PDA

View Full Version : Kucno snimanje gitare

vanya
20-10-2006, 10:02 AM
Poz svim gitarskim producentima i zamolio bi ih da mi pomognu oko sledece teme.Drugar hoce da dodje kod mene i da snimimo par rifova na komp.Imam e-mu 1212m pa bi to preko nje islo.U sustini znam softverski deo al taj hardverski me interesuje.Sta sve treba imati i povezati, i sta ne treba uraditi da se nesto ne bi ostetilo od opreme.
Znaci da li treba mic ili moze preko obicnog in ulaza sto je meni jedina opcija jer nemam mi preamp.

Dushan_S
20-10-2006, 12:03 PM
Nisi rekao preko čega ćete snimati gitare, u tome je fabula. Ako misli? da ozvučava? pojačalo, treba ti naravno pream ili mali mixer koji bi vr?io istu funkciju. Za ovako snimiti mali demo je ok i neki procesor koji ima simulacije kutija i amp-ova, ima ih sada dosta. Onda samo ides direktno iz sprave u line in.

kVu
20-10-2006, 12:12 PM
Poz svim gitarskim producentima i zamolio bi ih da mi pomognu oko sledece teme.Drugar hoce da dodje kod mene i da snimimo par rifova na komp.Imam e-mu 1212m pa bi to preko nje islo.U sustini znam softverski deo al taj hardverski me interesuje.Sta sve treba imati i povezati, i sta ne treba uraditi da se nesto ne bi ostetilo od opreme.
Znaci da li treba mic ili moze preko obicnog in ulaza sto je meni jedina opcija jer nemam mi preamp.

ne treba ti mic, ali ti treba pre za neki iole OK snimak... kombinuj efekte sa pedala/procesora ili eventualno VST-a ako ni to nemas (guitar rig, amplitube)...

isprsi se za neki jeftin pre... 50-100e.. i mislim da ces biti zadovoljan (ako imas dobru gitaru sa dobrim magnetima naravno)