PDA

View Full Version : Novi Waldorf-i na NAMMu ?

Moritz
12-01-2007, 07:13 PM
http://www.amazona.de/index.php?page=26&file=2&article_id=1232 ne znam nemacki tako da ako neko zna neka javi sta tamo pise. Oce li biti ili nece :)

Moritz
12-01-2007, 07:45 PM
Evo malo i slika

Moritz
12-01-2007, 07:49 PM
Koliko shvatih Stromberg je nesto slicno kombinaciji MW XT i Q sa mogucnoscu naknadnog dodavanja analognih flitera , polifonija oko 100 nota!!!
Q PHOENIX je LIMITED serija od svega 2oo komada, ukupno 5 oscilatora, polifonija oko 100 nota
Zarenbourg verovatno pandan Nord Electro u malko vecem izdanju, u sebi ima EMES zvucnike i mogucnost Physical Modelling-a
Blofeld pandan starom Micro Q ali za poneti

Eto kolko sam ja razumeo Nemacki, kako god bilo svidja mi se i to jako :)

goasia
12-01-2007, 08:31 PM
... nekako mi se cini da neprestano prepakuju q-sound engine , mciro q , pa lite , pa omega , pa q+ , kombinacija VA i wavetable sinteze ..nazalost zadnji uspesni poduhvat im je bio Wald XT , a pre toga su imali par sjajnih instrumenata (Pulse,MW1,WAVE!!!)... nadajmo se da su sad napravili nesto zaista novo ... :rolleyes:

Moritz
12-01-2007, 08:35 PM
Znam sta hoces da kazes. ali trenutno moraju ici na sigurniju varijantu jer su im nogice jos uvek nejake od skorasnjeg pada. WAVESCAPE ce se desiti verovatno ali ne u skorije vreme, jer za tako nesto nece biti nesto puno kupaca. Mislim da Stromberg ima najvis potencijala ali smo da ne zaseru sa cenom .

goasia
12-01-2007, 08:42 PM
sudeci koliko im je kostao Q+ sa analognim filterima ,malo sam skeptican ...a taj micro q je bio na nivou osrednjeg vst plugina , pa neznam da ga pustas i kroz bure masti bio bi veoma dijetalan proizvod ... al videcemo :rolleyes:
ja sam im veran kupac , nabavicu MW 1 v2. ... to je dobra sprava:rotfl:

Moritz
12-01-2007, 08:44 PM
nabavicu MW 1 v2. ... to je dobra sprava

Amin ;)

relis
12-01-2007, 08:51 PM
Bit ce to bitka ponajprije sa Access-om. I Virus TI je ocito nastao pod utjecajem i nekih Waldorf-ovih prebjega u medjuvremenu. Ali djabe sve to kad se meni nista od tog novog ne dopada (osim dizajnom).:(

Moritz
12-01-2007, 08:55 PM
Sigurno, mada bih jako voleo da Kurzweil konacno istera svog VA-1 jer mislim da bi to stvarno upotpunilo rupu koja se nalazi izmedju Nord,Access, Waldorf tria. Videcemo

goasia
12-01-2007, 09:09 PM
licno mislim da je ponestalo ideja i da je proizvodnja sintisajzera opet dospela u corsokak , svi se ponavljaju , VA sinteza je vec vise od 10 godina prisutna ,stim da se nista revolucionarno nije promenilo od prvog nordleada , softver vlada a hardver postaje sve skuplji ,naravno onaj koji po kvalitetu premasuje pluginove ... cim prestane prozvodja cena pada u roku od dve godine na 30 % svoje prvobitne vrednosti .... noviji analogni sintevi ,iako dosta skupi nisu na visini zadatka , i kao sto je bilo sredinom devedesetih opet raste cena vintage sprava na trzistu ... sta to znaci ... i dalje su Jupiteri , Juna , Xpanderi , Propheti ,Moogovi itd ostali neprikosnoveni nosioci titula najboljih elektronskih instrumenata .... ;)

MHz
12-01-2007, 09:34 PM
Sigurno, mada bih jako voleo da Kurzweil konacno istera svog VA-1 jer mislim da bi to stvarno upotpunilo rupu koja se nalazi izmedju Nord,Access, Waldorf tria. Videcemo

Uh..ako izadje VA1, ja ga prvi kupujem..

relis
12-01-2007, 09:38 PM
... i dalje su Jupiteri , Juna , Xpanderi , Propheti ,Moogovi itd ostali neprikosnoveni nosioci titula najboljih elektronskih instrumenata .... ;)

Pa nitko im to nije ni osporavao. Osim prozvodjaca va-eva, kojima su isti platili i neznalica.

A cijene su zbilja sve vece. Tesko Accessu, Waldorfu i slicnima pokraj sve boljeg softvera.

Inace, zelio bih da opstanu sve te firme. Tako se povecavaju sanse da vidimo nesto novo analogno polifono na trzistu jednog dana.:D

clusterchord
13-01-2007, 04:51 AM
Pa nitko im to nije ni osporavao. Osim prozvodjaca va-eva, kojima su isti platili i neznalica.

A cijene su zbilja sve vece. Tesko Accessu, Waldorfu i slicnima pokraj sve boljeg softvera. .
nisam bas siguran u to. ljudi koji snimaju albume i profesionalno rade glazbu i za film i stogod, cijelo vrijeme rade s hardwerom , i nikad nisu ni prestali. koristi se i vsti, najvise zobg kontakata i sampleova orkestra, i nekih spcific. kao sto je absynth, ali to je neznatni dio trzista. i digitalije i va a i prave analogije pogotov, ima u glazbi vise nego sto je to ikad bilo. uzmi u obzir koliko je sad trziste i koliko se rade elektronske glazbe. prije 25 goidina imao si disko, electro pop, italo, jarrea i vangelisa. elektronika je bila kao nesto specijalno. danas elektronike ima na tone..i tone stilova..

samo je nazalost za proizvodjaca najvaznije pitanje sto je sa sirokim masama (koji najvise kupuju) prica o potpunoj emulaciji ih je potpuno zavela. medjutim ljudi su danas ipak zrnce svjesniji da to ne ide bas tako kako bi marketing i proizvodjaci softwarea htjeli.. sve vise ih razumije tu razliku. vrijeme ce pokazati sto ce biti..

sto se tice novih sitneza buducnost je sigurno u kompjurteru ali... dok se za glazbu ne napravi specijalizirani OS (kao sto je svojevremeno pokusao BeOS, i sto je bio ATARI za midi) koji nema veze sa windowsim ili OSX-om VSTi izgleda nece izgubiti prizvuk VSTi-a, i prestati se gubiti u miksu ko da su od papira. svidja mi se princip dediciranog DSP-a, kao sto je creamware, clavia, kyma itd. samo to pak ima svoje lose strane (brzi razvoj cpu-a, mala podrska ostlaih software proiz)

medjutim slazem se da je waldorf u osnovi repakirao postojecu tehnologiju. filteri su sigurno iz ATB odnosno Q+. i ti mi bas nisu bili neki. prrilicno bezkarakterni, i samo lowpass nazalost. filteri iz wave-a, pa i iz microwave-a ih pojedu za dorucak. da ne spominjem stare cem i ssm filtere iz ppg serije.. agresivne, tople, debele.. Q+ nema veze s tim soundom.

makar nemogu reci da njegov digitlani dio (odnosno Q) nije skroz neinterewsantan kao takav. ima neki svoj metalno meakni karakter, i kad koristi alternativni tuning jako mi se to svidja.. stvoren za ambi, neki minimal ili black dog production sound..

ali logika mi je, ako mozes nabaviti microwave za 350 - 400 eura i uzmes Q-rack ili XT za jos 600, sto ce ti Stromberg.. jer ne sumnjam da ce kostati prilicno (sa analg filter opcijiom)

relis
13-01-2007, 01:01 PM
Da, imas pravo cluster, ali nisam ni ja u krivu kad velim da im je tesko. Tesko zbog toga sto im sintevi kostaju preko 2k eura, pobogu. Nemam nista protiv da dam recimo 1000 eura za dobre emulacije anal. oscilatora, filtera i slicno, ali oni se guraju u cjenovni razred analognih sinteva. Ne velim da su losi sintevi, bas suprotno (ajd, mozda nisu po mojem ukusu), nego se bunim na cijene. Ali ako im prolazi, neka im... Waldorf se jednom opekao, vidjet cemo sto ce biti ovaj put.

Evo, novi Creamware Pro-12, za usporedbu, dodje oko 900 eura, i vele da je jako dobra emulacija Prophet-a 5. Jest da je to drugacija konstrukcija (soft sa knobovima), ali ako radi posao... Jedva cekam da probam.

Pa je tu i trziste rabljenih koji drasticno gube na cijeni, sto i sam velis, a prilicno su pouzdani.

Zivi bili pa vidjeli...

milos
13-01-2007, 04:02 PM
Evo, novi Creamware Pro-12, za usporedbu, dodje oko 900 eura, i vele da je jako dobra emulacija Prophet-a 5. Jest da je to drugacija konstrukcija (soft sa knobovima), ali ako radi posao... Jedva cekam da probam.

Ti ASB boxovi su dobra ideja.Ovaj Pro 12 je mislim, modelovao John Bowen licno -jedan od dizajnera originalnog Propheta .
A uz to je jos i modelovan po rev.2 :) ;)
Nadam se da i tako zvuci....
Arturia mi zvuci kao nasminkani synthedit.
G-Force sintovi su vec bolji:) ;)
Nadam se da ce Jim iz Wayoutwarea odraditi neku novu emulaciju ,ali i na Timewarp 2600 projektu je radio nekoliko godina tako da cemo se nacekati....:)

dlukace
24-01-2007, 03:21 PM
hvala bogu ?to se je jedna takva tvrtka "mo?da" osovila na svoje noge.waldorf kakav je da je ima reputaciju odlične firme i mislim da treba opstati.wave,pulse+ i ostali njihovi sintevi stra?ni su,a ne zaboravljaju se ni filteri.Netko je spomenuo da je budučnost u kompjuterima punim vst-ima! Ja nisam klavijaturista ili gitarista,ali hardware neće nikad umrijeti jer ljudi jednostavno osjećaju da je to taj feeling...
usput,waldorf q+ ima solidne filtere,itekako bolje od virusa ili norda,barem ?to se mene tiče...:)

clusterchord
24-01-2007, 05:32 PM
hvala bogu ?to se je jedna takva tvrtka "mo?da" osovila na svoje noge...
usput,waldorf q+ ima solidne filtere,itekako bolje od virusa ili norda,barem ?to se mene tiče...:)
i ja kazem, bas sam bio sretan kad sam cuo vijesti.

slazem se da su super u odnosu na va filtere - isao sam sad ponovo slusati Q+ demose i bas se cuje kako su filteri zatoplili/omeksali taj digitalni edge koji je inace prisutan kod ovih regularnih Q/microQ.

goasia
24-01-2007, 09:31 PM
.. pre neki dan na www.sequencer.de suskalo se o cenama , ali je posle sve navodno demantovano :rolleyes:
stromberg ..ocekivana cena 3999$ :o a onaj prepakovani Micro Q 799$
..pa i ako bude nesto malo manje i onde je :banghead:

i sumnjam da ce se dugo drzati na nogama

clusterchord
25-01-2007, 02:49 AM
3999 je tzv. suggested retail. odnosno street cijena (u ducanu) bi bila oko 3.3 - 3.4k u pocetku. medjutim, to je sve racun bez krcmara , dobio sam svjezu informaciju od covjeka koji je razgovarao sa ljudima iz Waldorfa, i ovaj mu je rekao da su to sve spekulacije da treba pricekati da Waldorf sluzbeno izadje s retail cijenama.

to se, za sad, jos nije dogodilo niti hoce, jer jos uopce nemaju produkciju tih modela. prema tome nemogu jos znati koliko ce ih kostati proizvodnja. samo phoenix serija (re-dizajnirani microQ i Q+) ce ici brzo u prodaju. blofeld i stromberg sigurno nece ugledati svjetlo dana bar jos 8 - 9 mjeseci.

novi stari phoenix Q+ je 3300 dolara u novamusik u mareici. bas cu nazvati ovog svog dealrea da vidim za koliko se moze dobiti iz njem.. nije da cu kupovati ali tako iz znatizelje