View Full Version : Koji lampaski dist?
dawid
23-10-2006, 07:34 AM
Posle 11 godina sviranja prvi put sam probao lampasku distorziju i rekao sebi "nako hocu". Do sada sam koristio metal zone 2 ali mi je sada taj zvuk jako "siromasan" mada mi ima bolju definiciju od MESA VTWIN pedale (koju sam i probao). Da li postoji neka lampaska distorzija koja ima bolju definiciju od VTWINa i da li neko zna kako radi VOXova distorzija cooltronic (video sam da ima malo drugaciju lampu koja se napaja baterijom od 9 volti pa sam malo skeptik i zbog toga). U pitanju je melodicni punk (mada preferiram malo "teze" gitare). Sviram na Fender Bassmenu 70 (70 i neko godiste), kutija sa dve 12. i epiphone les paul studio. Samo da nije nista skuplje od 200-250 ojra. Svaki savet dobrodosao.
Rocket Roll
26-10-2006, 11:24 AM
Cooltroni imaju svoj homepage: Vox Cooltron (http://www.voxamps.co.uk/products/pedals/cooltron.htm). Tamo ima nekih linkova do .pdf-a, tj. do tekstova raznih casopisa koji su ih testirali. Nezavisne reviewe imas na Harmony Centralu (http://reviews.harmony-central.com/reviews/Effects/brand/VOX). Ono sto tamo neces cuti jeste da sam ih u Beogradu video samo u Skyju i to ne sve modele.
dawid
26-10-2006, 12:38 PM
Video sam i ja razne komentare ali cu ipak morati da probam u SKYu. Samo...i to mi bas nije pouzdano dok ne probam na mom pojacalu i mojoj gitari. A i cena mi ne uliva poverenje iako to ne mora nista da znaci. Vise me je interesovalo da li ima neki lampaski sa boljom definicijom. Na VTWINu mi pojedinacni tonovi zvuce muljavo (probao na nekoliko lampaskih pojacala) ali generalno zvuk je odlican. Probao sam i kompresor da stavim (doduse neki jeftiniji) i uopste se ne oseti razlika. No nista, ostaje mi samo da stavim gitaru pod misku pa u prodavnicu.
Dushan_S
26-10-2006, 08:38 PM
Pa kompresija ne mo?e da ti da definiciju mo?e samo da ti da dodatno sustain, i da ti čak pokvati definiciju.
Radiće ti mnogo toga, ali zavisi i od gitare i pojačala i kako se snađe?. Ja imam Boogie Studio Preamp i H&K Tubeman i obe stvari mogu raditi posao za to a polovan tubeman se čak uklapa u tvoju cifru, naravno ako naleti?.
Ako proba? puno pedala i slabo ti ?ta radi, mo?da treba da promeni? pojačalo.
Sama priroda tih lampa?kih preamp-ova je da imaju ne?to manje definicije nego čist tranzistor kao ?to je neka boss pedala. Znači, mo?da je stvar u gitari, mo?da u pojačalu, mo?da u tome kako će? setovati sve to zajedno. Mo?da ti je bio prejak izlaz i Boogie pedale pa si prezasitio ulaz u pojačalo pa zato nije bilo definicije. Na primer, ako bi nabud?io magnete na gitari ton bi ti se drastično promenio. Hoću da ka?em da to "definicija" ne mora da ima veze samo sa pedalom, i da za definiciju prvo sam zvuk gitare mora da bude jako definisan pa onda je tu pedala pa je onda pojačalo zadnje u lancu.
Rocket Roll
26-10-2006, 08:42 PM
Nazalost, ne znam za definiciju... Da moram da pogadjam, pretpostavio bih da Vox i dalje sledi svoju staru politiku, a to je da sve sto izadje iz Voxa ima (manje-vise) Vox sound. To bi za pedalu znacilo dosta dobru definiciju...
Jedine lampaske pedale koje mi jos padaju na pamet su Electro-Harmonixove (Hot Tubes, LPB 2ube, The Wiggler, Tube Zipper) u koje (ovicno) idu po dve "cevke" - to bi samo po sebi sugerisalo "muljanje", plus sto EH nije poznat po "potrazi za kristalnim zvukom", medjutim tu pricam napamet. Takodje postoji i ona serija Hughes&Kettnera (Tubefactor, WARP Factor) koje su mnogo vise podesene za metal - WARP me nije fascinirao kada sam ga probao, ali to je bilo pre dugo vremena. (Sve navedeno mozes da probas u Artistu na Konjarniku.)
dawid
26-10-2006, 10:45 PM
I ja sam mislio da je do pojacala posto je moj basman - bas pojacalo :da: a i imam dve dvanaestice. Probao sam i druga lampaska pojacala (fender deluxe i orange) i opet isto. Probao sam i gitaru da zamenim (Gibson SG i LP Studio) i opet nista. Definicija je bila bolja na STratocasteru ali mrzim taj staklasti zvuk single magneta. Bio sam na H&K siteu da vidim tubefactor i cini mi se da ima malo gaina (imaju neku fles prezentaciju gde cujes zvuk, a gain je bio na maksimumu, mada mi to naravno ne moze biti reper). Zainteresovao me je i ovaj line6 pod mada ga nikada nisam cuo a i ne znam koliko bi mi koristio za koncerte. No o tome vec ima tema.
Hvala u svakom slucaju. Moracu do artista pa sve natenane da isprobam. Ima prodavac da ocelavi (ako vec nije).
Dragi Davide, mislim da bi trebao da probas Ibanez Tube king (ako se ne varam), nesto sam prckao zvuk na svirci jednom drugaru i ispade nesto dobro...
Arthur
14-12-2006, 12:49 PM
ima jedan ćelav prodavac tamo, pozdravi ga.. nego, ta pojačala koja si pomenuo su uglavnom potpuni mismatch za boogie sound.. mislim, fender pobogu...
dawid
25-12-2006, 04:31 AM
Dragi Davide, mislim da bi trebao da probas Ibanez Tube king (ako se ne varam), nesto sam prckao zvuk na svirci jednom drugaru i ispade nesto dobro...
jel se znamo? Vidim da sam provaljen :mrgreen:
Slavisha
22-01-2007, 05:05 PM
Lampa koja radi na 9V? Ne bih imao previshe poverenja u tu spravu, iako je Vox... Inache od lampashkih distova bih ti preporuchio Hughes & Kettner Tubeman, mada je on malo skuplji od tvoje predlozene cene i Seymour Duncan Twin Tube...
Relativno skoro sam kupio Seymoura i zadovoljen sam kako radi, mada je on oko 290e...
Prodavac ima kose, ali ne potcenjuj bassmana...
I nikako, nikako ne potcenjuj single magnet...
Nazalost, ne znam za definiciju... Da moram da pogadjam, pretpostavio bih da Vox i dalje sledi svoju staru politiku, a to je da sve sto izadje iz Voxa ima (manje-vise) Vox sound. To bi za pedalu znacilo dosta dobru definiciju...
Jedine lampaske pedale koje mi jos padaju na pamet su Electro-Harmonixove (Hot Tubes, LPB 2ube, The Wiggler, Tube Zipper) u koje (ovicno) idu po dve "cevke" - to bi samo po sebi sugerisalo "muljanje", plus sto EH nije poznat po "potrazi za kristalnim zvukom", medjutim tu pricam napamet. Takodje postoji i ona serija Hughes&Kettnera (Tubefactor, WARP Factor) koje su mnogo vise podesene za metal - WARP me nije fascinirao kada sam ga probao, ali to je bilo pre dugo vremena. (Sve navedeno mozes da probas u Artistu na Konjarniku.)
Pod uslovom da imaju...:rotfl:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.