View Full Version : Rosseta 800 vs Fireface 800
http://www.gearslutz.com/board/showthread.php?t=89615
Skinite primere, poslusajte, pa procenite.
Poceo sam odavno da citam , pa mi je dosadilo jer je tip odugovlacio sa rezultatima .... ali se secam da se svima svideo primer B ...... ako je to RME ...... super ... ustedecu ( a i ne samo ja ) dosta para ;)
( bila bi fora da se tip zezao , posto su uglavnom svi glasali za B , da im je uvalio RME a da je u stvari rosseta :D )
Pozdrav
HAHAHAHAAAAA!!!
A u stvari, test radi tip iz RME :D:D:D
Po recima coveka koji je testirao, sve pod A) je Rosseta, a sve B) sto nam se svima vise svidelo, je RME, sa Rossetinim clockom i sa svojim, kasnije.
BRUKA, ako je istinit test. RAzlika u ceni je bukvalno x3, a jeftiniji model zvuci osetno bolje.
Sad mi dodje nekako lakse sto se nisam zaleteo, pa spizdio pare za dz :)
perun
17-10-2006, 08:47 AM
Niste sedeli tamo... Jedini referentan test je kad ga sami pravite u savrsenim okolnostima (ili bar onim u kakvim se snalazite)!
Pitanje sta je lik snimao, kroz sta i kao... I zasto... Bilo je mnogo testova na Gearslutzu i ispostavilo se da nijedan nije izveden bukvalno kao pravi AB test!
Nisam otisao da vidim o cemu je rec, ali za APOGEE me ne chudi!!! Mislim, da je ispao sranje...
Pozdrav.
P.S. Ogi, jebo te, gde nestade???:confused::D
Arthur
17-10-2006, 10:02 AM
eto, ko ima fireface 800, mozemo nesto da organizujemo, ortak ima rosettu, pa izvol'te! ;)
dr.Ru
17-10-2006, 10:21 AM
evo, ja se prijavljujem sa svojim FireFace 800 da se organizujemo i odradimo kvalitetan test.
gregor z
19-10-2006, 12:41 PM
hey....:D
ja imam i rosettu 800 u velikom studiu i Fireface 800 u malom. Prije sam u velikom imao RME ADI 8 DS.
Nisam pravio nikakav test, i osobno mislim da su ti testovi vi?e manje bezveze ali mogu da ka?em da je "subjektivna" razlika ogromna i da se mi je "sound " prili?no izmjenio kad sam ADi8 zamjenio za Rosettu. Basovi imajo vi?e topline i "puncha", stero field je mnogo precizniji i visoki su mi super cool. Neki plug-inovi mi zvu?e bolje na trackovima snimljenim sa R800 nego na trackovima snimljenim sa FF800. A u ?emu je fora nemam pojma. Meni R800 radi super i sada naru?ujem jo? DA16x tako da mogu nafilati moj mixdream do kraja.
Ali isto mislim da je Fireface fenomenalno dobra karta i da za te pare nema bolje na tr?i?tu. A najbolja stvar kod FF800 je mixer koji je neusporedivo bolji od Lynxovog (AES 16) il originalnog Apogee mixera.
moja dva tolara,
pozdrav...
Gregor Z
clusterchord
19-10-2006, 02:02 PM
ni ja ne volim testove. osim kad ga sam radis..
super sam zadovoljan sa FF800. idealno volio bih na jedan od ADAT ulaza "nabiti" Rosettu800 i to je to. ok, cak i da razlika ispadne drasticna, uvijek ima kanala koji mogu ici na, uvjetno receno, "slabiji" konverter.
idekius
19-10-2006, 02:20 PM
Jel' bese ADI-2, FF800 i FF400 imaju isti AD\DA i chip, ili ne?
ADI-2 imam i koristim... za te pare je dobar... i vise nego dobar, s' obzirom da za 500-tinak eu ipak dobijes dva pouzdana kanala, kvalitetan clock (steady) izlaz za slusalice (sa jachinom) + tzv. ivisible preamp (Input -10, +4, Lo Gain\Output -10, +4, Hi Gain... narocito mi se dopada taj Hi Gain na output-u).
Rossetu 200 sam imao prilike da probam i neznam da li zvuci bolje ili gore od RME-a, posto nisam radio nikakav uporedni test, vec jednostavno video kako sprava radi. Sigurno to nije los AD\DA... da se ne zezamo... :) , ali definitovno nikada za njega ne bih dao te pare. Mislim da je cena neopravdana...
Arthur
19-10-2006, 02:21 PM
ja mislim da ne
mislim da je na FF800 i 400 isti , a to je neki noviji i od Hammerfallovog..
ja mislim da ne
mislim da je na FF800 i 400 isti , a to je neki noviji i od Hammerfallovog..
po specifikacijama ni oni nisu isti
dr.Ru
20-10-2006, 12:16 PM
Ne. FF800 je njihov vrh ponude. U FF400 idu konvertori kao u Multiface II.
idekius
20-10-2006, 12:45 PM
Ne. FF800 je njihov vrh ponude. U FF400 idu konvertori kao u Multiface II.
Sa njihovog sajta:
"The Fireface 800 combines the latest and also proven technologies of previous RME products with the fastest FireWire technology. Analog technology of the ADI-8 converters (http://www.rme-audio.com/english/adi/adi8ds.htm), microphone technology of QuadMic (http://www.rme-audio.com/english/micpreamps/quadmic.htm) and OctaMic (http://www.rme-audio.com/english/micpreamps/octamic.htm), TotalMix technology (http://www.rme-audio.com/english/techinfo/hdsp_tmsoft.htm) of the Hammerfall DSP series (http://www.rme-audio.com/english/hdsp/index.htm)..."
clusterchord
20-10-2006, 01:21 PM
kad usporedis u S/N i dinamiku na A/D konverterima od FF400 i FF800, vidis da nisu potpuno isti. na RME site-u.
dali je to skroz druga generacija, ili je samo razlika u par komponenti na knoverteru tesko je reci. ali, isti nisu.
dr.Ru
20-10-2006, 04:48 PM
Pitao sam direktno ljude iz RME. Naravno, da se ogradim, nije bilo reci o ADI seriji, vec smo pricali o "soundcards". Ne znam sta ide u ADI.
idekius
20-10-2006, 04:53 PM
Pitao sam direktno ljude iz RME. Naravno, da se ogradim, nije bilo reci o ADI seriji, vec smo pricali o "soundcards". Ne znam sta ide u ADI.
Meni njihove izjave ponekad nisu jasne... ali... nema veze, bitno je da sve to lepo radi...:)
BTW
@drRu i ostali, kakvi su mu preampi? Gledam one Quadmic i Octamic varijante..... nije skupo ako je na nivou ostalog sto RME nudi......?
Idekiusov Techa
21-10-2006, 10:06 PM
BTW
@drRu i ostali, kakvi su mu preampi? Gledam one Quadmic i Octamic varijante..... nije skupo ako je na nivou ostalog sto RME nudi......?
Onaj moj balavi Idekius je to hteo da kupi, pa je odluchio na kraju da je preamp ipak preamp, a RME ipak valjda i nije bas za to... Verovatno nije lose dobiti 4 kanala za te pare i oni sigurno pristojno rade, ali ne kao glavni preamp...
Btw.Kaze se TECA NA IDEKIUSA!!! ovo idekiusov teca mi nekako mnogo "urbano" zvuci...pihhh,j'te...:D
idekius
22-10-2006, 01:52 AM
Btw.Kaze se TECA NA IDEKIUSA!!! ovo idekiusov teca mi nekako mnogo "urbano" zvuci...pihhh,j'te...:D
Ma mi smo porodichno urbani, a Techa je pravi nestasko :)
slowstar
06-11-2006, 01:52 AM
Bicu kratak:
Imao pozajmljen 002 rack, jedno kratko vreme i Mbox (stari)
Nisam preterano probao mikrofonske ulaze, ali line in, i line out su OSETNO OSETNO bolji od 002R, i uporedivi cak sa HD sistemom, sa kojim licno nisam radio, ali sam cuo rezultate poznatog mi projekta, tvrdim da za 900-1000€, pa cak i dosta vise NE POSTOJI BOLJA in/out sprava....
Pozdravljam, kao ponosni vlasnik FF800...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.