PDA

View Full Version : Ideje za prostoriju ?

alen
22-11-2006, 08:28 PM
Prijatelj(odskorasnji clan Rumskog) i ja planiramo da uskoro krenemo u hrabri pokusaj da sa veoma skromnim pocetnim sredstvima prvo improvizujemo a kasnije i ozbiljnije uredimo mali studio pretezno orjentisan
snimanju zivih gitarskih bendova.
Prostor sa kojim raspolazemo nije bas zadovoljavajuceg oblika i dimenzija
ali mislim da sa dovoljno maste i ogriginalnosti bih se ipak mogao urediti buducoj nameni.
Evo dole prilozenog uprostenog nacrta prostorije u kojoj bi bio smesten
taj buduci studio.Grubo sam zamislio da budeo iz dva,eventualno tri dela.Gluve sobe,koju bas i ne bih da bude skroz gluva nego onako univerzalna(bubanj,gitare,vokal a da bude i sto je moguce veca kako bi se mozda unutra stisnuo i manji bendic) zatim dela za tonca sa monitoringom ili ti mesta na kom ce se kasnije mixati i mozda malog dela sa trosedom za sedenje ostatka ekipe.
Hteo bih pomoc i ideje svih onih koji bi imali nekakve ideje kako urediti
ovakvu malu prostoriju.Znam i sam koliko je to kompilkovan i skup posao,prisustvovao sam i pasivno ucestvovao u pravljenju veoma ozbiljnog akusticki uredjenog studija ali sam ne raspolazem dovoljnom kolicinom znanja pa bi mi svaka profesionalnija pomoc dobrodosla.

Jel' sam dovoljno sluzben? ;)

Bez zezanja,kako najracionalnije da podelim ovu prostoriju?

http://img231.imageshack.us/my.php?image=stamparijamerefs5.jpg

boggy
22-11-2006, 08:47 PM
Zdravo alene,

Ako nije problem ucrtaj visine, odnosno gde je jedna a gde druga, ako je plafon nakosen onda navedi gde je najvisi a gde najnizi.

hvala :)

pozdrav

bogi

dawid
22-11-2006, 10:47 PM
evo preseka

boggy
22-11-2006, 10:50 PM
Zdravo masteryoda,

Nemam bas predstavu gde je soba presecena... te povuci crtu preko prve slike gde si to uradio. Takodje ti fali duzina onog parcenceta prostora sirine 1.1 m

pozdrav

bogi

dawid
22-11-2006, 11:17 PM
Zdravo masteryoda,

Nemam bas predstavu gde je soba presecena... te povuci crtu preko prve slike gde si to uradio. Takodje ti fali duzina onog parcenceta prostora sirine 1.1 m

pozdrav

bogi
pozdrav i tebi
to je presek po sredini, a ta mala prostorijica...mislio sam da je zatvorimo. Ne znam sta bih sa njom. Duzina te sobice je 1,5m i ima otvor za vrata (bez vrata (: )

boggy
23-11-2006, 10:51 AM
....a ta mala prostorijica...mislio sam da je zatvorimo.....

A da tu stavite veliki rack orman i sve sprave sa ventilatorima?

pozdrav

bogi

alen
23-11-2006, 12:22 PM
A da tu stavite veliki rack orman i sve sprave sa ventilatorima?

Vidis,to bi bila odlicna ideja.

dawid
23-11-2006, 01:48 PM
...samo nam veliki rack orman fali :D
ventilatori nisu problem ;)

boggy
23-11-2006, 01:50 PM
...samo nam veliki rack orman fali :D
ventilatori nisu problem ;)

Napravite ga sami... shine mozete naci kod prodavaca racunarske mrezne opreme... trebaju vam neke daske i da budete precizni :)

pozdrav

bogi

alen
29-11-2006, 08:06 AM
Evo jedne ideje za organizaciju prostorije.Ova velika soba levo
bi trebalo da bude gluva soba.Plan je da ta prostorija bude sto veca na teret svega
ostalog kako bi se bend u njoj osecao sto je moguce komfornije.
Nisam zadovoljan u potpunosti mestom snimatelja ali ne pada mi na pamet ni jedna
druga pozicija.
Kako vam ovo deluje?

Tiki the Boyler
29-11-2006, 01:30 PM
Evo i ja sam se malo igrao...
Malo tijesno ali (bi trebalo biti) funkcionalno!

http://www.jannemecek.net/files/alen-studio-t.jpg

Na volju ti staklo na vratima za vocal booth...

Arthur
29-11-2006, 01:32 PM
a možda da zameniš studio i režiju? Pa da lepo sediš ..

Tiki the Boyler
29-11-2006, 02:00 PM
Teško da će u tom prostoru moći baš sve da mu bude potaman!

alen
29-11-2006, 10:46 PM
Au Tiki,Svaka ti cast.Ova ideja je fenomenalna.Moracu detaljno da
je prostudiram.
Hvala ti !!!

Manley
30-11-2006, 01:01 PM
Evo i ja sam se malo igrao...
Malo tijesno ali (bi trebalo biti) funkcionalno!

http://www.jannemecek.net/files/alen-studio-t.jpg

Na volju ti staklo na vratima za vocal booth...

svaka cast tiki...trebao si arhitekta da budes:D

perun
30-11-2006, 01:23 PM
Lepo, lepo.... samo ce, pored WC-a (ako ne bude machine room, a momak je rekao da prave skromnu varijantu, pa ga, verujem, i nece biti) gluva soba biti malo "VONJAVA"... Ali dobro, to je cena "slave"!:mrgreen:

Sve u svemu, lepo izgleda, stvarno!

Tiki the Boyler
30-11-2006, 01:54 PM
Ja sam htio da budem pilot!
... jer sam kao mali pročitao u Politikinom Zabavniku da su stjuardese najveći leteći sisari... :rotfl:

@perun
Činjenica je da je ovo "malo" skuplja varijanta... ali da se može nešto uraditi - može!

dawid
30-11-2006, 01:58 PM
...ili situacija kada se pevac posle 5 sati napokon opusti, krene da peva neku 12ominutnu ariju, a toncu ili nekome u studiju zagusti...
...cena slave...heh
Sjajna je ideja. Idem po majstore da vidim koliko ce to da nas kosta...
@Tiki A mozda bih kod desnog prozora (onaj zeleni trogao iza stola) mogao smestiti machine room i umesto tog zida staviti neki paravan ili nesto sl. Nisam bas skontao sta ti je taj zeleni trougao. Da li si mislio tamo supljinu da ostavimo?

Tiki the Boyler
30-11-2006, 02:31 PM
Neće ići machine room u bass trap!

Sav zeleniš vam (simbolike li) predstavlja ispunu od mineralne vune za bass trapove, sa kojima će ovako mali prostor moći da radi onako kako treba!
Znači, bolje žrtvuj machine room (zasad ionako nemate šta turiti u njega) nego akustiku...

Ljubičasti paneli služe da vam zatvore trapove (o tome je više već pisano negdje na Forumu), a pink paneli su neka vrsta broadband apsorbera napravljenih od spužve presvučene odgovarajućim platnom...

Drugari, ima tu jako puno posla... Najbitnije je da se ne zalijećete prije nego sve dobro izračunate! (začudićete se kad bacite na papir samo cijenu fiksno postavljene kablaže i konektora po prostorijama - a to ne možete provlačiti naknadno)
Na kraju krajeva, cimnite Boggy-ja da dođe na lice mjesta i pogleda to sve! Mala investicija u vidu projekta akustike vam može uštediti mnooogo novca u fazi izgradnje; i što je još bitnije drastično podići kvalitet akustičkih uslova!

Lako je crtkati... ;)

dawid
01-12-2006, 03:31 AM
Prvo sam i pomislio da je bas trap zbog zelene boje, ali mi je izgledalo nekako veliko.

dawid
03-12-2006, 12:49 AM
evo da zagnjavim opet...
Da li bi bio problem da se sto okrene i stavi kod onog duzeg zida (gore) zbog kablaze? Da li je onda problem sto je iza ledja nije ravna povrsina nego se suzava?
Verovatno cemo se pridrzavati ovog nacrta pri gradjevinskim radovima (zidovi i sl.), a kontam i ja da cemo morati zvati nekoga ko se razume kada krenemo sa finalizacijom.

Tiki the Boyler
04-12-2006, 10:47 AM
Ufffff....

Imaš PM!

dawid
05-12-2006, 12:10 AM
Imam :D

dawid
10-03-2007, 05:56 PM
Krenuli smo sa radovima, zidamo pregradni zid. Radimo po Tikijevom nacrtu. Za sada smo se usredsredili na studio, a reziju cemo posle. Imamo nekoliko pitanja:
1. Dole su plocice. Da li je ok staviti na plocice rostilj pa na rostilj patos od topole i na to itison?
2. U jedan cosak bi stavili zid od kamena (pretezno zbog usnimavanja bubnja). Da li kao zamena za pravi kamen dolaze u obzir one kamene ploce koje se stavljaju na fasadu u podnozje zidova? Inace, ceo studio radimo isto kao sto je Ivan radio-sve u azmafonu i azma plocama sa dva rostilja izmedju.
3. Plafon nije ravan kao sto se i vidi na slici. U pitanju je lamperija iznad koje se nalazi nesto malo izolacije i odmah iznad je crep. Spustati plafon se ne isplati jer ce biti poprilicno nisko. Kako to resiti, ima li neko ideju? Mozda neki viseci panoi ili sl.?
4. Da li se isplati praviti prozor izmedju rezije i studija od 2,3 iso stakla ili je ipak najbolje kupiti akusticki prozor (zbog vakuuma)?

Tiki the Boyler
12-03-2007, 08:36 AM
Znači pozivate me na otvaranje! :)
Jooooj kolko ja mogu pojesti i popiti.... :mrgreen:

dawid
12-03-2007, 03:10 PM
Znači pozivate me na otvaranje! :)
Jooooj kolko ja mogu pojesti i popiti.... :mrgreen:
E da si bio ikada u Backom Petrovcu na otvaranju studija ne bi tako pretio :D
Kulena u izobilju....domaca...trista cuda... :mrgreen:

Tiki the Boyler
12-03-2007, 07:58 PM
E ako je tako povescu i curu!!! :rotfl:

dawid
12-03-2007, 09:48 PM
...a tek cura...slovakinje...mmmm
nego jel ima neko iskustva sa kamenom, sunce mu ? :rolleyes:

dawid
15-03-2007, 11:12 PM
'vako bi trebalo da izgleda, osim sto je arhitekta malo za*ebao simetriju rezije, al' bice ispravljeno:

rezija:

dawid
15-03-2007, 11:14 PM
studio:

dawid
15-03-2007, 11:16 PM
vocal booth:

dawid
15-03-2007, 11:18 PM
i na kraju:

Tiki the Boyler
16-03-2007, 09:39 AM
Vraćaj simetriju! Odma! :hyper:

dawid
16-03-2007, 01:00 PM
Vraćaj simetriju! Odma! :hyper:
:(
smrc

dawid
16-03-2007, 01:02 PM
Bice,bice. Tako je ponosan bio na svoj rad da mi je bilo zao da kenjam, a uz to i dzaba je radio projekat...
Malo da se slegne, pa cu pre mesanja maltera da ga uhvatim za gusu....
pa otvaranje :mrgreen:

Color
16-03-2007, 02:22 PM
Uuuuu...meni ovo sto radite super izgleda! :-) Kad budem dole, a studio vec bude u radu, moram doci videti! :)

dawid
16-03-2007, 06:07 PM
Uuuuu...meni ovo sto radite super izgleda! :-) Kad budem dole, a studio vec bude u radu, moram doci videti! :)
aj pas' vidimo :cool:

alen
17-03-2007, 02:03 PM
eve i asimetrije

alen
17-03-2007, 06:05 PM
prva slika je Tikijeva ideja ucrtana u realnoj dimenziji i ispalo je da zbog bas trapa gubimo prostoriju za wc.
Probali smo da unesemo neke prepravke da bi maximalno iskoristili prostor.
Trapovi nisu ucrtani.
Sta mislite o ovoj varijanti?

Color
28-03-2007, 02:36 PM
Ljudi, kako idu radovi???

Color
18-11-2007, 09:56 AM
Dawide, Alene, da li ste vec zavrsili gradju? Kako ste zadovoljni? :)

dawid
25-11-2007, 01:08 PM
Dawide, Alene, da li ste vec zavrsili gradju? Kako ste zadovoljni? :)

Cekamo prolece da nastavimo. Uradili smo pregradne zidove i malo se udaljili od prvobitnog plana jer nije bio bas najidealniji. Cim otopli krecemo i nadam se da ce do leta sve biti gotovo.