PDA

View Full Version : Preamp?

Rhino
11-11-2006, 06:36 AM
Moj ortak ce ubrzo da kupuje mic/pre...
E sad nas interesuju vasa misljenja za preamp do 300-400e..
Znam da nije neka kinta, ali sto je po vasem misljenju best buy u tom cjenivnom rangu?

Eeee, da predpojacalo ce najvjerovatnije biti upareno sa Rode NT2a, ili ako bog da NTK.

kVu
11-11-2006, 06:37 AM
Moj ortak ce ubrzo da kupuje mic/pre...
E sad nas interesuju vasa misljenja za preamp do 300-400e..
Znam da nije neka kinta, ali sto je po vasem misljenju best buy u tom cjenivnom rangu?

Eeee, da predpojacalo ce najvjerovatnije biti upareno sa Rode NT2a, ili ako bog da NTK.

dbx376 za maaaaaaaaaaaaalko vise... mozda mu je cak i pala cena.. tube je

Rhino
11-11-2006, 12:36 PM
Ma to mu je vjerovatno skupo, hvala;)
Ima li jos predloga mozda?
Ja se jbg ne usudjujem da mu preporucujem iz prostog razloga sto mogu da citam samo na netu o tome, tj moje iskustvo sa preampima i nije preveliko.
Posjedujem dbx mini, i probao sam jos par njih u zivotu tako da i nisam najkompetentniji.
Da nema neki predlog iz prve ruke??

Max
11-11-2006, 01:18 PM
SPL Goldmike 1 .....

.... bar bih ja tako uzeo ..... mada ga je problem nabaviti ovde , tako da ako budes nasao neku semu ..... javi i ovde ;)

Pozdrav

STUDIOTON
11-11-2006, 01:33 PM
Focusrite trakmaster pro ... ja ga imao odlicno mi radio .. kosta 200e

http://namm.harmony-central.com/WNAMM05/Content/Focusrite/PR/TrakMaster-Pro-sm.jpg

slowstar
11-11-2006, 02:03 PM
Focusrite trakmaster pro ...
Slazem se sa Ivanom, ako se radi o RODE mikrofonima, cuo slicnu kombinaciju
(Focusrite Twin Track + "Roda" NT2A)
radi perfektno, gotovo bez ikakvog suma koliko god da "dignes" gain, jako cisto i sa dosta "vazduha" oko pevaca, a zaista nije skupo...
Ova kombinacija u stereo verziji sa dve "rode" za grupu pratecih FENOMENALNO!! samo da je dobra prostorija...

STUDIOTON
11-11-2006, 02:24 PM
Slazem se sa Ivanom, ako se radi o RODE mikrofonima, cuo slicnu kombinaciju
(Focusrite Twin Track + "Roda" NT2A)
radi perfektno, gotovo bez ikakvog suma koliko god da "dignes" gain, jako cisto i sa dosta "vazduha" oko pevaca, a zaista nije skupo...
Ova kombinacija u stereo verziji sa dve "rode" za grupu pratecih FENOMENALNO!! samo da je dobra prostorija...

da tako je .. meni je radio focus + rode K2 .. super kombinacija i stvarno nisam imao zamerki .. ukljucis i snimas :)

Kod mene se nije dugo zadrzao jer sam ubrzo resio da uzmem preamp koji necu menjati vise .. izbor mi je bio avalon m5 i zaista vise mi nije pala na pamet stavka preamp .. mnogo skupo za mono preamp .. ali jednom se kupuje ..

Sa focusrite-om ce svako skroman biti zadovoljan,i prezadovoljan

clusterchord
11-11-2006, 02:29 PM
snimao sam jednom sa 386 i to je.. groblje. koristi tzv. starved plate dizajn, vozi cijevi na maloj voltazi, ima mali headroom, i zvuci prljavo, kao i sve druge jeftine tube sprave. nije do mica jer smo imali u87 spojen..

hi-fi, highend tube sound koji daje tu tzv. diskretnu magiju, je nemoguce napraviti posteno ispod 500 i vise eura po kanalu (samo pre). to su jednostavno limitacije takvog dizajna. a sve ovo ostalo sto se nudi, su sprave koje de facto granice sa cijevnim pedalama za gitaru, znaci prljaju kao efekt i zavaraju te da je to ta "toplina". jes je.. samo dobar marketing. za gitaru ili rhodes, ili mozda neki sint bas moze, ali za vokal nema sanse ..

u nizem cjenovnom razredu, uvijek je bolje ici na dobar solid state.

focusrite platinum - uzmi najslabiji model (trakmaster ili pro), jer su svim platinumima preampi isti, i dosta dobri za te pare, a ovi dodaci na voicemasterima su losi - samo varira "broj lampica" i izmisljotina. kompresor na svima je pogotovo los, osim compoundera (ali za gitare).

jest malo iznad tvog limita od 400e, ali, puno ljudi mi je preporucilo FMR Audio RNP. dva solidna , cista kanala i di ulaza. nisam osobno probao ali radim s njihovim RNCom i on je sve sto se za njega govori.. transparentan i predobar za te pare.

STUDIOTON
11-11-2006, 02:47 PM
snimao sam jednom sa 386 i to je.. groblje. koristi tzv. starved plate dizajn, vozi cijevi na maloj voltazi, ima mali headroom, i zvuci prljavo, kao i sve druge jeftine tube sprave. nije do mica jer smo imali u87 spojen..

hi-fi, highend tube sound koji daje tu tzv. diskretnu magiju, je nemoguce napraviti posteno ispod 500 i vise eura po kanalu (samo pre). to su jednostavno limitacije takvog dizajna. a sve ovo ostalo sto se nudi, su sprave koje de facto granice sa cijevnim pedalama za gitaru, znaci prljaju kao efekt i zavaraju te da je to ta "toplina". jes je.. samo dobar marketing. za gitaru ili rhodes, ili mozda neki sint bas moze, ali za vokal nema sanse ..

u nizem cjenovnom razredu, uvijek je bolje ici na dobar solid state.

focusrite platinum - uzmi najslabiji model (trakmaster ili pro), jer su svim platinumima preampi isti, i dosta dobri za te pare, a ovi dodaci na voicemasterima su losi - samo varira "broj lampica" i izmisljotina. kompresor na svima je pogotovo los, osim compoundera (ali za gitare).

jest malo iznad tvog limita od 400e, ali, puno ljudi mi je preporucilo FMR Audio RNP. dva solidna , cista kanala i di ulaza. nisam osobno probao ali radim s njihovim RNCom i on je sve sto se za njega govori.. transparentan i predobar za te pare.

Za focusrite za njegov eq i comp ne znam jer nisam u zivotu to ukljucio .. verovatno je tesko sranje

FMR Audio u par navrata sam hteo da kupim ali ga bukvano nema nigde .. ili tada nije bilo

clusterchord
11-11-2006, 02:57 PM
FMR Audio u par navrata sam hteo da kupim ali ga bukvano nema nigde .. ili tada nije bilo
ima u zg kod provoxa, u sloveniji u krskom i u osijeku - mislim da se to zove artist, ako nisam nesto pomjesao..

svidja mi se FMR pristup, jer za tu lovu placas samo cisti preamp, a ne nekakve crckalice.. znaci lova odlazi na zvuk..

STUDIOTON
11-11-2006, 03:02 PM
ima u zg kod provoxa, u sloveniji u krskom i u osijeku - mislim da se to zove artist, ako nisam nesto pomjesao..

svidja mi se FMR pristup, jer za tu lovu placas samo cisti preamp, a ne nekakve crckalice.. znaci lova odlazi na zvuk..

slazem se .. ali u provoxu je tada bar moglo da se kupi sve od FMR osim preampa .. dakle bio je i kompresor i onaj eq sta li je .. ali preamp nije mogao da se kupi jer ga nije bilo .. i dalje sam zainteresovan da uzmem FMR audio pored avalona .. ja sam veliki fan dobre sprave,dobrog zvuka .. ako znas sigurno da li sada ima obavesti .. pozdrav

Rhino
11-11-2006, 03:25 PM
Focusrite trakmaster pro ... ja ga imao odlicno mi radio .. kosta 200e

http://namm.harmony-central.com/WNAMM05/Content/Focusrite/PR/TrakMaster-Pro-sm.jpg

Na artistovom sajtu stoji 380e, gdje moze za 200? Veeelika razlika:banghead:

STUDIOTON
11-11-2006, 03:30 PM
Na artistovom sajtu stoji 380e, gdje moze za 200? Veeelika razlika:banghead:

Ja sam ga platio 280e a prodao sam ga za 200 , sorry

Rhino
11-11-2006, 05:22 PM
Ma nista, kool....
Nisi ti kriv vec inflacija:mrgreen:

slowstar
11-11-2006, 10:52 PM
Ma nista, kool....
Nisi ti kriv vec inflacija:mrgreen:
Ljudi, ne otezavajte situaciju, ima jednostavan nacin, i verovatno jeftin...
Okrenite "Artist" u Beogradu i narucite FMR RNP, sacekajte 10ak dana, i verovatno ce da stigne prilicno povoljno...
Ja sam tako resavao stvari kojih trenutno nije bilo u ponudi u Beogradu, nisam doduse narucivao FMR, mada cu sigurno uzeti RNC, ali "sistem" je radio besprekorno...
Napominjem da nisam sluzbenik "Artista" nego sam jednostavno, zadovoljan saradnjom sa njima.

Pozdrav