PDA

View Full Version : TC electronic Konnekt 24D review

Moritz
14-12-2006, 07:45 PM
http://acapella.harmony-central.com/forums/showthread.php?threadid=1437808

pored ovog ima jos dosta review-a na ovom forumu, pa ako vas zanima :)

Tiki the Boyler
15-12-2006, 08:44 AM
Hvala...
Za Novu Godinu častim sebe jednim, pa je ovo super došlo! :)

Moritz
15-12-2006, 09:06 AM
Lepo, javi nam kakav je da znamo iz prve ruke :)

Tiki the Boyler
15-12-2006, 01:27 PM
Ono što sam dosad čuo mi se jako svidjelo!
Kompresor radi potpuno upotrebljivo, a reverb je (bar na prvo slušanje) bolji od klasičnih Plug-In varijanti...
Šteta je što se ne može direktno dići u Cubase-u, ali i ovako mi se dopada! Jedan al' dobar!

kejkz
15-12-2006, 03:46 PM
?teta je ?to se ne mo?e direktno dići u Cubase-u

:confused: ne moze? jeste li sigurni? Uz njega se dobija Cubase LE... ima firewire drajver... ne razumem...

Moritz
15-12-2006, 06:45 PM
Moze da se "digne" u Cubase-u. Pogledajte na sajtu TC-ja http://www.tcelectronic.com/Default.asp?Id=7621

kejkz
15-12-2006, 08:19 PM
Tako vec moze! Vrlo zanimljiva sprava...

Tiki the Boyler
30-01-2007, 08:19 AM
Nova verzija firmware-a 1.10 podržava direktno prozivanje FX sekcije iz Cubase-a... I Fabrik R reverba i Fabrik C kompresora... S tim što je instalacija Assimilatora sada automatska i ide uz novi firmware/drajver...

http://www.tcelectronic.com/Default.asp?Id=9049

Prekjuče sam ga stavio i sve fino šljaka, mada se 2-3 puta zaglupio, pa sam morao restartovari Cubase... i šteta što ne radi u Wavelabu. Još!

Čekamo 1.20 :)

Tomislav
02-11-2007, 09:30 AM
Ja sam kupio Konnekt 8, sad više žalim za ADAT-om nego za reverbom... Ali eto.

korenjak
02-11-2007, 09:59 AM
A sto zalis za ADATom....
Meni se otvorilo da kupim 24d za sto evra vise no sto kosta 8....
pa se mislim

Tomislav
02-11-2007, 10:19 AM
Pa žalim za 8 dodatnih kanala na ulazu, u slučaju da kupim preamp. Zato ako netko recimo treba konnekt 8 kao mobilni interface, možda bih mogao mjenjati za EMU 1820M ili tako nešto... Ili ako netko shvati da mu na 24D ne treba adat pa se mjenjamo uz moju nadoplatu. Druga solucija mi je draža jer mi je konnekt zbilja odličan.

funksoulbrother
04-01-2008, 12:13 PM
pitanje za vlasnike ove kartice ili konnekt 8, kakva je situacija s driverom za konnekt?
citam na forumu t.c. electronicsa gdje se ljudi zale sve u 16. mislio sam da je
problem bio samo u pocetku no sad je vec cini mi se verzija drivera 2.00
izbacena pa mi nije jasno zasto jos uvijek tolika galama. s druge strane,
vidim na njihovom forumu ima i onih kojima radi sve super.
ovdje na forumu vidim samo probleme vezane uz firewire karticu i konnekt, a to kao sto citam uspjesno rjesavate, jel? nemate problema izuzev toga?
dvoumim se izmedju 24D i MOTU Ultralite, iako vise naginje na 24D - sto
zbog fabrikovih efekata, sto zbog slogana "kupujmo europsko"! :D
ima li onih koji su probali ove kartice na PC-u pa da mogu reci nesto konkretno, usporediti...
koliko je uopce korisnika konnektica ovdje?
koliko pitanja... :wink: ajde hfala!

http://forum.tcelectronic.com/viewtopic.php?id=30

pedjah
04-01-2008, 04:34 PM
Ja imam Konnekt 24D instaliran na kompjuteru koji mi sluzi samo za rad sa muzikom i nemam nikakvih problema. Firewire mi je spojen direktno na Asus P5K ploči. Dok mi je bio instaliran u drugom kompjuteru preko FW kartice bilo je nekih problemcica u windowsu ali ne u radu sa Nuendom.

funksoulbrother
04-01-2008, 04:52 PM
thx man! to je lijepo cut. a kako si zadovoljan karticom?
ajd nadam se da ce se javit jos par vas
jer cini mi se da ima jos vlasnika ove kartice. ako stvarno nikom ne steka,
odnosno ako se ti problemi daju rijesiti, nemam razloga ne uzeti.

pedjah
04-01-2008, 07:57 PM
Zadovoljan sam, ne ?teka ni?ta, usnimavanje vokala sasvim korektno, dosta ulaza i izlaza, efekti su solidni ali po mom mi?ljenju nisu za neku skroz ozbiljnu upotrebu. Sve u svemu, za te pare sasvim solidan uređaj.

funksoulbrother
27-08-2008, 10:18 AM
evo, nakon nekoliko mjeseci koristenja mogu rec da konnekt 24d radi vise no savrseno. u pocetku sam se malo svadjao s njom, odnosno win su se svadjali s njom, ali nakon sto su svi potrebiti apdejti instalirani sve radi k'o grom (da čuknem vo drvo:). pluginovi su vrlo dobri, gitarski tuner radi i to je vrlo simpatican dodatak, a assimilator je super stvar koja moze biti od poprilicne koristi. zvuk koji dobivam je ono sto me najvise zadovoljava. jednostavno, glede zvuka, cini mi se da neko dulje vrijeme necu imati potrebu za nekom skupljom karticom. preampovi su sasvim solidni, iako za sada nisam imao neku potrebu previse ih koristiti. toliko. :wink:

Oggy
27-08-2008, 01:00 PM
Da li postoji mogucnost da se njegov volume pot softverski disejbluje i da "0" ide u drugi kontroler? Ili mora kroz taj ugradjeni volume, pa u sledeci kontroler?
Da li funkcionisu DSP efekti u slusanju, tj. da li ima ikakvih problema, posto su se ljudi uglavnom na to zalili, a meni je karta upravo zbog toga zanimljivija od FF800?
Da li ima bilo kakvih stucanja i prekida u radu (duzem, posto kod mene to mora da radi "od jutra do sutra, pa u krug"). Da li se zagreva?

HeatMan
03-09-2008, 02:21 AM
samo da znash da nisi jedini koji cheka na odgovor.. :)

pedjah
03-09-2008, 09:07 AM
?to se tiče njegovog volume controllera to ne znam. DSP efekti rade prilikom slu?anja sasvim normalno, mogu se na?timati da rade kao interni ili externi i u oba modusa nema nikakvih problema. Također, tokom cjelodnevnog rada ne pojavljuju se apsolutno nikakvi problemi (malo se mo?da vi?e grije ali to mu je normalna radna temperatura). Ja sam jedno vrijeme imao problema dok sam koristio jedan kompjuter i za muziku i za sve ostalo, međutim, od kada koristim poseban PC kao DAW i na njemu nemam nista instalirano osim muzičkog sw-a sve radi odlično.
Pozdrav.

Tiki the Boyler
03-09-2008, 06:42 PM
Da li postoji mogucnost da se njegov volume pot softverski disejbluje i da "0" ide u drugi kontroler? Ili mora kroz taj ugradjeni volume, pa u sledeci kontroler?
Da li funkcionisu DSP efekti u slusanju, tj. da li ima ikakvih problema, posto su se ljudi uglavnom na to zalili, a meni je karta upravo zbog toga zanimljivija od FF800?
Da li ima bilo kakvih stucanja i prekida u radu (duzem, posto kod mene to mora da radi "od jutra do sutra, pa u krug"). Da li se zagreva?

Ako hoces da ti 0dB ide u nešto drugo možeš da koristiš izlaze 3 i 4 i samo u Control Panelu dodijeliš da idu direktno... Sa 1 i 2, iskreno, nisam ni pokušavao...

DSP u slušanju radi savršeno! Upravo Fabrik R i Fabrik C su ono zbog čega se ne mou odvojiti od ove karte!!! Kad završiš usnimavanje prebaciš ih u Plug-In mod i uživaš! Nekada... zna projekat da malo pobudali kada imaš dignut Fabrik R u njemu, a u Control Panelu ti on ostane u internom modu... ali samo restartuješ taj projekat nakon što si vratio Fabrik u Plug mod i uživaš!

Meni, da kucnem u drvo, radi skoro godinu i po dana na istom sistemu bez ikakvih problema... Bilo je malo kilavo sa latencijama kod prve verzije drajvera, ali sada zaista ne mogu da se požalim!
Što se grijanja tiče... karta u radu dostigne i laganih 60-70 stepeni Celzijusa, ali ja nisam primjetio da to na bilo koji način utiče na rad iste! Jedino što bih ja preporučio da se drži na nekom otvorenom mjestu, tj. da se ne gura u rack! Svakako je dizajnirana do jaja, pa ti neće smetati...

Toliko od mene...

Oggy
03-09-2008, 06:52 PM
Ovo je bio prilicno opsiran odgovor na moje pitanje Tiki.
Znaci, kada sa izlaza 3 i 4 vodim u Knob, tada ne idem preko njegovog volume pota?
To me zanimalo jer mi je idiotski da dva puta vozam signal gore-dole.
I opet na kraju dolazimo do apsurda...
Kupujem kartu da joj ne bih koristio vise od pola funkcija.Ne koristim preampe, ne koristim slusalice i ne koristim monitoring... :)
Eeeeeeeh..... :)

Tiki the Boyler
04-09-2008, 03:21 PM
E to je već do tebe... :D

Oggy
04-09-2008, 11:19 PM
Koja joj je cena u Artistu Tiki?
Naravno u eurima ;)