Log in

View Full Version : vst preporuka

liman021
25-10-2006, 01:02 PM
di ste...koji vst-i imaju najbolju simulaciju za tube,preamp, distortion?...fala

OFF
25-10-2006, 01:27 PM
Ne znam za najbolji, ali igrackice iz PSP mix paketa nisu lose. Razne vrste saturacija, tube simulacija......

a za preampe, probaj SIR + impuls sa nekog preampa

Rhino
26-10-2006, 04:23 AM
Slazem se za PSP, ja taj paket volim i dan danas, sir nisam koristio nikad za te stvari, jedino za neke reverbe i takvo stogod, mada sad furam altiverb:)

Izvinjavam se na offtopicu za reverbe

SHIVA
26-10-2006, 05:40 PM
Ne znam za najbolji, ali igrackice iz PSP mix paketa nisu lose. Razne vrste saturacija, tube simulacija......

Ovaj paket je meni izvrstan. MixPressor ima simulaciju delay-a prilikom optichke kompresije se pa sa dry-wet pozicijom jednostavno dobije efekt paralelne kompresije. U kombinaciji sa sidechain band pass filteringom dobijem fantastichne rezultate bez maltretiranja sa 2 paralelna kanala ili FX kanala.

Shto se same saturacije tiche i Vintage Warmer je sasvim solidan a omoguchava i odvojeno saturiranje za 3 band-a.

Dushan_S
26-10-2006, 08:20 PM
di ste...koji vst-i imaju najbolju simulaciju za tube,preamp, distortion?...falaMisli? uop?teno ili za gitaru, bass, znači instrumente? kao emulacija sprava koje su ba? dist ili za "utopljavanje" kanala?

liman021
29-10-2006, 09:30 AM
stavio bih neki dobar vst preamp-tube-diistorziju na vst instrumente-oni su najkriticniji(razliciti plugovi daju garant bolji sound nego sve u jednom).cilj mi je da zvuk vst instrumenta zvuci a la "prodigy".naravno ne isto-to je nemoguce ali neki taj fazon-zivi distorzirani masivan vibrirajuci zvuk.zadnji album "u prodidzija" krcat je takvim zvukom.fala jos jedared.

Dushan_S
30-10-2006, 12:50 PM
Pa za to probaj ba? namerno gitarske sprave, em ima? i puno različitih dist-ova filtera i efekata, em ima? i simulacije kutija kao dodatni filter.

liman021
30-10-2006, 01:07 PM
baci neki predlog koje bi to bile varijante-sta da koristim-mislis li na hardware ili software.zbog toga me interesuje line 6 vst sprava,ako se time moze dobiti "prodigy" zvuk.

dr.Ru
30-10-2006, 01:13 PM
Tebi treba Trash.
Preporuka Trent Reznora (Nine Inch Nails) i Prodigy-ja. Odlicni rezultati, samo ne treba biti naivan i pomisliti da naprsli zvuk stvara samo ovaj plug. Kombinuj ga.
http://www.izotope.com/products/audio/trash/

Druga stvar: meni omiljeni Vectory (ne mogu da se setim kako se pise.... :) ) njega ces naci u NI Reaktor 5 dodatnoj biblioteci.

SHIVA
30-10-2006, 02:02 PM
baci neki predlog koje bi to bile varijante-sta da koristim-mislis li na hardware ili software.zbog toga me interesuje line 6 vst sprava,ako se time moze dobiti "prodigy" zvuk.

Ako hochesh ozbiljnu distorziju Ohm Force Predatohm osigurava zvuk pored kojeg Prodigy djeluje kao vrtich glazba. Jedino zahtjeva malo prakse obzirom da ima neuobichajeno puno kontrola za "obichnu" distorziju.

kVu
30-10-2006, 10:01 PM
di ste...koji vst-i imaju najbolju simulaciju za tube,preamp, distortion?...fala

ko sto rekose ljudi

PSP paket

mada se meni opasno svidja i Antares Tube za tube naravno :)

kejkz
30-10-2006, 11:15 PM
Pored svih ovih sprava, koje probaj obavezno ako mo?e?, probaj i ovu

http://www.camelaudio.com/camelphat.php

I ovaj mali?a nije lo?

http://www.smartelectronix.com/~bram/plugins.php?id=3

Za mene, jedina mana predatohma je ?to procesira mono,mada mi nije jasno za?to, tako da je u nekim situacijama manje koristan. Na sreću, tu je stereo phase! Ali, mala je to mana za uni?tavanje koje daje..