Ja ne spremam pivo ja ga pijem ko god da pobedi ili izgubi, harac meraklija!
Po propozicijama Srpske televizije izvodjac nemora biti iz Srbije ali kompozitor mora, dok je u Bosni obrnuto!
Ne znam sta je gluplje od to dvoje.
U stvari,kao da je to bitno.
Mozda je to i dobro.
idekius
10-02-2007, 11:14 PM
Neznam samo zasto neki ljudi te domace pop festivale ozbiljno dozivljavaju :rolleyes:
LACKY
10-02-2007, 11:54 PM
Sta sve neki ljudi ozbiljno dozivljavaju! Kada bi nabrajali potrosili bi internet.
idekius
11-02-2007, 12:22 AM
Tja... ja ozbiljno doziveh kad procitah malopre da je meni dragi James Blaunt, tvorac i pevach simpaticne hit pesmice "You`re beautifull" recimo 1999-te bio vrlo anoniman... do te mere anoniman da je bio u sastavu Britanskog KFOR-a na Kosovu :banghead:
Verovatno mi se ne bi toliko dopao da sam ga prvi put umesto na MTV-u video u recimo Grachanici :banghead:
Nema veze... pesma je stvarno lepa...
"Američka muzička industrija 11. februara će odati priznanje za izuzetna ostvarenja u svim muzičkim žanrovima.
1999. godine, kapetan Džejms Blant bio je jedan od 30.000 pripadnika mirovnih snaga NATO u Prištini. Nepunih osam godina kasnije, on je muzičar-milioner. 1988, 17-godišnja Njujorčanka Meri Džejn Blajdž snimil je svoju prvu pesmu u kabini u jednom tržnom centru. Danas, ona vodi u trci za Gremije sa čak osam nominacija. Pre 19 godina, Red Hot Chili Peppers sahranili su svog gitaristu i osnivača benda, Hilela Slovaka, koji je umro od prekomerne doze heroina. Danas su oni najuspešniji savremeni rok bend u istoriji top-lista magazina Bilbord.
Ovo su samo tri od brojnih priča uoči 49. dodele nagrada Gremi, koje će biti uručene 11. februara u Stejpls Centru u Los Andjelesu.
Džejms Blant, čije je pravo ime Džejms Hilier Blaunt, rodjen je u porodici generacijama posvećenoj vojnoj službi. Kao oficir konjice Britanske armije on je bio pripadnik počasne straže na sahrani kraljice majke 2002. godine. Medjutim, Džejms je takodje voleo da peva – i pogodio je ukus svetske publike svojim hit singlom – «You’re beautiful».
Prošle godine, zahvaljujući toj pesmi, Džejms Blant je postao prvi Britanac koji je dospeo na vrh američke liste pop singlova u više od 10 godina. Njegova oda bivšoj devojci pojavljuje se u trci za čak pet Gremija – za najbolji pop album, najbolji muški pop vokal, najboljeg novog umetnika, pesmu godine i album godine.
Za titulu pesme i albuma godine, protiv Blanta se takmiči Meri Džej Blajdž, trostruka dobitnica Gremija, koja je u proteklih 16. godina dobila nadimak «kraljica hip-hop soula». Meri koja je napustila srednju školu, i bila dete razvedenih roditelja, utehu je pronašla u muzici. Njen prvi snimak bio je improvizacija, obrada pesme Anite Bejker koju je snimila u kabini u jednom tržnom centru. Danas, Meri Džej Blajdž ima najviše nominacija za Gremije 2007 – njih osam. Tom uspehu je značajno doprineo njen singl «Be Without You».
Meri Džej Blajdž je nominovana u kategorijama najboljeg albuma, pesme godine, najbolje ritam i bluz pesme, i najboljeg ženskog ritam i bluz izvodjača.
I dok je Meri Džej «kraljica hip-hop soula», Red Hot Chili Peppers mogu se smatrati kraljevima modernog roka. Kvartet iz južne Kalifornije drži rekord u najvećem broju nedelja provedenih na vrhu Bilbordove rok liste – njih 78. Pevač Entoni Kidis godinama se borio sa heroinskom zavisnošću, a jedan od najvećih hitova benda «Under the Bridge», opisuje njegovu borbu sa drogom. Gitarista Hilel Slovak 1988. je umro od prekomerne doze heroina dok su i drugi članovi benda imali probleme sa drogama. Prošle godine, stariji i mudriji «Pepersi» snimili su album Stadium Arcadium koji je zauzeo prvo mesto u SAD, kao i svoj najbrže prodavani singl – «Dani California». Red Hot Chili Peppers se ove godine takmiče za šest Gremija, uključujući i album godine. U trci je takodje duo Gnarls Barkley koji je predgrupa «Pepersima» na njihovoj američkoj turneji.
Nagrade Gremi imaju poseban prestiž u muzičkom svetu jer pobednike odredjuju njihove kolege – a ne slušaoci. Ove godine nagrade se dodeljuju u čak 108 kategorija, medju kojima je i najbolji rok instrumental. Na kraju slušamo jednog od nominovanih Džoa Satrianija koji izvodi naslovnu pesmu sa albuma «Super Colossal»."
LACKY
11-02-2007, 12:40 AM
Uff, opet cemo otici u,, neznam gde.
Ajde Idekius glasaj pa popij ili plati pivo!
idekius
11-02-2007, 12:43 AM
Duznost mi je da prduckam protiv svih domacih pop festivala... zakleo sam se :D Al'... 'ajd' stavljam 6 piva na "Betty Boop" i njihovog gurua koji plete charapice :)
Al'... 'ajd' stavljam 6 piva na "Betty Boop" i njihovog gurua koji plete charapice :)
Za Idekiusa dva para dzaba i to Woolmark kvaliteta!!!
Igle vec zveckaju :"Klot, frket, klot, frket, dupli bod, klot, frket..."
Sta ces.. dosadno mi u zivotu od kad mi lekar prepisao da moram da smirim zivce, pa posto je Laki popio svo pivce (kakva rima, a?! :) ), a ja udri, po strikeraju :D
Color
25-02-2007, 12:59 PM
:o
Sad sam preslusavao pesme sa Beovizije i uopste mi nije jasno kako ne postoji ni jedan izvodjac koji bi prezentovao Srbiju necim originalnim, sto je izvan sablona festivalskih zalopojki!!! Izbor pesama je, blago receno, zalostan.
Ne bih se usudio da se kladim ni na jednu..
Bitch
25-02-2007, 01:46 PM
pa ja sam nesto snimao Trkulji vokale za njegovu numeru, to je potpuno drugacije i postuno van konteksta zalopojki... etno naravno, ali nema veze sa doticnim festivalom, bice interesantan "kontrapunkt" :)
pozz
Color
25-02-2007, 01:54 PM
pa ja sam nesto snimao Trkulji vokale za njegovu numeru, to je potpuno drugacije i postuno van konteksta zalopojki... etno naravno, ali nema veze sa doticnim festivalom, bice interesantan "kontrapunkt" :)
pozz
Trkulja mi je skroz ok, al ko sto kazes, nema veze sa doticnim festivalom....ali ovi sto imaju, bolje i da nemaju ;-) Sve vec pocinje da lici jedno na drugo...to jest vec odavno lici :D
Hehehehe...
Znaci ti i ja se gledamo "preko nisana", a ovamo me zoves da cackamo sprave... Ima kad dodjem sve dugmice da ti izokrecem, pa neces posle znati da vratis :D
I ja se ne secam da je moja pesma bila njanjava zalopojka kad sam je slao...
Mozda su u medjuvremenu pobrisali one gitare, dodali neke zvoncice i padove i prepevali sa par profi narikaca... :D :)
A i ko da je bitno... Da li se neko seca i jedne zglavne pesme sa Eurosonga u poslednjih 20 godina? Mislim... To su ionako sve limunadice i niko tu osim "ex socijalistickih" zemalja ne salje svoju "A" ligu, vec anonimuse.
Color
25-02-2007, 02:17 PM
Ma ja sam samo zaprepascen da je svaka druga pesma simfonijsko-festivalska arija, pa mi onako proslo kroz glavu "dokle vise!?" :D Zbog toga sam generalno razocaran u izbor...
I ja se ne secam da je moja pesma bila njanjava zalopojka kad sam je slao...
Mozda su u medjuvremenu pobrisali one gitare, dodali neke zvoncice i padove i prepevali sa par profi narikaca... :D :)
hehehe...cekaj, tek ce to da urade, da se uklopis u "koncepciju" :D
hehehe...cekaj, tek ce to da urade, da se uklopis u "koncepciju" :D
Hteli oni za deciji eurosong! Iste klinke, isti ja, slicna pesmica (stilski, cak mozda i malo bezobraznija...). Zove mene urednik..
"Znate... pesma je OK, ali je malo agresivna..."
-"Pa znam... Ja sam tako hteo."
"Ali znate... ona odudara mnogo od ostalih..."
-"Znam. I to sam isto hteo."
"Paaaa... ako biste mogli malo da je "omeksate...?"
-" Da smanjim nivo? Koliko?"
"Neeee... Da je OMEKSATE?"
-"Ne... Ako vam se ne uklapa u koncepciju, uopste ne morate da je primite."
"Ma daleko bilo! Ma sve je OK."
I tako nisam nista dirao :)
Ovde niko nije imao nikakve zamerke.
Color
25-02-2007, 02:37 PM
Hahahahaha...dobra ti je ova " Da smanjim nivo? Koliko?" :rotfl:
Nista, barem smo otkrili u kom grmu lezi zec, tj zbog cega je vecina pesama radjena u gore opisanoj muzickoj formi - Simfonijsko-festivalskih aria! :D
A znas zasto sam to pitao?
Zato sto ja svake godine muku mucim sa razlicitim masterima pesama na festivalu i kada zahtevam da se nesto utisa, to mora da se uradi. Naravno, ja uvek to prvo prepustim onome ko je to i radio, jer je to zvucno bolje da se utisa pre nego posle, ali ako neko odbije, ja utisam sam. Isto tako, kad mi neko zatrazi da utisam snimak, ja sam spreman da mu izadjem u susret tacno onoliko koliko on to zahteva, zato sto znam da je to najbolje za sve, ali da "omeksam" pesmu u kojoj imas bubanj, bas, dve gitare, solo i klinke koje pevaju agresivno, bi znacilo da sednem i sve smislim ispocetka sa drugom pesmom i drugim izvodjacem...
I to nas jos jednom vraca na temu oko festivala i izakulisnih radnji. Kao sto obicno i biva, svaka prica ima dva kraja. Kad neko vidi da nisi kupac, i ne pokusava da ti ista proda. Ili pokusa, pa odustane, sto ce reci da nisu krivi samo "prodavci", vec i kupci, mozda cak i vise. Ko veruje u sebe i svoj rad, njemu je uvek sve jasno i ne pristaje ni na sta manje od toga, pa tacno po cenu ne ucestvovanja.
Bitch
25-02-2007, 06:45 PM
Hehehehe...
Znaci ti i ja se gledamo "preko nisana", a ovamo me zoves da cackamo sprave... Ima kad dodjem sve dugmice da ti izokrecem, pa neces posle znati da vratis :D
cik probaj! ugradio sam u sve sprave total recall, za 10 eura, sve pamti !!! (mali kinez u racku vrti dugmici :D ) tako da ne vredi :)
a i dzaba te zovem da vrtis kad neces da dodjes, jbg :)
pozz
Ma ima i Kineza da resetujem, ako treba! :D
boggy
25-02-2007, 11:44 PM
.....(mali kinez u racku vrti dugmici :D ) .....
Jel ume i "undo" da uradi? :mrgreen:
pozdrav
bogi
Bitch
26-02-2007, 02:03 PM
Jel ume i "undo" da uradi? :mrgreen:
pozdrav
bogi
naravno, ali mu je tada dnevnica 15 eura, :( pa to izbegavam :D:D:D
pozz
naravno, ali mu je tada dnevnica 15 eura, :( pa to izbegavam :D:D:D
pozz
Za tu dnevnicu si mogao da nabavis i nekog naseg...:rotfl:
sadux
01-03-2007, 07:04 PM
Džejms Blant, čije je pravo ime Džejms Hilier Blaunt, rodjen je u porodici generacijama posvećenoj vojnoj službi. Kao oficir konjice Britanske armije on je bio pripadnik počasne straže na sahrani kraljice majke 2002. godine. Medjutim, Džejms je takodje voleo da peva – i pogodio je ukus svetske publike svojim hit singlom – ?You’re beautiful?.
Mozda malo smesno pitanje,ali me bas interesuje..Zna li se ko je bivsa devojka Blanta kome je posvetio pesmu,a i goodbye my lover?!
Mozda je mislio da dodas 'Lenor', to obicno omeksa:rolleyes:
dejankuki
04-03-2007, 10:16 AM
Citajuci vas, slatko sam se nasmejao i to u nekoliko prilika. Ja misleo da sam dosao na ozbiljan forum gde se prica o becibelima, rateima, kad ono...
Da, ovakve prilike zasluzuju i ovakve komentare, duhovite. Pa kad je tako... evo ja se javljam da vrtim dugmice i ctrl+z, cak i save kad zatreba sve sa lenorom i jos da cistim mrlje od bureka with ace, ili wanish za 11.49 jura. A nas sam!
Kupujte domace!!!
Dexxy
07-03-2007, 10:43 PM
Bilo je U Z A S !!!:o
STUDIOTON
07-03-2007, 10:48 PM
Bilo je U Z A S !!!:o
Argumentuj:confused:zanima me .. nisam gledao imao sam guzvu
Dexxy
07-03-2007, 10:51 PM
Necu javno, cekam da glasamo.
Moritz
07-03-2007, 10:55 PM
Upadoh pred kraj (srecom) kad je bila retrospektiva.....nemam reci, svake godine me sve vise iznenadjuju, taman kada pomislim da nisu mogli grdje kad ono-vidi vraga imaju oni dosta tih PANJEVA iz rukava. "E zemljo Indijo majmuni te gaze" .....
P.S. jedino Trkulja po meni ima smisla u celoj toj vasarskoj idiotariji, zapravo ne znam ni koji ce on tamo sa tom bagrom ali srecom bio je pa malo popravio prosek...ako je to uopste i moguce.
idekius
07-03-2007, 11:07 PM
Stvarno uzas... nego... nista me ne chudi, posto sam to i ocekivao, a one Oggy-jeve klinke su tamo stvarno bile najbolje... ne sa strane interpretacije, ali je pesma skroz o.k., a matrica se bas dobro chula...
Sto se glasanja tiche, ne znam kome da dam negativne poene... kadndidata do mile volje... :rolleyes:
Ako cemo prema ukusu, meni se svidela pesma Amadeusa i Bety Boop (interpretaciju pripisujem tremi i godinama),
ali ako cemo prema tome ko treba da pobedi i da nas predstavlja onda je to Trkulja definitivno, ovo ostalo ide od krsha do pokusaja genocida.
nenad
08-03-2007, 07:20 AM
da li je moguce da su ovo naj, naj pesme od 300-400 pristiglih do komisije ???
bas bi' voleo da cujem one koje nisu usle u finale !
Nisam neki expert ali ovo je straota, tuga bre ljudi........ ajd' sad ima mozda ono nekih za prolaznu ocenu ali...........
:banghead: :banghead: :banghead:
Mogli
08-03-2007, 11:12 AM
Meni se dopada pesma od Marije Serifovic, a slatko sam se nasmejao Bliznacima, odlican, saljiv tekst, mada se pola reci nije razumelo... Bety Boop su imale ubedljivo najbolji zvuk i mozda bi i najbolje prosle...
Danny Lou
08-03-2007, 12:16 PM
trkulju za predstavnika. kad je etno nek` je etno! :)
alavuk
08-03-2007, 12:28 PM
nisam propratio dogadjaj, al' citam danas da pljuju novine (kurir) betty boop bas cu veceras da pogledam tj cujem ...
Mogli
08-03-2007, 01:07 PM
nisam propratio dogadjaj, al' citam danas da pljuju novine (kurir) betty boop bas cu veceras da pogledam tj cujem ...
Pa sta mislis kako bi popljuvali proslogodisnje pobednike samo da su bili iz nase zemlje?? Kurir neka se bavi politikom..
idekius
08-03-2007, 01:09 PM
Pa sta mislis kako bi popljuvali proslogodisnje pobednike samo da su bili iz nase zemlje?? Kurir neka se bavi politikom..
Tacno... s' tim da moram da dodam da se kurir bavi i trachevima...
alavuk
08-03-2007, 02:59 PM
jasno se kroz text vidi da je to placeno ...
dexyco
08-03-2007, 03:18 PM
Vidim da ste se preselili ovde, ja pisao na drugoj lokaciji nesto, pa ako je neko raspolozen nek procita....
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=148481#post148481
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.