Log in

View Full Version : Reprezentativna HC produkcija

OFF
17-12-2006, 10:38 PM
Snimam neki HC (gitarski, ne XXX:hyper: ), a nisam previse naslusan istog. Ima li ko kakvu preporuku za referentnu im produkciju. Dobio sam neki Madball, ali mi je ono previse shminkerski za moje vidjenje, vise mi kao neka 'skandinavska' varijanta. Ima li sta muski, sa urlanjem, dranjem, ubivanjem.......?

alavuk
17-12-2006, 10:51 PM
biohazard, body count , ovaj u stvari nadji jugdment night ost ... odlican spoj hiphop-a i hardcore-a , onako bas je lozacki :] ali veoma kvalitetno , cak u jednog pesmi rollins repuje , eto black flag :]

balthazaar
17-12-2006, 10:56 PM
limp bizkit, u svakom slucaju, sad da li su komercijala to je druga prica, al imaju produkciju na nivou...pogotovo prvi album

MHz
17-12-2006, 11:44 PM
Limp Bizkit - Significant Other. Po meni, najbolja HC produkcija.

@balthazaar
ne znam da li si mislio na ovaj album, ovo je drugi.. prvi je 'three dollar bill' koji nije ni blizu po produkciji..

kVu
18-12-2006, 12:24 AM
Snimam neki HC (gitarski, ne XXX:hyper: ), a nisam previse naslusan istog. Ima li ko kakvu preporuku za referentnu im produkciju. Dobio sam neki Madball, ali mi je ono previse shminkerski za moje vidjenje, vise mi kao neka 'skandinavska' varijanta. Ima li sta muski, sa urlanjem, dranjem, ubivanjem.......?

hahahaha

evo ja ceo dan radio neki death metal.. ludilo! a ritam kucan.. 32-ke.. 64-ke

jeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

OFF
18-12-2006, 12:41 AM
Samo napred, he, he

Trebalo je videti moje matorce juce kad su culi te krike:scared: . Al' dobar mi je band, uploadovacu neki delic kad bude gotovo

balthazaar
18-12-2006, 01:33 AM
Limp Bizkit - Significant Other. Po meni, najbolja HC produkcija.

@balthazaar
ne znam da li si mislio na ovaj album, ovo je drugi.. prvi je 'three dollar bill' koji nije ni blizu po produkciji..

mislio sam na onaj gdje je stvar *nookie*...je to prvi?

edit:

evo nadjoh, album se zove significant other...i cini mi se da je drugi :)

Arthur
18-12-2006, 01:55 AM
HC... hmm pa teško, pojeo ga je new metal, srodiše se i spojiše se. Ako su ljudi zadrti ljubitelji starog, nenašminkanog HCa, drži se Biohazarda, Rage'a, BodyCount'a i sličnih stvari. Ja sam radio nešto što je modernije i na granici je ta dva sveta, i pritom redovno slušao i analizirao System of a Down (čika Rubin), SLipknot (lažem, njih sam skoro otkrio i odlepioo!), RaMMStEIN (skupo je skupo!), i poprilično mnogo Deftonse, KillSwitch engage i slično.. vidiš, stvarno, koliko je numetal pojeo Hc... užas

kejkz
18-12-2006, 02:31 AM
ako mozes, preslusaj jos ova dva:

25 Ta Life - Friendship, Loyalty, Commitment
Hatebreed - Perseverance

da bi cuo malo drugaciju perspektivu...ovi su predlozi malo meki :), za moj ukus pop muzika...

ma samo drzi prljavo i kompresovano, kratke ehoe i reveb nekad samo er, i neces pogresiti.

Tomislav
18-12-2006, 09:24 AM
De nisam znao da ovdje ima metalaca....
Sad bih vam baš uploadao djelove pjesama jednog benda koji obožavam, ali zadnja dva albuma tolko zvuče nu-metalski da zbilja nisu nizašta-a nekada bili melodic death metal... Šteta.

OFF
18-12-2006, 11:55 AM
HC... hmm pa te?ko, pojeo ga je new metal, srodi?e se i spoji?e se. Ako su ljudi zadrti ljubitelji starog, nena?minkanog HCa, dr?i se Biohazarda, Rage'a, BodyCount'a i sličnih stvari. Ja sam radio ne?to ?to je modernije i na granici je ta dva sveta, i pritom redovno slu?ao i analizirao System of a Down (čika Rubin), SLipknot (la?em, njih sam skoro otkrio i odlepioo!), RaMMStEIN (skupo je skupo!), i poprilično mnogo Deftonse, KillSwitch engage i slično.. vidi?, stvarno, koliko je numetal pojeo Hc... u?as

Uploadovacu delic grubog mixa da cujete kako je sad...... svaka sugestija dobrodosla. Mislim da cu od Limp Bizikta i slicnih ipak malo pobeci pri uporedjivanju.....

dvuckovic
18-12-2006, 10:34 PM
Deftones je zakon!

MHz
18-12-2006, 11:22 PM
Mislim da cu od Limp Bizikta i slicnih ipak malo pobeci pri uporedjivanju.....

Zashto?

OFF
18-12-2006, 11:42 PM
Zashto?

Cuces kad uploadujem nesto, prilicno mi je stilski razlicito

Arthur
19-12-2006, 01:38 AM
Deftones je zakon!
jest
uvek, ali uvek me preseče Change(in the house of flies) i my own summer.. auuu kakav sner... ko cepanje drva, i mnogo mnogo gusto pakovane emocije...stravično..

Arthur
19-12-2006, 01:39 AM
jest
uvek, ali uvek me preseče Change(in the house of flies) i my own summer.. auuu kakav sner... ko cepanje drva, i mnogo mnogo gusto pakovane emocije...stravično..
a tek oni malko duže otvoreni attackovi na kompresorima gitarskih grupa da kad sve krene u vražju mater, prvo začuješ "ŽLJUMP!", pa tek ondak rifčine u ravnom tepihu.. to sam tek sa waves sslom uspeo da napravim kako mi se sviđa ;)

Danny Lou
21-12-2006, 01:13 PM
pokusaj naci na netu, grupa se zove Step Wolves (mislim da je tako nesto) a pjesma je VIBE. isto tako poganjaj grupu Methods of Mayhem ali ni malo vise naginju na rapcore. ali svaka preporuka za prvu pjesmu, cuces, ROCKS!

fipke
27-12-2006, 06:10 PM
ako te interesuje bas madball - produckcijski najskuplji i najbolji album je hold it down iz 2000. - tape, 9098i, i matt henderson - sta ces vise u zivotu!!?!

posle toga usledio je jos jedan ep u istoj varijanti (nyhc) - dok ih ovaj kreten zeuss nije unistio sa poslednjim albumom (legacy) uz pro tools, trigerovanje i l2....fuj!

OFF
27-12-2006, 06:22 PM
ako te interesuje bas madball - produckcijski najskuplji i najbolji album je hold it down iz 2000. - tape, 9098i, i matt henderson - sta ces vise u zivotu!!?!

posle toga usledio je jos jedan ep u istoj varijanti (nyhc) - dok ih ovaj kreten zeuss nije unistio sa poslednjim albumom (legacy) uz pro tools, trigerovanje i l2....fuj!

Imam neki rezanac madball, ali mi se ne svidja zvuk previse. Tanko, tackasto.... istina, cuje se skupoca, ali nije mi to, to

silicon science
30-12-2006, 11:04 AM
Obavezno preslusaj: PRONG, PRO-PAIN, RANCID, AGNOSTIC FRONT, BIOHAZARD

OFF
21-01-2007, 04:48 PM
Evo, dajte neki komentar (cini mi se da je vokal opet preglasan:( )

Svaki savet wilkomen;)

Ima samo 15s, zbog autorskih prava i tako tog

kVu
21-01-2007, 05:06 PM
namudi malo nogu... da ima i dubinu i tacku da ebe kevu.. ostalo mi sve skroz ok... jedino to sto ne zvuci fancy, a mora da zvuci fancy :)

OFF
21-01-2007, 05:08 PM
namudi malo nogu... da ima i dubinu i tacku da ebe kevu.. ostalo mi sve skroz ok... jedino to sto ne zvuci fancy, a mora da zvuci fancy :)

Hvala
BTW,
I ne treba da bude fancy, naprotiv

kVu
21-01-2007, 05:12 PM
kako ne bre? ko offspring... da se prime ljudi :)

dawid
21-01-2007, 05:48 PM
vidim da se tu iz HCa preslo i na melo punk i ska pa...
http://www.fatwreck.com/audio_track/the_audio_file/169/NOFX_Seeing_Double_At_The_Triple_Rock.mp3

a najinteresantnije je sto je pevac i snimatelj i producent

OFF
21-01-2007, 09:16 PM
vidim da se tu iz HCa preslo i na melo punk i ska pa...

A kako ti zvuci onaj moj uzorak?

MHz
21-01-2007, 09:23 PM
Super zvuchi!
To se zove HC! :) odmah sam se setio Biohazarda :) oldSchool!
Bravo!

dawid
21-01-2007, 09:39 PM
A kako ti zvuci onaj moj uzorak?
desni monitor mi je na servisu (prso posle mesec dana) pa ne mogu normalno da preslusam. ali mi zato na sluskama (sennheiser hd560 ovation II ) zvuci jako dobro, a naslusan sam HCa i to bas ovakvog-pravog, sirovog. Imam dosta prijatelja koji sviraju takav HC pa cu te rado preporuciti ako volis da radis takvu muziku, a malo je ljudi koji znaju da odrade HC bend posteno. Kada sam ja sa bendom bio pre sedam, osam godina u studiju M da snimimo album i kada je sve pocelo tonac nas je poprilicno bledo gledao (u pitanju je melodicni punk) a i album je tako ispao. Krenuo da experimrntise i da nas gadja onim cuvenim izrazima "sve cu ja to u kompjuteru srediti" i "bice to na kraju odlicno". A mi mladi i naivni...

dawid
21-01-2007, 09:50 PM
BTW poslednje sto je izaslo a jako je dobro je HATEBREED, album Supremacy pa potrazi. Oni su ti jedan od najpoznatijih HC underground bendova. Pravi njujorski HC. Mada ako ti se nije svideo MADBALL onda jbg. Oni si najpoznatiji predstavnici pravog izvornog NY HCa.
U svakom slucaju sjajno si odradio s obzirom da nisi naslusan te muzike.

OFF
21-01-2007, 09:53 PM
Hvala, moram se snabdeti sa ovim izdanjima koje preporucujete :)
E, sad, da li volim HC - isto kao i sve drugo sto snimam, ako bend zna sta hoce, nije problem

Tomislav
22-01-2007, 02:26 PM

Svaki savet wilkomen;)

TOOO! Ovo je zbilja odlično... Drago mi je da se ovdi zna napraviti tako ne?to.

sasaristic
22-01-2007, 09:50 PM
Ne bih da zvucim previse kriticno, ali ovde imas dosta ozbiljnih problema sa mixom.Prvo ,...skoro da nemas prvi plan, nema nista sto bi iskakalo iz zvucnika i dalo malo vise energije celom snimku (kontam da je ovo neki NY hc devedesetih stil)...pokusaj da izvuces gitare koliko toliko napred...mozda da stavis neki exciter da malo pobudi harmonike .Drugo ...kick zvuci malo metiljavo (izvini na izrazu al nista ukisnije mi ne pada na pamet)...slazem se sa sa Kvu-om....pokusaj sa drumagogom da zalepis preko neki sempl ili neku sintetiku da ti da malo direktnosti i onog sljampavog attack-a....steta je, jer ti hi-hat zvuci odlicno.....Generalno mislim da je mnogo energije koja mora da bude prisutna ( a mislim da bi i zazvucalo pomalo fency), izgubljeno sa losim kickom i povucenim gitarama...ako oni zakivaju pravo u celo.. ostalo ce da legne samo od sebe...

OFF
22-01-2007, 10:02 PM
Ako, bre, treba biti kritican.....

Obraticu paznju na to sto kazes;)

BTW. Da ne slusas na Adamima? I meni na njima tako deluje, ali.....

Oggy
22-01-2007, 10:09 PM

Svaki savet wilkomen;)

:o:o:o

DA si mi samo video facu kad sam prvi put pustio... :o:o:o

:rotfl::rotfl::rotfl:

Ono je zesca katastrofa! JA ne znam sta je tim ljudima u glavama, kakve traume nose, ali im nije dobro...

:rotfl::rotfl::rotfl:

Tanak ti je malo kick OFF-e, ali nisi mnogo pogresio jer mnogo drugaciji ne bi prosao. Ja bih mu jos malo dao mesa, ali stvarno vrlo malo.

OFF
22-01-2007, 10:16 PM
Da, da u pravu ste za kick...... uradio sam konacan mix, sa momcima iz benda, pa je to malo namudjeno.... i vokal je smanjen, jer je glasno 'pevao':D

Ogi, da ti posaljem ceo mix, kad bude konkurs za Sunflower?:rotfl:

sasaristic
22-01-2007, 10:49 PM
Ako, bre, treba biti kritican.....

Obraticu paznju na to sto kazes;)

BTW. Da ne slusas na Adamima? I meni na njima tako deluje, ali.....

Ne ...slusam na nekim malim Tannoy kutijama...mada kad cujem u ovih 15 sec koliko vokal juri tempo...mozda ti se i ne isplati mnogo da se trudis...
Secam se da je ovakve bendove nekad radio Kole (ex Rapid force, sad valjda sa Sladjanom Milosevic),tipa Dead ideas i sl., i ta vrsta zvuka kod nas nikad nije dobila neki produkcijski nivo...mada su im uzori iz USA , uglavnom dobro isproducirani....
stilski, ovo je 93-94, pitanje je koliko tu produkcija moze da osvezi i pomogne.

Oggy
23-01-2007, 09:40 AM
Ogi, da ti posaljem ceo mix, kad bude konkurs za Sunflower?:rotfl:

Naravno!
Pa zbog toga sam ti i rekao ono :D

Evo ti da cujes jedan HC sa proslogodisnjeg konkursa :)

Uvek se nadje po neko da nas prijatno iznenadi :rotfl:

Dexxy
23-01-2007, 10:43 AM
Naravno!

Uvek se nadje po neko da nas prijatno iznenadi :rotfl:

Ja mislim da bi ovo izazvalo velike i pozitivne reakcije na festivalu...:o

OFF
23-01-2007, 10:46 AM
:o

Dobro, ovde kick, bash ima masu:rotfl:

Oggy
23-01-2007, 10:48 AM
:o

Dobro, ovde kick, bash ima masu:rotfl:

I ne samo kick!

Odmah se oseti snaga pesme i emocija... :rotfl::rotfl::rotfl:

sasaristic
23-01-2007, 01:55 PM
Evo nadjoh jedan kick koji mozda moze da ti bude reper za neku tvrdju svirku...jes da ga ima puno u donjem spektru ali to mozes da teses prema materijalu koga radis.

Dushan_S
23-01-2007, 07:12 PM
Naravno!

Uvek se nadje po neko da nas prijatno iznenadi :rotfl:Da pogađam? nakon iznenadnog nervnog sloma i pada niz stepenice u isti mah D?. ?tulić se oporavio i po?eleo da učestvuje na va?em festivalu, ali kao ?to mu jo? ne ide da se uspravi iz kolica, ni kontrola nad glasom i rukama mu nije ba? najbolja! :D

Oggy
23-01-2007, 07:18 PM
Da pogađam? nakon iznenadnog nervnog sloma i pada niz stepenice u isti mah D?. ?tulić se oporavio i po?eleo da učestvuje na va?em festivalu, ali kao ?to mu jo? ne ide da se uspravi iz kolica, ni kontrola nad glasom i rukama mu nije ba? najbolja! :D

HAHAHAHAHAHA!!!! :rotfl::rotfl::rotfl:

MA ti ne mozes da zamislis kako smo ovde na preslusavanju to podneli kad smo culi prvi put!!!

Skakali smo po studiju udarali glavom u zid, vristali jedno pola sata i vrteli opet ispocetka. To nam je ulepsalo vece! :D

Nego, ako ti nastavis da piskaras ovde po forumu, meni ode glava sa ramena, jer nikad pesmu necu zavrsiti :D

To me podseti da i ja moram da palim... :rotfl: