PDA

View Full Version : reporta?ni kamion iz UK

bassystem
08-11-2006, 12:34 AM
dakle, ljudi, moram da podijelim odu?evljenje sa vama:

sad smo imali tonsku probu (strip) povodom snimanja emislije za balkan media TV, ne?to poput hit-a meseca...ali, Sale Janković je organizovao da dođe neki reporta?ni kamion iz Engleske, u kojem se snima zvuk...pa ljudi, ja to nisam vidio ni na filmu...unutra ogroman dig mikser, sa nekoliko lcd-ova, pro tools, G5 mac, sa oooogromnim lcd monitorom, neki silni (ultra klasa) kompresori, EQ, efekti, zvučnici postavljeni za suround...ma stra?no, blago tim ljudima koji na tome rade, koja milina...ali najbolja fora, kako je dobro urađen light unutra....znači ima obične neke sijalice i halogene, međutim, kad se one ugase, pale se neke led plave diodice, koje idu skroz u krug...i ima ih na plafonu...pa to tako dobro izgleda...ba? sam pod utiskom

Bitch
08-11-2006, 12:45 AM
dakle, ljudi, moram da podijelim odu?evljenje sa vama:

sad smo imali tonsku probu (strip) povodom snimanja emislije za balkan media TV, ne?to poput hit-a meseca...ali, Sale Janković je organizovao da dođe neki reporta?ni kamion iz Engleske, u kojem se snima zvuk...pa ljudi, ja to nisam vidio ni na filmu...unutra ogroman dig mikser, sa nekoliko lcd-ova, pro tools, G5 mac, sa oooogromnim lcd monitorom, neki silni (ultra klasa) kompresori, EQ, efekti, zvučnici postavljeni za suround...ma stra?no, blago tim ljudima koji na tome rade, koja milina...ali najbolja fora, kako je dobro urađen light unutra....znači ima obične neke sijalice i halogene, međutim, kad se one ugase, pale se neke led plave diodice, koje idu skroz u krug...i ima ih na plafonu...pa to tako dobro izgleda...ba? sam pod utiskom

e pa da, Rajko mi je rekao za to sa Saletom Jankovicem... koliko se secam mixer je Soundtracs ali ne znam koji model, znam da je outboard ludilo, cak neki API preampi i svasta nesto preterano... i koliko znam soma evra te kosta jedan dan da iznajmis kombi i da radis sa njim sta god hoces (slupas i tako to :D ) ... to je po meni preterano! Evo recimo EXIT - brate doteras kombezu na main stage i miksas 5.1 koncert, i prodas pijanim strancima za par sati gotov DVD sa tog koncerta! Jos ako su sami sebe videli dok kran zvrlji nad masom... extra ! Zar ne ?

pozz :cool:

bassystem
08-11-2006, 08:44 AM
da....zaboravio sam da napomenem da su donijeli i gomilu prateće oreme, mikrofoni (imam osjećaj da su ih donijeli jedno 100-tinjak i to sve vrhunski studijski) pretpojačala (ja sam svirao preko AVALON-a!!!!) itd....stvarno imate osjećaj da snimate kod jules-a holland-a...ba? fin osjećaj

DaBear
08-11-2006, 09:07 AM
da....zaboravio sam da napomenem da su donijeli i gomilu prate?e oreme, mikrofoni (imam osje?aj da su ih donijeli jedno 100-tinjak i to sve vrhunski studijski) pretpoja?ala (ja sam svirao preko AVALON-a!!!!) itd....stvarno imate osje?aj da snimate kod jules-a holland-a...baš fin osje?aj

Jel ovaj?

A to sto rece za Exit, vec rade ovde...ali uglavnom audio. Snime koncert i na izlazu prodaju kad raja izlazi...po Americi se bandovi rasturaju od toga, jer sve pare idu njima!!

bassystem
08-11-2006, 03:18 PM
da, tako izgleda, samo imam osjećaj da je malo veći...

DaBear
08-11-2006, 03:26 PM
da, tako izgleda, samo imam osje?aj da je malo ve?i...

Ma njih seku na metar - kazes: "Iseci majstore 2 i po' metra, sa 120 ulaza!" i to je to..On je malte ne standard ovde u post produkcijskim studijim (tv/film)..bori se sa Digidesign Icon-om...

boggy
08-11-2006, 04:05 PM
..... (ja sam svirao preko AVALON-a!!!!) itd........

jbt. zvucis mi kao da si "ganut" ili... kao "ma ne mora bas Avalon"... a oni tebi... "izvin'te, strasno nam je zao, nemamo trenutno nista bolje od toga, te ako Vam nije uzasno veliki problem..." :rotfl:

Drago mi je da je doticni "kamion" dosao i kod nas... lep i iznenadjujuc (istorijski?) dogadjaj u svakom slucaju. :)

pozdrav

bogi

alavuk
08-11-2006, 04:30 PM
sta li je bob rekao na sve ovo ? :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: :rolleyes: :D

bassystem
08-11-2006, 07:46 PM
Ma njih seku na metar - kazes: "Iseci majstore 2 i po' metra, sa 120 ulaza!" i to je to..On je malte ne standard ovde u post produkcijskim studijim (tv/film)..bori se sa Digidesign Icon-om...

pa da, tako sam i mislio...nisam brojao, ali ima dosta (jbg, valjda oko 40) ulaza...i super je gledati toliko snimljenih kanala preko onog ogromnog mekinto?ovog LCD-a

bassystem
08-11-2006, 07:48 PM
jbt. zvucis mi kao da si "ganut" ili... kao "ma ne mora bas Avalon"... a oni tebi... "izvin'te, strasno nam je zao, nemamo trenutno nista bolje od toga, te ako Vam nije uzasno veliki problem..." :rotfl:

Drago mi je da je doticni "kamion" dosao i kod nas... lep i iznenadjujuc (istorijski?) dogadjaj u svakom slucaju. :)

pozdrav

bogi

pa pazi...to je prvi put u mom ?ivotu da mi neko stavi na live nastup ne?to tako...a radi stvarno mnogo dobro (to je tamo vjerovatno standard, jer je izakan :D ...tone potenciomentar odvaljen...)

boggy
08-11-2006, 07:53 PM
pa pazi...to je prvi put u mom životu da mi neko stavi na live nastup nešto tako...a radi stvarno mnogo dobro (to je tamo vjerovatno standard, jer je izakan :D ...tone potenciomentar odvaljen...)

Neopisivo mi je drago sto si za Live nastup prvi put koristio "izakani" Avalon "Di-Box" :)... to je upravo prica koju pricas... TO BI TREBALO DA BUDE STANDARD :) Te mi je drago da ti se to desilo makar i "prvi put u zivotu"

pozdrav

bogi

LACKY
09-11-2006, 03:01 AM
Reci mi ako znas koliki broj modula Digija imaju (tj. koji broj audio kanala mozes da snimis u kolima)? I dali imaju splitere, i koji broj kanala?
Izvini sto smaram ali treba da snimam jedan ozbiljan Live pa me zanima!

bassystem
09-11-2006, 11:56 AM
Reci mi ako znas koliki broj modula Digija imaju (tj. koji broj audio kanala mozes da snimis u kolima)? I dali imaju splitere, i koji broj kanala?
Izvini sto smaram ali treba da snimam jedan ozbiljan Live pa me zanima!

ajde, raspitaću se...ali ozbiljnije od ovoga te?ko da mo?e? kod nas da dobije?

alavuk
09-11-2006, 03:46 PM
pravo pokretni studio tj recording ice cream van :]]] :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Goran
09-11-2006, 03:59 PM
Dragane je li onaj Avalon U5, sirine pola rack-a, i ima dva pota napred? Taj DI box se najvise na svijetu koristi za snimanje basa, od Pina Palladina do Zeljka opticara! ;)

boggy
09-11-2006, 04:17 PM
Evo ga (ovome na slici "tone" switch nije odvaljen ;) ):

http://www.avalondesign.com/images/U5F.jpg (http://www.avalondesign.com/instrudi.html)

pozdrav

bogi

LACKY
10-11-2006, 01:18 AM
ajde, raspitaću se...ali ozbiljnije od ovoga teško da možeš kod nas da dobiješ
Ima Pink BBC-ev kamion sa Calrek miherom i mogucnoscu snimanja na HD-u 40 kanala.

dvuckovic
10-11-2006, 02:01 AM
soundtracs DFC II,stage box MADI-jem pici 56 kanala

LACKY
10-11-2006, 02:04 AM
A skime se moze razgovarati o tome ( hvala Dejo)?

bassystem
10-11-2006, 01:12 PM
Dragane je li onaj Avalon U5, sirine pola rack-a, i ima dva pota napred? Taj DI box se najvise na svijetu koristi za snimanje basa, od Pina Palladina do Zeljka opticara! ;)

da, taj...(boggy je okačio sliku)

haha, stvarno, od ?eljka nema dalje...međutim, mislim da je bolje efekte postizao dok je svirao hagstroma i HH:D

bassystem
10-11-2006, 01:15 PM
A skime se moze razgovarati o tome ( hvala Dejo)?

hvala dejo....dakle, mo?e? se dogovarati sa Saletom Jankovićem, on radi u tome

ps: dejo, nagovori vlada da svoju opremu stavi u neku veliku barku..pa da vidimo ko je jači...pa pođemo do malmule i usput miksamo pjesmu...samo ako je veliki kurenat, onda bi valjalo radit neki ?afl

LACKY
11-11-2006, 01:56 AM
Onda ce vam falit samo tockovi!

Manley
11-11-2006, 02:07 AM
Evo ga (ovome na slici "tone" switch nije odvaljen ;) ):

http://www.avalondesign.com/images/U5F.jpg (http://www.avalondesign.com/instrudi.html)

pozdrav

bogi

da ne verujes, ja imam 4 komada i na svakom je polomljen hi cut....misterija :D

boggy
11-11-2006, 07:25 AM
da ne verujes, ja imam 4 komada i na svakom je polomljen hi cut....misterija :D

:)... to je, izgleda, protivu "uroka"... odnosno dobro je ako je samo to :)

pozdrav

bogi

vlado
11-11-2006, 05:03 PM
ps: dejo, nagovori vlada da svoju opremu stavi u neku veliku barku..pa da vidimo ko je jači...pa pođemo do malmule i usput miksamo pjesmu...samo ako je veliki kurenat, onda bi valjalo radit neki ?afl

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
vrh

boggy
11-11-2006, 05:06 PM
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
vrh

Isplati se, ne trebaju ti "plivajuci" temelji, na primer :mrgreen:

pozdrav

bogi

Arthur
03-12-2006, 11:46 PM
Kako vam se čini sada emisija, kada se emituje na TVu... utisci? ton? Slika? Ideja? ... zanima me jer radim takođe na muzičkoj teleziviji sa sličnim (pustim) željama.... svoje ću mišljenje zadržati za sebe...

bole
04-12-2006, 12:21 AM
evo gledam,slusam ovih dana.....

wroom mi najbolje zvuce,n.bebe po meni bas los mix...

ali ne znam sta bih rekao.

radim isti posao....pa je redovna stvar da zvuk u reportaznim nema veze sa onim preko tv....

bole
04-12-2006, 12:35 AM
iskreno,ocekivao sam vise sto se tice tona...sa obzirom s cim se to sve snimalo...
a gdje je uopste mixsano???

Tiki the Boyler
04-12-2006, 10:50 AM
Vroom super!
Ana S se nečuje od back vokala! (ili tako treba?)
Marčelo - očaj!!!
Sikter - iznenađujuće dobro.

Nisam detaljno gledao, ali to je ono na prvu loptu...

Arthur
04-12-2006, 12:30 PM
meni je i vangoggh zvučao osrednje tužno...mutan vokal, ko da nije mixano..

dvuckovic
21-02-2007, 11:12 AM
http://www.oxygen-digital.co.uk/

alavuk
04-04-2007, 12:02 PM
imao sam juce prilike licno da se uverim u kvalitet ovog kamiona , pored superb sprava , hteo bi da pohvalim i osoblje koje je tu (veoma profesionalno)... inace neko se zalio na zvuk ... mi smo njihov zvuk sproveli stage - kamion - tv i ne mogu da se pozalim tj mogu biti samo odusevljen kako sve to zvuci ...

Arthur
04-04-2007, 02:14 PM
imao sam juce prilike licno da se uverim u kvalitet ovog kamiona , pored superb sprava , hteo bi da pohvalim i osoblje koje je tu (veoma profesionalno)... inace neko se zalio na zvuk ... mi smo njihov zvuk sproveli stage - kamion - tv i ne mogu da se pozalim tj mogu biti samo odusevljen kako sve to zvuci ...

ja sam se zalio samo na finalni proizvod koji sam mogao da vidim na Balkanmediji.. nisam dovodio u pitanje kamion :cool:

bole
04-04-2007, 04:00 PM
kamion je cool ,ali zvuk varira kvalitetom od benda do benda....

alavuk
04-04-2007, 04:42 PM
pa band manje vise , jeste zavisi i od benda ali posto su bila pojacala i mikrofoni za sve instrumente sem klavijatura + ako nesto nije predvidjeno standardnim setapom tipa bubice za violine i sl. nije bilo greske a i osoblje koje je radilo to sto je radilo juce rekox na nivou koje se retko srece ...

Rhino
04-04-2007, 10:11 PM
Kamion je mnogo vise nego kul!;)